Çocuklukta sesiniz ne kadar duyuldu ise, yetişkinlikte de o kadar ses çıkarabilirsiniz.

Çocuklukta sesiniz ne kadar duyuldu ise, yetişkinlikte de o kadar ses çıkarabilirsiniz.

Ailem çocukluğumdan itibaren söylediğim her şeyi dinledikleri ve önemsedikleri için, çocukluğumdan yetişkinliğe geçen süreçte kendimi daima doğru ifade ettim. Bugün bu kadar kendimden emin bir insansam ailem o küçük kıza değer verdikleri için.. teşekkürü borç bilirim
Gerçekten şu inanışları yıkın artık ya. Yok baban gibi koca bulursun yok çocukken neysen osun hayat motifin belli kötüysen kötüsün. Yeter yeter yeter. Kendinizi geliştirebilirsiniz çocukken savunmasızsınız. Güvendiğiniz insanlar kendini geliştirmemiş hayatın dersini çıkaramamış belki daha çocuk insanlar. Kendinizi sevin kendinize sarılın mutlu olabiliyoruz kötü ailede doğan insanlar. Veya annesi babası şiddetli insanlar şiddet göstermeyen koca seçebiliyoruz. Kaos ortamında büyüdüysek kavganın bir şey kazandırmadığını öğreniyoruz karşı tarafa empatiyle yaklaşıp düzgün iletişimle meseleleri büyültmeden çözebiliyoruz veya kötü gidiyorsa bi erkeğin eline bakmamayı güçlü olmayı öğreniyoruz. Ailesi çok iyi olan aileler gibi hemen bir erkeğe güvenivermiyoruz. Şu kalıpları bırakın artık cidden sıktınız
Kesinlikle çok haklı bir yorum seni taktir ederim👏🏻
Cevap
11Cevap
Duymadı
Çocukluğumda hiçbir zaman duymadı kimse. Evet şu an belki duyuyorlar amaeksik bir şekilde. Galiba çığlıklarımi benden başka kimse de duymayacak.
Sessiz sakin bir kizdim ama bir seyi istedigimde hircinlasa biliyordum, yani dinlenmedim mi, dinletmesini bilirdim ya da yapardim.. sessiz ve basi buyruk:)
Benim ailem konuşmama izin verirdi susturmazdı. Bu yüzden her yerde kendimi daha rahata ifade edebiliyorum. Küçükken susturulan çocuklar ileride de sususyor.
Ben çok ses çıkardım ama duyan olmuş mudur bilmiyorum. Bu konuda çok cesaretliyim, haksıza baş kaldırırken haklının yanında olurum
Maalesef çocukken hiç sesimi duyan olmadı büyüdüğümde de sesim çıkmazdı gerçi bir süre sonra tahammül etmeyi bıraktım
Çocukken hep korktuğum için ya da kızacak diye sustum. Şimdi ise sesim gene de yüksek olsa da kimse duymak istemiyor.
Çocukken sesim çıkardı hâlâ çıkar. Zordaydım ben övünmüyorum ama öyleydim
Çocukken her zaman sesim duyulmuştur ama işler büyüdükten sonra çok değişiyor
Çocukken mi bizi hiç dinleyen anlayan seven olmadıki fikrimiz bile hiç sorulmadıki
Hayır, sesimi duyan olmadı hiç bu yüzden çocuklar'ın sesi olmak istiyorum.
hiç bi zaman duyulmadı o yüzden öfkemi yıkıcı bi şekilde gösteriyorum
ben cok yaramazdim sesim taaa ote mahalelerden duyulmus
Çok çeneli yaramaz haylaz bir çocuktum şimdi de öyleyim kendimi ezdirmem
Hiç duyulmadı... Bunun kaderim olmasına izin vermedim dümen bende olduğu andan itibaren...
Çocukken bizim sesimizi kimse duymazdı
Hiçbir zaman sesimi duyan olmadı
Çocukken sessizdim ama güzel ses çıkartırım
Hayır olmadı
Hep sakin sesiz bir çoçuktum şimdi öyleyim
içime kapanık bir çocuktum
Sesimi duymak istemediler..
Olmadı.
Olmadı
olmadı
Oldu.
ben sessizdim şimdide öyleyim 🫥