Rahmetli Civan Canova bir ropörtajında çocuğum olmadığı için hiç bunun eksikliğini duymadım olmaması çok büyük bir kayıp değil demiş sizce çocuğunuzun olmaması kayıp ve eksiklik midir?

Rahmetli Civan Canova bir ropörtajında çocuğum olmadığı için hiç bunun eksikliğini duymadım olmaması çok büyük bir kayıp değil demiş sizce çocuğunuzun olmaması kayıp ve eksiklik midir?

Merhabalar,
Elbette ki her insanın yaşamak, yemek içmek evlenmek ya da baba anne olma hakkı vardır, aynı zamanda dünyaya gelen çocuklarında belli dönem çocukluklarını yaşama hakları vardır, top oynamak, bisiklete binmek, toprağa karışmak en büyük haklarıdır.
Ancak ne yazık ki şunu dile getirmek istiyorum günümüzde çocuklar çocukluğunu tam anlamıyla yaşamıyor, gençler tam anlamıyla yaşamıyor aslında her konuda eksik kalıyoruz ama farkında değiliz, sadece kendimizi teknolojik imkanlarla mutlu göstermeye çalışıyoruz aslında, yalan olan hayatımızın ya da yalnızlık bağlarımızın bu şekilde güçlü olduğunu düşünüyoruz başka bir şey değil, her şeyden önce bir çocuğa özgüven aşılamak gerektiğini düşünüyorum. Düzgün bir ahlak sahibi vatanına milletine faydalı annesine babasına hayırlı evlat yetiştirmek önemlidir, her şeyden önce bir çocuk kur'an-ı Kerim eğitimi almalı haram helal ve dinini doğru bir şekilde öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Ancak günümüz anne babalarına bakıyorsunuz çocuklarını küçük yaşta böyle dinini öğretmeyi bir kenara geçin resmen dinden soğutucu veya uzaklaştırıcı şeyler yapmayı tercih ediyorlar, daha sonrasında çocuk da yetişkinlik ve gençlik çağına geldiği zaman dövme yaptırmak, içki içmek sigara kullanmak, aynı zamanda gayrimeşru zina ilişkilerine girmek gibi şeylere başladığı zaman da annesine babasına karşı asi söz dinlemez bir hale geliyor.
Ondan sonra da anne babalar tutuyor vay efendim benim çocuğum neden böyle oldu vay efendim benim çocuğum neden bana saygısız hayırsız evlat bilmem ne, O yüzden çocuğa çocukluğunu yaşatırken aynı zamanda doğruluğu adaleti haram helali öğretmek gerekir çocukla oyun oynamak gerekir çocukta çocuk olmak gerekir, yetişkinlik çağına geldiği zaman da kendi iradesine ve kendi kararlarını kendisi verme yetkisi vermek gerekir çocuğa hayatı öğretmek gerekiyor. Ancak bizim anne babalara bakıyorsunuz benim dediğim olsun benim dediğimi yapsın benim sözümden çıkmasın O bir şey yapamaz o bir şeyden anlamaz, sanki bizim ülkede anne babalar ölümsüz gibi çocuğun üzerinde bir otorite kuruyorlar ondan sonra da ahiret hayatına güçlükleri zaman çocukta sudan çıkmış balığa dönüyor.
peki eksiklimidir değilmidir?
Bence değildir şahsen ben bedensel engelliyim hayatım boyunca hiç top oynamadım yani oynadım ama öyle arkadaş çevresi ile böyle koştura koştura top oynamadım sonra bisiklet hayatımda hiç sürmedim araba kullanmıyorum yani ben de başka şeyler de mutlu oluyorum bence insanlar bazı şeyleri eksiklik olarak görmemesi gerekiyor.
Değil tabi. Çocuksuz gayet mutlu, tam bir hayat yaşanır. Çocuk büyük sorumluluk olduğu için zorluğu bile çok. O yüzden çocuk istemeyenleri iyi anlıyorum.
Cevap
6Cevap
Tabikide olmasini cok isterim ancak nasipte yoksa Evlatlik alirim yine nebzetende olsa icimdeki çocuk sevgisini dindiririm sanirim
kayıp değil ama o duyguyu herkesin tatması gerekir
olanlar dünyayı mı zaptetmiş..
eksikmi değilmi sence?
Allah nasip ederse olur çarşıda satılmıyorki insanlar gidip alsın
hayır yazdım ya Civan Canova röportajında söylemişti dikkatimi çekti ve sordum
Benimde olmuyor ama Üvey oğlum yetiyor
dm kapalı zaten
istemediğim için kapattım
Neden
Evet bence buyuk kayip
o zaman siz hiç vakit kaybetmeden çocuk sahibi olun
Evet. Bende cok istiyorum.
Kalabalik aile seviyorum ben.
inşallah gönlünüze göre olsun bazen istemek yetmiyor
Amin. Orasi oyle tabiki. Bunun icin cabalamak gerekir.
Bazi durumlar da cabalamakta yetmez.
Hayat bu.
çabaladığın halde olmazsa
Esim ile konusup evlat edinme yolunu secerdim. Onca annesiz babasiz cocuk var.
Hayir eksiklik değil
Çıksın değil
?
Hayır değil
tamam şimdi anladım 😂 😂 😂
Cıks dı o😅
Çocuğunuz olmuyor mu
bunu söyleyen ben değilim dikkat ederseniz civan canova
konu benimle alakalı değil civan canova ile alakalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?