Depremden etkilenen çocuklara nasıl davranmak gerekir?

#gadası
Depremden etkilenen çocuklara nasıl davranmak gerekir?

#gadası
Depremle ilgili haber, görsellerden uzak tutmak gerekli. Onlarla arkadaş gibi olup bu durumun normal olduğunu uygun dille konuşup onları rahatlatmak gerekli. Korkularıyla yüzleşmeden, içlerine atarlarsa ömür boyu geri döndürülemez derin travmalar oluşturabilir.
Ablamın 7 yaşında bir oğlu var, haberleri açınca ağlıyor, korkuyor. Izlemeyin dedim çocuklar yanında. Ben de 7 yaşındaydım Gölcük depremi olduğunda biz de o depremde çok sallanmıştık gecelerde dışarda traktörün römorkunda uyumuştuk, evlerimize girmemiştik hiç unutmam mesela. Çocuklar bu tür şeylerden çok etkileniyor bizden daha duygusal ve daha savunmasızlar.
Çocuğa deprem gerçeğini öğretmek anlatmak da lazım muhakkak ama onların güzel ve ürkek yürekleri için bu trajedi çok fazla ağır.
O yüzden çocuklarınız etkileniyorsa onları birazcık uzak tutmakta fayda var. Keza biz bile hepimiz çok etkilenirken bu yük onlara gerçekten çok fazla.
Depremi çocuklara daha anlayacakları şekilde nasıl korunacağımızı başımıza neler geleceğini daha sakin bir zamanda ve onların anlayabileceği bir üslupla anlatmak çok önemli.
Surekli oyun oynuyor ve bir kedi var onunla birlikte vakit geciriyor
Ha iyi bari
Evimizin olmadigini kabullenmiyor ama yukari çikmak istiyor
Şimdilik böyle idare edin inşallah daha güzel günler gelecek biraz daha sabır
Bekliyoruz yasadigimiza bin şukur
Çok şükür
Depremi yaşamış kişilerin önce kendi psikolojisini düzeltmesi sonra diğerlerine yardım etmesi lazım. İnsannkendisinde olmayanı başkasına veremez. Ayrıca genellikle çocuklar daha kolay unutur, bu yüzden olayı tekrar hatırlatmamak lazım.
Cevap
5Cevap
Yanlarında olunmalı
Annelik tecrübelerini paylaştığım https://www.anneceblog.com/ sitesine beklerim
Çok hassas ve anlayışlı bir biçimde onları incitmeden her kelimemize dikkat ederek...
Sabırlı olarak, tatlı dil ile güler yüzle..❤
Bizim zamanımızda depremden az etkilenen çocuklar olarak, çok etkilenenleri duvarlara vurup korkutmak sureti ile yamultuyorduk
Son ben yanlızkalpler rumuzlu değişti depremden dolayı sorun oldu haberin olsun
Evcil hayvan kafalarını dağıtabilir çocuklardan pek anlamam açıkçası.
Çok üzerine gitmeyin. Onunla anlayışlı bir şekilde konuşun. Biz zor günler geçiriyorsak onlar daha zor günler geçiriyor.
Sakin ve anlayışlı olmak gerek kafalarını dağıtacak aktiviteler oyunlar oynamak gerekir 😢
Oldukça hassas ve çok fazla soru sormadan dinleyen taraf olabiliriz
Oyun oynayın televizyon ve telefonlardan uzak tutun
Çok iyi davranın lütfen onlar Allahin bizlere lütfü
bir süre uzak dursalar iyi olur
Oyuncak olabilir bence
Allah'ım bu ne tatlılık maşallah
Çocuklar içinde oyuncak gönderilmelidir
Çocukla çocuk olarak. Palyancoluk yaparak
Daha anlayışlı sevecen hoşgörülü
Yaa fotoğraf çok hoş kime ait bu acaba
Oyuncak olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?