Bazen heves edip birçok masraf yapılıyor ve sonradan gereksiz olduğu anlaşılıyor. Sizce doğumda yapılan hangi masraflar gereksiz?

Bazen heves edip birçok masraf yapılıyor ve sonradan gereksiz olduğu anlaşılıyor. Sizce doğumda yapılan hangi masraflar gereksiz?

Doğumda ne gibi gereksiz masraf oluyo ki? mesela sezaryen i gereksiz masraf görmüyorum, ya da oğlum olursa doğumdan iki hafta sonra sünnet ettiririm şahsen özel hastanede bunu da gereksiz bulmuyorum ama baby shower yok işte cinsiyet öğrenme ıvır zıvır şeyleri aşırı gereksiz
doğumun kendisinden bahsetmedim aslında. mesela doğumda odayı abartılı şekilde süslemek, bunun için bir ekiple anlaşmak gibi.
saçmalık işte
Bence gereksiz degil. Guzel anılar olarak kaliyor. Cinsiyet partisi falan gereksiz belki ama oda suslenmesi vs gereksiz degil. Her zaman dogurmuyorsun sonucta. Bir kadinin hayatinda yasayabilecegi ender durumlardan biri.
Kimi bu durumu 3 defa yaşıyor, kimi bir defa yaşıyor Allah daha da nasip etmiyor. O yüzden o anki durumu iyi degerlendirmek önemli. Insanlar yapmak istiyorsa yapsin. Hicbir seye gereksiz demem. Denmesini de doğru bulmuyorum. O kisiye gore gerekliymis ki yapmış. Ha belki yapmasam da olurdu demis olabilir. 2. cocuk nasip olursa onda yapmaz mesela. Bazi seyler tecrube de gerektiriyor.
Bütçe varsa kiside istiyorsa bize laf düşmez. Dogumda her turlu zor bir olay. Annenin isteklerine saygi duyulmasi gerektigini düşünüyorum.
Cevap
4Cevap
Bazı malzemeler alıyorlar o kadar gereksiz ki mesela bir ara şey popüler olmuştu islak mendil ısıtma kutusu
aaa ben onu duymamıştım çok şaşırdım. Gerçekten ne gereksizmiş
Doğum öncesi baby shower yapanlar var ben onu çok saçma buluyorum.
Oda süslemesi ve hediyelik dağıtma bana biraz gereksiz geliyor.
Bence bazı ürünler gereksiz ama adlarını bilmiyorum, oda süsleme olabilir
Hani sezeryan doğumda falan ameliyathaneye fotoğrafçı Tutuyorlar ya bana gereksiz geliyor elin adamı seni neden o halde görsün ki hiç hoş bulmuyorum
İlla özel hastanede doğurmalıyım düşüncesini gereksiz buluyorum. ( bu konu benim için tartışmaya kapalı )
- Oda süslenmesi, hediyelikler yaptırılmasını gereksiz buluyorum.
Cinsiyet partileri falan
çok saçma saçma adateler çıktı
sırf başkaları para kazansın diye çıkarılan adetler
Oda süsleme, ikramlar bunlar evde yapılmalı hastane odasında değil
kadın sorusu
ama ben bir fazlalık
yapana denk gelmedim..
Devlet hastanesinde doğurmak varken özel de doğurmaya ne gerek var..
Buzdolabi magneti yaptırmak hatıra eşya yaptırmak doğum fotoğrafçısı masa hazırlamak
Baby shower ve cinsiyet partileri çok gereksiz bence
Çocuk cinsiyet partisi bence 😄
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?