Sabah 3 tane hamilelik testi yaptım üçü de pozitif çıktı. Birkaç gündür bazı hamilelik belirtileri gösteriyordum zaten. Eşimle 4 yıldır evliyiz ve 3 yıldır çocuk deniyorduk olmuyordu sonunda oldu. Ama tam ekonominin en kötü olduğu döneme denk geldiği için buruk bi mutluluk yaşıyorum. Ben asgari ücret alıyorum kocam da asgari ücretin 2 katını alıyor. Acaba yetebilir miyiz ona, mutlu edebilir miyiz bilmiyorum. Ev de kira zaten :/ Allah bu ekonomiyi ıslah etsin, en mutlu olmam gereken anda stres oldum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMerhaba,
Gerçekten bu konuda sana sonuna kadar katılıyorum ve çok haklısın aslında şu anda gençlerin birçoğunun evlilik yapamaması ya da evlilik yapan insanların da çocuk sahibi olmak istememesinin en büyük sebebi, toplumun çok fazla ahlak dışı davranışlar içinde olması düzgün bir çocuk yetiştirme korkusu, aynı zamanda toplum içerisinde bulunan insanların ekonomik sıkıntılar çekmesinden kaynaklanıyor.
Bundan birkaç yıl önce insanlara üç çocuk yakın tavsiyesi veren insanlar bir yıl içinde ülkenin ekonomisini yerli bir etmiş bulunmaktadır, Elbette ülke ekonomileri değişebilir buna itirazımız yok belki başka hükümet olsa da böyle bir şey olacaktı burada herhangi bir partiye de hükümet ismi vermiyorum, ancak genel itibarıyla şunu söylemek isterim ki ekonomik sıkıntılar olsa dahi devlet olarak milletinin refahını düşünecek refahını arttıracak şekilde önlemler alınması gerektiğini düşünüyorum Ama şu anki yapılan önlemlerde herhangi bir refah arttırıcı bir şey göremiyoruz.
Ama önümüzde çok güzel bir fırsat var seçim fırsatı bu durumda seçimde oy kullanırken evladınızın geleceğini kendi geleceğinizi düşünerek hareket etmenizi tavsiye ediyorum, Rabbim herkes için hayırlı kapılar açsın, bu konuda hiçbir şekilde kendinizi sıkmayın ve kendinizi bunaltmayın evladınızı veren Allah nasipini ve rızkını da verecektir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÖncelikle güzel haber için tebrik ederim. Soruya gelince de ; daha ilk andan anneliğin doğasından olsa gerek, endişe duymaya başlamışsınız. Böyle güzel ve beklenen bir haber karşısında niye kendinize bu eziyeti yapıyorsunuz ki? Atalar hiç bir şeyi boşa söylememiştir, bereketiyle gelir derler. Çok kötü denebilecek bir maddi geliriniz yok. Sadece önceliğiniz artık o olacağı için, kendinizden kısacaksınız. Her ebeveyn böyledir zaten onun için tasa etmek yerine tadını çıkarın 🤗 sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin allahım 😊
00 Yorumla
Gözünüz aydın hayırlı olsun. Sevincinizi doya doya yaşayın. İlk çocuğun rızkı kendiliğinden gelir. Belki marka kıyafetler, son model tabletler, telefonlar alamayacaksınız ona ama ona vereceğiniz en büyük hediye güzel ahlak, terbiye, sosyal iletişim, topluma ve millete faydalı bir birey olması olacaktır. Sevincinizi doya doya yaşayın 😉
00 Yorumla
+1 yılKardeşim böyle düşünme günahtır çocuk bereketi ile gelir en kaliteli mamayı yemeyi versin daha uygun yersin Allah gerçekten bereketini verir merak etme o kadar çocuk isteyen insan var ki ya da hamile kalıp çocuğu engelli doğacak olanlar Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin kesinlikle mutlu olmalısın çocuk çok güzel bir şey.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
96
Cevap
117Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle haklısın. Ekonominin düzelme gibi bir şansı da yok. Çocuk hiç iyi bir ülkeye, iyi bir ortama gelmeyecek. :(
23 Yorumla- +1 yıl
@kokiriki Erkek düşmanı sözde feminist kendisi :D @Redamancy-4 Ayrıca ekonomimiz biz iktidar olduğumuzda yargılanması gerekenleri ve senin gibileri de yargıladığımızda mükemmel olacak. 2023'e kadar erkeklere sövmeye hiç utanmadan devam edebilirsin :)
- +1 yıl
Bir ay bile girmeden yaparım emin ol😂
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılHiç çocuğu olmayan insanları düşünmek bence böyle düşünmekten seni alıkoyar gadası
10 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u +1 yılYapmayın o zaman
00 Yorumla
+1 yılgözünüz aydın 🥹 nolur sevincinizi bunlarla gölgelemeyin. Bir daha kaç kere yaşanır ki bu an? Yine de ilk çocuk sevinci başka olur elbette. Ekonomi çok kötü evet ve uzun süre toparlanacağını düşünmüyorum. Ama 3 asgari ücretle bence o çocuğa bakabilirsiniz. Biliyorum bir sürü hayalin vardır. Almak istediklerin vs. Ama bi çocuğun en temel ihtiyacı anne şefkatidir. Kendini güvende hissetmektir. Desteklendiğini bilmesidir. Sonra gıda gelir. Anne sütün olursa mama masrafınız da büyük ölçüde az olacak ya da hiç olmayacak. Ama olursa da sağlık olsun, hallolur bi şekilde. İlla her şeyin en iyisi olmasa da o çocuk büyür. Gayet akıllı ve sağlıklı da olur hiç endişe etme. Kimler ne yokluklarla bu yaşlarına gelmişler. Kaldı ki söylediğin maaşlarla yokluk içine doğmaz bu bebek. Az imkan içine doğar sadece. Bi yerlerden kısarak da olsa halledersiniz. Her bebek rızkıyla bereketiyle gelir derler. Eğer sen kontrolsüzce ve düşünmeden ürüyor olsaydın evet bunu dert etmek, o çocuğun geleceğini sağlayamayacak olmanı düşünebilir ve kendine kızabilirdin belki ama bu senin ilk çocuğun. Herkes bir evladını gözü gibi büyütebilir. Bu sevinçten kendini mahrum etme. Bak benim abim de o dönem için maaşı çok iyi olmasına karşın tam 2020 ekim sonu evlendiğinden her şeyin en pahalandığı dönemdi ve borç harç olmuştu bir sürü. Hem bunları ödeyip hem nasıl ev geçindiriyim falan diyordu. 2 ay sonra da planlamadıkları halde yengem hamileydi. Bebek geleceği zamanı seçiyor gerçekten sen ne kadar korunursan korun djfjfj ben çok duyuyorum çevremde. Neyse. Yeğenim 1 yaşına 1 hafta önce falan girdi. Ama abim evlendiğinden, çocuk olduğundna beri falan sürekli olarak maaşı arttı. Şu an sanırım başlangıçtakinin 4 katı yalan olmasın. Ki evleneli 2 yıl bile dolmamış yani bakarsan. Korkmayın o yüzden. 🤍
00 Yorumla
+1 yılAllah şimdiden analı babalı büyütsün. Bir avazda doğurmayı nasip etsin. Bunları çok kafaya takmamaya çalış. Kendine stres yaratma. Her şey hallolur. Sen asgari ücret alıyorsan kocan da 2 katını alıyorsa eve en az 15 bin TL para gidiyordur. Çocuk olunca maaşlarınız artacak. Eğer giyim, sigara masrafınız, gezmeniz çok yoksa bence halledebilirsiniz. Eşinin mesaileri kaçırmaması lazım. Yine size en çok lazım olacak olan şey bez, mama ve süt bunları internetten ucuz bulup eve stoklayabilirsiniz. Toz mamaları, bezi stoklayabilirsiniz. Sütü de kutu kutu alıp buzluğa atıp dondurursanız ilk günkü gibi kullanabilirsiniz.
11 Yorumla- +1 yıl
Mesela aile üyelerinden size hediye vs almak istediklerinde onlara bebek bezi maması almalarını rica edebilirsiniz.
+1 yılÇocuk bereketi ile gelir sıkılma üzülme sen bu mutlu anın tadını çıkarmaya bak ilk zaman zaten çok bir eşyaya ihtiyaç yok bolca bady zıbın falan gerekiyor gerekli olanları da indirimleri takip eder alırsın ben durumum iyi olmasına rağmen ark hamile kıyafetlerini vermişti yepyeni onları gitmiştim ki çok kg almadm 11 kg falan zaten lohusadan sonra çoğu gidiyor..
Çocuk içinde Puset bebek arabası yinw arkadaşımın çok iyi bir markanın vardı ondan aldım yani kasma üzülme her şey oluyor bir şekilde giyim için heveslensen bile bebekken çok pahallı gereksiz şeylere girme çünkü gerçekten çocuğun yediği helal giydiği haram derler doğru oğlum 5 yaşında benim 🙏 iyi yerden aldığım her şey leke vs içinde çok çabuk büyüyor aylık alışveriş yapıyorum şu an resmen.. takılma anın güzelliğini yaşa derim canım şükret ve mutlu ol gerisi gelir..;)00 YorumlaÜç sene önce bebeğiniz olsaydı şu an yine giderleri olacaktı. Ve ekonomi bence her zaman için zamanına göre kötüydü. Hiçbir zaman geçmiş yıllarda da ekonomi çok iyi ya diye şükreden bir millet görmedim. Bence boşa sızlanıyorsun. Üç sene bebek isteyip bebeği olmayıp şu an olan biri için fazla nankörsün. Ayrıca ne yapacağız toplum olarak zevklerimizi aza indirgicez. Bi zahmet saçı boyatmak , dışarda yemek yemek pahalı içecekler tüketmek yahut her elbiseye göre başka ayakkabı almak gibi olmasa olur harcamalarımızdan vazgeçicez. Sonuçta o bebek sizin mi sizin. Buna değmez mi?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim evime asgari ucretin yarısından az fazla para giriyo, eşimden boşandım iki çocuk. birgun bile endişe etmedim bakamazsam diye. cunku Kura'anda Allah rızık konusuna kefildir ve bu konuda endişe etmemizin bizi yanlışa götüreceğini söyler
Siz de rızkı verenin çocuğu verenin Allah olduğunu biliyorsunuz üstelik az da değil evinize giren para.
Herkes ister çocuğu en iyi şartlarda yetişsin yaşasın. ama neticede önemli olan şey parayla satın alamayacağınız şeylerdir.. ona sevgiyi her daim verebilmek
Ahlaklı, terbiyeli evlatlar yetiştirmek..
Bence bu konuda endişe edin, çünkü öyle bir çağ ki yasadigimiz ben çocuklarım büyükçe onları koruyamazsam ahlaklari bozulursa diye endişe ediyorum.
31 Yorumla- +1 yıl
Ellerine agzina sagĺık
Hayırlı uğurlu olsun, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip eder inşallah.
Çok sevindim tanımasam da size, çocuk Sahibi olmak isteyip olamayan çok fazla insan var. Çevremde de var ve biliyorum.. bu yüzden sizi tanımasam da, hiç görmesem de bu hayırlı haberinize çok sevindim.
Gelen bereketi ile gelir, bu yüzden endişe etmeyin.
Allah bereketini verir.20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBenim iki cocugum var aralarinda tam 10 yil var. İlk cocuk oldugunda şartlarim aniden degismisti ondan aklimda kalmis. Sonra bi gun isler cok kotuyke sanki sihirli degnek degmis gibi hersey duzeldi. Dedim esime noluyor yaw hamilemisin yine? O da test yapti gercekten hamileymis... Rkonomiyi kafana takma cocuk icin tek kafana takacagin sey etraf homo doldu gokkusakcisi foldu hirsizlik bastan sona yer etti egitim sifir. Dinden imandan edepten külturden sanattan bahseden kalmadi varsa yoksa kim kime atlayacak.. bu durumda cocugumu nasil yetistirecegim konularina odaklan bence.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuğun rızkıyla gelir filan yalan dolan... şu an stres filan yapmadan planlı hareket etmeniz gerekiyor. Mesala indirimleri kovalayıp daha ucuza bebeğin ihtiyaçlarını stoklayın.
Bebek rızıkla gelir, bereket getirir kafasıyla hiçbir hazırlık yapmadan durmayın. Ve biliyorum zor ama bebeğin olcak diye işi bırakma, bebek büyüdükçe ihtiyaçlarda artıyor bu dönemde işi bırakırsan 3-4 sene sonra yeni iş arasanda bulamama ihtimalin var.
20 Yorumla
+1 yılGözünüz aydın, Allah analı babalı büyütsün.
Şu an ekonomi düşünmek yapacağınız son iş bence. Senelerdir dilediğiniz şeye kavuşmuşsunuz ve ekonominin sizde burukluk bırakmasına izin veriyorsunuz. Yapmayın, Allah yardım eder, sayısız çocuk yapan pervasız ebeveynlerden değilsiniz.
Sıhhatli, hayırlı günler dilerim...
10 YorumlaBu inançsızlık nedir böyle cenabı mevlam Kuran'ı Kerim de 90 yerde ben sadece kulun rizkina kefilim demiş insan biraz akıllı düşünüş ekonomi vs dusuneceginize diyin kinyarabbim sen bize sağlıklı sıhhatli vatanına milletine anasina babasına hayırlı evlat olsun yeter
10 Yorumla
+1 yılEvet Haklısın düşüncelerinin hepsinde haklısı ama bu mutluluğu asla kendinden esirgeme çünkü senin şu andan itibaren daha iyi olman gerekiyor ki bebeği etkilemesin annesinin üzlüdğünü hissetmesin hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün çocuk bambaşka bir şey mutluluğuna asla paha biçilemez
00 Yorumla
+1 yılhayırlı olsun mutluluklar Allah analı babalı büyütmeyi nasip eder inşallah ve bu ekonomiyi bu kadar yüksek tutanlarda inşallah aynı durumu yaşar gibi hevesi boğazında kalır inşallah sen mutlu olmaya bak çocuğu veren Allah rıskıda verir filmlerdeki gibi bakamıyoruz diyip caamiye falan bırakmada
00 Yorumla
+1 yılekonomi iyi de olsa kötü de olsa 2 asgari ücretn alım gücü aşağı yukarı aynıdır. iş ki sen işini kocan da 2 asgari ücret seviyesindeki ücretini muhafaza etsin. bu devirde 3 asgari ücretle geçinmek zor ama imkansız değil. Ama ailenizin çocuk bakımına destek vermesi lazım yoksa bakıcıya gfilan gücünz yetmez
00 YorumlaAyda 15bin liradan fazla giriyor eve... El-insaf... Şükret ki bereketi olsun. Evet, zor. Normal şartlarda bile geçinmek zorken çocuklu bir ailenin geçimi daha zor. AMA kendinizce tasarruflarla, kısıtlamalarla pekala idare edebilirsiniz. Edilebiliyor yani.
Çocuğunuzla size iyi bir ömür dilerim. Mutluluklar...
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 745 cevap paylaştı.
+1 yılcanım hayırlı uğurlu olsun.
stres yapacak her şey var gerçekten ama sen artık iki canlısın. sakin ol akışa bırak ve elinden geleni yap.
iki çocuk annesiyim. güzelin güzeli var iyinin iyisi var. inan yetirmek çok zor. sevgi ver koşulsuz... gerisi halledilir
00 Yorumla kredi borcunuz ya da ödemeniz gereken başka borç yoksa neden yetmesin. nasibiyle gelir çocuk. Allah sağlıklı kucagınıza almaya nasip etsin.
15-20 bin araso dogum parası alacaksın o çocuğun temel ihtiyaçlarına yeter zaten geriside olur gider. ailelerden de destek gelir merak etme.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEve 16.500 lira giriyor para yeter mi diyorsun. Yavrum siz ne yiyip içiyorsunuz. Hayatınız hep kraliçe birey olarak mı geçti bugüne dek. Hiç mi yokluk fakirlik görmedin. Nedir bu tuhaf haller. Nedir bu yokluk doyumsuzluk açlık korkunuz... Benim 6500 lira maaşım var. Aklıma yatan birisi olsa evleneyim derim. Hiçbir birikimim yok üstelik düğün vb için. Hesabımda sadece 10 bin liram var. Ona rağmen evleneyim derim. Nedir sizdeki bu açlık duygusu be. Ben bu kafayı hiç anlamıyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılRızkıyla geleceğine eminim. Ailem karda kışta işsiz kaldıkları zamanda bile ayakta kalmışlar, hele ki o zamanların ekonomik krizlerinde gerçekten insanlar yiyecek ekmek yağ bulamıyormuş şimdi avmlerin dolu haline bakarak halimizi kıyas etmek lazım bence.. Allah her şeyin kolaylığını verir. Hayırlı olsun, sağlıkla gelsin miniğim😍
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaksizsin. 3 yil önce de olmus olsaydi su an 3 yasinda olacakti ve istekleri cogalaxakti zamanla. Yani o zaman cocugun olacak diye sevinirken bugünün yine ayni olacakti. Cocuguna ve kendine haksizlik yapma. Sevincini doya doya yasa. Ekonomik kaygilarin yine de olabilir o farkli bir sey. Ikisini bir kefeye koyma
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbu zorluk zamanlarında çocuk yapmayın. Büyüdğünde nefret edicek çocuk. ben çocukken günde 3 kg et yesek bizimkilerin maaşının 40 da 1 yiyemiyorduk. şu an olsa hepsinin maaşıyla hepi topu 75 kg et alabiliriz tabi faturalar kiralar ödenemez.3 kişi çalışıyor kişi başı 20 kg aylık alabiliyo şaka gibi 😨🥴
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah askina yaa, dert ettiginizz seye bakin..
Rabbim onun rizkini verir! Ne korkuyorsunuz ya? Dua edin sukredin, ve Sevinin yaaaaaa..
Saglikla hayirla gelsin diceniz yerine dert ettiginiz seye bakin. Rabbim onuntizkini taaaaaa yillar once yazmis. Neyin korkusu bu?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBeyin bedava. Allah sizin gibilere neden çocuk vermemiş şimdi anladınız mı işte bu ahmakça bakış açınız yüzünden. Ekonomi her zaman berbattı çocuk büyütmek için. 1 gecede batmadı. Siz de o uğraşı 1 gecede yapmadınız. Çocuğun ana babasına çekmez de zeki olur umarım 🙄
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Emir_Timur kes l*an.
Hayırlı olsun. Karamsar olma her çocuk rızkıyla bereketiyle gelir
20 Yorumla
+1 yılOnceden de fakirlik vardi evet Şu an durum kotu ama ne halde cocuklarini buyutup egitip topluma kazandran aileler var. Allah rizka ben kefilim demis daha otesi var mi? bizi yaratan bizim yolumuzu da belirler yeter ki dua edelim🌼
00 Yorumla
+1 yılbaşkası olsa aldır derdim ama zaten 3 yıl sonunda olmuş ve açıkçası moralini bozmak istemem ama devam edeceği belli bile değil genellikle böyle hamilelikler düşükle sonuçlanıyor o yüzden aldırma bence yetersiniz diye düşünüyorum
00 Yorumlaya cocuk kısmetiyle dogar o kadar takma. . D bakıs acına hayran kaldım:D o kdar cocuk cocuk diye ugrasmıssın olmus işte sevin. ülkeyi biliyorsundur her on yılda bir düşer. sonra yükselir sonsuza kadar düşmez merak etme düzelecektir.
00 YorumlaŞimdi Allah affetsin hamile gelince mi aklına geldi diyeceğim ama zaten başından beri böyle olacağı belliydi yani. İş işten geçtikten sonra bunları düşünmen gerçekten anlamsız. Allah analı babalı büyütsün
00 Yorumla
+1 yılbizi bu hala getirenler utansın ne diyelim cidden bunu sorgulayacak hale geldik ya bu halde olmamıza sebep olanlara asla hakkımı helal etmiyorum benki 23 yaşında gezmeliyim filan ama onu yapmak yerine hergün değişen zamlanan benzine filan bakıyorum Allah yardımcınız olsun
10 YorumlaAllah rızkını verir olumsuz bakmayın. Tadını çıkarır. Ailelerde destek olur bir şekilde..
10 YorumlaHaline şükret sen yine 30 bin borcumuz var ev kira sadece eşim çalışıyor askeri ücret sen bebeğine odaklan sadece stres olma ben oldum şu an düşük tehlikem var ve yerimden kalkıp adım atamıyorum agrıdan bereketiyle gelir derler inşallah öyle olur sizede bizede
00 Yorumla
+1 yılHaklısınız efendim.
Doğru söylersiniz Allah yardımcınız olsun.
İlk zamanlar biraz zorluk çekeceksiniz ama sonra alışacaksınız. Bence
00 Yorumla
+1 yılOlsun Çocuk Bebek Bereket İle Gelir Anne Ve Babaya
Annede Babada Bebekleri İçin Güçlü Olmalı Allah Yardımcınız Olsun İnşallah
Bebek Masum Cıvıl Çocuklar İçin her şey Değer01 Yorumla- +1 yıl
Hamilelik Gününde Kadınlar Hormonal Hormonsal Olarak Değişir Ki Bu Sadece Hamileler de Değil Bizlerde Gençlerde Kadınların Her Birinde Olur Eğer Aklımızda Çok Şüpheler Barındırır sak Onlar Bize Bir Engel Gibi Gözükür
Ama O Bebeyin Gülüşüne Bir Bakışına Bakarsın Tüm Yükleri Unutursun
Sağlıklı Bereketli Mutluluklar Dilerim
Dunayda iki şey garanti. İlki rızık ikincisi ölüm. Her gelen kismetiyle gelir. İçini ferah tut yaratan nasibini verir. Hayırlısı ile bebişim kucagin al insallah
00 YorumlaÇocuk yapmadan önce bez parası, mama parası, sağlık parası (sakat doğum), üniversite okuma parası kenarda olur öyle yaparsın çocuğu.
Kriz vs ilgilendirmez o zaman.
00 YorumlaHaklısın kardeşim bendekide 2. istiyor ama maalesef bu ekonomik şartlarda durum el vermiyor fakat şöyler bir şey var herkes rızkı ile doğar oda bir şekilde büyür gider
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar ne zamanlarda çocuk büyütmüşler bir çocuk mu büyütemeyeceksiniz. Bırakın bu mevzuları artık ya. 3 yıl sonra kavuşmuşsun mutlu olmayı dene bence lütfen.
00 Yorumla
u +1 yılLütfen canınızı sıkmayın. Ekonomi böyle iner çıkar. Sevincinizin tadını çıkarmaya bakın. 🙂
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen haklısın abla 🌸
- +1 yıl
@bucali-caglar Teşekkür kardeşim 😊✨
+1 yıl1 cocuktan bahsediyoruz birden fazla cocuğu olup tek kisinin evi gecirdiği aileler de var tedirgin olmaya gerek yok kendine güven
10 YorumlaEvinize 16,5 bin lira para giriyor. Bu paraya çok rahat geçinebilirsiniz. Dert ettiğin şeye bak.
00 Yorumla
+1 yıl3 yıl öncede ekonomi kötüydü?
Son 2 senedir üstüne covid var. Yani bunlar sizi bence pek etkilememisse, bu krizde etkilemez
00 YorumlaBelki bu sıkıntılı günlerde yüzünüzü güldürür. Hayatın tadı tuzu olur size dayanma gücü verir. Burukluk falan olmasın sevincinizi yaşayın derim
00 Yorumla
+1 yılBoşuna moralini bozma önce bi doğsun hayırlısıyla sonra bak bakın ihtiyaçları karşılayabiliyomusunuz diye yani şimdiden moralini bozma
00 YorumlaBebis şu an senin duygularını hissediyor pozitif düşün hamileliğinin tadını çıkart rızkı veren allahtir
00 YorumlaBeklediğiniz gelmiş ve bu bir nimet sabrınızı meyvesi diyebiliriz her ne olursa olsun çocuk yolunda devam edin belki başka bir şansınız olmayabilir.
00 YorumlaHaksızsınız... Rızkı veren ana baba değil ALLAH c. c dur... O yüzden sizin seçtiğiniz hayatı değil.. Kendi kaderini yaşayacak..
00 YorumlaAllah rızkını verir Allah sağlık versin bak 3 yıldır olmamış bu zaman olmuş herşeyde vardır bir hayır demek gerek 🙏sağlıkla büyütün
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNerden baksan 17.000 aylık geliriniz var toplam yeter de artar bile eğer gereksiz harcama yapmazsan ayrıca bir hayalim çocuk doğmadan defalarca yüzlerce kez kondomsuz seks yapabilmek çok zevklidir ama bizde kız yok ki lanet olsun
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 348 cevap paylaştı.
+1 yılHaklısın ama tedirgin olmaya gerek yok. 3 asgari ücret ediyor bu. Tek asgari ücretle üstesinden gelenler var.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu ne kadar şükürsüzlük!
Babam 6 çocuğu tek başına okutup büyüttü. Hem de asgeti ücret bile almıyordu. Ama huzurumuz vardı. Şimdikelere bakıyorum da ayda 15 bin alıp bir çocuk bile bakmaya korkuyorlar.00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılCocuk nasibiyle geliyor dert etme. Benim de benzer durumlarda basima geldi cocuk bereketiyle geliyor gercekten
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvleneli 3 sene olmadı, ikinci bebek 2 aylık oldu. Asgari ücretle çalışıyor ve kirada oturuyorum.
Karım ve ben aynı şeyi düşünüyoruz. Ekonomiye bak, bugün kötü ise 3-5 sene sonra düzelir dedik yaptık.
00 Yorumla
+1 yılRızkıyla gelir endişe etme sevincini doya doya yaşa.
10 Yorumla
+1 yılBir taneyle kalin başka yapmayin. Bir çocuğa yetebilirsiniz diye düşünüyorum.
10 YorumlaDeğilsin. burada haklı mıyım diye soranların hepsi boş yapıyor ve haklı değiller 🤨
ekonomi yeni kötü olmadı🙂😖
10 Yorumla
+1 yılAllah onun rızkını verır sakın öyle seyler düsünme sükret ki evlat verdı sana inan onu deli gibi isteyen ne insanlar var.. Allah analı babalı büyütsün inşallah... 🙏😍
12 Yorumla- +1 yıl
Afrikalılara neden vermiyor o zaman
- +1 yıl
@xPsychopath senın gibi japonların İnancı olmadıgı ıcn olablr mı acaba Allaha inancı olmayana ne anlatablrsnki
Sonucta istedigine ulastin tabiki sevinmek hakkın. O riskiyoa gelmistir sen bunoari dusunme
00 Yorumla15 bin lira maaşla niye geçinemeyeceksiniz? Millet tek maaşla geçiniyor.
00 Yorumla- Devamını Gör (153)
Devamını Gör(198)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > 3 yıldır çocuk deniyorduk, oldu ama ekonominin kötü olduğu döneme denk geldi. Buruk sevinç yaşamakta haklı mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler