Doğum çantası hazırlamaya başladım şimdiden :) Eksiklerim kalsın istemiyorum, mutlaka eklenmeli dediğiniz şeyler var mı?

Doğum çantası hazırlamaya başladım şimdiden :) Eksiklerim kalsın istemiyorum, mutlaka eklenmeli dediğiniz şeyler var mı?

Bebeğe dört ya da beş kat kıyafet al bebek bezi lazım biberon mama daha sonrasında emzik ne olur ne olmaz Bol bol ağzının suyu akacaktır ufak ufak mendiller lazım bunlar bebek için birkaç günlük yeterli unutuyodum bak eldiven kesinlikle gerekiyor bebek eldiveni yüzünü filan çizmesin.
Senin içinde yukardan değil böyle girdikten sonra önden kapatabileceğin gömlek tarzı şeyler altına çok rahat oldukça bol bir eşofman böyle bir kombin yap yaklaşık üç ya da dört kat yanına al ped lazım Bol bol nemlendirici kullan suratına. Böyle böyle şeyler çok fazla eşya götürme genelde çok fazla eşya götüren kadınlar ne yapacağını bilemiyor Eli ayağı birbirine karışıyor.
Doğum Çantasında Olması Gerekenler
Anne Hastane Çantası (Lohusa Çantası)
Hamilelik dosyası
Hastane evrakları
Gecelik veya pijama takımı
Bol miktarda iç çamaşırı/atlet, terlik
1-2 çift çorap
Hijyenik ped
Birkaç adet havlu
Taburcu günü için rahat kıyafetler
Göğüs pompası ve göğüs pedi
Emzirme sütyeni
Göğüs ucu kremi
Şampuan ve saç kremi
Diş fırçası ve diş macunu
Vücut nemlendirici losyon ve dudak kremi olmazsa olmazlardan
Bebek Çantasında Olması Gerekenler
Tulum
Çıtçıtlı body,
Eldiven, zıbın, yelek veya hırka
Çorap
Banyo havlusu
Şapka
Mevsime uygun kalınlıkta battaniye
Biberon ve emzik
Alt değiştirme örtüsü
Bebek bezi,
Islak mendil
Pişik kremi
Bebek şampuanı unutmamanız gerekenlerdir.
Hamilelik dosyası ve sağlık karnesi
Hastane evrakları
Hijyenik ped
Bol miktarda çamaşır
Çorap
Kolay emzirme sağlayacak birkaç pijama takımı veya gecelik
Şal/sabahlık
Birkaç adet havlu
Hastane çıkışında giyilebilecek rahat kıyafetler
Kişisel bakım malzemeleri mutlaka koyulmalıdır. Bunlar dışında fotoğraf makinesi, kitap, müzik dinlenebilecek bir aygıt gibi hastanede geçirilen zamanda anneyi rahatlatacak ve vakit geçirmesini kolaylaştıracak ilgi alanına göre ekipmanlar da eklenebilir.
Çocuğun hastanede doğumdan sonra giyeceği kıyafetler olsun.
Senin giyeceğin yedek kıyafetler olsun
Bez ve biberon emzik alabilirsin. Suluğa gerek yok çünkü su içirmene gerek yok sütünden alacak hepsini suluk diyen olmuş aldırış etme.
Cevap
4Cevap
yedek eşofman takımı havlu ve küçük bir battaniye türü
Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum vatanına milletine ailesine hayırlı sağlık şansı bol bahtı açık olsun.
Çocuk giyimi sizin için yedek eşofman takımı havlu ve küçük bir battaniye türü bir şey çocuğu sarmak için.
Kendine çarşaf yastık yüzü vs de koy orada hijyenik olmuyor değişirsin hem bebek için hem kendin için ağız bezi çocuğun yüzüne örtmek için bir tül eşarp vs
Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Çocuk bezi, ıslak mendil, kendinize pijama takımı vs. Bildiğim kadarıyla bunlar.
Suda koy
Çocuk bezi galiba😊
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?