Anneliğe hazır değilim ya da baba olmaya hazır hissetmiyorum diyenler oluyor. Sizce “hazır olmak ne demek” ya da “evet şimdi hazırım” deyip mi çocuk yapmaya karar verilir. Hazır olunuşluk nasıl oluyor? Gelsin cevaplar 🙂
Ben sadece adamın hatırına hazır hissederim yani benim anneliğe hazır hissetmem için önce sevdiğim erkeğin kendisini babalığa hazır hissetmesi gerek. Bi ruh hâli ve zihinsel bir cesaret bi de sorumluluk duygusuyla başetmek, bu esnada bebeği öfkeyle değil şefkatle karşılamak.. Onun yüzünden uykusuz gecelere hazır olmak.. Dediğim gibi. Ben pek çocuk meraklısı değilim, seveceğim erkeğin hatırına olur ancak.. 🍀🍀🧚🧚
Bebeğe bakmak sorumluluk ister. Sürekli onunla ilgilenmeniz lazım. Neredeyse tüm aktivitelerinizi ona göre ayarlayıp , gece uykusuzluğu göze almanız lazım. Bu durumu göze alamazsanız henüz hazır olmuyorsunuz.
Maddi manevi olarak sebepler olablir.. maddi sorunlar az çok belli digeri ise babaligin getireceği sorumluluklar misal ilk başlarda ağlaması uyutmamasi.. buyudukce yetiştirmenin zorlaşması parka götürmesi aklıma gelen bunlar smdilik
İmalata başlamadan önce, yapacakları bu takım çalışması için, uygun kostümle ve iş kazasını önleyici çeşitli alet/edevatı, gereklilik halinde kullanmak üzere edinmek/bulundurmaktır. İyi çalışmalar.