Bursalıyız eşim Arnavut ben bulgaristanlıyım. Evleneli 3 sene oldu çocuk mu yapsak artık diyor bende olabilir dedim bizim sülale hep kız onlarda iki erkekler dediki ben erkek istiyorum yalnız soyumu devam ettirsin diye dedi bende şaka yapıyorsun heralde dimi dedim sonra lafı döndürdü ti ye aldı biraz sizce dediği çok gerici değil mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Öncelikle sağlıklı olsun düşüncesinde olmalıyız veya allah bebek nasib eder mi etmez mi düşüncesinde olmalıyız daha güzel değilmi? Sonra erkek olsun düşüncesi nebi nuh zamanında kalma şeyler bunu söyleyenler erkeğin kafasından şüphe duyun yok soyumu devam ettirsin falan filan soyunun ızdırabına başlarım derim ben şahsen neden diye soracaksınız bu tür insanlar kız çocuklarını dışlarlar erkek çocuklara önem verirler neden diye soracaksınız kız çocuğu başkasının malıdır düşüncesidir onların beyinleri dikkatli olun öyle adamlara ben şahsen illerde evlendiğim zaman erkek olsun kız olsun demeyecem günah bişeydir ama kalbimdekini söylerim inşallah kız bebiş olsun diye çünkü evin bereketini rızkını ve anne babaya her nefes alıp verişinde sevap yazılıyor :)
11 Yorumla
En İyi Cevaplar
Cinsiyeti erkeğin kromozomu belirler.
Ayrıca çocuk kız olursa soyu devam etmiyor mu?
Onun derdi soyun genetik devamı değil, soy adının devam etmesi bence.
Eğer dalga geçmediyse, evet gerçekten gerici.
01 Yorumla
Bilimsel. olarak çocuğun kız mı erkek mi olacağını babanın kromozomu belirliyor.
Y kromozomu taşıyan bir sperm yumurtayı döllerse erkek bebek, × kromozomu taşıyan bir sperm yumurtayı döllerse kız bebek oluyor.
Dolayısı ile bebeğin cinsiyetini kadın değil erkek belirliyor.
Sağlıklı ve hayırlı bir evlat olması önemli.
Erkek olup öyle bir hayırsız evlat olur ki bırak soyu yürütmeyi insanın soyunu kurutup nerden oldu dedirtir.
Bu sebepten Allah"tan hayırlısını ve sağlıklısını istemektir.
En doğru olan.
Eşin erkeklik duygularına anlık yenilmiş olabilir.
Fakat sen eşine alınmak yerine benim sana izah ettiğim gibi ona doğrusunu iyisini güzelini hayırlısını dilemeyi öğretmelisin.01 Yorumla
+1 yılBence seni kızdırmak hoşuna gidiyor olabilir bazı beyler muzipleşmeyi takılmayı sever swnin tepkin hoşuna gidiyor ise ondan da yapmış olabilir sonuçta 3 senedir beraber yaşıyorsun sence o kadar gerici olsa yaşayabilir miydin o 3 seneyi d takılma sen rahmine düştü an erkek kucağına aldığı an aşık olır evladına bunlar komik şeyler evladını sevmeyen insan değildir zaten inş hayırlısı ile güzel sağlıklı bir kızınız olur bende gelin alırım ahahahah kendimi düşündüm torunlarım güzel olsn 😂 ben de göçmenim ama siz hem arnavut hem göçmen valla nasıl güzel bir minnoş olur 🙏😂🤗🥰
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
36
Cevap
36Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12,2b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet geri kafalı bir düşünce.
10 Yorumla
+1 yılDeğil. Adam soyunu devam ettirmek türemek çoğalmaak istiyor. Doğar büyür çoğalır yaşlanır ölürüz. Doğamızda var. Onu geçtim ikinizin ortakt karar vermesi gereken bir şey bu ama eşin senin hayat arkadaşın istekleri sana uygun gelmeyebilir ama bu onu gerici diye eleştirmen için bir gerekçe değil. Oturun ortak karar verin
06 Yorumla- +1 yıl
Soy erkeklerden devam etmez kız çocukları da soy devam ettirir isterse kendi soyadını kullanır isterse kocası da karısının soy adını kullanır. net
- +1 yıl
Öyle bisi yok
- +1 yıl
Var araştır istersen bos konusma
- +1 yıl
Yok?
- +1 yıl
Soy gen olarak babadan gelir. Nüfusta soy adını alması bunu değiştermez. Onu geçtim benim verdiğim cevap sorunun başlığına dair bir cevaptı. Soru başlığıyla çerjk uyuşmuyor orası sıkıntı. Eşim çocuk istiyor bu gerici değil mi sorusunun cevabı budur. Adam neden gerici olsun ki çocuk istediği için? Ama erkek çocuk istemesi de gerici değil. Kişiler kendilerine hangi cinsiyeti yakın görüyorsa mesela ben kadınım kız çocuğum olursa onun bakımını büyümesini daha iyi yaparım onu daha iyi anlar daha iyi iletişim kurabilirim bu yüzden kız çocuğum olması benim için daha iyi. Bazı babalar da kız çocuğu ister der ki benim kızım olursa ben kadın duygusundan yetiştirilmesinden anlarım yapabileceğime inanıyorum kızım olması duygusu da bana iyi geliyor o yüzden kız çocuğu isterim. Görüşler böyle değişir bu kendine güvenle alakalı bir durum. Bunu da gericilik diye damgalayamazsınız. Ama herşeyden önemlisi hayırlısı sağlıklısı.
- +1 yıl
@Kızlardasormasınm ya k arkadaşım böyle bir şey kız cocugun beslersin büyütürsün okutursun elin oglu gelir hem maaşını yer hemde soyunu devam ettirir kız cocuk boş yatırımdır
Ben bu insanları anlayamıyorum sebebi ne olursa olsun bebeğin cinsiyeti konusunda anneyi kasmak doğru değil bebeğin cinsiyetini baba belirler insanların kafasina bunu çekiçle mi yerleştirmek gerekiyor merak ediyorum bebeğin cinsiyeti babanın kromozomlarina bağlıdır
01 YorumlaNe alaka erkek isteyemez mi?
Şakasına söylemiş belli ki sonuçta cinsiyetini siz belirlemeyeceksiniz
Adam tutupta çocuk yapalım kız olmasını istemiyorum illa erkek doğuracaksın filan dememiş ki sadece erkek olsun soyum devam etsin istiyorum diye şakalaşmış geçmiş takılacak bir şey yok bunda00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer şaka yapmadıysa (ki senin dediğine göre yapmamış gibi gözüküyor) harbi harbi gerici bir düşünce. Soy devamı vs ne be 1400 yılında mıyız. Yok babadan oğula tahtını ve atını devretsin bide la ilahe. Neyse, siz çocuk sağlıklı olsun ve hayırlı bir evlat olsun diye dua edin ilk önce, cinsiyet olayı takılınacak bir konu değil. Bu konuda çok abartılı yorumlar yapmaya başlarda artık ciddi şekilde uyar onu.
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Sirac147 İlk olarak bir kisiye veya topluluga yönelik hakaret iceren yorumlar yazman serefsiz vs
asiri yanlis, yani sonuçta nedir teror örgütü mü bu grup daha sakin ol. Ayrica dedigim seyde insan ayrimi cinsiyet ayrimi yapmadım. Kadin demis erkek demis bir onemi yok, bunu anne olacak kişi de dese feminist biri de dese yine aynısını derdim karşı çıkardım. Bebegin cinsiyeti önemli degil sağlığı önemli derdim bu kadar! Erkek olup sağlıksız bir cocuk dunyaya gelince Allahim önce saglikli olsun demeliydim dersin sonra. Cinsiyet nedirki geçin o işleri. Çocuğum sağlıklı olsun, gelecekte topluma yararli bir birey olsun de yeter. He tabiki bir cinsiyette bebek hayali olanlar olur o normal ama bunu nihai amaç haline getirenler yanlış yoldalar
Cevap sahibi+1 yıl@Sirac147 başkalarını bilmiyorum ama ben derdim. Ufak bir hayalse sorun yok. Ama bu bir amac haline gelirse net derim. Mesela bu sayfadaki örnekte adam hep bir erkek çocuk hayalim var dese bir nebze buna birsey demezdim. Ama çocuğu bir araç olarak görmesi soy taşıyıcı olarak nitelendirmesi yanlış. Çocuğun doğma amacı bu değil ki. Ebeveynlerin çocuk büyütme amaci zaten bu olmamali. Ayrica dedigim gibi çocuk doğana kadar endiselenecekleri tek sey sağlığı olmalı. Ne cok bebek hastalıkları var ki bu cinsiyet olayi hobi kalıyor resmen oyun oynuyorlar sanki ebeveynler
+1 yılGericilikle ne alakası var? İstekler ve arzular gericilik ise eğer senin bir şeyler istemen hep gericilik olur. Sana illa erkek doğuracaksın demiyordur, sağlıklı olsun ne cinsiyeti fark etmez ama erkek olursa çok daha güzel olur diyor.
10 Yorumla
+1 yılGericilik bir kenara dursun, ne kadar degerli bir soydan geliyor ki, soyunun devamını düşünüyor paşam, hangi hanedanin uyesi acaba? Kız çocuğunun kiymetini ne zaman anlar bu mallar bilemiyorum
20 Yorumla
+1 yılBiraz biyoloji dersinden bahset, kim yapabiliyormus erkegi once onu ogrensin, cinsiyet hangi kromozomla belirlenir ondan sonra baskalarindan birsey beklesin. kendi karar verebiliuormuymus ki :)
01 Yorumla
+1 yılNe var olabilir herkes feminist fikirlere sahip olmak zorunda değil zaten belirleyemezsiniz ama bunu istemek hakkı düşüncesi de gayet mantıklı ha kız olursa onunla ilgilenmez ya da erkekten ayırırsa o zaman sorunlu demektir orası ayrı
00 YorumlaKimse anne-baba adayı olarak doğacak çocuğun cinsiyetini belirleme yetkisine ve gücüne haiz değildir. Allah (c. c) hangi cinsiyetten sağlıklı çocuk verirse versin şükredilir, hayırlı evlat olarak yetiştirebilmek için dua edilir, çaba sarfedilir. Bizim inancımız da geleneğimiz de budur.
10 YorumlaSoyunu devam ettirsinmiş😂 sanki bana padişah
Bi dahakine böyle söyle niye sultan Süleyman mısın sen de
Soyun devam etmese nolur senin örümcek kafa 😂11 Yorumla
+1 yılArnavut olarak yorumlayabilirim. Erkek evlat özellikle istenir evet. Kız erkek ayrımı yapılmaz fakat erkek evlat olmalı soyadı ilerlemeli diye düşünülür. Takılma çok ☺️
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 745 cevap paylaştı.
+1 yılBeline kuvvet deseydin.. Cinsiyeti erkek belirler. Varsa kesin bir yöntemi, uygulasın yapsın.
00 Yorumla
+1 yılGerici demeyelimde babalar erkek ister anneler kız ister
Evvela sağlıklı olsun ne olursa olsun
Ismarlama ile gelmiyor sonuçta00 YorumlaKeşke evlenmeden önce karşınızdakinin karakterini doğru bir şekilde değerlendirseniz her şeyi göz önünde bulundursanız.
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle senin verebileceğin tek kromozom x eğer y kromozomu baskın değilse bu onun sorunu böyle bir cümleyle kurduğunda bunu yüzüne vurabilirsin
00 YorumlaKızı erkeği olmaz her türlü insan evladı dogurcaksin. Allah en hayırlı olanını nasip etsin. Böyle dua etmek gerek
00 Yorumla
+1 yılEvet gerikafalı bir düşünce. Eski gerikafalı insanlar erkek çocukla övünürlerdi.
23 Yorumla- +1 yıl
Hangi erkek parani vermedi
+1 yılÇoğu erkek böyle ister ama hanımdan korktuğu için söyleyemez.
10 Yorumla
+1 yılYabancı bir karisin nisin var türk erkegiyle bide köylü bulmusn iyyyy
00 YorumlaÇocuğun cinsiyeti önemli değil, önemli olan sağlıklı olması.
00 Yorumla
+1 yılSaglikli olsunda gerisi gelir.
Ama her erkegin gonlunde bir aslan yatar, gerici degil eşin00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMk salagi kiz ya da erkek cinsiyetinin erkek geninden gectigini bilmiyor demek ki. İkincisi soy alinda anneden gecer babadam soyisimden baska bisey geçmiyor
02 Yorumla- +1 yıl
Soy erkekten gecer , biyoji kismi bir sey degistirmiyor
Cevap sahibi+1 yıl@QsR6-Besiktas soy erkekten geçmez kanka çok baba olabilir ama ana bir tanedir. ölünce babadan olma demezler anadan doğma derler. al sana dini kısmı.
Allah sağlıklı bi erkek çocuk nasip etsin size erkegide kizida aynı Allah hayırlısını versin
00 Yorumla
+1 yılBir Yugoslav kadını olarak bir Yugoslav erkeğinden ne bekliyordun?
00 YorumlaBendede çok gerici sağlık olsun cins çokta önemli olmamalı
00 Yorumla
+1 yılTarlaya ne ekersen o çıkar de sonuçta çocuğun cinsiyetin de annenin bi rolü yok
01 YorumlaSaçma bir düşünce yapısı evladın sağlıklı ve hayırlısı istenmeli
00 YorumlaSen sanki çocuk için hazır değilsin gibi bunu ona söyle o da bilsin
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılNzndjsjdj sanki osmanlı soyundan Ertuğrul filan ne soyu erkek ciksa kız çıksa yazılmış bir şey gercekten saçma
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayır değil. Gerici olan sensin. İstediğini ister. Feministler de kız çocuk istemiyor mu? Onlar ne o zaman
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAllah Allah.
Gizli Üye(18-24)+1 yılCinsiyetini erkke belirliyor kız olursa sizin bir suçunuz yok büyük ihtimal annatamadım ama
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılOnun hayali de oymuş gerici diyemeyiz, sen ne istiyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlla erkek olsun demiyordur sonuçta, kiii diyemez de zaten sipariş üzerine olmuyor bu.
00 YorumlaBenim bildiğim cinsiyeti babanın geni belirliyor.
Çok istiyorsa genleri erkek çocuk yapsın00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 447 cevap paylaştı.
+1 yılErkek ya da kız çocuk istenebilir de abartmadan bunu dile getirmek de bence gerici değil
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMax kadin zekasi die buna derim , erkek istemeye gericilik diyor , belki kendi babbasindan iyi bi cocukluk gecirmedi bunun telafisini kendi cocuguna iyi baba olarak yapicaktir , bu yorumunu gorse emin ol kapi disari olurdun
00 YorumlaNe fark eder ki? Bana sorarsan kiz cocuklar daha cok severim ama hic fark etmemeli
00 Yorumla
+1 yılEşine deki sen padişah mısın. Dünya eksik kalmaz eşinin soyu devam etmezse
00 YorumlaYoo değil tercih ama bizim keyfimize göre olmuyor ki
00 Yorumla
+1 yılBende 3 tane var ev futbol sağası gibi oluyor. Bütün çoraplar her yerde savrulmuş...
00 YorumlaKız istese ilerici mi olacak çocuk olsun yeter arkadaş ya
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNası çoğu kadın klz istiyorum klz vefslıdır kız başkadır diyince onları mal gibi bakılmıyor erkeğe de bakılmıyıcak senin ben kafanı skyim ki insanın isteklerini böyle sorguluyorsun
00 Yorumla
+1 yılAllah hangisini nasip ediyorsa o olur ama maddi durumunuz yoksa acele etmeyin derim
00 Yorumla
+1 yılErkek ya da kız olması senin elinde olan bir seu değil ki niye böyle saçma sapan konuşmuş anlamadım.
00 Yorumla
+1 yılCinsiyet ona bağlı ama. Y kromozomu onda.
00 YorumlaDoğurabiliyorsa kendisi doğursun
00 Yorumla
+1 yılCinsiyeti erkek belirler de
00 Yorumla
+1 yılevlatlık alsın o zaman
00 Yorumla
+1 yılsağlıklı olsun kız erkek ne farkeder
00 YorumlaErkek kız fark etmemeli
00 Yorumla
+1 yılCahil olduğu için bu düşüncede
10 YorumlaTabi ki gerici absürt bir kelime etmiş
00 YorumlaEşin mağarada mı yaşıyor