Tabi ki vakit ayırıp iyi insan olmayan çocuklar da var. Vakit ayırmayıp iyi olan çocuklar da var.

Tabi ki vakit ayırıp iyi insan olmayan çocuklar da var. Vakit ayırmayıp iyi olan çocuklar da var.

Uyaracaginizda ya da kötü bir şey yaptığında ona bağırmayın büyüdüğünde oda başkalarına bağırarak konuşur ve yaptığınız etkileri birebir onda görürsünüz. Bu bi travma aslında büyüdüğünde çocukta travma olusturuyrosunuz. Onlarla sotheby edin onları dinleyin. Küçükken çocuğunuza terbiye verirken dikkat edin çocuğum küçüktür şöyle böyle demeyin. Büyüdüğünde de demeyin her açıdan engel de olmayın. Bırakın hayati kendisi öğrensin. Fazla evhamlı olmayın başına bir iş gelir diye korkmayın. Sonuçta onu melekler koruyor ona bunu anlatın. Tabiki böyle diyerek gecenin bi saati bi yere tek gitmeyin çocuğunuzu tanımadığınız psikolojisi yerinde olmayan insanlara bırakmayın.
Doğan Cüceloğlu'nun dediği gibi önce sohbet etmeli, sevgi vermeli çocuk mutlu, özgüvenli bir birey olsun. Sonrasinda da anne babanın değerleri olmalı ve söylediği gibi yaşamalı ki çocuğa doğru bir rol model olsun.. Uzun nasihatlerden daha etkili. olduğunu düşünüyorum ben bunun
Cevap
5Cevap
İyi bir anne baba olsa yeterli
onlara güzel şeyler öğretmeli
Göreseldeki hiç doğru değil önce onu belirtmek isterim. önce sen iyi olacaksın iyi bir insan çevreye, doğaya, hayvana, insana, iyi olacaksın ki çocuk da senden örnek alacak.
Yaninda kitap okumaliyiz ve asla tablet tel pc kullanmamaya özen göstermeliyiz. Cocuklar ebeveynlerden öğrenir. ilk öğretmeni siz olduğunuz için herseye dikkat etmelisiniz. cocuk sizi ornek alacaktır. Siz neyseniz coukta odur unutmayin
Merhametli olmayı öğretmeli bence. Hayvan sevgisi, insan sevgisi, yardımseverlik falan.. Içinde sevgi ve merhamet bulunmalı..
Önce kendileri iyi olmalı , çünkü çocuklar anne ve babalarını izleyerek, örnek alarak büyüyecekler...
Önce ebeveynler iyi insan olmalı
Çoıcuklar ne görürse onu yapma eğilimindedir
Öncelikle ebeveynden önce iyi bir insan olmalılar ve emelleri için kullanmamalılar 😌
Kuran ı kerim ogret peygamberini öğret kisaca islamı öğret
bol bol dövicen terbiye edicen... ben dövüyorum o yuzden
İyi bı bok yiyin ondan sonra şiddete bağımlı biri olup çıkacak
@rukiye1896 sana sefkat gosterilmis ne olmus keko daha konusmayi bilmiyorsun ne demis atalar esege altin semer vursanda esek esektir... sekildeki ornekteki gibi..
Çocuk ne görürse onu yapar önce kendimiz iyi bir insan olucaz o dan bizi örnek alacak dayakla kötekle hiç bir alakası yok
Çocuklarıyla ilgilenmesi ve sordukları soruya açıklayıcı sade bir dille anlatmaları
Çocuklar ebeveynlerin aynasıdır. Her hareketini, her davranışını taklit ederler. Bu sebeple önce anne babalar iyi insan olmayı bilmeli ve çocuklarına bunu geçirmeli.
İyi insan olmalılar
Önce ebeveynler iyi olmalı
ahlak ön planda tutulmalı
Bolca zaman ayırmak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?