Günümüzde yeni nesil çoğu ilacın emzirme ile uyumlu olduğu bilinmektedir. Ancak bazı ilaçların etken maddeleri nedeniyle emzirme döneminde kullanılmaması gerektiği hekimler tarafından vurgulanır.
Annenin vücudu, hamilelik döneminde olduğu gibi emzirme döneminde de bebeğini koruyabilmek için çeşitli özelliklere sahiptir. Anne sütü, annenin vücudunda bebeğin ihtiyaçları doğrultusunda oluşan bir besindir. Annenin fizyolojisinde, bazı zararlı unsurların meme içine girmesine izin vermeyen birtakım özellikler bulunur. Bu girişe izin vermeyen özelliğe, “Kan-meme bariyeri” denmektedir. Aynı özellik, “Kan-beyin bariyeri” için de geçerlidir.
Bu iki bariyer, birbirine benzer prensiplerde çalışır. Yani beyin bariyerini geçemeyen bir madde, meme bariyerini de geçemez ya da beyin bariyerini geçebilen bir madde meme bariyerini de geçebilir. Örneğin; beyne direkt etki eden maddeler vardır: Bazı ilaçlar, anestezikler, analjezikler, alkol ve tütün mamulleri vb. Öyleyse, bu maddeler meme bariyerini de geçer ve süte girerler.
Kısacası, süte giriş izni olmayan çok sayıda madde vardır. Bunlara pek çok ilaç da dahildir. Aslında zannedilenin ya da yanlış bilinenin aksine emzirme döneminde annelerimizin kullanabileceği, emzirme ile uyumlu çok sayıda ilaç mevcuttur ve hekimler de bu doğrultuda ilaç önerirler. Ancak, çoğu annenin hekimin önerdiği ilaçlar karşısında endişe ve güvensizlik duyabildiğine şahit oluruz.
Annelerimiz, doktorlarıyla da bilgi alışverişinde bulunarak, kullanacakları ilaçların etken maddelerini şu adreslerde aratarak, ilacın emzirme ile uyumunu sorgulayabilirler.
http://www.e-lactancia.org
http://internationalbreastfeedingjournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/1746-4358-6-11
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bu ilaçların içeriği ile alakalı süt kesilmesi yapabiliyor
Her ilacın yan etkisi olabilir.
O öyle zaten ama bazısında ağır basıyor baaskın özellik derler ya
Olabilir. Onu farkedip muadili başka ilaç kullanılabilir.
ya gene de müadilidi de aynı olabiliyor hani sonuçta aynı madde var
Mg düşüktür mesela aynı dozda etki etmeyebilir.
O olabiliyor tabii ama pek nadir
Hapı bölersin ikiye😂
Olabilir ama genede olmuyor bak ciddiyim hele de psikiyatrik ilaçlar da :D
Doktora danışmadan kafana göre bişey yapma sakın önemli bir konu 🙄
Ablam şöyle diyim benim her kontrolde ilacım değişiyor bende kafayı yedim artık
Senin durumuna göre değiştirir doktorun😂kontrollerini aksatma sen.
Abla bazen diyorum anam babam nerde hata yaptı veya kime iyilik yaptı diyorum ama babama göre vitaminim fazla kaçmış asperger sendromum var diye anneme göre gezegenlerin açısıyla ilgiliymiş :D
Bebeğe zarar vermeyecek anneninsutten kesilmesini önleyecek ilaçlar hamileyken hatta emzirirken kullanılır sebep bu
Bazı ilaçlarda kana karışan maddeler bebeğe zarar verebiliyor o yüzden
Hiç anlamıyorum bu işlerden 😬
E anlamayanlara anlatmak için buradayız😀
Bilgim yok.
Detayda detaylı bilgi verdim bebiş😂
Oku, büyüyünce lazım olacak 😇
Timam