Yardım almadan bir bebeğin bakımını üstlenmek?

Arkadaşlar plansız hamile olma ihtimalim var, ancak sonucu öğrenmeden ne hissettiğimi anlamak istiyorum. Sorumu çocuk sahibi olanlar cevaplandırırsa sevinirim. 23 yaşındayım ve anne olmak da hayallerimden biri. Kendim okuyorum, eşim ise henüz farklı bir şehirde işe girdi, para biriktiriyoruz. 1,5 yıl kadar aynı şehirde yaşamamız mümkün değil. Benim ailem çalışıyorlar ve eğitimime destek oluyorlar, bir bebeğim olursa eğer işlerini bırakıp yardıma gelmeleri mümkün değil, ekonomik anlamda ucu ucuna yetişiyoruz. İstanbul'da hem eğitim hem bebek aynı anda yürütebilir miyim bilmiyorum. Tıp okuyorum ve üniversite eğitimimi bir kenara atmak demek tüm geleceğimden vazgeçmek demek, bu da mümkün değil. Şartların çok zor olduğunu biliyorum, yakınımda da çocuk sahibi olan biri olmadı hiç gözlemlemedim sadece ne kadar zor olduğunu hep anlatılanlardan biliyorum. Siz çocuğunuzu ilk yıllarda büyütürken zamanı nasıl yönettiğiniz hakkında tecrübelerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

Not: çocuğu veren allah rızkını da verir gibi yorumlar yapmayın lütfen, çocuğum olursa onu ilgimi vererek, sağlıklı ve güvenle yetiştirmek isterim.

Yardım almadan bir bebeğin bakımını üstlenmek?