İlk hamileliğim tecrübesiz alışveriş yapacağız
8 tane kollu
8 tane kolsuz zıbın
8 tane altlı üstlü takım
2 tane hastane çıkışı
4 tane ayaksız 4 tane ayaklı tulum
03 ay alacağım sizce az mi
İlk hamileliğim tecrübesiz alışveriş yapacağız
8 tane kollu
8 tane kolsuz zıbın
8 tane altlı üstlü takım
2 tane hastane çıkışı
4 tane ayaksız 4 tane ayaklı tulum
03 ay alacağım sizce az mi
Öncelikle hayırlı olsun. Ben de 2 ay sonra oğlumu kucağıma alacağım inşallah. Aldıklarımı hemen paylaşayım sizinle🧸.
•Anne yanı sallanır beşik ve 4’lü şifoniyer (oda yapmadık.)
•Makrome isimli kapı süsü (kendim yaptım♥️)
•2 tane 5’li hastane çıkışı
•2 tane iç zıbın
•Portbebe ana kucağı ve çantası
•Travel sistem bebek arabası
•4 tane 0/3 ay kısa kollu zıbın
•4 tane 0/3 ay uzun kollu zıbın
•4 tane patikli çıtçıtlı tulum 0/3
•4 tane eşofman takımı patiksiz 0/3
•6 tane çorap 0/3
•1 tane müslin örtü
•1 tane nohut battaniye
•2 tane penye yelek 0/3
•1 tane patik
•4 tane atlet 0/3
• Mont (biraz büyük aldım)
•Uyku tulumu (gece üstüne bir şey örtmeyeceğim)
•150 ml biberon
•Wee baby emzik 0/6
•Emzik kutusu ve askısı
•Yenidoğan bebek bezi
•Yenidoğan ıslak mendil
•Yenidoğan pamuk
•Yenidoğan tarak
•Yenidoğan tırnak makası
•Ateşölçer
•Yenidoğan şampuan
•Pişik kremi ve pudra
•Yenidoğan toz deterjan (yumuşatıcı kullanmayacağım)
•Kulak çubuğu
•Küvet+file+kova+maşrapa set
•Banyo süngeri
•Diş kaşıyıcı
~Benim için şu anlık bunlar yeterli. 40’ı çıktıktan sonra büyüdükçe alırız inşallah💫.
<Anne İçin>
•Depend
•Hasta bezi
•3 tane pijama takımı
•Yumuşak tabanlı terlik
•Göğüs pedi
•Göğüs ucu kremi
•1 tane emzirme sütyeni
•3 tane emzirme atleti
•5 tane siyah yüksel bel külot
Sende sağlıkla kucağına al canım allah razı olsun hemen alacağım
Her şeyden çok çok almana gerek yok bebişler hızlı büyüyor. Ama üstünü sürekli değiştireceksin bu yüzden diğerlerinin yıkanıp kuruma sürelerini düşünerek belli miktar kıyafet alabilirsin. En önemlisi zıbın tabi onu bol al. 0-3 aylıklardan sonra 2 aydan sonra 3-6 aylık kıyafetleri kullanabilirsin. Zaten bir bakacaksın sürekli küçülmeye başlayacak kıyafetler :D bunlar tatlı telaşlar ama işini görecek az ama öz kıyafetler yeterli olur.
1 tane yenidoğan hastane çıkışı, 1 tane de 5'li hastane çıkışı alabilirsiniz. Diğerleri 0-3 ay olabilir. Zaten hemen toparlanıyorlar. Doğum kış aylarına denk geliyorsa 2 tane kışık battaniye, tulum, yelek, çorap, önlük yerine ağız mendili ki zaten hastane çıkışlarının içinde önlük oluyor. 2-3 Çıtçıtlı tulum. Diğerlerini yazmışsınız zaten, yeterli olur.
aplaa alacağın bütün zıbınları büyük al yani 0-3 ayda o zbınılar eskimez 8 tane çok fazla 0-3 ay için 4 tane al. diğer 4 ünü 3-6 ay al 40 günlükken falan 3-6 aylığı giyebilirler.. alacağın o 4 zıbını gömlek zıbın olanlardan al.. çocuğun kolu bacağı için endişe etmezsin.. altlı üstlü takımda aynı şekilde 3 tane al geri kalan 5 ini büyük al.. 2 hastane çıkışı bence ideal.. bence ayaklı -ayaksız tulum sayısını 2 şere düşür kısacası yazdığın adetleri 0-3 ay yarısı 3-6 ay diğer yarısı olacak şekilde all..
Cevap
0Cevap
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?