Sma ölümcül bir hastalıktir. bu hastalığa sahip olanlar bebekken oluyor genelde bu bebekler neden sma hastası olarak dünyaya geliyor eğer anne ve babadan biri taşıyiciysa yüzde 25ihtimali bebeğin smali olarak dünyaya gelme ihtimali var yüzde 50ihtimali taciyici olarak gelme ihtimali var ve yüzde 25de sağlıklı gelme ihtimali var şu itihaml e baktığınız zaman bu çocuk ya smali olarak dünyaya gelecek ya da taşıyıcı olarak dünyaya gelecek ve ilerleyen zamanlarda kendi cocuklarina bunu bulastiracak bunun bı ilacı tedavisi kesin olmasa bile var zolgensma 350bin dolar bunun haricinde 10yilik tedavi 4milyon dolar bu parayla bir çok hastayı tedavi edilebilir. bu çocuklar olsun demiyorum sorunun asıl kayangi aileler birisiyle evledniginiz zaman zaten sma taraması yapılır hatta bu sma taramsi ücresiz ama bu daha önce bu test vardı ve ucretliydi sma hastası bebeklerin aileleri daha önce bi cocugnu aynı hastalıktan kaybettmis ve bazı cahiller bilinçli yapıyor ve bunu tecrübe etmiş olmalarına rağmen tekradan sma çocuk doğuruyor sma hastası olan aileler genelikle akraba evliliği yapmış oluyor bu insanlar burada yapması 2sey var 1sma taramsi yapmak zaten ücretsiz 2akraba evligi yapmamak Türkiyede ortamalama 150bebek sma hastası olarak dünyaya geliyor hepsine yardım etsek tirilyonlarca para vermek zorundayız o paralarla binlerce yuzbinlerce bebek kurtulur bu aile yapması gerekeni yapıyorsa bile bile sma çocuk dünyaya getiriyor ise bizi. burada yapabilecek biseymiz yok Lutfen sma ilgili aratsirin öyle karar verin bağış yapıp yapmamak sizlere kalmış
Videlolar izliyorum kadının 2 sma hastası çocuğu var ve mezarlıktan yayın yaparım ilk çocuğunun da sma dan olduğunu söylüyor yani diğer çocukların hasta olacağını bile e bir seçenek verseler. Deseler ki 1 milyon doların var
Kurtulma ihtimali olmayan bir çocuğu mu kurtarmak istersin
Yoksa yaşama ihtimali yüksek olan 100 bin çocuğu mu?
Hepimiz 100 bin çocuğu kurtarmak isteyeceğiz elbette sma kalıtsal bir hastalık
Videlolar izliyorum kadının 2 sma hastası çocuğu var ve mezarlıktan yayın yaparım ilk çocuğunun da sma dan olduğunu söylüyor yani diğer çocukların hasta olacağını bile e bir seçenek verseler. Deseler ki 1 milyon doların var
Kurtulma ihtimali olmayan bir çocuğu mu kurtarmak istersin
Yoksa yaşama ihtimali yüksek olan 100 bin çocuğu mu?
Hepimiz 100 bin çocuğu kurtarmak isteyeceğiz elbette sma kalıtsal bir hastalık
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer