Ne görse istiyorlar. Gözü kalmasın diye kıyamıyorsun. Mümkün olduğunca markete götürmemek lazım. :D

Ne görse istiyorlar. Gözü kalmasın diye kıyamıyorsun. Mümkün olduğunca markete götürmemek lazım. :D

Bana göre hayır. Gözü kalıyor, çocuk bu anlamaz, kıyamam diyip canı çektikçe her şeyi almaya gönlüm hiç razı olmuyor. Kızım 9 yaşında hiçbir zaman bunu alın diye tutturmadı ama sorduğunda dayanamadığım, aldığım oldu. Genelde bir şey almasına ya da atıyorum 10 TL’yi geçmeyecek bir şey almasına izin veriyorum. Şunu fark ettim ne alması gerektiğini söyleyip, kartı verdiğimde kendine de bir şey alabilirsin dediğimde uzaktan durup gözlemledim. Sadece hedefe yönelik hareket edip söylediklerimi aldı. Ona küçükken sınırsız, geniş bir alan sağlayıp ileride daraltmak istemiyorum. Büyüdüğünde yapmasına izin vermeyeceğimiz şeyleri küçükken de yaptırmak istemiyorum. Ne başkasının yediğinde gözü kalsın, ne de canının çektiği her şeye sahip olmak istesin. Umarım düzgün yetiştirebilirim. Bu arada bunlar kendi uyguladığım şeyler doğru veya yanlış kendi kararlarım. Kimseyi hele hele bir anneyi sorgulamak, yargılamak haddim değil. Yanlış anlamanızı istemem. Sevgiler.
bunlara ben de dikkat ediyorum bunlara aslında. ama yine de götürmeyince daha iyi oluyor
Sadece yetiştirmeyle alakası var , benim annem; kardeşim ve benimle konuşurdu , anlatırdı her şeyi alamayacağımızı tatlı bir dille, biz de markette anneme sorar olur derse alır olmaz derse bırakırdık. Ama şimdi görüyorum çocuklar ailelerini kölesi yapmış çocuk önden gidiyor ailesi arkadan, ağlayarak her şeyi yaptırıyorlar. Kesinlikle yetiştirme tarzı çok önemli..
Kızım asla tutturan bir çocuk olmadı ben almıyoruz dersem ısrar etmezdi. Ancak ağlamasın, aman kimse rahatsız olmasın diye ne istese almak elbette pahalıya patlar ve şımarık bir çocuk yaratır. Çünkü çocuklar bunu kullanırlar
Selam gadası 🙃
İlla ki belli bir miktar gidecektir. Ama bir çocuk en fazla ne alabilir ki. Markette istediğini alması beni daha çok mutlu eder.
Cevap
8Cevap
Tabii ki de öyle her şeyi istiyorlar
elini neye atsa market arabasına atıyor. :D
Markete gitmeden önce bebeklerinizi tembihleyin herşeyi alamayacağınızı söyleyin. Ağlamanın faydası olmayacağını önceden söyleyin annemler öyle yapardı bana. Direncim kırılırdı bilginize 👍😂
hayr ben kizimla gidiyorum gayet sorunsuz birsey de istemiyor... zaten isterse alayini onune sererim onda da sıkıntı yok...
Çocuklarla konuşmak en doğrusu, bilmeleri lazım het şeyi alamayacağını
Çocuğa göre değişir, ben açken tek de gitsem pahalıya patlar 😁
evet herşeyi ister anne bunu al bunu da al onu da al :)
aynen öyle oluyor :D
Valla bende çocuklara sınır yok neyi ne kadar istiyolarsa alabilirler
İlk bebe çok tatlı 😂😂
ay bence de, çok sevimli bir çocuk
Cocuga göre değişir istemeyende var
Çocukları asla getirmem markete Allah korusun
Kesinlikle evet 😊 kardeşlerimden bilirim 😊
Evet
Çocuk başlı başına masraf en iyisi hiç yapmamak
Çalışıyorsak pahalıya patlasın yani 😊
Aynen öyle oluyor
Bazen evett 😂