4 tane yeğenim var. Hepsine anne gibiyim. Bana yetiyorlar, çocuk yapmak istemiyorum. İlerde pişman olur muyum?

4 tane yeğenim var. Hepsine anne gibiyim. Bana yetiyorlar, çocuk yapmak istemiyorum. İlerde pişman olur muyum?

Canim kesinlikle cocuk yap. Esinden ayrilsan ayrilmasanda cocugun hep var olacak. Genelde cocuk yapmayan kadinlar 40'li yaslarinda keske cocuk yapsaydim demeye baslar. Yakin cevremden teyzemiz vardi. Esi zamaninda cok zenginmis ve kaza sonucu cocugu ve esi oluyor. Bir daha evlenmemis. Baskada cocugu yok. Kardeslerinin cocuklarini bakiyor okutuyor evlendiriyor. Yani servetini yegenlerinin ayagina sermis. Yegenleri cocugu gibiydi. Yaslaninca tum yegenleri sirt donmusler. 3 yil huzur evinden yasadi ve bu sene rahmetli oldu. Hep sunu soyledi 70 yasinda; simdiki aklim olsaydi evlenir bir cocuk daha yapardim dedi. Bu sekilde olmazdim dedi. Insanin kendi cocugu gibisi yok derdi. Aksam oldugu zaman hic birini ne ariyabilirsin neden sorabilirsin derdi. Rica millet birsey isteyebiliyorum derdi. Tamamen yatalak oluncada hic arayip sormadiler. Sunu unutma onlar senin yegenlerin, ama senin canindan kanindan deyiller. Kendi dogurdugun cocuk hep bambaska. Sakin oyle bir hata yapma. Cocugunu mutlaka dogur. Ben cocuklarimi daha once yapmadigima pismanim
Bu sorunun cevabını ne biz bilebiliriz ne de sen. İnsan değişen, dönüşen, gelişen bir varlıktır. Fikirlerimiz, hislerimiz, duygularımız sürekli değişmek zorundadır. Nasıl 10 sene önceki ben ile şimdiki ben aynı düşünmüyorsa, 10 seneki sonraki ben ile aynı fikirde olmayacak olmam mümkün.
“Hepsine anne gibiyim” demişsiniz. Bence kimse anne “gibi” olamaz. Çok kıyak teyzelerim var, hemde kaç tane. Ama hiçbiri annem değil. Hepsini severim, sayarım. Ama (bence) ne teyze annenin yerini kısmen tutar, ne de yeğen çocuğun. Sakın yanlış anlaşılmasın, bu çocuk illa olmalı gibi bir anlam taşımıyor ama bir canlıyı 9 ay karnında taşımak, belli bir süre sonra onun hareketlerini hissetmek, doğurmak (doğum çok eşsiz bir tecrübe), bunlar çok büyük bir duygunun parçası olsa gerek. Umarım isteğiniz, aksi mümkün olmayınca değişmez ve hayal kırıklığına uğramazsınız.
Çok çok pişman olursun.
34-35 yaş üstü doğrulan çocukların ciddi problemleri oluyor ve bu problemlerin nedeni : DNA yaşlandıkça hatalar çoğalıyor. Bu da ürettiğin yumurtalara etki ediyor. yani sağlıklı bile olsa 15 yaşına kadar baktığın evladında ciddi hastalıkların çıkma şansını arttırmış oluyorsun. Ölü bebek doğumu, ölü anne ya da direk kronik hastalıklarla doğmuş çocuktan bahsetmiyorum bile. Yaş ilerledikçe bu riskler artıyor. %100 değil ama her bir ihtimal oranı ciddi risk demek.
En kötü 35 yaşına kadar yapılıcaksa çocuğun çoktan yapılmış olması gerek.
annem beni 41 yaşında doğurmuş birsey olmadı
git okumayı öğren gel ablam.
Yeğenlerin olsun ya da olmasın çocuk istemek bambaşka bir tercih olmalı insanda.
Yani size ait olan bir şeyin yerine başka bir şey koymak ne derece doğru diye sorarsanız ; Bence bir yana hep eksik kalır
Ama sadece o eksik yani doldurmak için de kendine ait bir çocuk yapmak yanlış olur.
Her kim ne derse desin özellikle günümüz şartlarında, az da olsa maddiyat ve maneviyat anlamında gelecek kaygısı taşıyorsanız, dünyaya getireceğiniz özellikle sizin için en değerli olacak bir birey olan çocuğu, her anlamında planlayıp programlayarak dünyaya getirmeniz gerekiyor diye düşünüyorum.
Burada amaç bir proje getirip yetiştirmek değil, aksine imkanlar dahilinde maddi ve manevi en iyi koşulları sağlayarak doğru bir birey yetiştirmek en büyük gururunuz olacaktır diye düşünüyorum.
Sevgiler
Cevap
52Cevap
Kendi kararınız tabi ki, ama kendi çocuğunuzun olması güzel bir his
Yaşlanınca pişman olursun..
Şimdi yiğenlerin küçük ve onları severek annelik duygusunu bastıyorsun..
Yarın öbür gün yiğenlerin büyüyecek farklı şehirlere gidip okuyup meslek sahibi olucaklar sonra evlenip çoluk çocuğa karışacaklar o zaman senin kapını bile açacak zamanları olmayacak.
Anca kendi yaşlı anne babalarına yeticekler. sana yeticek zamanları olmayacak..
O zaman keşke bir evladım olsaydı dersin.
hastalıkta yaşlılıkta kapını çalacak sana sahip çıkacak bir çorba yapıcak senin canından senin kanından bir evlat olmazsa yanlız kalırsın..
Yiğenlerin sana bakmaz..
Bu ben. Teyzeyim ve Halayım. Gayet mutluyum bu durumdan. Öyle çok seviyorum ki yeğenlerimi.. ama çocuk konusunda yinede düşün derim, yeğenler büyüdükçe uzaklaşıyorlar aslında. İlk yeğenim 4 yaşında :D eskisi kadar oynamıyor benimle misal. Her gün göremiyorum da. Bence farklı bir şeydir kendi çocuğunun yeride, sevgiside.
bana kalırsa yaşanılacak bi dünyada yaşamadığımızdan çoluk çocuğa karışmanın hiç gereği yok. dünyanın çivisi iyice çıktı artık. sahip olduğumuz yeğenleri ve geriye kalan sahipsiz çocuklarla ilgilensek yeterli olur diye düşünüyorum. isteyen istediği kadar üreyebilir tabii ancak ben bu çağda doğan çocuklara epey üzülüyorum
Yeğenlerin bi ara sonra büyüp işlerine ve kendi kurduğu ozel ailelerine gidecekler..
Şu an gibi hep yaninda kalmayacakler, onlarin yakın aile önceliği için aranızdaki bağlantı ve görüşmek sıklığı mutlaka azalacak..
Kendi çocuğun/çocukların olunca nereye giderse gitsin senle hep bağli olacak.. ve Onun/onların öncelik listesinde senin yerin tüm dünyanın ve insanların işlerinden önce olacaktır. 😊
Bunu büyük annelere sor iyi biliyorlar 😄
Bir tane dahi olsa iyi olur die düşünüyorum. Tabii siz kendinizi daha iyi bilir, gaha iyi tanırsınız. Bir tane dahi dahi çocuk yapsaydım diyenler olduğu gibi 2 çocuğu olupta çocuklarından biri ölünce " keşke bir tane daha yapsay mışım" diye pişman olanlar var. Çocuklarınız sizin hayata daha sıkı tutunmanıza vesile olacak. Öteki türlü kendinizi biraz garip, biraz mahzun, biraz yalnız hissedebilirsiniz. Yani bir yanınız eksik kalacak.
Kendi kararınız ama insanın kendi evladı gibi asla olmuyor.
Gerek yok
Belirli bir yaştan sonra çok zor
Sorunlar hiç gitmiyor
Senin Hayatın denen bir şey kalmıyor.
her şey artık onların hayatı oluyor
Sorumluğu büyük.
Boşanmalar çoğaldı
Yani benim çocuklarım var ama aklım olsaydı yapmazdım.
Evlenmezdim asla.
Bu hayata çoluk çocuk yap git demek değil.
İstemiyorsan sebeblerinde vardır.
Çocuğuda mutlaka pişman olacağım için bir tane donor tedavisi ile yapardım
Mis gibi!
Çocuk isteyen ama eşi olmayan yaşı geçmiş herkese tavsiye ediyorum
Saten çevremde yapanlar var
Teyze olmakla anne olmak apayrı şeyler. Bence sen şu an düşünmüyorsun, kendini hazır hissetmiyorsun anne olmaya. O yüzden yeğenlerin sana yetiyor, onlarla öğreniyorsun bir nevi çocuklarla ilgilenmeyi. Zamanı geldiğinde, hazır hissettiğinde güzel bir anne olabilirsin bence. 🙏🏻😇🤗
Pişman olacağını düşünmüyorum. Çünkü ben de seninle aynı düşüncedeyim. Benim 2 tane yeğenim var. Bütün çocuk sevgimi onlara aşıladım. Her şeyimi onlara verdim. Hem boşuna demiyorlar " teyze, anne yarısıdır."
Neden teyzeleri bu kadar severler?
Hakketen bazen çocuğun gibi hissediyorsun. Benim yaşım epey var, bekarım ama yeğenimi çocuğum gibi severim. Ama o ayrı o ayrı zaten büyüdükçe sevimliliği azalıyor, huyları da değişiyor pişman olma ihtimalin yüksek.
Evlat başka bir duygu. Ama herkes anne olacak diye bir kaide yok tabiki tercih sizin. Pişman olup. olmayacağınızın yanıtını siz verebilirsiniz ancak. Ama teyze olmak daha tatlı tabiki çocuk çok güzel bir. duygu olsada zor bir sorumluluk
Pişman olursun çünkü kendi evladın bambaşka bir duygu karşılıksız sevginin ta kendisi seni hayata bağlar yaşama sevinci verir ilerde kolun kanadin olur rabbim her isteyenede bu duyguyu yaşamayı nasip etsin inşallah
Bende babalık konusunda böyle düşünüyorum. Amcalık neyime yetmiyor, neden çocuk yapayım diye kendimi sorguluyorum. Muhtemelen pişman olacağız...
Yeğenlerim var
Haftanın 5 günü günde 105 çocukla aynı ortamdayım çocuklara aşırı fazla doymuş durumdayım ama olursa sadece 1 tane kendimdende olsun isterim en en en en fazla 2 😅
Bunu kimse bilemez ki ama evlilik yaptığın insanla birlikte verebilirsin bu kararı ya da evlenmem diyorsan evet tercih sana ait ama evlilik yaparsan bunun kararını tek başına veremezsin.
Bende çocuk istemezdim asla demiştim hamile kalınca sevinmemistim bile 😂 ama kızım dünyaya gelince iyi ki oldu dedim hayat anlam kazanıyor kendi çocuğun çok ayrı teyzelikle alakası yok 😄ama durumun iyiyse çocuk yapın herşeye zam zam çok zor hele sütün gelmezse en ucuz mama 60 lira oyle işte
İnsanın kendi çocuğu bir başka ama, inan bana :) her ne kadar çok sevsen de kendi evladın tamamen başka oluyor :)
haklısın ama işte o cesareti gösteremiyorum bir türlü.
Yeğen dediğin ölü yatırım insanın ne olursa olsun kendi çocuğu olmalı küçükken her şey toz pembe ama büyüdüklerinde iş öyle olmuyor...
Bende 4 tane yeğenim var ve bu fikri düşündüm ama maalesef ki kendi evladının olması başka bir duygu ancak tercih sizin.
Ben de dün anne olmasam da olur dedim ama yengem kesinlikle kendi çocuğun olmalı, çocuksuz olmuyor dedi
Anneliğin yeri başka, teyzelik başka ilerde mutlaka pişman olursunuz
keşke kendimi ikna edebilsem
İkna etmek zorundasınız, birgün herkes büyük bireyler olacak, evi, eşi, çocuğu olacak, size zaman ayıramayacak, sizde birgün yaşlanacaksınız, keşke çocuğum olsaydı diyeceksiniz ama iş işten geçecek, kendinizi evlatsız bırakmayın, ya da terk edilmiş kimsesiz bir bebeyi evlat edinin çok sevaba da girersiniz
Annelik bambaşkadır. Ama tercih senin tabi kimse karışamaz. Çocuk büyük sorumluluk. Kimse bu konuda sana karışamaz
Teyze olmak güzel bir duygu evet ama anne olmak bambaşka bişi insanın kendi çoçuğu gibi olmaz.
Yeğen farklı, kendi çocuğunuzun olması farklı. Elbette sizin kararınız. Bir müddet sonra kendiniz isteyebilirsiniz.
Kuzum daha evli bile değilsen çocuk yapmak istemiyorum demenin içi boş. Evlendikden sonra yine sor bu soruyu.
Bu senin kararının sıklıkla degisip degismedigine bağlı. Kişiliyin öyleyse pişman olursun
aynen, değişebilir fikrim.
kendin bilemezsen biz ne bilelim of ne bos sorular ya
İleride sana bakacaklarınımı sanıyon bazen insanın kendi evladı bile bakmıyor
bence 1 tane bile olsa kendi çocuğuna sahip olmalı insan.
Olmazsın. Çokta matah bir şey değil çocuk büyütmek. Hayatta gerçekten bir amacı olan insanın çocuk yapmasını yanlış buluyorum
İnşallah yaşım geldi diye evlenip, 1 tane bebek yapıp, sonra türlü kötülükler çıkarıp kocadan ayrılmazsın
Yaşı büyük ablaların hep yaptığı şey.
pişman olursan ve çok geç olursa bu durum seni ne kadar üzer
bunun cevabini bul
Zaman ne gosterirse fikirler degisebilir yegenlerinin tadini cikar simdilik ahdhd
Çocuk istemiyorum çocuk bakmak yetiştirmek zor ilerde pişman olacağımı sanmıyorum
Kesinlikle pisman olursun. Annelik kutsal bir gorevdir.
Nerde sıfırdan büyütmek nerde başkasının çocuğunu sevmek
Anne olmak ve teyze olmak farklı şeyler o yüzden pişman olabilirsin
Teyze olmak nasıl bir duygu sana göre
Ona göre soruna cevap vereyim sana
Olmazsın herkes anne olucak birinin karısı olcak zorunda değil ben de istemiyorum anne olmayı
herkes anne olmak zorunda değil ama insan da değişen bir varlık ilerisini kimse bilemez.
Ben de hep bunu düşünüyorum sonra pişman olur muyum diye korkuyorum. O sorumluluğu alamadım.
Mantıklı zaten bu devirde çocuk değmez Doğurmaya ha ben üstesinden gelirim diyorsan buyur yap.
Yetmez, çünkü gün gelir günün sonunda anneler de yalnız kalabilir.
Her ağacın meyvesi bir olmaz. Birde kendi çocuğun olsun bakalım daha çok üzerine düşersin
Sen belki pişman olmazsın da yeğenlerin pişman eder... Denendi ve onaylandı..
Bence anne olmak daha kutsal bir duygu kendi canından bir can sen ve Çin’den bir parça yeğenine olan duygunun 10 kat artmış halidir annelik ve bir evladın olunca 4 yeğenini unutturur o evlat annesine evlat bambaşka bişey. Yaaa🥰🥰🥰
Hayat şartları çok kötü daha da kötüye gidiyor çocuk bu dünyaya gelip ne yapacak bir de onu düşünmek lazım insanda biraz sorumluluk vicdan olmalı
İnsanın ne istediğini bilmesi güzel, çocuk isteyene de, istemeyene de saygı duyulmalı. ileride pişman olursanız da evlat edinebilirsiniz bence, bu seçenek pek düşünülmüyor.
Teyzelik daha güzel bence çünkü sorumluluk yok.
Tez zamanda gel seni hamile bırakıp anne yapabilirimaklında olsun
Yaşın kaç? Kendı aılenı kurmayı ustedın mı?
Ne kadar saçma insanın kendi evladı tabiki başkadır
mutlaka iki çocuk yap. 50-60 yaşında bunalırsın. herkes çocuğunu okutur sende oflarsın paso. çocuğun derdi bile güzel oluyor.
Eşinin baba olma hakkını niye elinden alıyorsun. Olmuyorsa ayrı bir şey ama yapmıyorsan bu bambaşka bir şey bence büyük hata 🫵
mutlaka çocuk yap. yaşlandığında çok üzülürsün. 2 tane çocuğun olsun. 50-60 yaşında yıkılırsın yoksa.
Yani karakterini bilemeyiz pisman olup olmicagini sen bilebilirsin
Kız bende aynı sen düşüncemiz zaten yedek anne oluyoruz ajsjj
Qjwhwjwjw
olmazsin 40 yasina geldiginde 2 tane kedi alirsin onlara annelik yaparsin
📌Pişman olmazsın. Çocuk doğurursan pişman olursun. Sakın doğurma iyi karar👍🏻
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?