Anne olmak çok daha zor. Daha karnindayken bir çok anne adayı mide bulantilari bel ağrıları ile baş etmeye başlıyor. Normal de sezaryen de olsa doğum ve sonrası yaşanan süreç çok zor. Emzirme, alınan kilolar, bozulan psikolojiler hepsini anne yaşıyor. Sıcak yemek yemeyi, sıcak bir bardak çay içmeyi yıllarca unutuyorsun. Uykun zaten bitiyor. Hep her an uyusan bile tetikte uyuyorsun. Onunla daha çok vakit geçiren sensin dolayısıyla her çocuk bir çok şeyi anneden öğreniyor. Hem bedenen hem ruhsal olarak anne olmak çok yorucu bir zaman dilimi.
Baba ve anne olarak ayırmak ne derece doğru bilmiyorum ama doğru bir ebeveyn ve rol model olmak zor çünkü bilinçli olmak gerekiyor. Ekstra olarak bebeği 9 ay taşımak ve doğum da zor tabii ki.
Yok caniiim olur mu öyle seeey. Baba olmak daha zor (!) O nlar taşıyorlar bebeği. Onların vücudunda bebek gelistigi için vücutları deforme oluyor bebek doğduğu zaman dayanılmaz dikiş acısını onlar çekiyorlar. Normal insan vücudunun dayanamayacagi bir acıyı onlar doğumda yaşıyorlar. Üstelik bir de çocuk yetiştiren bireylerin psikolojik şiddetine maruz kalıyorlar ebeveynlik öğrenimi adı altında. Lütfen. Babalık çok zoor (!)
Evet erkek olmak zor. Ama şu açıdan zor. Evin genellikle finansal yükü omuzlarında ve cinsellik konusunda bizden çok çok daha fazla hassaslar. Onun dışında bı zorluk yok bence
Cidden mi? Peki sana 56 del acı verseler ne kadar çekersin. Ya da 9 ay boyunca mide bulantısı kusma baş dönmesi bel ağrısı uykusuzluk yorgunluk... Bunlara katlanabilir misin? Uykusuz geceleri geçirebilir mısın. Çocuk beslenmek için de sana muhtaç oluyor ya mesela. Doğum sonrası otururken hissettiğim acıya dayanamazsın. ya da sezeryan olduysan kesinin olduğu göbek hizasındaki dikişlerin en ufak bir sarsilisinda haraketinde verdiği acıya.. bebek emerken senin goguslerini yara etmiyor. Ve o yara olmuş goguslerle sen emzirmiyorrsun. Bebeğin dişleri çıktığında ısırılan ilk şey sen olmuyorsun. Ev işlerinin yemeğin öte verinin arasında sırf o temiz olsun güzel olsun hatta gönlü olsun diye işini ya hızlı yapıp yorulmuyorsun ya da işlerini bırakıp onunla ilgilenmiyorum. Cidden baba olmak çok zormuş (!) Haklısın. Bunlar sadece fragman. Emin ol
@dark-angel-00 Haha woman o çocuğun başına bir şey gelse babası canını vericek hanımına bir şey olsa babası canını verecek namusuna bir şey olsa gene babası koruyacak ben bir erkeğim sünnet olduğumda o kasığıma yapılan inenin acısını bilemezsin bile bir keresinde tehsisimden tekme yemiştim ortalama 9000 del woman