Yapıyorsanız yapmayın lütfen. Bu kıyaslamalar çocuklarla derin yaralar açabilir. Benim kız kardeşim çocuğunu herkesle kıyaslıyor. Daha dün bana "Esra'ların oğlu bizimkinden önce konuştu" falan dedi. Uyardım ama sürekli yapıyor bunu.

Yapıyorsanız yapmayın lütfen. Bu kıyaslamalar çocuklarla derin yaralar açabilir. Benim kız kardeşim çocuğunu herkesle kıyaslıyor. Daha dün bana "Esra'ların oğlu bizimkinden önce konuştu" falan dedi. Uyardım ama sürekli yapıyor bunu.

Bu doğru değil. Belli bir yaşa geldikten sonra (etrafında olan biteni anlayınca) kendini yetersiz hiss ede bilir ya da dikkat çekmek için, 2 güzel söz duymak için çalışa bilir kendi için değil başkaları için. Zaman zaman özgüvensizlik oluşuyor, isyan etme eyleminde bile buluna biliyorlar.
Cevap
7Cevap
Bu kesinlikle yapılabilecek en büyük hata bunu yapmam.
Kendi çocuğumu kıyaslamazdım.
Illa ki kiyasliyorum, herkesin cocugunun ayküsü cok yuksek bizim ki anca kuslari inceliyor, cicekleri seviyor, ne olacak hali bilmiyorum. Belki okutmam.
yok artık. şaka yaptığını düşünmek istiyorum. :D
şu an bile bazen annemm yaptığında kendimi kötü hissediyorum. Bu çok yanlış bir hareket ve yapmazdım.
çok yanlış çok. sen bir yetişkin olarak bile etkileniyorsun bir de çocuğu düşün.
Kesinlikle o yüzden yanlış !
Bunu dünya üzerinde yapmayan canlı yoktur. Sen bile çocuk sahibi olunca yapacaksın. Keşke kimse yapmasa. Keşkelerle dünya yürümüyor.
Bu çocukta özgüven eksikliği yaratır, yapılmaması lazım
aynen
Yok ki. Kıyası geç yarıştırırım bile. Olsa yarış atı gibi, vurucam kırbacı sırtına sırtına. Deeeh! Yürü be olm!.
Öyle mi yaptılar size?
Siz yapmayın o halde, Esra'nın oğluna kıyasla, kalsın sünepe.
Kime anlatıyorum ki zaten
Vallahi kime?, ne?, anlatacaksanız anlatın. Ben ortaya karışık (herkese) sorduğunuz soruyu, kendi düşüncemle cevaplıyorum. Tekrarlıyorum, 'kıyas' nedir yahu?, adamı güldürme. Yarıştırırdım ölümüne.
Aslaaa! Çocuğum yok hala, ama olsa kesinlikle bunu yapmazdım çok yanlış bir davranış bence.😊
Asla Hem de çocuğun gelişimi ile yapılması çok saçma. Her çocuk aynı zamanda konuşmaz. Aynı zamanda yürümez gelişim de bireysel farklılıklar vardır
katılıyorum sana
Çocuğunuzu kaybetmek istiyorsanız yapın
hayır asla yapmazdım
bravo
Çocuğum yok şu an ama olsa kiyaslamazdim
Kıyaslamıyorum
Çok yanlış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?