20 yaşında anne olmayı düşünüyorum.(Sadece düşünüyorum mesela yani😊) Sizce erken mi?
Genç anne olmak zormudur?
Bebekleri çok seviyorum.
Genç anne olmak zormudur?
Bebekleri çok seviyorum.
Genç anne olmak kötü bir şey değildir. Gençliği mahvetmek değildir. Insanların zaman çizelgesi farklıdır. Ve eğer maddi olarak yeteceğinize inanıyor kendi ayaklarınızın üzerinde duruyorsanız 20 yaş anne olmak için güzeldir. Bebeğinle büyürsün bir kere. Keşke ben de bir ortak iyi bir eş olabilecek hayatımın lavını bulsam ben de yapardım.
Kadınlarda yaş ilerledikçe fizyolojik olarak anne olmak, yani gebelik süreçleri ve doğum süreci zorlaşıyor. İleri yaşlarda gebelik bebek sağlığı için de riskleri arttırıyor. Doğumdan sonrası için de şunu söyleyebilirim, ilerleyen yaşlarda insan tam sakinlik ve dinginlik aramaya başlarken çocuk sahibi olunduğunda insan bünyesi bazı zorluklarla baş etmekte zorlanıyor. Uykusuz geceler hareketli gündüzler insanı yıpratıyor. Bence genç yaşta her şey daha kolay.
Oyuncak bebeğe doyamamış bi kadın söylemi gibi geliyor bana. Genç anne olmak sana bi amaç dışında başka biçbişey vermeyecek. Sonra da abakıcaksın sadece çocuklarına adamışsın kendini, sonra da yaşayamadığın şeyler yüzünden onları suçlayacaksın hayatımı size adadım diye
Hayat senin hayatın tamam genç olabilir sin ama sen bebekleri seviyor san ve ona iyi bir hayat sunabileceğini düşünüyor san neden olmasın.. Yinede iyi düşün bu yaşları tekrar yaşamayacaksın..
Cevap
70Cevap
Sorumluluk almalısınız
Eskiler, genç anne olmanın hep olumlu yönlerinden bahsederler. Vücut daha dirayetli olur. Kişi sabırlı olur gibi. Üzerine düşündükçe vazgeçirir kendinden anne olma, doğurma fikri. Fazla zahmetlidir çünkü.
20 yaşında anne olmaya gelirsek: Tamamen duygusal zekana bağlı bir durum. Ben 20 yaşında evlendim. Ozamanlar çocuğum olsaydı gayette olurdu hiçbir sıkıntı yok. Ama mesela bazı 20 yaşındaki insanlar ruhen 10 yaşında oldukları için, onlara tavsiye etmezdim. Genel olarak 20 biraz genç evet. Aklı başında da olsan, gençliğin tadı çıkarılmalı bence çoluk çocuğa karışılmadan.
Ne kdr cok seviyorsun? Mesela okulu birakacak kadaemi? Aileni karsina alacak kadaemi? Her gece uykusuz, ince bebem diyeceksin, onun icin evi temiz tutman gerekecek. Cocugun bezi mamasi gogus beslenmesi. Daha sayayimmi?
Ben 19 yaşında Anne oldum şimdi ise 22 yaşındayım ve 2 dünya güzeli kızlarım var. Büyük olan 3 yaşında 19 oldugunda ben 38 olacağım.. Bence erken anne olmak daha iyi.. Sanki sonra yaş ilerledikçe ve olgun yaşta anne olunca daha zor oluyormus gibi.. Benim Halam 41 yaşında Bebeğini kucağına aldı.. konusuyorus da o diyo "Oğlum 20 yaşına gelince ben 60 olacağım ne üzücü " 😃😃😃
yaşın erken merken falan ne biliyim eğer bi kadın annelik gibi bir vazifeyi üstlenmek istiyosa bence bir sıkıntı yok
kolay gelsin hocam :D
Önceden insalar 17 yaşinda evleniyorlar şimdi çag degisti diyorlar herkes 30 evleniyor sizinki normal aslinda olması gereken yaş ama dogru insanı bulmaniz önemli Hayırlısı bakalım
Bence çok erken. Evlenip 2 - 3 sene hayatınızı yaşamalısınız eşinizle. Bebek olunca her şey daha zorlaşacak çünkü. Hayatınız değişecek bir anda..
Valla aslında en mantıklısı cocugunla arkadaş olursun ilerde. Enerjin varken ona ayırırsın. Eğerki ben 35 ime kadae ülke gezicem hayatımı yasıcam durumun yoksa bence mantıklı ya
Bence anne olmanın yaşla bir alakası yok kendini bir bebeğin sorumluluklarini alabilecek durumda hissediyorsan neden olmasın 😊
siz çocukları oyuncak sanıyosunuz heralde 😂😂 hamilelik ve doğum öncesi sonrası zorluklar uykusuz geceler sürekli ilgi alaka yedir içir altını temizle hiç kolay değil heleki senin yaşlarda daha da zor
Maddi olarak iyiysen yapmanı tavsiye ederim. Ne demiş atalarımız
''Erken kalkan yol alır, er evlenen döl alır.''
Birde olgun ferasetli bir kocaya denk gelirsen daha da bir mutlu olursun.
aile kavramına önem veriyorsan önceliklerin diğer insanlara göre farklıysa bence pek zorluk yaşamazsın
20 yasinda anne oldum kizim 4.5 yasinda 30lu yaslarimda kizimla arkadas olabilecek olmam cok keyifli 😂
Daha erken bence hayatını yaşamaya bak gençliğini yaşa çocuk olduktan sonra yapamayacaksın inan bana. Bu arada Azerbaycanlı mısın?
Gayet ideal çok sağlam sağlıklı gebelik geçirirsin. Kokonaları dinleme daha regl yaşarken bile doğum yapıyormuş gibi abartıyorlar.
Hiç anne olmadım bilmiyorum ama şundan eminim ki öncelikle çok büyük bir sorumluluk alacağından emin olabilirsin.
çok erken. ne yiyebiliyorsun ne gezebiliyorsun ne de uyku uyuyorsun. uzaktan güzel tabi işin icine girince degisiyor. bebek yegenimden biliyorum
Insan bakımlı ve kendine baktığı sürece 40 yaşındada olur 50 yaşındada
Misal ben 27 yaşındayım ama 15 gösteriyorum
Anne olmadan once iyi bir baba bulman gerek sen iyi bir anne olursun da baba baba olur mu o meçhul
Evlilik olgunluğuna erişmeden ebeveyn de olmayın bi zahmet. Bak dikkat ettiysen yaşa takılmıyorum. 20 yaşında çok iyi ebeveyn olanlar da az değil.
Bebekleri bir çok insan sever ama onlari sevmekle bakmak çok farklı şeyler o sorumluluk ayrı bir şey kendine güveniyorsan o sorumluluğu alırım diyorsan eşinle ortak bir karar alarak bir yol çizin kendinize
Daha erken Ann e olanlar var ama hepsi bin pismandir gerek yok bence
Tecrübesiz oluşu başka da olmaz rahatlıkla dan ödün vereceksin
Bende Şu anda 21 yaşında Hamileyim Şu anda zorluğu yok:)💜
Çocuk hayatı yaşamanin önündeki en büyük engellerden biri bana göre
Geç bile kalmışsın, 15 yaşında evlenmen gerekiyordu...
Anlık heves bu, uzaktan güzel geliyor. İşin içine girince her şey değişiyor.
20 yaş aslında anne olmak için uygun bir yaş ama burada önemli olan kendini hazır hissetmen...
Biraz daha tani kendini güçlü olduğunu his ettiğin zaman anne ol
Sana çok yakışır ama biraz erken gibi, bekle istersen daha yaşın küçük :)
Erken gibi. Sorumluluklarını anne olanlar sor, olmadan kimse bilemez.
Erken ve gereksiz önce kafan otursun hormonlarını kontrol etmeyi öğren
Bence çok erken daha o yaştaki insanlar daha çocuk ve bilinçli değil ben 25 yaşındayım ve çocuk alanında çalışan bir psikolojik danışman olmama rağmen ben bile daha kendimi yeterli görmüyorum biraz daha beklemelisin
Geceleyin aniden kalkıp sabahlara kadar uykusuz kalmayı seviyorsan, genç yaşta vücudunun bozulmasına aldırmıyorsan ve zamanının büyük bir bölümünü o dünyalar tatlısı miniğe ayırmak istiyorsan anne olmak için hiç bir engelin yok.
vücut bozulsa ne olur estetik var hem ileri yaşta uyanıp kalkmak daha zor enerjin bile olmaz büyüdüğünde de işlerini yaptırır
Çocuk olunca kendi hayatını bitiyor onun için yaşıyorsun hep diyorlar hayatını yaşa daha gençsin
ilerde yapsa daha mantıksız kaç yaşında çocuğun peşinden mi koşcak
@İstilacıTürinsann canım artık insanlar daha geç yaşlanıyor benim bir tanıdığım çocuğa anneannesi bakıyor annesinden çok kadın annesi gibi anneannesi demezsin bayağı da koşuyor peşinden hem 40-45te yap demiyorum
ee ne varki benim teyzemde torunlarına bakıyor hep ama çok yoruluyor
@İstilacıTürinsann tatlım yapmak istiyorsan yap tutan yok ama şartlar değişti sonra hayatım kalmadı uyku bile uyuyamıyorum işim gücüm yok diye ağlama üni mezunu değilsin 20 yaşında olduğuna göre asgari ücret ile hayvan gibi çalıştırırlar hamile olduğunu öğrenince de yol verirler ha ben zengin koca buldum sülaleme bile bakabilir diyorsan orası ayrı ama erkekler de paraya bakıyor artık kuzenimin çocuğu hastaydı iki yıllık ücretsiz izin aldı diye kocası burnundan getirdi
eee öylesi erkeği de bulmıcaksın o zaman erkekler kendini baştan belli ediyor kızlar bin türlü bahane buluyor bırakmamak için
@İstilacıTürinsann hepsi belli etmiyor bu dediğim adam kadının içine düşüyordu başlarda
o zaman resti çekmesini bilecen
@İstilacıTürinsann çocuğun varsa iyi bir işin yoksa o resti zor çekersin canım bekara eş boşamak kolay
boşanmak zorsa evlenmeyin bi zahmet çoğunuzun sonu belli mutsuz evlilik erkek neden boşanıyor direk onu açıkla sen
çocuğa bakmak zorunda da değilsin elinde kalsın versin velayeti
kaldı ki annesi babası ne işe yarıyor
siz böyle oturursanız ezen çok olur
adam haklı elinden gidemiyor ki
@İstilacıTürinsann doğurduysan bakmak zorundasın o çocuğun anneye ihtiyacı var
anneye olduğu kadar bi babaya da ihtiyacı var tek anne yok hayatında çocuğu yaptıysa erkekte bakmak zorunda bütün işi kadına yıkamazsın
@İstilacıTürinsann onu diyorum ben de zevk için aşık oldum bilmem ne diye evleniyorlar genç yaşta kendi ayaklarının üzerinde duramıyorlar bir de çocuk yapıyorlar sonra bir sürü sıkıntı 20 yaş çok küçük en azından sağlam bir işi olmalı kadının
ee büyük olsa da aynı sıkıntı kadın dayak yiyor gene boşanamıyor niye bile bile lades yapıyon lan o zaman sanki herkes sonsuza kadar evli kalıyor akıl var mantık var
@İstilacıTürinsann bu büyüklük küçüklükten çok ayakların üzerinde olmayla ilgili 20 yaşında biri en iyi ihtimalle ön lisans mezunudur işi varsa ailesi zenginse vs olabilir o da düşük ihtimal hayatını çocuğuna adayacağın gerçek ama
Benim de 6 senelik bir ilişkim var sevgilim 3 sene sonra evlenelim diyor ben de sanırım aile kurmak istiyorum bu işler geç yaşa bırakılmamalı
şu an için hiiic gerek yok. Hayatın tadını çıkarmaya bak. Zamanı gelince oda olur. Erken evlenip, çocuk sahibi olan arkadaşlar tanıdım. Cocukla uğraşırken birçoğunun psikolojisi bozuldu.
Kendini anne olmaya hazır hissediyosan bi sorun yok bence
anne ollmaya zorluk olarak bakmak zaten başlıbaşına zorluktur
ona saglikli bi hayat duzgun bir psikoloji saglayacagindan adin kadar eminsen bekleme ama aksinin ihtimali daha fazlaysa sakin yapma
bence çok erken biraz daha bekle zamanı gelince zaten anlarsın ama annelik hevesle olucak bir şey değil inan bana...
Bebek sevmekle bakmak çok farklı. 1 saat seversin, peki 7/24 bakmak?
Acele edilecek bir durum değil çocuk sahibi olmak hayatın tamamen değişir daha gençsin
knk anne olmak için daha erken deilmisin biraz hayatını yaşa çok erken olursa fazla gezip tozamassın
Biraz daha bekle bi sene daha tadını çıkar sonra yaparsın
Anne olmak istiyorsan yapın tabi erkeni geci yok senle eşine kalmış hepsi
Anne olmak istemen güzel ama gelecek planlarını çok iyi yapmalısın.
hastaneye gitte gör ebeyi
Her türlü imkanın varsa niçin olmasın
30 da falan ol. daha erken
Cok erken degil mii
Kocan var mı başta onu soralım
Genç anne olmak cok güzeldir mutlu olursun
Taşıyıcı olursan haber verirmisn knk
Annenin başına iş açacaksın
bu yaşta gençliğini yaşamak varken anne olmak 😂
Hayatini yasa napcan cnsi..
Nedir bu evlilik merakı
Çok erken ya çocuk cinsel hayatı bitirir