3 ay önce kimyasal gebelikle düşük yaptım
bu ay adetıme 6 gun kala ıdrar testı pozitif çıktı hastanede kan tahlili verdım ve beta hcg 48 çıktı 48 saat sonra tekrar yaptırdıgımda 79 oldu %60 bir artıs var normal mi emin olamadım?
3 ay önce kimyasal gebelikle düşük yaptım
bu ay adetıme 6 gun kala ıdrar testı pozitif çıktı hastanede kan tahlili verdım ve beta hcg 48 çıktı 48 saat sonra tekrar yaptırdıgımda 79 oldu %60 bir artıs var normal mi emin olamadım?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bu kadar yüksek olması kimyasal gebelik ihtimalini artıyor gadası
İyi de yüksek değil 48 dan 2 gün sonra yapılan testte 79 çıktı normalde iki katı olması lazım benim %60 yükseldi
merhabalar hakkınızda hayırlısı olsun.
gebelik oluştuysa 2 günde yani 48 saatte iki katı artması gerekiyor artmış ancak daha öncesinde yaşadığınız kimyasal gebelikten dolayı 4-5 gün sonra doktora gidip muayene olmanızda fayda var. Her kadında beta hormonu aynı şekilde hızlı artmıyor. Düşüşe geçmiyorsa sorun yok
Bugün tekrar test yaptırdım sonuç 126 çıkmış 1 gün geçmeden %62 artmış
Test yaptırdığınızda zaten dış gebelik olda bile pozitiflik verir ama bebeğin nereye tutunduğu önemli o yüzden doktora gitmenizde fayda var. Belki çok yenidir 3-4 haftalık, ı yüzden böyle düşüktür. Gitgide yükseliyor ama dediğim gibi yükselmesi bir şey ifade etmez daha önce kimyasal gebelik yaşadığınız için. Doktor muayenesi şart
gebelik olduğun sanmıyorum gebelikte bu değerler çok düşük sayılır
Neye göre söylüyorsunuz bunu 3 haftalık gebeliğin normalde olması gereken beta değeri 5 ila 50 arası
yaşadığım olaylara göre söylüyorum eşim 2 hamilelikte düşük yaptı ve tıpkı sizin gibi sonuçlar aldı
Sonuç ne oldu