Gizli Üye(30-35)+1 yılIkinizin yaşi da genc daha. Tavsiyem bir kontole gidin ikinizde. Eger bir sorun varsa erkenden baslamaniz iyi olur ama ikinizde saglikli bireylerseniz 1-2 yil beklenebilir bence.
Bende evlilikten sonra 2 yil bekleme dusuncesindeyim. Tabi erken yasta evlenirsem 30-35 civari evlenirsem bende evlenir evlenmez dusunebilirim gec kalmadan. Ama senin yasin normal.
Biraz birbirinizle vakit geçirin, gezin tozun. Bebekle zor olacak bunlar. Biraz sende olgunlasmis olursun bu 1-2 sene de. Dusuncelerin netleştir. Bebek icin para biriktirirsiniz biraz. Bebekle ve ebeveynlikle ilgili kitaplar okursunuz. Evlenir evlenmez bebek yapmayi dogru bulmuyorum. Belki bu 1-2 sene de birbirinizden hoşlanmayacaginiz seyler olacak ve ayrilma noktasina geleceksiniz. Birbirinizi ne kadar tanisanizda ayni evde yaşamak cok farklı.
uzmanlar, psikologlar evliligin ilk 3 yılının kritik oldugunu soyluyorlar. Beklemekte her turlu fayda var. Sen de yavas yavas o kafaya girmeye baslarsin. Hamilelik doğum, annelik kolay degil. Erkekler bu seyleri cekseler emin ol bu kadar cocuk istemezlerdi, onlara gore kolay ve isin en zevkli kismi onlarda. Ama acisi, agrisi, sancısı kadinlarda. Buna kadinin psikolojik olarak hazir olmasi gerek.
Ebeveynlige hazir olmaniz gerek. Maddi olarak hazir olmaniz gerek. Yeni evliyiz diyorsun muhtemelen borcunuz vardir. Kira olsun, esyalar olsun, baska seyler olsun. Biraz ekonomik olarakta rahatlayın.
Esininde seni baski altinda birakmasina izin verme. Konus ben hazir oldugum zaman yaparız bu konuyu surekli açmayalım diyerek uyarabilirsin. ama doktora ikinizde mutlaka gidin. Bir sorun varsa hem tedaviye erken baslamis olursunuz hemde birkac yil cocuk olmazsa bile yaşınız geregi vaktiniz olmus olur.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle hayırlısı olsun🌸 çocuk işi aslında biraz nasip işi, siz istediğinizde değil Allah istediğinde oluyor. Ancak yeni evlisiniz ve bence daha erken. Evliliğe, aynı evde yaşamaya falan alışamadan, düzen oturmadan hamile kalırsan zorlanırsın. Ben 6-7 aylık evliyken hamile kaldım. Eşim evlendiğimiz ilk zamanlar çok istiyordu ama olmadı sonra zaten evliliğin zorluğunu sorumluluğunu görünce, borç harç olunca bekleyelim dedi. şu an hamileyim ve düzenim hala yok çalıştığım için. Evlilik nedir bilmeden çocuğum olacak. Eşimle doğru düzgün vakit geçirmedim, gezip tozmadım ve bu yüzden üzülüyorum. Ama Rabbim her şeyin iyisini bilir o yüzden zamanı şimdiymiş diyorum. Sizde biraz birbirinize alışın, gezin tozun vakit geçirin. Zamanı gelince zaten olur 😊
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim eşim de istedi 2 yıl olacak evleneli ama ben istemediğm için olmadı nasıl evlilik İki kişinin istemesiyle olacak bir konuysa çocuk da aynı şekilde. Bir kadın evlenmek isteyebilir ama doğurmak istemeyebilir eşinin anlayışı devreye girmesi lazım. Evliliğin oturması birbirinizi tanımanız için en az 2 sene gereklidir. Eşin ne zaman rüyalarıma giriyor çok istiyorum falan vs derse o zaman düşün. Yani öteleyebilğin kadar ötele evliliğin seyrini ölçmek için eğer mutluysanız sen de istiyorsan sıkıntı yok.
00 Yorumla
+1 yılYa sen çevreyi boş ver bence çünkü şimdi gençsin bebek doğursan bile bakabilirsin yani ama zaman ilerledikçe falan bebek bakma sana biraz ağır gelecek ve çocuk yapmayacaksın ha 23 yaşında falan olsaydın sana bacım 1 -2 yıl bekleyin birbirinize alışın derdim bazen de hadi çocuk olsun ilişkiye girelim de olmuyor bazen bebek olmuyor tedavi gerektiyor sonra sen 29 30 olduğunu düşün çocuk yapmak istemezsin yani diyeceğim o ki şimdi 1 tane yaparsan rahatlarsın en fazla 2 yaparsın yani hem duruma göre hemde kendin açısından rahatlarsın
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılSelam gadası 🙃
Eğer ki maddi açıdan sorununuz yoksa hemen yapmak mantıklı olur. Çünkü yaşanılacak olumsuz durumlara karşı erken teşhisin önü açılmış olur. Hem bebek rızkı ile gelir.00 Yorumla
+1 yılMerhaba, öncelikle hayırlı olsun, daha çok yeni evliliginiz. Eşini ne kadar suredir taniyorsun bilmiyorum, ama hem birbirinizi daha iyi tanimak, hemde biraz rahat vakit geçirebilmeniz düşünülürse, bebek için daha çok erken.1 yılınızı doldurmanız ve bundan sonra bebek düşünmeniz daha doğru olur.
Gebelik için herhangi bir tahlil yaptirmaniza gerek yok, ama yinede doktor kontrolünden gecmenizde fatda olur. ancak gebeliği dusunmeye basladiginizda mutlaka folik asit baslamalisiniz. Bu , bebegin beyin gelişimi için çok çok önemli.00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBen çocuk konusundaki böyle zaman, kavram gibi şeylere çok fazla inanan bir insan değilim. Çünkü nice insanlar tanıyoruz maddi olarak bir sıkıntısı yok, eşiyle aralarındaki saygı ve sevgi ilişkisi evlilikleri gayet iyi, hayatlarında hiçbir problem yok, bir çocuk sahibi olmaya hazırlar ama Rabbim nasip etmeyince olmuyor, öyle çocuk hasretiyle yanıp biten çok çift var. En güzeli akışa bırakmak, sen tam hazırım dersin başka bir sıkıntı çıkar yine olmaz..
10 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 756 cevap paylaştı.
+1 yılAynı yaşta evlenmişiz. Eşim de hemen istiyordu ben ise 6-7 ay geçsin diyordum.8. ayda hamile kaldım. Bana göre eğer çiftler istiyorsa 5. aydan düşünülebilir
00 Yorumla Bence de acele etmemelisiniz 1 sene geç çocuk sahibi olduğunuzda değişen bir şey olmayacak 35 yaşında değilsiniz yani biraz kendinize evliliğinize zaman verin. Bazı insanlarla ilişki içerisindeyken her şey çok güzeldir ama evlenince bazı pürüzler çıkar bunların üstesinden gelebilecek güçte misiniz biraz kendinizi tartıp keşfedin. Zaten çocuk olduktan sonra hayatınız onun çevresinde şekillenecek şimdi hayatınızın merkezinde sadece kendiniz varken tadını çıkarın derim
00 Yorumla
+1 yılBiliyor musun bu hayatta her şey oluyor. 2 aylık evliymişsin bak sana söylüyorum ne olursa olsun bir iki yıl Bi bak evliliği yapabiliyor musunuz ikiniz içinde geçerli bu. Kimse boşanmak için evlenmez ama çocukla boşanmak zulümdür. Daha gençsin hap kullanma yeter. Sağlıklıysanız zaten istediğinde Allahın izniyle sahip olursun. Bu arada folikasit hamile kalmadan 3 ay önce başlaman gereken bsey.
00 Yorumla
+1 yılBenim önerim evliliğinizde 1 yılı doldurmadan çocuk yapma peşine düşmeyin derim ben. Daha geçenlerde bi arkadaşım eşi henüz hamileyken anlaşamayıp evliliğini sonlardırdılar. Çocuk konusu milletin demesiyle olacak bir iş değil. Sonuçta siz bakacaksınız o çocuğa ve çocuk sahibi olmadan önce benim şahsi görüşüm ebeveyn adaylarının evliliklerinin oturmuş olması gerekli.
00 Yorumla
+1 yılSen eğer çocuk sahibi olmak için erken diyorsan eşinde acele ediyorsa şöyle de önümüzdeki 3 4 ay daha çocuk yapmayalım beraber vakit geçirelim de oda anlayışla karşılar çocuk sahibi olmak herkesin hayali çoğu kişinin ama herkes anne baba olamaz
00 Yorumla
+1 yılBen zaten bizdeki bu erkeklerin ve erkek ailesinin bu kadar üreme meraklısı olmasını anlayamadım gitti. Evlenir evlenmez hemen çocuk yapılmaz bence çünkü önce buna uygun ekonomik ve duygusal temelin sağlanması gerekir ayrıca çocuk olunca bir çok şeyi yapamıyorsun artık bu yüzden önce hayatın güzelliklerini yaşamalı gezip tozmalı sonra çocuk yapmalı hem ayrıca ikiniz daha 30 olmamışsınız ne yaş geçmesinden bahsediyor kocan... 60-70 yaşında bile çocuk yapanlar var.
10 Yorumla
+1 yılMerhaba 26 yaşındayim 23 yaşımda çocuk sahibi oldum evlendigim sene gerçekten çok ama çok zor çocuk büyütmek acele etme bir iki sene evliliğinizin tadını çıkartın çok pişman olursunuz ha çocuk çok iyi bişey ama çok ama çok zor gerçekten herşeyi göz önünde bulundurun
00 YorumlaEşin spor yapacak ikiniz beslenmenize dikkat ediceniz çocuk yapmaya karar vermeden 1 hafta önce cnsl ilişki yaşamıcagınız ki sprmler kaliteli olsun diye
00 YorumlaYeni evlenmişsiniz biraz tadını çıkarsa ya çocuk olunca istediği gibi cinsel hayatı gezmesi tozması olmayacak ama tabi kendi fikri saygı duyuyorum
00 Yorumla
+1 yılEvliliğin ilk 1 yılı içerisinde çocuk yapmak acele verilmiş bir karar. İlk 1 yılda evlilik zaten rayına zar zor oturuyor.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 306 cevap paylaştı.
+1 yılNe zaman hazir hissederseniz cocuk o zaman olmalı sonrasinda o cocuga yetemezseniz sorun hissedersinz psikolojik olarak
00 Yorumla
+1 yıleşin çok haklı. yaşınız henüz gençken ki pekte genç sayılmazsınız bebek yapın. hayatın en güzel şeyi neymiş tadın.
00 YorumlaÖnce kendinizi buna hazırlayın, öyle kolay bir şey değil, eşin bir hevesle istiyor mantıklı davranmıyor
00 Yorumla
+1 yılBence evlenir evlenmez bebek dusunmek evlilige zarar veriyor. Ben olsam 2 3 sene düşünmezdim acikcasi
00 YorumlaBence nasıl bir bebek 9 ay bekliyorsa evliler de bir 9 ay beklesin en az.
08 Yorumla
Soran+1 yılSen oyle dedigin icin 9 ay beklicez kral 👍
Soran+1 yılAllah korusun mutlu yuvamizi. (Amin)
Soran+1 yılHaklisin tabii. Evlilik flört donemine benzemiyor. Sorumluluklar bitmiyor vs ama iki insan birbirini nasil mutlu edebilecegini bilirse harika bi evlilik cikiyor ortaya 👌
Soran+1 yılEvet cicim aylari bi gecsin hele…
+1 yılCocuk icin acele etmeyin derim en az 1 sene gecmeli
00 Yorumla
+1 yılİki tarafta hazır olunca. Acelemiz ne biraz hayatınızı yaşayın
00 YorumlaEn az 2 sene bekle önce hayatinizi yaşayın sonrası malum yasayamayacaksiniz.
00 Yorumla
+1 yıliki taraf da hazır olunca ama bence daha önemlisi, psikolojik olarak hazır olup olunmaması.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu nasıl evlilik
?
böyle çiftler çoçuğuna ne verebilir ki?00 Yorumla
+1 yılInsan 28 yasinda da dogurabilir 35 de. Siz cocuga duzgun bakabilecek misiniz onu dusunun. Ebeveyn egitimi almadan ya da gerekli saglik testlerini olmadan bu ise kalkismamaniz daha iyi olur
00 Yorumla
+1 yılEe yapın çocuk sahibi olmak kadar güzel bir şey var mı
03 Yorumla
Soran+1 yılCocugun var mi
- +1 yıl
Yok
Soran+1 yılCocuk sahibi olmak guzel ama hayatin bir daha asla eskisi gibi olmuyorr dusunsene
+1 yıl61 yaşından sonra çocuk sahibi olmak harika fikir, her şekilde emekli oluyorsun
06 Yorumla
Soran+1 yılTam ma*lsın ha
- +1 yıl
Bu soruyu soran birinden daha m*l olmam imkansız
Soran+1 yılAhahah GÖ*TÜM
- +1 yıl
Noldu acıdı mı?
Soran+1 yılYok osuruk sesi geldi sandim da senin sesinmis ergen tayfa.
- +1 yıl
Aynen sana osura osura gülüyorum şu an :)
+1 yılGencligine yazik olur canım 30 yasinda yaparsin bebek kondoma devam
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılFolic asit ebasliyosun gibi. Oncesinde dr kontrolune git
00 Yorumlabeklemekle zaman kaybetmeyin derim
00 YorumlaUygun zaman her zaman şu an dır
00 Yorumla
+1 yılHergün yapıyoruz bu gün yarın patlar bizim kisi
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 639 cevap paylaştı. hele 1 -2 sene takılın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaltını değiştirebileceksen o zaman yap
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 380 cevap paylaştı. Bebek sahip olmak için sınır yaştasın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlilikten 1-2 yıl sonra.
00 Yorumla
+1 yıl3 sene sonra
08 Yorumla- +1 yıl
Tecrübem var
Soran+1 yıl30 yasimda bebekle ugrasayim di mi :)
- +1 yıl
Hayır ya, evlilikten 3 sene sonra
Soran+1 yıl3 sene sonra 29 yasindayim dogurursam 30 oluyorum?
- +1 yıl
Gayet normal ki
Soran+1 yılBenim bu yasta romatizmam var 30 yasinda cocukla ugrasamam 😂
- +1 yıl
Ahaha ya yazsana bana boyle yavaş oluyor :)
Soran+1 yılBurdan yaz arkadasim yavas olsun ne olur ki
+1 yılHiç bir zaman bence
010 Yorumla
Soran+1 yılTm sen oyle dedin ya vazgectik kral 👍
- +1 yıl
Acele etmeyin sakın sadece bunu demek istedim. Eşini iyi tanı ona göre hareket et
Soran+1 yılHicbir zaman= acele etme iyi tanı?
İkisi ayni sey mi?- +1 yıl
Ya ilkini espiri olsun diye dedim. Tabiki çocuk gerekli.
- +1 yıl
Mesela bizim iş yerinde bayanlar evlenip hemen çocuk yapıyorlar para almak için sonra boşanıyorlar
Soran+1 yılNe 😧
- +1 yıl
Gerçekten diyorum şaşırma neler gördüm ben
Soran+1 yılOnlar ask evliligi yapmamis belli
- +1 yıl
Aşk sadece şiirlerde olur. ya da ulaşılamaz kişilerde
Soran+1 yılBu edebiyatlara gerek yok. Tek gercek ask Allah askı. Fakat bunun disinda beşeri ask dedigimiz sey var. Ben birini cok sevmekten bahsediyorum
Suriye ve doğulular için her saniye
026 Yorumla- +1 yıl
Niye doğu kökenli insanları işin içine katıyorsun ayıp yaptığın
Soran+1 yıl@Erronblack41 m*alın önde gideni de ondan :)
- +1 yıl
Senin demen ile ben mal olmam canım
Soran+1 yıl@Erronblack41 sana demedim bu yorumu yazan kiza dedim
- +1 yıl
Sakin olun kim kaç çocuk yapıyor size ne
- +1 yıl
Pardon özür dilerim haklısın
- +1 yıl
Çok doğru yalan değil zaten
Soran+1 yılAllahin m*alı ben doguluyum esim izmirli. Bizim ailede kimse 1 seneden once bebek yapmadi cogu da tek cocuk ama esimin ailesi ise ücer dörder dogurmus bu zamana kadar. G*tünden uydurma bilmedigin seyleri.
Soran+1 yılKezban diyen de her lafa atlayan ve genelleme yapan bir cahil cühela.
Soran+1 yılYaşina bakmadan seni ciddiye alip insan yerine koyup cevap vermisim ergencigim. Buyu de gel tatlim henuz bilmezsin sen boyle seyleri hadi bıcırık :)
Soran+1 yılBelki de iyi biliyorsundur bu kadar carladigina göre
Soran+1 yılEvet tatlim kesin oyledir, hep oyle olur. Teyze isem sen hala ergenin tekisin demektir. Senin de kafan bu kadar calisiyor demek ki yorma sen tatlim hadi uyu. 😘
Soran+1 yılTamam ergencim. Tamam bacaksız cahil sünepe mAl.
- +1 yıl
Yanlız akıl yaş ilerledikçe gelişmez 21 yaşında olman böyle konuşmanı gerektirmez. Ön yargılı bir insansın sen @Lidde
Soran+1 yılBen sana sabir diliyorum. Kendine katlanmak da zor olsa gerek. Hayatimdaki her detaya bin kere sukrederim çapsız ergen seni. :)
Soran+1 yılAilen sana terbiye verememis sen de milletin hayati hakkinda yorum yapan fikri olmadan zikri olan bir edepsiz olmussun. Cahilsin. Öyle kalacaksin uzgunum..
Soran+1 yıl@Erronblack41 kendisi aile terbiyesi almamıs. Ana babasi yetistirememis bunu
- +1 yıl
Erron sen simpsin? İlk hakaret eden bu Kezban teyze ama beni suçlu gösterme çabasına niye giriyorsun?
Ben hayatımdaki hiçbir detaya şükretmem çünkü batıl ve dini inançların mantık dışı olduğunu daha 15 yaşımdayken anlamıştım. Hem eğitimsiz, hem de cahil bir varoş olduğuna eminim.
Soran+1 yılHadi yavrum ikilee anandan terbiye al
Soran+1 yılEdepli edebinden susar, edepsiz susturdugunu sanar. “By” edepsiz ergen.
Bebek yap hen
02 Yorumla
Soran+1 yılTm seni dinliyoruz hemen
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yıl28-32 arası
00 Yorumla
+1 yılEvlenir evlenmez.
00 YorumlaDoğru zaman benle olab
00 Yorumla
+1 yılKendini ne zaman hazır hissesiyorsan o zaman knks
00 Yorumla
+1 yıl3 yıl sonra
00 YorumlaDüşün bence
00 YorumlaKendini hazır hissettiğin zaman
00 Yorumla
+1 yılBişey tavsiye etmem