Nasıl çözüm buluruz ailemde Arapça ismi olan birini istemiyorum
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Isimler konusunda kokene bakmam isim kulaga hoş ve anlami güzelse çocuğuma koyarım ayrica annede o çocuğu 9 ay karnında taşıyor doğururken bi ton eziyet çekecek ve bunun sonrasi var o cocugun tum derdini o anne çekecek bırakta kadin cocuguna istedigi ismi koysun sende koy 2 ismi olsun boyle sacma dusuncelerden vazgeçin
Yanlış düşünüyorsun Anneninde yeri baba kadar özel ikiside aynı. Ayrıca neden çocuğumun tüm derdini annesi çekiyor? Tabikide her ihtiyacına ben bakacağım en iyi eğitimi aldıracağım
Ya tabikide babada cocuguyla ilgilenecek ama annenin yükü her zaman daha fazla oluyor ve isim konusunda bence daha olgun yaklaşıp ikinizde istediginiz isimleri koyarsiniz cocuk buyudugunde zaten hangi ismi seviyorsa onu kullanir hatta belki hic begenmeyecek degistirecek adini
Biraz büyüsün ilkokul için yurt dışı da düşünüyorum bakalım eşimin tepkisi ne olacak burada da önemli olan ingilizceyi ana dilinden farksız şekilde akıcı bir şekilde konuşabilmesi.
Tabiki öyle bakalım anlaşabilecek miyiz
Yani onemli olan saglikli olmasi iyi bi hayat verilmesi isim konusunu cokda sey yapmayin illaki bi yol bulunur
evlenirken aynı kafadan biri bulmak sart böyle durumda bile catısma cıkıyor maalesef.
:(
Bir insanı olgunlaştırmadan evlendirirseniz bu tip sorunlar çıkıyor işte. Eşin bende Türk ismi istemiyorum dese ne yapacaksın ayrılacakmısın. 2 isim koyun biri senden biri ondan olsun. biraz büyüyün arkadaş.
2 isim koyun. Birisi senin istediğin isim olsun diğeri de eşinin istediği isim olsun
Hayır asla olmaz ailemde Arapça isim istemiyorum
neden istemiyon
Çünkü ben Türküm biyolojik olarak aynı zamanda Yunan olabilirim ama kendimi Türk olarak hissediyorum önemli olan da bu zaten
Çok saçma bir düşünce. Siz artık evlisiniz ve çocuğunuz var. Sadece kendi istediğin ismi koyamazsın.
Kendi istediğim ismi koymuyorum ki sadece Arapça istemediğimi söyledim
Türk olunca ne oluyor? çağ dışında mı yaşadın ne yaptın. Ömer ismini koyanlar ne diyor Türküm ama gavur ismi koyayım mı? Kaldı ki senin adın da kesin Türkçe değildir
Benim adım Türkçe ayrıca ingilizce ismi de kabul edebilirim ama Arapça asla olmaz
Ama eşinin isteğine saygı duymuyor ve onaylamıyorsun. Türk olabilirsin ama bu çocuğuna sadece Türkçe isim koyabileceğin anlamına gelmiyor.
Saygı duymadığımı kim söylemiş istemediğimi söylüyorum
Saygı duymanın tüm fikirleri onaylamak olduğunu sanmıyorum
Senin Türkçe bildiğin isimlerin çoğu arapça, konuştuğun kelimelerin %50 den fazlası Arapça Farsça
En azından ismi Türkçe olsun
Hoşuna gidebilecek Türkçe isimler sunabilirsin, belki beğendiği bir isim çıkar.
Anlamı da önemli kuşağa hoş gelmesi bence 2. Planda kalıyor
Kuşağa hoş gelmesi
Tabii ki anlamı da önemli ama karar verirken birkaç isimle sınırlı kalmamak lazım
Detay vermedim ama ingilizce de olabilir ama Arapça istemiyorum
Onun da beğeneceği bir isim bulabilirsin, ortak karar alınmış olur.
Tabi ki sadece bu konuda hassasım
Sana şimdiden geçmiş olsun. Kadın senin çerçevene girmemiş demek ki, itaat etmiyor çünkü. Çocuk da yaptın şimdi, ayrılamazsın da. Ah, ah. Nedir bu hemcinsimin çektikleri.
kadın sana itaat etmiyor derken? kafanı si.. senin
Bir tane feminist gelmiş, onu yollayalım burdan. Kapı şurada yavrum, hadi.
arapça isimden kastın ne? İsim olarak ne istiyor
Ömer
2 isim koyun. Metehan Ömer mesela
Pek beğenmiyorum
Çift isim kullanın. Mehmet Han
Hayır kesinlikle Türkçe istiyorum
kendin çocuk yap o zaman
@dapfrence demi, doğuran kadının hakkı aslında, erkeğe iltimas geçiyor isim konusunda
Metehan Kaan güzel