Yeni doğum yaptım 20 gün oldu bebeğim ama bizimkiler çocuğu öptü bi kaç defa doktor öpmek yok dedi dediğim halde yine yanağından dudağından öpmüşler öyle bi sinirliyim ki deli olacam dün ateşi çıktı çocuğun ya bu çocuk kaç yaşına gelirse gelsin yanaktan bile öpülmez yeğenimi de öyle severlerdi uyarıyorsun anlamıyorlar hasta olsa yüzüne bakmaz kimse
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılYeni doğan bebeklerin öpülmesi !
Yeni doğan bebekleri ağız ve ağız çevresinden öpmek bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkarıyor. Halk arasında ‘öpücük hastalığı’ olarak bilinen Ebstein Barr Virüsü (EBV) tarafından oluşturulan enfeksiyon bu şekilde bulaşıyor. Öpücük hastalığı ateş, membranlı faranjit, lenf bezlerinde, dalakta ve karaciğer büyümesi gibi rahatsızlıklara neden olabiliyor.
Antalya Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Kuru, öpücük hastalığının çocuklara bulaşmasının önüne geçmek için ‘bu bebek ne kadar tatlı’ diyerek öpmek isteyenlerin uyarılması gerektiğini söyledi. Kuru, hastalığın bulaşmasında en önemli etkenin tükürük olduğunu söyledi. Kuru, sözlerini şöyle sürdürdü:“Çevremizden çoğu kez şu sözü duymuşsunuzdur; ‘Öpmeye doyamadım, çok tatlı. İnsanın yiyesi geliyor!’ Oysa çocukları, sevgiden de olsa öpücüklere boğmak hiç de doğru değil, hele yabancıların, yani tanımadığımız kişilerin çocuğumuzu öpmesine izin vermek büyük bir hata. ‘Tanımadığım biri çocuğumu niye öpsün?’ diyebilirsiniz ama milletçe içimizdeki çocuk sevgisi, her şeyi yaptırıyor bize. Güzel bir bebek gördük mü, sokakta ya da herhangi bir mekanda yanına gidip, pat diye yanağına bir öpücük kondurabiliyoruz. Bu davranışla tükürükte taşınan ve son yıllarda bebekleri ve küçük çocukları da tehdit eden ‘Öpücük Hastalığına’ yakalandırıyoruz.”
Kuru; hastalığın ateş, membranlı faranjit, lenf bezlerinde, dalakta ve karaciğer büyümesine neden olabileceğini kaydetti. Bebek ve çocuklarda öpücük hastalığının bulaşmasının çocukla erişkin arasında yakın temas ya da dudaktan öpme ile bulaştığını vurgulayana Kuru, enfeksiyon yapan virüsün tükürükle taşındığını kaydetti.
Kuru, şöyle dedi: “Bu çocuk dünya tatlısı diyerek ağız ve ağız çevresinden öpmeyelim. Anne ve babalar yakınlığı ne olursa olsun, çocuklarını kucağına alıp öpmeye kalkan herkesi de uyarmalı. Hastalık aniden veya yavaş olarak ateş, baş ağrısı, titreme, iştahsızlık ve kırıklıkla başlayıp, lenf bezlerinde şişme, şiddetli boğaz ağrısı ile devam edebilir. Ancak bu klinik tablo, hem şiddet hem süre olarak belirgin farklılıklar gösterebilir. Virüs, bebeklerde ateşi 39-40 dereceye kadar yükseltebilir.”
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Lohusalık psikolojisiyle biraz zor olur canım ama kibarca uyarmayı dene ateşleniyor mikrop kapıyor de anlamazlarsa gereğince uyar canım hicbir şey onun sağlığından önemli değil. İnsanların ne tür mikroplar taşıdığını aktif uçuğu olup olmadığını bilemezsin hele dudaklarından öpmek nedir bunu ebeveynleri bile yapmamalı cinsiyet problemlerine yol açtığını söylüyorlar 🤷🏻♀️ HSV virüsü bu şekilde bulaşır ve o kadar küçük bebeklerde ölüme bile yol açabiliyormuş Allah korusun. Ebeveynleri olarak diğer akrabalarından esirgemeye hakkımız yok ama onlarında tehlikeli yaklaşımlara hakları yok koklayarakta sevebilirler. Biraz daha büyüyüp aklı ermeye başlayınca vücut dokunulmazlığını öğret bedenine izinsiz dokunulamayacağını öğret bunu kendin öpmek için izin alarak yapabilirsin mesela
05 Yorumla
Soran+1 yılZaten uyardım çok kızdım artık kucaklarına bile almıyorlar
- +1 yıl
Almasınlar boş ver kendi sağlığınıza bakın bebeğinizle kimsenin lafını tavrını umursama. 7 aylık bebeğim var hep benzer hisler olaylar yaşanıyor aynı zamanda hep farklı farklı ve oldukça zor. Umarım bir an önce birbirinize alışır ve sağlıklıca bundan sonraki hayatınıza adapte olursunuz 🙏🏻 Hiçkimseyi umursama
Soran+1 yılOrası öyle tabi ki bişey olsa inan kimsenin umurunda olmaz benim de çocuğum hariç kimse umurumda değil artık teşekkür ederim bu arada 🙏
- +1 yıl
Elbette kimsenin umrunda olmaz allah korusun bişey olsa senden daha çok üzülecek ve yorulacak hiçkimsede yok. Bende çok sorunlar yaşadım öpücüğünden temasından 6 aylık olana kadar onu yedirelim bunu tattıralım sütüm olduğu ve gelişimi gayet iyi olduğu halde tuzlu salçalı yemekleri tattırmalarına izin vermiyorum diye değişik hallere girenler çok oldu şimdide örümcek çatışması yaşıyoruz ama asla pes etmiyorum ben nasıl istiyorsam ve nasıl iyi olacaksa o şekilde oluyor. Allah yardımcımız olsun bu yolda anneler olarak yeterince acılarla ve zorluklarla uğraştığımız yetmiyormuş gibi birde insanların duyarsızlıklarıyla uğraşıyoruz. Bebeğinle bağ kurmaktan ve kendini toparlamaktan başka hiçbi şeyi düşünmemen gerekiyorken şu yaşanan saçmalıklar…
Soran+1 yılEvet ya o kadar haklısın ki doğumundan sonra başlıyorlar şunu böyle yap şunu şöyle yap demeye gerçekten ben hamileliğim boyunca da yaşadım bunu zaten bende aynı senin gibi yapıyorum ama siz karışmayın diyorum gerçi benim ailem pek karışmıyor da esimle annesi konuşuyor sürekli onlara da cevabını veriyorum zaten bundan sonra da dediğin gibi bebeğimi düşünüyorum sadece onunla birlikte birbirimize alışıyoruz gerçekten zor bir süreç bebek değil de etraftaki insanlar çok yoruyor
+1 yılÖncelikle geçmiş olsun. Tamamıyla bilmediğim için soruyorum. “ bu çocuk kaç yaşına gelirse gelsin yanaktan bile öpülmez” demişsiniz.. yaşı büyüdüğünde bunun sakıncası nedir?
01 Yorumla
Soran+1 yılYa bilmiyorum kız çocuğu sonuçta pek doğru bulmuyorum hele ki bu devirde akrabadan bile zarar geliyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
4Cevap
Emziren annenin çocuğu hele ki hic öpülmez biz kardeşimi cok öpmüştuk aklimiz ermedi o zamanlar. Sonra annemin memesi mikrop kapmis mastit iltihaplı enfeksiyon olmuştu operasyon geçirdi kadıncağız cok pisman olmuştuk. Öptürmeyin ölmeyin
01 Yorumla
+1 yılyeni doğmuş bebek mikrop kapmasın diye öyle demiştir doktor siz de dikkat edin önüne gelene öptürmeyin çocuğu
01 Yorumla
Soran+1 yılZaten öptürmüyorum ama bu kaç defa kardeşim öptü yanağından kızdım zaten ona da
Şimdi çocuğu sakınsan kınarlar arkandan konuşurlar, öbür türlüde bebek sıkıntıda. Sen en iyisi bebeğin sağlığını düşün net belli et tavrını
04 Yorumla
Soran+1 yılYok söyledim zaten kızdım şimdi öyle yapmıyorlar yanından ayrılmıyorum söylendim diye alınmışlar zaten ama ne yapayım çocuğumu düşünmem lazım
Soran+1 yılİşte bende sinirlendim öyle söyledim daha yapmayız dediler dedim gerek yok yapmayın alınırlarsa alınsınlar
+1 yılİnsanımız temas olmadanda çocukların sevilebilecegini hala çözemedi.
020 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle tamam kucağına alıyorsun ama öpme daha yeni doğmuş koskoca insanların benden önce düşünmesi lazım
- +1 yıl
Ben hiç bir çocuğu öpmem. Opersemde elini öperim. Sevgiyi daha çok konuşarak yaparım. 2 ila 3 yaşındaki çocuklar konuşmaktan çok hoşnut oluyorlar tecrübe ile sabit.
Soran+1 yılYa tabi ki de öyle bilinçli insanın hâli başka oluyor ama eski kafalı insanlar anlamıyor bişey olmaz kafasında ama oluyor işte sonra da kimse bakmıyor zaten çocuklar öpülmez hele ki şu virüsün enfeksiyonun olduğu zamanlarda sıkıntı
- +1 yıl
Açıktan konuş herkesle çocuğu opmeyin de
Bir de şunu söyleyim çocuğu çok fazla gözü önüne çıkarma
Soran+1 yılSöyledim zaten kızdım herkese bi de dediğin gibi şimdi görmek isteyenler oluyor gelmek isteyenler oluyor ama kırkı çıkmadan olmaz diyorum kabul etmiyorum
- +1 yıl
Çok doğru bir karar manevi yönden nazardan, hasetten falanda koru, hem maddi anlamda mikroplardanda koru
Soran+1 yılYani haklısın zaten dediğim gibi bundan sonra daha dikkatli olacam kimseye güvenemem çocuk konusunda müsaade etmiyorum
- +1 yıl
Çocuklar bizim gelecegimiz onları koruyalım. Bu arada güzel slogan oldu. Kızsa bu arada oğluma alacagjm onu 😁😁
Soran+1 yılAynen öyle bütün çocukları korumak gözetmek lazım Allah esirgesin hepsini evet kız 😂
- +1 yıl
20 yıl sonra istemeye geliyoruz haberin olsun 😂😂
Soran+1 yılNeden olmasın kısmet 😂
- +1 yıl
Şaka bi tarafa Allah sağlık sıhhat versin. Murevletlerini göstersin
- +1 yıl
Bu arada ben bekarım oğlum yok.
Soran+1 yılAmin inşallah olsun Allah size de hayırlı bir kısmet nasip etsin o zaman 🙏
- +1 yıl
İnşallah. Tabii bu kafayla zorda
Soran+1 yılGördüğüm kadarıyla mantıklı bir insansınız sizin seviyenize göre insan yok demek ki zamanı vardır 🙏
- +1 yıl
İnşallah bazen tahammülsüzum bazen kararsızım bazen çok iyi niyetliyim. Bunlar bana negatiflik katıyor onun içinde olmuyor diye düşünüyorum
- +1 yıl
Ama Allah izin ederse bu sene içinde evleneceğim
Soran+1 yılİnşallah hakkınızda hayırlısı olsun 🙏
- +1 yıl
İnşallah gözde
Öpülmezbtabiki cocuk, hangi kafadalar acaba.
00 YorumlaMaalesef akrabalar bu konuda cok duyarsiz
02 Yorumla
Soran+1 yılValla ya anlamıyorlar zaten fazla kimseye göstermedim ama daha dikkat edecem artık bi kere ağzım yandı
Çok yanlış bir hareket o yaştaki bir bebek öpülmez
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Bebek Bakımı > Sorular > Yeni doğum yaptım, çocuğumu öpmelerine katlanamıyorum. Yeni doğan bebek öpülür mü?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne