4 yaşındaki oğlum hiçbir şey konuşamıyor anne baba dahi demiyor hep ayakta hiç oturmaz söylenen şeyleri anlamıyor yeni doğmuş bebek gibi oğlum otizmli olabilirmi
2 ay
Otizm hakkında yardım?

Evet abla.
Mümkün, geçenlerde bir ağabeyimin çocuğunun tedavisinde yardımcı oldum.
O da 4,5 yaşında Almanya’da yaşıyorlar birçok yere gittiler en son otizm tanısı koyuldu.
Sadece konuşamadığı için.
En son 3 ay Marmara otizm diye bir yerde eğitim gördü kelimeleri sökmeye başladı.
Cümle kuramıyor ama öğrenme aşamasına geçti.
Bir yandan da kendi deneyimim olarak ailede de böyle 4-5 yaşına kadar konuşamayıp sonradan takır takır konuşanların da olduğunu duydum.
Siz yine de bir gösterin çocuğu, erken yaşta müdahale ederseniz bir şey olmaz konuşur rahatlıklar.
Ama bizim tek sıkıntımız konuşamama davranışlarında bir şey göremiyorum
Görüş
6Görüş
Burada soracağına doktora götürsene kardeşim nerden bilelim biz otizmli mi başka bir sorunu mu var buradan sorana kadar randevu alıp götür baksınlar buradan senin anlatmanla her kafadan ayrı bir ses çıkar sonra boş yere korkar endişelenirsin götür çocuğunu kafandaki soru işareti gitsin
Dil bağı diye bir şey de olabiliyor bazen çocuklarda belki öyle bir şeydir bir baktırdınız mı ona?
Bir an knce dra goturup muayene ettrmelisin. Ayrica niye bu yasa kadar ihmal ettin ki?
Çocuk psikiyatristine gidin. O koyar tanıyı. Muhtemelen otizmli değildir.
Olabilir bizim bir komşu vardı tuhaf tuhaf hareketler yapıyodu kendi kendine gülüyordu annem bir sıkıntı olabilir bence doktora gösterin deyince komşu kızmıştı anneme sonra gitti doktora otizmliymiş. İnşallah değildir.
Tepkileri bu kadarsa otizm diyemeyiz
Doktora gitmeye ne dersin
bi doktora görürseniz orada belli olur
En iyisi uzman birinden yardm almak
Doktor kontrolünde ne diyor
En İyi Görüş