+1 yılKendi cocuklugunu düşün. Çocukları çok iyi anlayan bı anne olarak söylüyorum. Çocuklar bir ebevynden ziyade onun yasitiymis gibi konuşacak arkadaşlar da ararlar ve emin ol onunla bir sorunu hakkında ciddi bı şekilde konuşursan , yani onu (yaşı ne olur olsun ) ciddiyetle dinlersen sen onun için gestapo veya klasik ebevyn olmazsın. Herkes annesinden dert yanarken o anne konusunda şanslı hisseder çünkü bilir beni hep ciddiye alan benim sorunlarımı , beni önemseyen bir annem var der. Tabi bunu yaparken babayla eş gitmelisiniz. Bir taraf sert bir taraf yumuşak olursa çocuk kolay olanı yani yumuşak olanın kalbine dokunmayı tercih edecek ve birinizi sevmeyecektir. İlk gelecegi kişi siz olursunuz. Ben eşime neler neler söyledim bu konuda. Gerçekten önemli bı konu. Bebek sevgi ilgi ister. Karnı doysun kalbi doysun altı temiz yeri rahat olsun yeter ona. Ama çocuk öyle değil itina gerekli yetiştirme konusunda. Eğer bilgi almak istersen soruların varsa bana yazabilirsin. Bu konularda pedojik kitaplar okumaya , gördüğüm makaleleri okumaya özen gösteririm
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÇocuk yetiştirmek tamamen belli kalıplar içerisinde yapılamaz hani bazı şeyler tabiki bellidir bir kuralı vardır en basiti emzirirken nefes alıyor olduğuna dikkat edersin ama çoğu zaman da spontane gelişir hani şu değil çocuk ağladığında bir hastalığı vardır ağlıyorsa doktora götürmeliyim bu önceden öğrenip ezber yapılacak bisey değil o çocuğu doğurman lazım kucağına alman lazım o annelik iç güdüsüyle ne yapacağını biliyorsun zaten ki kendi çocuğun üzerinde öğrenmelisin her çocuk başka ilk çocuğunda yaptıklarını yeri geliyor ikinci çocuğunda yapamıyorsun demem o ki korkun bu olmasın ve dediğim gibi bu önceden ezber yapılıp çocuk doğduğunda uygulanacak bisey değil yaşayarak çocuğun huyuma tepkisine göre yapılır çoğu şey kalıplaşmış şeyler zaten bellidir mesela ben çok ilgilendim bebeklerle kardeşimle ama kendi çocuğum kardeşimle aynı değil kardeşimle yaptıklarımı kendi çocuğumda yapamam annelik çok başka ve cidden dağına göre kışı veriliyor bunu dert etme bu tarz korkuların olmasın😊
01 Yorumla- +1 yıl
Vay 🙂
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u +1 yılBence yetiştirebilirsiniz burada önemli olan aslında kendinize güvenmenizdir yani maddi durumunuz iyi ise tabi ki çocuk yetiştirebilirsiniz yani anne olmak aslında her kadının içinde olan bir duygudur bu yüzden de kendiniz olmanız yeterlidir gerisi kendiliğinden gelecektir bunların dışında annenizden ya da çocuğu olmuş birilerinden de tavsiyeler alabilirsiniz yani çok zor olsa da başarabilirsiniz kendinize güvenmeniz yeterlidir.
00 Yorumla
Maddi durumunuz iyi olsun; özel okullarda okutun, vizyonlu çevre sahibi olmasını sağlayın. Özellikle kibar, anlayışlı kızlarla ve erkeklerle fazla sıkılmadan çocuğunuzu büyütün. Baskıcı bir aile olmayın; hentbol veya futbol kurslarına yazdırarak ev yerine kurslarda vakit geçirmesini sağlayın. 🤗🙌
03 Yorumla
Soran+1 yılÇok sağol en iyi yorumunu yapan sensin teşekkür ederim 😊
Soran+1 yıl😊😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
+1 yılBöyle endişeleri olan insanlar çocuk yapınca onu iyi yetiştiremiyor. O bir birey, seveceksin, ihtiyaçlarını karşılayacaksın, bu kadar. Bir de huzurlu bir ortam sağlayacaksın elinden geldiği kadar. Gerisini kendisi halleder. Ha bir de seni örnek alacak genelde.
14 Yorumla
Soran+1 yılYa internetten görüyorum çocuk daha liseye gidiyor cinayet işliyor o yüzden endişeleniyorum
- +1 yıl
Cinayet- öfke patlamasıdır. Öfke duygusunun yoğun olduğu evde yetişmiştir.
Soran+1 yılDini kuralları aşılarsak buna yeltenmez bence. Öldürmek haram sonuçta
- +1 yıl
Din duyguları baskılar sadece, o da korkudan dolayı. Haram, cehennem diye. Sevgi kuralları daha iyi.
+1 yılBende aynı yaşayın ve bende kendi eksiklerini tamamlamadan çocuk yetiştirmeyi düşünmüyorum.
Bence hayatında hangi konularda hatalar yaptıysan kötü özelliklerin varsa bunları düzelt bkz. Hakkını aramamak.
Önce sen bunların cevabını bul bunun haricinde çocuk gelişimi ile ilgili kitaplar oku
30 zuna doğru hazır olursam düşünürsun.
Net 10 yılın olmuş oluyor tabiki daha erken ya da geç te olabilir.015 Yorumla
Soran+1 yılBazen sabırlı bazen sabırsız bir insanım ve aniden parlayabiliyorum onları düzeltmem lazım sanırım ama düzeltsem de tamamen düzelmiyor ki
- +1 yıl
Zaten mizacini duzeltemezsin kontrol altına alirsin. Sadece seni bu davranışa iten sebepleri bul. Neden sence devamlı sabırsız ve fevrisin?
Soran+1 yılEvet kontrol altına almam lazım sanırım savunma amaçlı böyle fevriyim zamanla olgunlaşırım diye düşünüyorum
- +1 yıl
Evet aynen öyle. Zaten sende bu çocuklara karsi kırmamak için göstermek istediğin iyi niyet varken çok iyi anne olursun, güven bana 🤗🤗🤗
Soran+1 yılAyy teşekkür ederim ya çok tatlı konuştun 🥰🥰💕
- +1 yıl
Ne demek ya her zaman istersen her zaman yazabilirsin. Benim için sorun olmaz. 😊
Soran+1 yılTeşekkür ederim ❤️ inşallah ömrün kalbi güzel geçer ❤️❤️
- +1 yıl
Bir de şu yasta daha sevgilik konularında daha tanımaya yeni başladığımiz icin bile bir sürü sorunlar yaşıyoruz. O yüzden libidona ve ureme istegine rağmen hayatı akışa bırak.
Bunun haricinde annenle ilgili bir problemin varsa da kendisi ile ilgili cozmen gerekenleri birlikte cozun ya da hiç anlayışlı biri değilse evin içinde iletişimi minimum düzeye indir ve kendi yaşamına ve kendi gelisimine odaklan. Ondan kurtulunca zaten otamatik bu kaygıların gider. - +1 yıl
Ahh çok teşekkür ederim. Senin de çok uzun ve mutlu bir ömrün olur aynı zamanda ahiretin de aynı şekilde 😇😇😇
Soran+1 yılYa annem bazen çok baskıcı bazen her şeyi çok iyi görüyor böyle kim haklı kim haksız ayırt etmiyor pollyannacılık var biraz ben de karakter karmaşası yaşıyorum onlardan gördüğüm kadarıyla. İyi mi olayım yoksa disiplinli mi olayım çözemiyorum. Mesela buradaki kızlara bakıyorum hepsi egolu bir değişik yani anne olduklarında nasıl olacaklar acaba? Ben de fazla iyi niyetliyim aman şöyle aman böyle olmasın diye çok hassas davranıyorum çocuklara
Soran+1 yılAmiiiinn ❤️❤️
- +1 yıl
Anladım ya benimde annem baskıcı ve narsist. Iyi niyeti de zamanında fazla suistimal edilmiş ama karakter olarak bir şeyleri değiştirmeyi düşünmemiş o yüzden acıyamayacagim hiç.
Daha bugün bu saatte artık evin içindeki iletisimimi minimum düzeyde tutmaya karar verdim. Açıkçası bunun için uzun zamandır karin agrisini çekiyordum. Çünkü seviyorum. Ama maalesef degmiyor.
İletişimini azalttikca ve kendi önüme baktıkça acimin geçeceğini biliyorum zaten 1 2 yila evden ayrılirim.
Sana da kolay gelsin bu yüzden çünkü bu karın agrisini bende cekiyorum. 😅
Soran+1 yılEvet bazı anneler öyle narsist oluyor geçmişinde nasıl bir ailede doğdu bilemem ama sevgi gormedigi kesin umarım en kısa zamanda hayırlı bir erkekle evlenip yuvanı kurarsın
- +1 yıl
Ya ben bir 10 yila kadar bulamam. Içten içe hemen biri ile evlenmek istesem de yaşamak istediğim hayat tarzı daha mucadeleci ve her gün bir şey yapmam gereken bir yaşam standardı.
Soran+1 yılAnladım kararına saygı duyarım yoksa içinde ukte kalır en iyisini yapıyorsun
+1 yılÖzgüven önemli. Eğer ki özgüvenli, kendine güvenen, maddi açıdan iyi olan biriysen çocuk yetiştirirsin bence. Özgüven çok önemli. Kendini koruma potansiyelin var mı? çocuklarına herhangi bi olay karşında koruyabilir misin? Bunlar önemli bence ve olgun, insan halinden anlayan biriysen zaten çocukların inşallah sana benzeyecektir çünkü sen büyüteceksin onları, senin duygu ve düşüncelerini örnek alaraktan büyüyecekler. Anneler çocuklarının aynasıdır.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 481 cevap paylaştı.
+1 yılBunu kimse tam olarak bilmiyor bu yüzden hamileler için kurslar var aile büyükleri hayattaysa zaten yardıma geliyorlar. Ama en önemlisi bebekler ve çocuklar için ilk yardım eğitimi almak. Daha ilk doğdukları andan itibaren tıkanmaları bir ihtimal dahilinde oluyor
00 Yorumla
+1 yılçocuk yetiştirmek insan yetiştirmek demek ve büyük bir sorumluluk ama sen bunun farkına varmışsın bunu düşünmen bile bir gelişme
kendini geliştirmeye bak aklına gelen her alanda, sanat, kültür, eğitim anlamında çocuğuna verebilecek, katabilecek şeylerin olsun. hiçbir zaman mükemmel olamazsın ama senin de hiç değilse çorbada bir tuzun olmuş olur, klasik çocuğu okula yollayıp okulda her şeyi öğrenmesini bekleyen ailelere kıyasla
00 Yorumla
+1 yılAnne olmaya hazır olmadan kesinlikle
anne olunmamalı Çünkü basit bir durum değil
çok zor ve sorumluluğu yüksek bir durum
Ben kuralcı ve disiplinli birisi olduğum için
bana çok zor gelmedi çünkü huyum bu
Tabi tarifsiz en güzel duyguda anne olmak💖💖00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇocuk nasıl yetiştirilir bilmiyorum ama en azından boyle kaygılarının olması güzel. Doğru yoldasin demek. Yerinde olsam beni ödülle cezalandırma gibi çocuk piskolojisine yazılmış kült kitaplardan başlayarak okurdum. Büyüklerimin tecrübelerinden faydalanirdim. Alt değiştirme bebek besleme kaç yaştan sonra ek gıdaya geçilir vs bunlar bebek bakım kitaplarında zaten olan şeyler bunlar okunarak da ögrenilir. Sen şimdi çocuğuna en uygun en doğru. Babayı bul öncelikle.
03 Yorumla
Soran+1 yılTamamdır sağol önce bir baba bulmalıyım jsjsksm umarım hayırlı biri olur
- +1 yıl
Sen buldun mu, hayatta hep iyi oldum ama hayat kötü oldu, çocuğu nasıl yetiştirirsen, çocuğun kişiliği de önemli bir kavram, anne babada bitmiyor her şey.
Cevap sahibi+1 yıl@ozgur00000 anne baba da bitmiyor zaten ama onlarda başlıyor. Ben de başlangıç olarak dedim zaten
İlk önce 25 yaş altı kesinlikle çocuk yapmamalı bu 1 2. Si üniversite mezunu olamadan ya da belli bir kariyer edinemeden kimsenin çocuk yapmaması lazım asgari ücretle çocuk yapan insanın vay haline yazık
09 Yorumla
Soran+1 yılOkuyorum ben henüz işim yok ileride düşünüyorum evlenmeyi. Doğru bir eş iyi bir kariyer ve evim arabam olursa onlara güzel bir hayat sunmak isterim
- +1 yıl
Evin araban olmadan çocuk yapma çünkü asla yatını bilemessin eşinin evden defolup gideceğini de bilemezsin.. bu yüzden ev araba olmadan çocuk olmamalı artı işindede 4-5 sene boyunca çalışırsın güzel maaş alırsın o şekilde çocuk yapılır.. öyle girdin migros kasiyeri oldun çocuk yapayım vs geç o işi adam gibi bi mesleğin olcak
Soran+1 yılTabiki ben de aynılarını düşünüyorum asagri ücretle ben kendimi geçindiremem kaldı ki çocuğu geçindiricem?
Soran+1 yılAvukat doktor olur mu onu bilmem istediği meslekte zorlamam çünkü ben de öyle yüksek yerleri kazanamadım matematiğim kötüydü
Soran+1 yılZaten ben yaşamışım etmişim çocuğum yaşasın bundan sonra derim
Soran+1 yılBb teşekkürler
+1 yılÖnce kendini yetiştir ki çocuğun da iyi bir anne olarak seni örnek alsın. Baba adayı da çok önemli, kendin gibi yetişmiş biriyle evlenirsen ilerde çocuğun sevgi içinde büyür kardeşim
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim evet baba figürü de önemli
+1 yılBununla ilgili kişisel gelişim kitapları falan bar. Kendini eğitirsen bu konuda çocuklarını da eğitebilirsin tabi ki kimse anasının karnında öğrenmiyor anne olmayı
03 Yorumla
Soran+1 yılYani sonradan şımarmasından korkuyorum
- +1 yıl
Yok canım ipini sıkı tutarsın
Soran+1 yılPeki sağol
+1 yılbununla ilgili kitaplar var ama bence 25 yaşından önce evlenme psikolojik olguluk anca oluşuyor
benim önereceğim kitap Doğan Cüceloğlu'nun "Evlenmeden Önce"
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yıl- Çocuk dert demek ama bir tane olsa yeterli gibi. Öğrenirsin de baba adayı lazım, doğru baba adayı olduğumu düşünüyorum ama sıkıntılar var. 😏😔 Bağzı evlenmemiş erkekleri görünce bile üzülüyorum.
00 Yorumla
+1 yılKızımın kaşar, oğlumun da serseri olmasını istemiyorum diye soran biri bence gerçekten de güzel çocuk yetiştiremez.
01 Yorumla
Soran+1 yılÖnyargını kendine saklasaydın keşke. Bana çok güzel cevaplar verenler de oldu o yüzden senin gibiler boş yapıyor
Keşke herkes senin gibi duyarlı olsa da çocuk yetiştirme sorumluluğunun ne kadar zor bir şey olduğunu bilmeden, çocuk yapmaya yeltenmeseler...
00 Yorumla
+1 yılbunun için birsürü kaynak var artık, eskisi gibi değil ki instagramda bile birsürü çocuk psikolojisi hakkında bilgilendiren hesaplar var
00 YorumlaKim biliyordu ki her şey spontane gelişir hem süşe kalka büyürler hem de sen ailenden ne gördü şsen onu verirsin
00 YorumlaSöz konusu kadın olunca dile ket vurulmaz ama erkek olunca kelimeler nasıl naifleşir.
08 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka serseri güzel bir kelime mi? P*ç mi deseydim? Ne fark eder?
Soran+1 yılBoş duyar kasıyorsun kızın da erkeğin de serserisi oluyor. Şimdi oldu mu rahatladın mı?
Soran+1 yılNe varmış zihniyetimde? Kızımın orada burada erkeklerle düşüp kalkmasına izin mi vereyim? Ya da oğlumun sigara içip kadına kıza sarkıntılık yapıp birilerini öldürmesine göz mü yumayım? Asıl senin gibilerin zihniyeti bozuk. Herkes özgür olsun istiyorsunuz her şeye göz yumalım istiyorsunuz. Yok öyle bir dünya
Soran+1 yılSenin gibi duyarcılar da soruya değil kelimeye takılır. Verecek cevabın güzel bir analizin yoksa yazma. Silah zoruyla mı yazdırıyoruz? Ahlakı ailen verememiş sana gelip burada söylediklerimle dalga geçiyorsun. Amacın aşağılamak mı yoksa soruma cevap vermek mi?
Gizli Üye(30-35)+1 yılKS de bir değişik bu soru nasıl günün sorusu olur günün saçma sorusu olması lazım herkes anne karnında öğrenmiyor yaşayarak deneyimleyerek annesinden nasihat alarak bebek kitaplarina bakarak öğreniyor
00 YorumlaBu devirde evlenilmeezzz bunu kalın kafanıza sokunnnnn
00 Yorumlaögrenirsin evlenip çocuk yaparsan. annelik içgüdüsü ile zaten döl olarak gelişiyor her şey.
00 Yorumla
+1 yılAtalay YÖRÜKOĞLU Çocuk Ruh Sağlığı kitabını okumalısın.
00 Yorumla
+1 yılkimse bilmiyor ki, sonradan edinilen bir tecrübe bu.
00 YorumlaMerk etme insan in kendi başına geldi mi yaşayarak öğreniyorsun zaten
00 Yorumla
+1 yılMuhtac oldugun kudret genetik kodlarinda mevcut. Rahat ol çunkü hiçbirşeyi kontrol edemeyeceksin ve istediğin kadar mükemmel olmayacak. Ama bu konuda kadar hassas olman gösteriyor ki sen iyi bir anne olacaksın 😇😘💜🙏
00 YorumlaKendi yaşantını beğeniyorsan kendi bilgi birikimi aktarmna yeterli.. Çok özel üst düzey bir şey yapman gerekiyor gibi panikleme. bu yüzden evlat sahibi dahi olmak istemezsin.
Çoğu eğitimide okul günlerinde öğrenecektir zaten.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuğunuzun nasıl olmasını istiyorsanız yanında öyle olun o gördükçe sizin yaptıklarınızı yapacaktır zaten.
00 Yorumla
+1 yılİnsan sevmeyi öğreteceksin saygılı olmayı öğreteceksin insanlara bağlı olmadan tek basına yaşayabilmeyi asla ama asla bak giderim haaa diyerek tehtit etmeyeceksin
00 YorumlaBabasından korkmasını sağla yeter sırf baba korkusundan üniversite kadar okudum bunu babama borçluyum
01 Yorumla
Soran+1 yılAhahha geleneksel yöntemler 🤣
Siddetsiz sevgi dolu iletisim. Ve büyüdügünde cevresine sürekli göz atmak. Cogu kötü seyler arkadas cevreden kaynakli olabiliyor
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısın arkadaş çevresi çok önemli ama işte dediklerinde diretir ısrarcı olur diye korkuyorum
+1 yılIyi bir çocuk iyi bir aile demektir o yüzden önce onlar için düzgün bir baba adayı seç dkhdbdkd
00 YorumlaAilen ve eşinin ailesi öğretir sana herkes ilk çocukta acemilik çeker zaten
00 Yorumla
+1 yılGerdekde her şeyi öyreneceksin. Bir gece sabah kadar yetərli olacaq
00 Yorumla
+1 yılKuzum sana benzemesin yeter
07 Yorumla
Soran+1 yılNiye beni ne kadar tanıyorsun?
- +1 yıl
Sahip olacağı evlada kaşar kelimesiniz yakıştıran bir kadının ruhu kaşarlığı en ince ayrıntısına kadar bilir annem öldü kaşarların içinde yaşadım oradan çok iyi tanırım onları
Soran+1 yılDuyar kasmaya devam et. Çok biliyorsan başka kelime bul
- +1 yıl
Bunlar sadece bir sezgi canım öylesin demedim bence dedim
Soran+1 yılİşine bak
- +1 yıl
Nasıl yetiştirmen konusunda da tavsiye verebilirim istersen
Soran+1 yılİstemez bi akıllı sensin sanki
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen k@şar olmamalısın babası da serseri olmamalı👌😀
07 Yorumla
Soran+1 yılDeğilim
Cevap sahibi+1 yılAferin o zaman umut var
Soran+1 yılAyy çok mutlu oldum ya onay verdin ya benden mutlusu yok çok lazımdı senin onayın kezo
Cevap sahibi+1 yılSoru sorup bizim fikrimizi soran ve sonra aldığın yorumlara triplenen sensin yani Kezban önce sensin :D bu kadar tepki göstereceksen soru sorma kendi fikrinle mutlu Mesut takıl manyak mısın
Soran+1 yılSen de insanlara üsten bakma o zaman. Ailen yetiştirememiş belli ki bu benim suçum değil. Aferin falan diyorsun yaşın daha küçük sanırım bir kaç kelime daha öğren öyle cevapla soruyu. Zaten elle tutulur bir cevap vermemişsin saçma sapan gülüp duruyorsun
Cevap sahibi+1 yılİlk yazdığım ciddi bile değil şakasına bi yorumdu ama bunu bile anlayamamışsın:) aferin dediğim için ailem beni yetiştirememiş sen Kezban derken peki? Hangisi daha kötü bir bak bakalım. ayırt edebilecek misin ona da emin değilim de neyse dene
Soran+1 yılBi akıllı sensin tamam
+1 yılBöyle dediysen baştan oldular
02 Yorumla
Soran+1 yılYa deme öyle ne yapayım çocuk yetiştirmek çok zor geliyor
- +1 yıl
Bakabileceğin kadar yaparsın
+1 yılNe kadar net bi açıklama
01 Yorumla
Soran+1 yılSağol
+1 yılHahshahdhahs açıklamaya güldüm vallahi haklısın
01 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂
+1 yılÖnce doğum yapman lazım
00 Yorumla
+1 yılÖğrenirsin her şey deneyim
00 Yorumla
+1 yılyani bende bilmiyorum ahdjlsmd
00 Yorumla
+1 yılO zaman iyi bir yerde oturman gerekiyor.:.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılmerak etme her şeyi zamanla öğrenirsin
00 Yorumla
+1 yılOnu düşünme şimdi zamanı gelince düşünürsün
00 Yorumla
+1 yılEğitici kitaplar onlardan okuyabilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılÖğrenirsin evlilik insanı çok değiştiriyor
00 Yorumla
+1 yılO içgüdüsel olarak gelişiyor diye düşünüyorum
00 YorumlaKişisel gelişim kitapları okuyabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılDaha çok gençsin bilmemen normal
00 Yorumla
+1 yılOna göre yetiştireceksin
00 Yorumla
+1 yıliçinde olursa kaşar da olur erzincan tulumu da
01 Yorumla
Soran+1 yılHay ağzına sağlık ben de bunu demeye çalışıyorum. İnsanlar bencil bu benim evladım bile olsa içinde varsa her şeyi yapar. Anne baba dinlemez. Allah kitap demez
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerşeyi öğreniyor insan.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGüzel iyi huylu merhametli çocuklar yetişirin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılaksini cevaplayanlar kaßar ya da serseri
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkes anne babası na benzer
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBende degilim
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 491 cevap paylaştı.
+1 yılBiraz hayat tecrübesi edin
00 Yorumla
+1 yılçocuk yapmamalısın
08 Yorumla
Soran+1 yılHükmü verdiğine göre marketten prezervatif almaya gidiyorum
- +1 yıl
iyi edersin bu iq ile üreme zaten
Soran+1 yılSana da tavsiye ederim 👍 bu sitede bulunduğuna göre benden bir farkın yok
Soran+1 yılBenden daha fazla küfür ediyordur gelmiş burada IQ mu yargılıyor. Tipine kılığına sicim senin ezik
- +1 yıl
hahaha :D sana hayatta bol şanslar
- +1 yıl
ben bu sitede senin gibi çapsızlarla daalga geçmek için takılıyorum, olmayan aklımı tamamlamaya gelmedim :D
Soran+1 yılİşsizim diyorsun yani
- +1 yıl
kendi işimi yapıyorum zaman çok olunca ondan dolayı biraz eğlenceye de ihtiyaç vaar
+1 yılBu sorumu şimdi
01 Yorumla
Soran+1 yılBeğenmediysen yazma
+1 yılYetiştirmeye kalkmayınız zira size benzeyecekler.
00 YorumlaYaşayarak öğrenirsin en güzeli de bu bence
00 YorumlaDoğurunca öğrenirsin
00 Yorumla- Devamını Gör (10)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler