Birini seçmek zorunda olsaydınız hangisini seçerdiniz?
Lisa
Lorin
Ariya
Reyna
Armin
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yorumlara baktım. Haklılar.
biraz gerçekçi olun. Sırf çocuğunuz farklı olsun diye saçma sapan isimler takıyorsunuz ve çocuk o ismi taşıyamadığı için malın teki oluyor
@lizaben kardes artik türk olmayan bile türk koyuyor, yabanci isim koyan türkler
Kadin yabanci cocuguna nuri koydu
@Dertliymxm İşte o yüzden önyargılarımızla artık insanları darlamasak mı?
@lizaben anlamiyosun ki
@Dertliymxm Hazır hala anlamıyormuş gibi yaparken, burada bırakalım derim.
@lizaben girl ask guys'da sorabilir neden burada soruyor ki? Ayrıca adam haklı konuşmuş sence dalga geçmeyecekler mi çakma ingiliz diye mesela sen İngiliz birinin çocuğuna atıyorum Arda ismini koyduğunu görsen sorgulamaz mısın Türk değil mi diye sorgularsın ama Türk olduğu için Lisa Reyna falan çok dalga geçilecek isimler kaldı ki banane fakat itici duruyor.
@wantutiri knk boş ver anlayana bizim gibi akilli kalmadi
@Dertliymxm bencede
@wantutiri Bu ülkede yaşayan herkes Türk değil. Ermenisi var, Yahudisi, Rum'u Süryani'si var. Ve bizim geleneklerimizde, Türkçe olmayan isimler var. Yasal hakkımız, çocuklarımıza Türkçe olmayan isimler koymak. Buna rağmen birçok gayrimüslim, Türkleştirme baskısı yüzünden çocuklarına Türkçe isimler koyuyor. Bunun adı asimilasyondur. Anlamanızı beklemiyorum, ne zaman anladınız ki şimdi anlayasınız. Ama son kez söylüyorum ve bir daha bu konuda bir şey yok yazmıyorum: Türkiye vatandaşı olan ama etnisitesi farklı olan insanlar var. Paşa gönüllerinin istedikleri isimleri koyabilirler evlatlarına. Anayasa'nın tanıdığı hakkı da tartışmayın bir zahmet. İyi günler dilerim.
@wantutiri bide hep degisik isim düsünyüolar? Senin cocugun ne pardon? Niye farkli olcak koy merve selin ali ayse
@lizaben Madem türkleştirmeyi sorun olarak görüyorsanız bende yabancılaştırılmayı sorun olarak görüyorum. Anayasada evet tanınıyor fakat nasıl suriyelilerin ülkemize gelmesi sorunsa buda bir sorun oluşturuyor. Bu isimleri koymanın en iyi sonucu toplumda garip karşılanması olacaktır bugün siz mesela rusyaya gitseniz veya herhangi bir avrupa ülkesine gitseniz sonuç olarak yine dışlanacak ve gülünç hale düşecek. Anayasayı ne katıyorsunuz konumuz anayasa mı? Sözde elit özde hepsinin anlamı viskiye kadar saçma. Gergin tavırlarınızla insanları ikna edemiyorsunuz. Bu ülkenin adı Türkiye. Bi zahmet yahudiler ermenilerde kendisi düşünüversin teşekkürler
lorin hoşmuş. armin deyince aklıma attack on titan geliyor ahahaha, kürtçe olduğuna çok şaşırdım bu arada. gerçi kürtçe de hint-avrupa dil ailesine mensup. benzerlik olması normal. yalnız cidden güzel isimlermiş, anladığım kadarıyla da kürtsünüz, kürtçe isim vermeniz hoş - isimlerde öyle.
Cevap
68Cevap
Lisa bence
Hiçbiri! Bunlar ne ya? 10 sene sonra da köpeğimize kedimize koyduğumuz isimleri mi yakıştırıcaz çocuklarımıza! Nerde kaldı Ayşeler, Aysun - Bernalar?
@Mascren , havası ile kandırıyorlar cahilleri! Avrupalılaşıcaz diye, özümüzü yitirmemizi isteyen hristiyanın aleti olmaya ''medeni olmak'' diyor içimizdeki bazı zavallılar.. Bu isimler de onlarcasından bi örnek :)
Kürtçe isimler bunlar bu arada
@MmartKedisi öyle tsbi ki herşeyimiz medeni batıya göre yapılınca böyle bir algı oluştu tabi ki.
Özümüz dediğin de Arap isimleri. Öz Türkçe koysun özümüzü önemsiyorsa. Ha senin özün başkaysa bilemem ama özümüz diyerek genelleme.
Çükmüşler 😂😂
Özümüz diye zorlayan adam kesin Arap sevicidir. Bu isimler de arapça bu arada. Cahil insan 🤢
Kürtçe değiller tabiki! Örneğin Armin → Ermeniden gelir
Lisa daha iyi gibi, fakat umarım bunları çocuğuna isim olarak koymazsın…
Koymayacam sadece hangisi güzel diye merak ettim çocuğum da yok 😂
Hiç biri ben Dilara ismini severim dilaram şarkısında çok dinlerim not Dilara diye bir tanıdıgım yok
Hiçbiri. Bu isimler Türkçe bile değil. Uydurma ve zorlama isimler. Ekşide başlığı bile var, elit kesimin çocuklarına koyduğu s*kimsonik isimler diye.
Armin attack on titan izleyenler bilir o erkek ismi olarak kullanıldığı için onu seçmezdim ama öyle olmasa onu da seçebilirdim. Lisa daha kibar ve tatlı geliyor kulağa 😊
Hiçbirisi. Çocuğa takılacak isimler değil bunlar. Tabi yanlış anlaşılma olmasın fikrimi söylüyorum sadece.
Soruda birini seçmek zorunda kalsaydınız dediği halde cevabım hiçbiri. Net.
Tamam uzatma.
Hangi ülkenin isimleri ya da hangi ülkede yaşayacak çocuk ona göre bir isim bulalım mesela Wendy güzel, Julia çok güzel öz be öz Türk ismi hemde 😁
Ne değişik isimler böyle. Daha anlamlı şeyler olsaydı keşke ama yine en iyisi Lisa
Bunlar arasından Reyna, ama bunlar dışında Killjoy da çok güzel bir isim bence erkek için ise Omen ve Yoru isimlerini beğeniyorum
Lisa’yı seçerdim bu arada görseldeki film çok güzel ya bebek firarda. Bayılıyorum bu filme dğşxcçcçşxxkxl
Hiçbiri güzel değil rahmani değil bu isimler isim karakteri belli eder ve anne baba çocuğuna güzel isim koymakla mükelleftir.
Çok aşina ve kolay telafuzu olan bir seçenek, o kadar kişi yanılıyor olamaz herhalde 😂😂
Birde seçenekler kısıtlı
Yabancı olmasın takıntısı yok anlaşılan. Lisa olabilir ama bence Gloria çok daha güzel.
Bu isimler Kürtçe
Yani bende kürdüm ama bu isimler bana bile Kürtçe gelmiyor jsjsj. Hangisini beğendiyseniz o olsun. İsimler insanları değil insanlar isimleri yüceltir.
Çok bildinik isimler değil ondan öyle gelmiştir 😂
Kürtçe epey isim bilirim. Yabancı uyruklu ülkelerden de epey isim bilirim. Lisa kurt ismi değil misal. Ama her neyse önemli değil , çocuğunuz mu olacak
Bence iyi bir araştır Lisa kuşların yuva yaptığı yer demek ve Kürtçe isim.
Teşekkürler:) . Size de araştırmanızı öneririm. İyi geceler.
Araştırdım. Rica ederim.😂
Kürtçe miymiş? Ne demek.
Yukarıda yazdım ya
Tamam
cocuguna valorant nickname'i gibi isimler de koymazsın
hepsi çok kötü. modern, farklı isim takalım diye niye bu kadar kasıyorlar şimdi anlamıyorum
Gerçekten ya. Türkse Türk ismi koysunlar.
Niye Türkçe isim yok acaba? Çocuk yabancı mı?
Ariya bence vermeyin. Arkadaşları ileride alay konusu yapar. Arıyor arıyor diye.
Anlamı en iyi olanı seçerim. Sonuç olarak isimlerimiz buraya gözgü olmayacak.
Hepsi kötü ve manadan yoksun isimler o yüzden seçmem
#Mirliva
Tabii ki Lisa'yı seçtim, en bi şahane kızlar oluyı Lisa'lar 😁😁
Hiçbirini beğenmedim ben bunların. Yağmur olsun derim.
Hiçbirini beğenmedim ama Lisa diğerlerine göre daha iyi.
Hiçbirisi güzel değil ama şıklarda Lisa daha iyi
Sacma sapan isimler. Sanki evcil hayvanina isim koyuyor gibi
Bence hiçbiri ama illaki arasından biri dersen kötünün iyisi olaraktan Lisa derim. Ama iyi düşünün isim çok önemli dalga konusu olacak bişey koymayın lütfen psikolojilerini çok etkiliyor özellikle çocukluk döneminde
Döndü olur Iraz olur vesede olur tevhide olur
Zemzem olur mevlüdiye olur. Başka isim vermem
Bu ne hep gavur ismii yaaa :( hic birini secmezdim valla
Kürt isimlerinden Rojin hoşuma gidiyor. O isimde bir arkadaşım var.
Lisa olsun çok iyi kjsdasjklasdjk birde Armin erkek ismi de oluyor Aot geldi aklıma baya izlerdim.
Sırf farklı olsun diye tuhaf isimler koymayın. Güzel bir anlamı olmalı, çocuğunuz geleceğini etkileyecek neticede.
Arya ismi güçlülüğü, soyluluğu, ve asaleti temsil ediyor. Anlamı çok güzel bu yüzden ve belki kendi de ismi gibi olur
ne biçim isim bunlar daha doğru düzgün bulamadın mı hep gevur isimleri
Alçin. ❤️ kızım olursa adını koyacağım isim.
Yok doggy koysaydın mk
Hoşt
Katlıyorum sana ama onu anasına yakıştırdım 😂
Anası kim? 😅
@Pasaklıpisi
Sen deme ebene atlarım haa
Soruyu sorandır
@Pasaklıpisi
Güzel 🥰
Şimdi ebem sana atlasın
😂😀
En iyisi kimse kimsenin ebesine atlamasın bu konu burada kapansın çok uykum var hadi ben yatıyorum iyi geceler sana doggy 😅😂
Sütünü içmeyi ihmal etme
@Pasaklıpisi
Tamam babacıkk😝😴😴
Demeseydin lazım olurdu
Alla alla? 😃
@Karabelaa34 @Pasaklıpisi defolun sorumdan iki it bir araya gelmiş az ötede boş yapın
Yat yat uykun kaçar başıma eskirsin 😂
@Pasaklıpisi
Doggy kızıyor en iyisi susalım 😅😂
Köpekleri salarım üstüne Doggyi görürsün
Bunun libido tavan yapmış
bu isimleri harbiden çok mu düşündün (üz) 😅
Evet teyzecim kaç aydır düşünüyorum
Bu isimleri seçerken ne düsşündünüz acaba
Neden
Bunlar yakışmaz mı 😂
Ne önerirsin?
Bende bunu beğenmedim çok sıradan
İşte ben bir ismi herkeste görünce soğuyorum.
Bu isimlere nece acaba?😅
Kızım olsa hiçbirini koymazdım
Türkçe isimlere kıran mı girdi
Bunlar ne g0t gibi isimler köpeğe mi isim koyuyon sen
Kusura bakma da hangisi güzel?
Lisa ismini sevdim
Türkçe isim mi kalmadı?
Adam akıllı isim yok muydu
Lisa yerine Lina daha güzel
Bunlar guzeld wgil bence
Telaffuzu daha kolay.
reyna cok guzel