Kedim var ve hamileyim. Kediyle bebeğin aynı evde olmasının bir zararı olur mu? Tüyü falan bebeğe zarar verebilir mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılKedinizden sizlere bulaşma ihtimali olan tek bir tür parazit vardır: Toksoplazma.
Toksoplazma, kedinin çiğ et, süt veya sebze tüketmesi ile oluşan bir parazit türüdür. Bu parazit veterinerinizin yaptığı testler sonucunda tespit edilebilir. Eğer kedinizde toksoplazma paraziti mevcutsa, kediniz bu paraziti dışkı yoluyla atacaktır. Kedi kakası zararlı mıdır sorusu işte burada devreye giriyor. Korunmanın tek yolu ise kedinizin kumunu HAMILEYKEN temizlememek. Eğer temizlemek zorunda kalırsanız, eldiven kullanmayı ve ellerinizi bol sabunla yıkamayı unutmayın
Hem kedinizin hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için kedinizi düzenli olarak veterinere götürmeli, tüm aşılarını ve parazit testlerini yaptırmalısınız.
https://www.temizsozluk.com.tr/aile/bebekli-evde-kedi-veya-kopek-nasil-beslenir.html
Ayrıca şöyle bir yazı okudum.
Kedi tüyü yutmanız durumunda özellikle boğaz enfeksiyonları, parazit vb. etkenlere karşı ciddi risk teşkil edebilirsiniz.
Genel olarak bu konuyu iyice araştırmanızı öneririm. 💜💜🌻🌻
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılbenimde kedim var, eğer kediden sakınıp kıskanmazsan hiç bir sorun yaşamazsın. kediler bebeklere karşı korumacıdır, bebeğinin uyurken yanına yatıp beklediğini o uyanana kadar ona bekçilik yaptığını göreceksin.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
9Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılBüyütülür tabii ki neden büyütülmesin Ama sadece evde çok güzel bir temizlik robotu olması lazım kedi tüylerini tamamen güzelce temizleyecek.
10 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 515 cevap paylaştı.
+1 yılkedinin tüm aşıları vs tamsa bir problem olacağını düşünmüyorum
10 Yorumla
+1 yılÇocuğun bi 2/3 yaşında olması lazım diye düşünüyorum ondan sonra bakılabilir
00 YorumlaEv temizliğini iyi yaparsan hiçbir şey olmaz. Kedinin tüyü havada uçuşan bir şey değil ama yerlerde özellikle yazın yumak yumak olabilir.
00 Yorumlagayette güzel büyürler beraber
10 Yorumla
+1 yılkedi kıskançlığından bebeği yerse?
00 YorumlaAşısı var.
10 YorumlaÇok da güzel büyütülür
10 Yorumla
+1 yılBişey olmaz
10 Yorumlaevet büyütükür
10 YorumlaGünahtır yhav, sakın hee^-^"🤣🤣🤌🏻
00 YorumlaBüyütürüm
00 YorumlaAnanı büyüt
00 Yorumlapati atar
00 Yorumla
+1 yılBuyur bence.
10 Yorumla