2 senelik evliyim 6 aylık bebeğim var bebek doğduğundan beri eşime ilgim çok azaldı bana dokunmasına bile tahamül edemiyorum eskiden de çok aşık değildim ama böyle bir durum yoktu başına böyle bir şey gelen var mı neden sizce
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılNormal. Cogu kadindan duydugum bir durum. Lohusalik sendromu bazilarinda uzayabiliyor. Anne bebege kilitleniyor daha cok. Cinsel isteksizlik olabilir. Emzirmeden kaynakli islanma olmayabilir iliski olsada.
Kendini ne zaman hazir hissedersen o zaman iliskiye girmelisin. Kendini zorlamakla ya da erkegin zorlamasıyla olmaz bu işler. Istersen bir doktora görün, psikologla da gorusebilirsin ama daha 6 ay olmus yani. Kimi zaman bu surec cocuk 2 yasina gelene kadar da surebiliyor.
Cocuk biraz anneden kurtuldugu zaman normale dönüş baslayabiliyor bazi annelerde. Simdi en basindan beri cocukla ilgileniyorsun, emzirme, uyutma, altini degistirme bir ton sorunla ilgileniyorsun, dogum yapmak kolay bir sey degil. Normalde olsa, sezeryanda olsa her turlu cok zor. Hem bedenen zor, hem psikolojik olarak. Ruh hali cok dalgali oluyor hormonlardan.
Ne zaman kendini hazir hissedersen o zaman yap bu işi. Doktorlar falan 1.5-2 ay gectikten sonra her sey normal iliskiye girebilirsin deselerde bazi kadinlarda olmuyor bu.
Bebegi alti aylik olan bir kadin arkadasim mastürbasyon yapmayi deniyorum, klitoristen dahi his alamiyorum, hicbir sey hissetmiyorum, eşime isteksizligim gecmiyor demisti. Her sey zamanla yerine oturuyor. Bu kadin arkadas doktora da gitti bir sey yok iliskoye girebilirsin demis. Kadin cocuk 1.5 yas civarina gelince normale donmeye, isteklenmeye, arzu duymaya başladı.
Doğum dunyada en zor olaylardan biri. Bebek buyutmek, ona yetebilmek, anne olmakta zor bir sey. O yüzden biraz kendinize zaman tanimakta sıkıntı görmeyin. Bir uzmana elbette görünün ama yine bunun zamanini size uzmanlar degil vucudunuz soyleyecek. Kimi 3 ay sonra normaline devam edebilirken kimi edemiyor bunlar normal.
Yeter ki bebekte, anne de saglikli olsun. Kendinize karsi anlayisli, nazik olun. Bu surecte kadinlar en cok erkegi dusunuyor. Erkegin c*kunu düşünüyor. Erkekte kendi durumunu dusunuyor cogunlukla kadin yerine. Boyle olmamasi gerek anlayis gerek ama ne yazik ki.
Eger anlayis görüyorsanız esinizden biraz daha sure isteyebilirsiniz, yasadiginiz seyleri esinize anlatin, hicbir arzu duyamiyorum deyin. Konusmaktan cekinmeyin. A*tal degilse anlayacaktir bu surecinizi. Ama yine de icinizin rahat etmesi icin uzmanla gorusebilirsiniz. Dedigim gibi uzman biri girebilirsin dese de bunu belirleyen bir doktor ya da baska biri degil insanin kendi vücudu oluyor.
Uzmana ya da doktora esinizle gitmenizi önermem. Tek gidin. Eşiniz doktor onay verdi, niye kendini bana yaklaştırmıyorsun diye sorun cikarabilir cunku. Erkekler kadinin ne hissettigini ne durumda oldugunu anlayamiyorlar, anlamadiklarini gectim anlayista gostermeyebiliyorlar. Sizi zorlayabilir, zaten daginik olan psikolojinizi daha da zora sokabilir eşiniz.
Yetemiyorum, eskisi gibi olamiyorum diye kendinize yuklenir, kendinizi uzer, kendinize yazik edersiniz bu sefer. O yuzden doktorada, psikolojik destege de tek gidin, siz konuşun. Kaynana, gorumce falanda olmasin yaninizda. Yaninizda illaki birini isterseniz kendi ailenizden olsun bu, kafaniza bu sorunlari kalkmayan biri olsun.
21 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkür ederim
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa sevmeye çalış çocuğun için. Sonuçta bu yuva yıkılsa bundan en çok çocuğun etkilenir. Bir kere bir yola gitmissiniz artı bir de çocuk da yapmışsınız. Adamın kötü bir huyu yoksa, evine ailesine bağlıysa sen de evliliğin için bir şeyler yapmaya çalış bence
01 Yorumla
Soran+1 yılYa o cidden iyi düzgün biri ama sıkıntı bende
Çocuk & Ebeveyn konusunda 4,6b cevap paylaştı. Maalesef annelik sonrası kadınların büyük çoğunluğunda bu problem oluyor. Toplumda birden fazla statüyü herkes kaldıramayabiliyor. İşinde iyi olan bir adam evinde iyi baba olamıyor mesela. Halbu ki bunlar birbirini etkilememeli. Çocuğuna özen göstermeniz güzel fakat bunun eşliginizi etkilemesine fırsat verirseniz aile içi sıkıntılar artar.
Uzman desteği almanız uygun olur.
00 Yorumla
Önceliğin çocuk olduğu için ikincil ihtiyaçlara kaçınıyor olabilirsin.
Dogum sıkıntılı geçtiyse tekrar onu yaşamaktan korkuyor olabilirsin.
Zaten çok aşık değildim diyorsun o yüzden pamuk ipliğinde olan durumdaymissin. Hamilelik ve doğumda sana destek olmadıysa da olabilir. Yani bir çok sebebi olabilir. Bunu detaylı ve etraflıca düşünüp cevaba ulaşabilirsiniz
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
47Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılBana kalırsa psikolojik olarak kendini iyi hissetmiyorsun gadası
00 Yorumla
+1 yılHayatında kendine Esin ile zaman geciremedigin için sanırım.. bir de uzak aradığın evlilik ya da hayat bu olmadığı icin uzaklaşmış olabilirsin. Arti mantık evliliğine benziyor. Biraz müsade et kendine. Ne bilim. Uzak kalsan. Ne olup olmadığını belki anlardın. Ama bu da imkansız gibidir büyük ihtimal.. umarım yoluna girer..
10 YorumlaÇok normal tüm sevgini koruyup kollamakla gecirecegin çocuğuna yani son oyuncak bebegine veriyorsun. Çok belli etme eşine bir süre sonra dengelenir duyguların
İnşallah çocuğun analı babalı büyüde sana ilk torununu yani ilk çocuğunu verir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGayet normal. Ve bebeğin daha 6 aylık sana muhtaç. Biraz büyüsün eşinle aranız daha da iyi olucak. Ha dokunmasına bile tahammülüm yok diyosun ya, otur biraz düşün bu kadar gaddar olma. Eşin o sonuçta herşeyin, çocuğunun babası, evinin direği.. çok sevmek ya da aşık olmak zorunda değilsin, saygı duy yeter. Ve eminim sevgin de vardır bir nebze onu da pekileştir. Geceleri eşinle 10 dakikalık sohbet bile sana çok iyi gelir. her şey senin elinde unutma.🌸
00 Yorumla
+1 yılbebeğiniz doğduktan sonra anneliğe kendinizi çok kaptırmayın sonuçta karşınızdaki insan sizin eşiniz sevgiyi alakayı tabii ki sizden bekleyecek boşanmalar aldatılmalar en çok bu dönemde oluyor hayat arkadaşınıza değer gösterin anneliğe kaptırmayın kendinizi
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılÖnceden çok aşık olduğunu düşünmesen bile, çocuğun babası o adam :) yani kendini psikolojik etkiliyorsun orası kesin. Ama eşinde ilgi istiyor olabilir o zaman onla nazikçe konuşup durumunu ifade etmelisin
01 Yorumla- +1 yıl
eğer kavgacı bir adam değilse, uyumluysa dediklerini anlayacaktır ve öyle biriyse kıymetinide bil
bence sen çocugun olmasına alışamadın ondan ve cok erkendi zaten yeni evlisin hayatın tadını çıkartmanız lazımdı eşini eskiden bile sevmediysen zaten bu bile sorun zaman diyecem ama araya soğukluk girince bile sonu zaten belli olur
00 YorumlaGeçici bir psikolojisidir diye düşünüyorum aranızda saygı ve sevgi sorunu yok ise. Bir terapi alın gerekirse eş olmak başka bir şey evliliğinize yazık etmeyin.
10 YorumlaKlasik Türk anne modeli. Çocuğum oldu artık anneyim. Anne olduğun kadar da kadınsın. Kadınlığını unutma sadece eşine karşı değil kendine karşı da
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 641 cevap paylaştı.
+1 yılAnnelik hormonları ve emzirme seni cinsellikten uzak tutuyor. Eşim de 8-9 ay istememişti evlendikten sonra. Sıklığınız ayda 1-2 ye filan düştü mü
10 Yorumla tahammülün bitmiş işte, kendin ile çelişiyorsun eskiden pek sevmediğini belirtmişsin ama durumu idare edebilecek vaziyette olup sevmesende evlendin büyük ihtimal. Kendi duygularını bastırmışsın artık kendini kontrol edemiyor gibisin sonucunda bunlar gerçekleşiyor.
00 Yorumla
+1 yılLibidon düşükmüş veya doğumdan sonra hormonların etkisiyle düşüş yaşıyor olabilirsin
11 Yorumla
Soran+1 yılönceden öyle değildi
+1 yılLan iyi ki doguruyorsunuz ne bu degisim erkek olsam ben bile katlanamam
11 Yorumla
Soran+1 yılDoğurunca anlarsın
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğumdan sonra bebek olması erkeklerde testesteron hormonunu düşürüyor 👍 yani normal bir süreç... Çocuk büyüdükçe normale dönersin emzirme döneminde bu tür şeyler olur. Eşten daha çok annelik duyguların ön planda 👍👍
00 YorumlaPsikolojik destek al yoksa adam seni ya boşar ya aldatır
04 Yorumla
Soran+1 yıldaha neler
Soran+1 yılherkesi kendiniz gibi sanmayın
+1 yılEsine isinip kabullenmeyen kadinlar cocuklarina asik olurlar sakin boyle bi hata yapma esini baska seylere itersin
00 Yorumla
+1 yılPsikolojiktir sanırım hassas bir dönemden geçiyorsun.. ama siz yinede fazla soğuk durmayın. Eşiniz kırılabilir
00 Yorumla
+1 yılkızların hepsi böyle mi böyleyse evlenmicem ya bune
01 Yorumla
Soran+1 yılDeğildir
+1 yılİlgini çocuğuna yüklemişsin muhtemelen eşinde de fazla çaba olmayınca sonuç bu
04 Yorumla
Soran+1 yılO çabalıyor
- +1 yıl
Seni uzak tutan başka şeyler var o zaman
Soran+1 yılYok aslında
- +1 yıl
Aklıma başka ihtimal gelmiyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılFazlaca yorgunsundur oda sana yardi olmuyorsa ise sadece bencillik ile sana yaklaşıyor ise sende bundan geriliyorsundur muhtemelen
11 Yorumla
Soran+1 yılyok öyle değil
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 767 cevap paylaştı.
+1 yılHormonlardan ve şu an sadece annelik yapmak istediğinden böyle oluyor. Zamanla azalır
00 Yorumla Doğum sonrası hormonal düzenin annelik modunda muhtemelen. Panik yapma.
00 Yorumla
+1 yılÇocuğun olduktan sonra eşine neden ilgin azaldı dokunmasını neden istemiyosun
00 YorumlaDediğinden anladığım sanki çocuk yapmak için evlenmişsin gibi.
00 Yorumla
+1 yılbak bunun nedenini anlatan çok güzel bir video görmüştüm. dur arayacağım bulursam paylaşırım
00 Yorumla
+1 yılAnnelik duygun ön planda olduğu için. Bi süre boyle devam eder. Ama gecmezse yardim al
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 745 cevap paylaştı.
+1 yılPsikolojik destek alabilirsin. Uzamış bir lohusa sendromu gibi görünüyor
00 Yorumla Her kadın doğum yaptıktan sonra bunu söylüyor aboooo yandık 😆
00 Yorumla
+1 yılÇocuğuna daha önem tutuyor eşin ikinci planda kalıyor,!!
00 Yorumla
+1 yılÇünkü artık önceliğin değişti. Hayatın boyunca böyle olacak. Eşin için de aynı şekilde.
00 Yorumla
+1 yılDoğumdan kaynaklı olmasın ya da kafanda bitirmiş başka arayış peşindesin
00 Yorumlapost trawmatik sedrom diye bişey var hiç denk geldin mi?
00 YorumlaZamanla düzelir, şu an için sadece cocugunla ilgilen
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDoğum sonrası böyle buhran dönemleri yaşanabiliyor. Zamanla düzelir inş
00 Yorumla
+1 yılSanki soruyu soran benmişim gibi yorumları tek tek okudum benimde 6 aylık bebeğim var ve eşimin bana dokunmasına tahammül edemiyorum.. Yalnız olmadığını bilmek iyi geldi
00 YorumlaGeneli hep öyle bebekle ilgilenir ne bilim hepsi öyle doğumdan sonra degisiyor
06 Yorumla
Soran+1 yılİçimden gelmiyor
Soran+1 yılNe olur
Artık biliyor oda senin ilgisizlik ten dolayı gidemeyecegini
00 YorumlaBaşka birinden hoşlandın galiba
11 Yorumla
Soran+1 yılhayır
Eskiden bile sevmedi isen normaldir çokta takma
05 Yorumla
Soran+1 yılayrılmayı düşünmüyorumda çok varken ayrılınmıyor mu nasıl bir mantık
Geçici süredir olabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence çok normal bir şey bu, genelde çoğu kadında bu olur.
00 Yorumla
+1 yılÇocuğunla ilgilendiğin için.
00 Yorumla
+1 yılBoşanma sebebisin. Git psikolojik destek felan ak
00 Yorumla
+1 yılOnceliklerin degisiyordur
00 Yorumla
+1 yılçocuklarına ilgin kaydıgı için olabilir mi ablacım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYakında boşar
04 Yorumla
Soran+1 yılİmkansıza yakın
Cevap sahibi+1 yılEmin olma aldatilmakda var
Soran+1 yılYok
Cevap sahibi+1 yılİyi 😂
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok aşık değildim ne demek oluyor?
02 Yorumla
Soran+1 yılGayet açık
Cevap sahibi+1 yılYani aslında aşk değil mantık evliliği yaptın çocuğun oldu artık amacına ulaşmış gerisi gereksiz hissediyorsun.
Gizli Üye(36-45)+1 yılbaska birisi olsaydi mesela..
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır
Cevap sahibi+1 yılsen cocugunla iyisin erkege ihtiyacin yok o zman
ne değişti ki durduk yere
00 YorumlaBaşkası mı var
01 Yorumla
Soran+1 yılhayır ne alaka ya
+1 yılNeden ama he gece yokmu
04 Yorumla
Soran+1 yılNe
- +1 yıl
Her gün yapmaz mısınız? Artık