Normal doğumdan korkuyorum?

2. Bebeğime hamileyim. Planlı bir gebelik değildi özellikle doğum korkum yüzünden ikinciyi istemiyordum ama kızım hayatımıza gelmeye karar verdi fakat ben doğumdan korkuyorum tecrübem yüzünden. insanlar genelde ilk doğumlarından korkarlar ama ben o zaman en fazla ne olabilir diye düşünerek herhalde cahil cesareti o kadar korkmamıştım. Fakat doğum gerçekten zordu benim için. Açılma için sancı çektiğimiz anlar değil o anlarla ilgili bir sorun yok o ağrıyı yine çekerim. Beni doğum anı korkutuyor. Çünkü ben yarım saat o masada kaldım neredeyse ve benim için çok zor geçmişti açıkçası ıkınma evresi. Üstelik epizyotominin her anını hissettim dikimi de dahil çünkü uyuşamamış vücudum adrenalinden ve mecburen o şekilde oldu. Sonrasında orada morarma oldu ve 60 günde ancak iyileştim. Lavaboya gitmeyi bırakın oturmak bile işkence gibiydi. Şimdi ise keyfi sezaryen olmak istemiyorum hele de ilkini normal doğurmuşken ama işte o masada yaşadıklarım aklıma geliyor, rüyalarıma giriyor bunu nasıl aşacağımı bilmiyorum ve bunun doğumumu kötü yönde etkilemesinden de korkuyorum açıkçası.

Normal doğumdan korkuyorum?