3 aylık hamileyim. 2 aydır kayınvalidem bizde kalıyor. Her gün yemeklerimi temizliğimi o yapıyor bana bişey yaptırmıyor. Ama ben kendi evimde rahat edemiyorum şu an. O temizlik yaparken ben rahat bir şekilde yatamıyorum. Riskli bir hamileliğim yok çok şükür kendi işimi yapabilecek durumdayım ama kayınvalidem yaptırmıyor. Daha önce hiç birlikte yaşamadık. O yüzden özellikle bu dönemde kendimi garip hissediyorum. Kendi evimde rahat rahat yatıp dinlenmek istiyorum ama sürekli bir şeylerle uğraşması diken üzerinde hissettiriyor beni. Doğum yapana kadar burada mı kalacak bilmiyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılEşinle konuş, rahat edemediğini ve bundan dolayı sitrese girdigini bunun da gebelik için iyi bir şey olmadığını anlat. Gebelikte düşük tehlikesi yoksa hareketsiz bir hayat iyi değil, günlük işlerini ve hareketlerini yapman gebelik açısından daha faydalı. Son ayında gelip kalmasının daha doğru olacağını söyle, eşinde güzel bir dille annesine anlatsın. Şu an için ihtiyaç yok kendi düzenini bozma boş yere evine geç felan diyebilir
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKalk sen de iş yap bir şey dediğinde ben hasta değilim ki sade hamileyim diğer hamileler gibi yapabilirim de. Doğuma yakın yardıma giderler ama seninki olayı yanlış anlamış galiba :)
32 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@azrahsgd Teşekkürler :)
+1 yılYa öyle kötü düşünme bence bir şey olur yanında yardım eder sana kanama yaşarsın ya da düşersin yardımcı olur hastaneye yetiştirir bebeğine zarar gelmesinden daha önemli değil ya
11 Yorumla
Soran+1 yılTabii ki öyle ama insan kendi evinde rahat hissetmek istiyor özellikle hamileyken
+1 yılŞimdiden geldiyse 9 ay değil doğumdan sonra da sizde kalır. Bence rahat hissetmeye çalış çünkü bu güzel bişey. Şimdi ihtiyacın olmasa da ilerde olacak.
02 Yorumla
Soran+1 yılDoğumdan sonra gerçekten ihtiyacım olabilir sonuçta ilk çocuğum ama şu an kendini yıpratmasını istemiyorum kendi işimi kendim yapabilecek durumdayım eşim de eve geldiğinde yardımcı oluyor zaten.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
67
Cevap
56Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılBiraz böyle dayanmak gerekiyor sanırım
00 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılÖyle gibi görünüyor gadası
00 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 12,1b cevap paylaştı.
u +1 yılBence bu durumu eşinizle konuşun
00 Yorumla Rahat değilsen bunu eşinle konuşabilirsin. Bazen insanlar iyilik yapmak isterken biraz bunaltıcı olabiliyor. Kötü niyetle yaptığını sanmıyorum ama seni de anlıyorum, ne kadar istesen de rahat edemezsin. Hamilelikte hareket etmek kötü bişi değil ki aksine insanı daha da motive ediyor bu en azından benim için öyle. Eğer düşük gibi sorun yoksa kendi işini kendin görebilirsin bunu uygun bir dille de ifade edebilirsin. Hamile olmak hasta olmak değil ben de şu an hamileyim ve yattıkça kendimi hasta gibi hissediyorum, ağırlaşıyorum. O yüzden kendimi zorlamadan işlerimi yapıyorum, misafirimi ağırlıyorum, temizliğimi baştan aşağı yapıyorum ve canım ne yemek isterse yapıyorum bunlar beni daha da mutlu ediyor. Hamileyiz diye günlük hayattan soyutlanmak bence çok yanlış. Eğer kötü bi durum yoksa yatmak seni anca hantallaştırır. Hayırlı olsun bebeğin, sağlıcakla kucağına alırsın inşallah 🙂
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKuzenimin kaynanası da. boyle. Doğumdan sonrada hep yanında kaldı. Iyi kadın ağzı var dili yok. Iyi niyetli. Ama ne zaman duysam kızın yanında. Ben bile duyunca bıkıyorum artık değil ki yasamak. Tamam yardım için iyiliğini düşündüğü için orada ama sanırım bebek doğduktan sonra da orada kalacak.
Annecim senin yorulduğunu görünce ben üzülüyorum. Zaten ağır işim yok. Benim için yorulmani istemiyorum. Seni böyle görünce üzülüyorum içim rahat etmiyor de. Bir şeye ihtiyacım olursa zaten ilk seni arayacam. Çok düşüncelisin. Teşekkür ederim de. Hem daha kac ay var doğuma. Aylarca seni böyle yorulmuş gormeye dayanamam de. Sende dinlen biraz söz Bir sey olsa hemen seni çağırırım de. Tatlı dille konuş. Bence böyle daha iyi olacaktır.
14 Yorumla
Soran+1 yılKonuştum daha önce de kırılmasın diye çok üstüne gitmedim
Cevap sahibi+1 yılYaklaşımı nasıl oldu peki. ?
Soran+1 yılİlk torunu olucak tadını çıkarmak istiyormuş
Cevap sahibi+1 yılHayırlısı 😇
+1 yılOğlunun evi gelebilir buna sen karışamazsın ayrıca senin kayinvalidenin ellerini öpüp başında tasiman lazim başka bir kayinvalide olsa yapmazdı emin ol ikide laf sokar moralini bozardi yani bu Tür şeyleri sorun yapmayın mesela ben evlensem kayinvalidem temiz ve Allah'tan korkan bir kadın olduktan sonra tepemde yeri var kendi annemden ayırt etmem ama yaptığın yanlis sende dua et ona
20 Yorumla
+1 yılyahu karsindaki kucuk insan mi seninde ilgilenenin var burnun kalkiyor... herkes boyle soyler ama kisisel alan onemlidir... kibarca anlat... doktorunun evin icinde hareketli olman gerektigini 8. aydan sonra destek olabilirsen daha cok sevinirim... demen gerekli... kimseye takilma
00 Yorumla
+1 yılve nankor gibi görünmeden bu durumu nasil duzeltebilirim diyorsun. haklisin, zor bir durum. Oglu da soylese alinir. Ama mesela kayinvalidenin iyi anlastigi eltisi, yakin arkadasi hatta kizi falan varsa, esin ona anlatsa, "biz bir sey dersek kirilir, sen haberin yokmus gibi tavsiye verir gibi soylesen" falan dese?
00 Yorumla
+1 yılKadın daha ne yapsın seni düşünüyor işte senin için elinden geleni yapıyor sana yardımcı oluyor Allah'a şükür edip kayınvalidene teşekkür etmen gerekiyor senin yanında olduğu için herkes bu şekilde davranmaz çünkü kıymet bil.
20 YorumlaKalk sende işini yap biz Türk toplumuyuz ataerkiliz öyle modern modern havalar olmaz istemesende kocanı ve ailesini kabul ediyorsun kadının oğlunun evi herhalde kalacak sana destek çıkıyor modernlikle saçmalamayı karıştırıyorsun
01 Yorumla
Soran+1 yılModernlikten kastın ne tam olarak
Gizli Üye(30-35)+1 yılYani rahatsız olmakta haklı olabilirsin ama öyle giybet edip arkasindan çekiştirene kadar güzel bir dille söyleyebilirsin sende yardım et yoksa çocuk sakat filan kalır sürekli yatarsan hareket etmek zorundasın ama böyle giybet ediyosan kadini cekistiriyorsan kotu bir şey yapmadığı halde bence boşan gitsin sana yaramaz öyle kaynana kötüsü gelecek ki o zaman aklın başına gelsin
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbuuuwwww hayatda istemem, bende yaşadım ozaman 21 falandım, kadın inme indirdi bana. Lohusa dönemim bile berbat geçti, yatakta göğsü açık emzirirken uyuya kalmışım onu bile konu komşuya anlatırdı gece uyumuş memeleri dışarda haberi yok, diye yerin dibine girerdim utancımdan. Hamilelik hastalık değil her işi kendiniz yapabilirsiniz abartmadan. Benim kaynana gibi kaynananız olsa napacaksınız kızlar 😂😂😂 Gece odamıza girip bizi iş üstünde basıyordu.
00 Yorumlaİyi de ne var bunda yani ne güzel işte sana yardım etmeye çalışıyor işte sevineceğin yerde şikayet ediyorsun hem kaynanan iş yapıyor diye sen niye diken üstünde hissediyorsun anlamadım bu kadar da kasma kendini ne var yani otur keyfine bak
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenimki ise tam tersi kendisi oturur hamile halimle ben çalışırım ama onun da sağlık sorunları var iş yapabilecek durumda değil. Kişilik olarak pek sevmiyorum ama bu haliyle bakmayacak kadar da merhametsiz değilim. Anlaşılan seninki daha genç kendi evi ve kocası var mı varsa sizinle kalması saçma belki de sizinle yaşamayı seviyor
01 Yorumla
Soran+1 yılKocasıyla ayrı. Oğluyla yaşıyordu ta ki evlenene kadar 😂 bu yüzden sık sık kayınvalidemle vakit geçirmeye çalışırım yalnız hissetmesin diye. Ama hamilelikten sonra daha da üzerime düştü yanımdan ayrılmıyor bir şey olacak diye
+1 yılSenin herşeyini eleştiriyor mu ya da aldığın eşyaları ya da karnındaki bebeğin senin değilmiş gibi yapiyormu çocuğuna kıyafet alınırken yegenine soruyormu eğer hiç biri yoksa bırak kalsın ileriki aylar zor olacak 6 ay olcacam uyumak bile eziyet
00 Yorumla
+1 yılŞimdi benim açıkçası görüşüm su kayinvaliden sana eziyet olmasın diye her işi yapıyor çocuğun var diye çünkü çok is görürsen çocuğun içerde rahat etmez rahat olmaya çalış uzan dizi izle rahat yemeğini ye çocuğun icin rahat olman gerekiyor ayaklarına çorap giy soguk olmasın çocuğa ayrıca sen yapabilirsin kendi işlerini Fakat çocukta varken hamileysen bunu pek tavsiye etmem Is yapmanı ye iç yat ancak
00 Yorumla
+1 yılbelki gençliğinde kadın hamileyken çok çektirdiler o da böyle bir ant içmiş olabilir ben gelinime iş yaptırmıycam diye bilemezsin kocası yok mu evde biraz rahat bıraksın canım
00 Yorumla
+1 yılNankörlük değil bu ya insan kendi evinde rahat etmek ister son 3 ay kala gelse tamam iyi olursa 6 aya kadar kendi isini yaparsin zaten
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle. Zor bir hamileliğim yok. Kalkıp yemek yapabilirim gerekirse yüzeysel bir temizlik yaparım. Eşim eve geldiğinde de yardımcı oluyor zaten ama kayınvalidem yine de ayrılmıyor yanımdan
Sakın kadının kalbini kırıp yollama ılerde pişman olursun yanımda kalmıyor dıye kafanı duvarlara vurursun
02 Yorumla
Soran+1 yılKalbini kıracak bir şey yapmıyorum zaten. Sadece şu an kendini yormasını istemiyorum kendi işlerimi kendim yapabilirim
+1 yılBence fazla ilgiden sapıtmışsın sen. Yediğin önünde, yemediğin arkanda. Koy sırtına yastığı, uzat ayaklarını keyfine bak. 😄
01 Yorumla
Soran+1 yılDediğiniz gibi olmuyor. Koskoca kadın evimin işlerini yaparken ben yatamam. Diken üzerinde hissediyorum kendimi
+1 yılSen o kayınvalideni öpte basının üstüne koy daha ne istiyorsun o seni sahiplenmis ve sana sahip çıkıyor ben dokuzay boyunca riskli gebe olmama rağmen hizmet ettim önlerinde tabi sonra hastanelik oldum o ayrı
40 Yorumla
+1 yılO da seni düşündüğü için öyle yapıyordur ama sen de psikolojik olarak rahatsız olabilirsin haklısın... Bunu güzel bir şekilde söyleyebilirsin
00 YorumlaO da seni düşünüyor ne güzel 😍 tatlı bir dille, o temizlik yapinca rahatsiz oldugunu soyle ki ona gore reddet
00 Yorumla
+1 yılMerhaba
Kayın valideniz sizi seviyor belli ama yaptıkları abartı çocuk doğsa Allah bilir kendisi bakmaya kalkar
00 YorumlaSu kaynanalar her yerde her zaman sıkıntı hiç sevmem su kaynana takımını heleki birde eski geri kafalıysa...
00 Yorumla
+1 yılEşinle konuşsan o kibarca annesine aktarsın bu durumu.
Kayınvalidenin kötü bir niyeti yok tabi ki kalbini kırmadan halledin meseleyi.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim ki gibi gelip otursa ayağına hizmet beklese ne olacaktı. hem hanıma bakıyordum hem anneme. Valla şanslısınız. tabi aşırı ilgi insana bıkkınlık getirebilir. Bu durumu lehinize çevirmelisiniz.
00 Yorumla
+1 yılKeşke benim kayınvalidem de yanımda kalsaydı da bebeğimi kaybetmeseydim ben yanlarına bile gidemiyorum gelinleri rahatsız oluyor gelmemden diye
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende hamileyim 4 bucuk aylik yani duşunmek bile istemem iyi niyetle yapilan birsey ama diken ustunde olurum şahsen. Cat kapi annen gelsin kalmaya bir sureligine gider
02 Yorumla
Soran+1 yılAnnem de çalıştığı için pek gelemiyor kalmaya
Cevap sahibi+1 yılIkna et hafta sonu gelsin kalmaya geldim mahsus desin ozaman gider. Iyi niyet ama insan rahat edemiyor işte
+1 yılInsanlara da iyilik yaramıyor ya kadın yanında oluyor işte Daha ne yapsın ne istiyorsun ne ne
01 Yorumla
Soran+1 yılSadece bu dönemde rahat hissetmek istiyorum koskoca kadın sürekli evimin işlerini yaparken ben yatıp uyuyamam. Diken üzerindeyim resmen
Şimdiden gelen doğumdan sonra bebeği bahane edip hiç gitmez.
Güzel bir dille söylemelisiniz.01 Yorumla
Soran+1 yılDoğumdan sonra gerçekten ihtiyacım olabilir sonuçta ilk çocuğum ama şu an kendi işimi yapabilirim. Eşimde eve gelince yardımcı oluyor zaten
+1 yıldaha ne istiyorsun başkalarıda ihtiyacı varken bakanı yok kıymetini bil
01 Yorumla
Soran+1 yılNankör değilim ben sadece yorulmasını istemiyorum. Koskoca kadın evimin işlerini yaparken ben uzanıp yatamam. şu an kendi işlerimi yapabilecek durumdayım
+1 yılNe güzel işte herkesin kaynanası böyle düşünceli olsa keşke
10 YorumlaEe ne güzel işte yardımcı olmasa onunda lafını yaparsınız nankörlük etmeyin
10 YorumlaEe. ne var ki bunda. sen çocuk olduktan sonra zaten ona muhtaç olcaksin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEşine söyle bu durumu. Çok rahat edemediğini, çekindiğini söyle. Hamileyken stres yapmaman rahat olman lazim çocuk için özellikle. Eşin uygun bir dille yollasin annesini.
00 Yorumlaİyi yönünden bakmaya çalışalım en azından yardımcı olacak
00 Yorumlata ne abartınız ya ne güzel işde sana yardımcı oluyor ve seviyor seni rahatlıkmı battı yani
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence arada bir evden uzaklaş kendini iyi hissettiğin zamanlar yürüyüşe çıkabilirsin hem bebek içinde iyi bir durum bu. Bazen arkadaşlarınla buluş çok kayinvalidenle vakit geçirme bu kadar.
00 YorumlaÇocuğunun yüzü kayınvalidene benzeyecek haberin olsun 🤣
00 YorumlaAllah yardımcın olsun eğer düşük tehliken yoksa bence kibarca belli et
01 YorumlaNe güzel işte ya, inşallah ileride benim de eşimin annesi böyle olur afsj
00 Yorumla
+1 yılDaha ne istiyorsun ki, oturupnkalkio ona dua edecegine sikayet ediyorsun
00 Yorumla
+1 yılE iyi ya kimse gelmeyince de niye kimse gelmiyor dersiniz sizi anlamakta zor arkadaş.
00 Yorumla
+1 yılDaha ne işi var şu an yaaa doguma 1 2 ay kala gelse olmaz mı
00 Yorumla
+1 yılBunu bizimle değil kayınvaliden ve eşinle görüşmelisin
00 YorumlaEşine söyle güzel dille söyleyin gönderin kendi evine
00 Yorumla
+1 yılBen gider emekliliğin tadını çıkartırdım kimsenin ev işiyle falan uğraşamam
00 YorumlaKayınvalidene ihtiyacın olmadığını onu kırmadan söyleyebilirsin
00 YorumlaAnnrcim sen git benim hamile sporu yapmam lazım hem sen yorulma de
00 Yorumla
+1 yılSon 3 4 ay anlarımda çok saçma değilmi şimdiden.
00 YorumlaAnnemden şey duymuştum konuyla alakası yok tabii.. hamileyken kiminle çok yan yana olursa bebek ona benzer derler demişti. Çocuğun kayınvalidene benzeyecek 😅 kayınvalide iyiyse problem yok da kötüyse bilemem
00 Yorumla
+1 yılKayınvalide çocuk haberi yokken yanında değil, çocuk varken yanında ise. Şu an sana değil torunu için gelmis kardeşim doğana kadar kayınvalideni sömür. İntikamın falan varsa al gık etmez. Torun doğduktan sonra seni perişan eder ama haberin olsun 😄
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOoo işin zor kocana söyle göndersin ilişkiyede giremezsin şimdi hamilelikte hormonların farklı olur
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSana destek olmak istiyordur. Güzel bir düşünce. İhtiyacın yoksa bunu onunla konuşmalısın.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEşinle konuş işimi yapamayacak durumda olursam gelsin şu an ihtiyacım yok de
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 492 cevap paylaştı. İşin güzel tarafından bak, el üstünde tutuyor işte ne güzel, sen de tadını çıkar, kovacak halin yok
00 Yorumla
+1 yılKıymetını bil yınede benım eski kaynana iyi ki öldü demstı o masum bebeğime düsünsene torunu ıcnn bunu dedı
12 Yorumla- +1 yıl
Seni düşündüğü için yapıyor. Bence duygu ve düşüncelerini paylaşmalısın ona durumu anlat bence seni anlayışla karşılar. ☺️
00 Yorumla
+1 yılAnam çok iyi bir kayinvalideymis cidden bazı kayinvalideler vardır öyle kayınvalide olmasindansa böylesi iyidir.
02 Yorumla- +1 yıl
doğum yapınca anlar kıymetini
- +1 yıl
Evet :D
- Devamını Gör (63)
Devamını Gör(108)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Hamile olduğum için kayınvalidem sürekli yanımda, 9 ay böyle mi geçecek?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım