Şu dönemde en ideal çocuk sayısı kaçtır?

Hiç çocuk olmaması da seçenek tabi 😄
Bence çocuk sayısı kişilerin maddi imkanlarına ya da alabilecek sorumluluk düzeyine değişkenlik göstermektedir. ben kendim için konuşursam ben çocuk yapmak istemezdim özellikle bu zamanda. ama evlenseydim ve eşim çocuk yapmak isteseydi sanırım 1 kızım olsun isterdim sadece.
Döneme göre değil de kendi durumum (maddi ve mental) ile eşimin durumu bunu belirler. O yüzden şimdi bekar halimle yorum yapmam çok varsayımsal olur. Yine de bir şey söylemem gerekirse, şu anki durumumla çocuk dünyaya getirmeye oldukça soğuğum diyebilirim.
👍 çok güzel olmuş
Sorudan dolayı o.
Çok da kibarız. Ama güzel ve gerçekçi yorum
Teşekkürler :)
Gelecek kaygısı yüzünden evli değilim bekarım doğmamış çocuklar için kuraklık , iş sahibi olma durumu , ev vs düşünüyorum ya. Ne hale geldik. 1 veya 2 bile artık çok zor
Bunları düşündükçe insan yapmamalıyım diyor zaten. Ama o sevgiden de mahrumiyet çok büyük eksiklik gibi
Çok kişisel bir şey söyliyim öyleyse. Sevgimi hiç bir zaman tam veremediğimi düşündüğüm, gözlerine baktığımda her seferinde hayranlık, şaşkınlık ve şükür hissettiğim evlatlarım var. Onlara o maddi gücü verip en azından biz varken onların ayağının taşa takılmaması için herşeyi yapıcaz. Yani o gülücük için bencil olabilirim hiç de utanmam 🙊
😊
1 veya 2 . Fazlası olmaz gibi gözüküyor ama ben artık maddiyattan önce böyle bir dünyaya çocuk getirilir mi onu düşünüyorum. Zihniyetler gittikçe çirkinleşiyor böyle bir toplumda düzgün , ahlaklı bireyler yetiştirmek maalesef çok zor …
Cevap
28Cevap
Her dönem için 2 çocuk yeterli. Kardeşler birbirlerinin en yakın arkadaşı olurlar benim gözümde.
Şu dönemde düzgün bir arkadaş bulmak, insanlara güvenmek bu kadar zorken kardeşten çok güzel arkadaş olur
Ama fazla isteyenler için ;
25-30 - 1
30-35 - 1
35-40 - 1
1. nciye bakıp ilgilenebiliyorsalar, 2. nciye de aynı ilgi ve sevgi ile niyet edebilirler. 😅
Benim için 1 çocuk ideal. Çocuk yetiştirmek büyük sorumluluk ister.
Siz doğum yaptınız mı? 🙈
Bir ara çok görüyordum sizi uzun zamandır görmemiştim, görünce doğdu mu acaba diye içimden geçti de 😂 Güzel bir doğum olur inşallah 🙏🏻
Yok konuşmadık zaten sorulardan, görüşlerden görüyordum 🙈
Olursa da 1 tek zorlanabilir diye 2. Bu da çok en güzeli olmasin, uzaktan seveyim ben onları:)
Denir ya 1 az iki çok 😄
Valla henüz annesini bulamadım ama kendi adıma en az üç diyorum.
Onun da fikri mühim 😂😂
E yani ayıp olmasın şimdi :D
Ne kadar da düşünceli 😂😂
Paraya göre değişir gerçi fakirler daha çok çocuk yapıyor bu da bir gerçek.
Fakir hanımıyla oynarmış ondan galiba 😂😂
Evet fjff
Max 3 yeterli gibi. Arabaya ancak sığar aile😄
Büyüdüklerinde sizinle takılmazlar zaten 😄
Ya belli mi olur belki aileye düşkün olurlar😅
Yok be en düşkünü bile gider
Çok olumsuzsun Fenomen😄 kadınların daha pozitif yaklaşması gerekmez mi
Gerçekler 😄
Sence ideal kaç
Çiftler fazla cinselliğe düşkünse kaza kursunu ihtimali de var tabi😅
Üç istiyorum ben. 3 numaralar çok şirin oluyor ondan istiyorum. Da ona varya asır var asır resmen 😂
Oyle birini bulsam 5 tane isterim, cocuklari cok severim helede o 0-7 yas arasi halleri yokmu 🥰🥰
Bence kişiler yetiştirebileceği kadar çocuk yapması lazım.
Sayının önemi yok
Biz üç kardeşiz ve hep 3 cocugum olmasini isterdim ayni bizim gibi kardeş olmalarını ama inan bu devirde 1 tane bile doguruo büyütmek zor çok zor
Kesinlikle çok zor
Bence 2 ya da hic bir kiz bir oglan kiz abla olucak
Sıralanması da hazır 😄
Çocuğun maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılayabilcekler 10 tane de yapsa sıkıntı değil -_-
İdeal çocuk sayısı ne ya 🤦
Sevgini verebileceğin paranla yetebileceğin
Evet
Sence ben hayati kararlarımı sen ve senin gibi üyelere sorup mu karar veririm 😄 bu benimle alakalı değil genel bir soru. Ben yapacağımı yapmışım zaten. Yani merak etme size büyük bir yük vermiyorum
1 yeterli bence
Kız mı erkek mi
Kaç çocuk var:)
İki
Yaşları kaç
Bakabilecek kadar...
1 çocuk ama en doğrusu hiç olmaması
Bir kız, bir erkek yeterlidir
Valla imkanı olmayan hiç yapmasın mümkünse
En İyi Cevap