Çocuklarda mutsuzluk belirtileri ve sebepleri neler olabilir?

35 yaşında bir anneyim çocuğum ergenlik çağında ama bir görseniz o kadar tuhaf ki anlayamıyorum Allah'a şükür sağlığımız ve maddi durumumuz yerinde ama çocuğum keşke fakir olsaydık kendimin ve aile bireylerimin sağlığı dışında hiçbirşeyim olmasaydı da mutlu olsaydım diyor doğu taraflarını biliyorsunuzdur bir dönem biz orada kalmıştık ordan görüştüğü doğulu arkadaşları var onlar çok kardeş ve aileleri çok fazla çocuk sahibi oldukları için çocukların hepsiyle yeteri kadar ilgilenemiyorlar ailelerinin maddi durumları hepsinin demeyeyim de bazılarının bizim kadar yerinde değil çocuğuma anlatmaya çalışıyorum bak senin kendine ait odan var ders çalışabileceğin bir yer var 2 kardeşsiniz kendi telefonun var senin yerinde olmak isteyen bir sürü çocuklar var dedim çocuğumun bana dediği şey keşke hiçbiri olmasaydı da çok mutlu biri olsaydım dedi fakirler benden daha mutlulardır dedi eşim haline şükretmelisin arkadaşlarına sor bakalım aileleri bizim seninle ilgilendiğimiz kadar ilgileniyorlar mı dedi davranışlarında da değişiklik var okula gitmek istemiyorum sene boyunca açığa al diye söylenip durdu öğretmenleriyle konuştum arkadaşlarıyla takılmıyor dediler okul değiştirmeyi düşünüyorum alışabilir mi emin değilim sizlere sorum şu ergenlik çağı (12-18 yaş aralığı) çocuklarda mutsuzluk sebepleri ve belirtileri nelerdir yardımcı olabilir misiniz
Çocuklarda mutsuzluk belirtileri ve sebepleri neler olabilir?