Çocuğum için bakıcı tutmazdım kimse çocuğunu bir yabancıya emanet etmemeli çok sorumsuzca geliyor bana.

Çocuğum için bakıcı tutmazdım kimse çocuğunu bir yabancıya emanet etmemeli çok sorumsuzca geliyor bana.
Ben her zaman için kızım olmasını hayal etmiştim yani erkek çocuğu sevmiyorum pek. bu yüzden de kızım olmasını isterdim. daha tatlı oluyorlar. asla yapmayacağım şey onu üzmek olurdu onun için kendi canımı bile feda ederdim. hiç bir şekilde saçının teline bile zarar gelsin istemezdim. onu eğitim anlamında asla kısıtlamam. ona sadece doğruyu öğretirdim hayatta başarılı olmasını isterdim ve onu korurdum hayatım boyunca. ama bunların olacağını sanmıyorum
Son cümle ilk söylediğin şey'lerin yanına yakışmıyor onu kafandan atmalısın ondan kurtulduğun zaman daha iyi olacaksın.☘
Teşekkürler ✨
Rica ederim☘
Çocuğumun cebinde parası var, karnı tok diyerek problemsiz bir hayatı olduğunu ona dikte etmem. Bir çocuk bedenen olduğu kadar ruhen de gözlemlenilmeli. Bilgi-birikim anlamında kendini geliştirmesi için ona tek yönlü bir alan sunmam. Birden çok seçeneği deneyimlemesini ve kendi yeteneğini keşfetmesini sağlarım. Merak duygusunu köreltecek iletişim metodundan kaçınırım. Her sorusuna cevap veririm ve ona yeni bakış açıları kazandıracak ve düşünmeye sevkedecek yeni sorular kazandırırım. Ona kitap okumasını öğütlemem. Ona rol model olarak yanında kitap okurum. O kitaplara ilgi duymaya başladığı yaşlarda ilgi alanlarına yönelik kitaplarla onun dünyasına girmeye çalışırım. Sözün özü, çocuğumla her anlamda iletişimde kalır ve onun dünyayı keşfetmesi için sadece bir rehber olurum. Onu dünyaya getirmiş olmam, onun sahibi olduğum anlamına gelmez. Tek yapacağım ona hayatı öğrenirken eşlik eden bir yol arkadaşı olmak olacaktır. Zamanı geldiğinde yollarını ayıracak ama fikirleri, kalbi ve ruhuyla hep yanında olacak bir yol arkadaşı…
Bilinçli bir insan olduğun belli oluyor çocuğun şanslı olacaktır💙
Çocuğum olmadan önce bu tarz şeyler düşünmezdim ama kızım olduğundan beri.. Düştüğü zaman ya da zarar verdiği zaman kendisine olabilir eşyalara olabilir beni dinlemedinde böyle oldu gibi cümleler kurmuyorum hemen yarası varsa tedavisini yapip ufak bir uyarı ile yolumuza devam ediyorum..
Kısıtlamıyorum özgüven eksikliği yaşamasın diye..
Çalıştığım için bakıcı asla düşünmedim ücretsiz izin aldım 2 yıl kendim baktım şuandada kreşe gidiyor ve kreş cıkışı mecburen yanıma geliyor pek hoşlandiğım ortam değil ama mecburen.
Sevdiği aktiviteleri yapmaya özen gösteriyorum bir şeyleri dikte etmiyorum olacak yapacaksın diye :)
Her sorusuna özenle cevap veriyorum eksiksiz :)
Allah bağışlasın💗
Teşekkür ederim :)
Dinlemeden, onu anlamaya çalışmadan hüküm vermek. Hayatımdaki hiçbir insana bunu yapmadım. Ama bana yapıldı. Bunun yaşattığı hissi çok iyi biliyorum, bu hissin ne gibi düşüncelere zemin hazırlayabileceğini de... Bir gün çocuğum olursa katiyen yapmayacağım bir şey. Yavrumu ne olursa olsun dinleyen bir ebeveyn olurum ben.
Cevap
3Cevap
İnşallah durumum iyi olurda çocuğumla ilgilenebilirim. Kariyerden daha önemli bence. Dövmem vurmam kızmak veya uyarmak normal ama hep bağırılan ortamda yetiştiğimden de hassasiyetim var bunu çocuğuma yaşatmak istemiyorum ona en doğrusunu öğretmek istiyorum her şeyin💗
Kötü çocukluk yaşayan kişiler çocuklar konusunda çok daha hassas oluyorlar iyi bir anne olacağından şüphem yok💗
Yani çocukları fazla serbest bırakmayacağım ve fazla da sıkmayacağım fikriniz günlükleri vereceğim benimle aynı fikirde olmasalar da onların fikirlerine saygı duyacağım belki bazı eklemeler belki çıkarmalar yapabilirim ama onları fikirlerinden dolayı kırıcı bir şekilde eleştiri yapmayacağım, her zaman için yapabilirsin başarabilirsin diye öz güven sahibi olmasını sağlayacağım.
Kesinlikle çocuğuma herhangi bir konuda psikolojik baskı uygulamam. Kendi ayaklarının üzerinde durabilen bir çocuk olsun diye elimden gelen her şeyi yaparım.
Çocuğun yanında asla yüksek sesli tartışma olamazdı.
Bakıcı bende istemiyorum ve şiddet uygulamam
Çalışıyorsan mecbur tutucan. Ona kendisini auççu hissettirmezdim hiçbir zaman
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?