Ben de ilk gördüm bu görseli doğru mu acaba dedim. Baktım değilmiş.

Ben de ilk gördüm bu görseli doğru mu acaba dedim. Baktım değilmiş.

Her insanin soy bagini bilmesine hakki vardir. Iyi veya kötü buna karari kisi kendisi verebilmelidir. Insan haklari. Ama bu hakki cocuktan kendi öz anne babasi elinden almişsa veya aldirilmissa ozaman bunun hesabi inancli biriyse ahirette alacagina inanir sabreder allaha birakir... ama bilmeye sonuna kadar da arastirmaya hakki vardir bu hak verilmelidir! Cok üzülüyorum bu durunlara allah hic kimseyi böyle bir bilgisizlikle sinamasin. Terk edilmek ayri bi durum ama bunu bilmemek ömür boyu bi insana cok agirda bi yük..
Terk edilen bebekler bazende daha iyi daha güvenli bir ailede büyüyecegi icin terkediliyor olabilir. Bunu büyüyümce anlayip yiki diyebiliyorlar.. dedigim gibi bu durum şans olabiliyor onlara. Terk edebilen bir vicdana sahip bir aile ile büyüycegine vicdanen kalben terk edilecekse bedenen terk edilmesi aslinda terk edilmek degil daha cok sahiplenecegi bir aileye hediye edilmesidir. Bazi cocuklar annesinin karninda degil kalbinde büyürler.. önemli olan kalpte büyüyebilmek. Karinda zaten biolojik olarak bi sekilde büyüyorlar. Önemli olan eline verildikten sonra nasil büyüttügündür.
O cocuklarin anne babasida kimsesizlerin kimsesi tek sahibi Allahtir. Anne Babanin orada ne yazdiginin hic bir önemi yok. Allah herkese güvende yasayabilecegi kendini güvenle yetistirebilecegi bir aile nasip etsin.
Geçmiş zamanlarda Ayşe ve Ahmet yazılırdı popüler , sayıca fazla olduğundan daha sonra şunu duydum bebeği kim buluyorsa onun ismi verilir ya da çocuk yuvasındaki müdüriyet karar verir. Adem ile Havva olmasını sevmedim.
Cevap
6Cevap
Aslında baya mantıklı bir soru ama düşününce cevabı bulamıyorsun
Bir şey yazmamalı
Mecburen biyolojik anne babaların isimleri yazılır
En azından o çocuk büyüdüğünde bu kişileri bilsinki hesap sorabilsin
Ömür boyu ateşle yaşar ve içi Soğumaz
Tıp gelişti anne babalar da kolay bulunur diye düşünüyorum
Hiç bir fikrim yok ne diyeceğimi bilemedim ne kadar doğru ne kadar yanlış açıksı bilmiyorm her çocuk bilmek ister anne babasını. bu çok üzücü bir durum ya kalbim acıyor böyle şeylere
MerhMetlisin çok güzel bir duygu
Ay çok manidar çok anlamlı ya gözlerim doldu. Allah kimseye yaşatmasın anasız babasız kalmayı ama hayatın gerçekleri bunlar işte.
Normal isimler daha iyi olurdu bence bulan kişilerin isimleri olabilir işlem yapan memurların olabilir
Bu konu sosyal hizmetler özelinde bir konu dışa kapalıdır onlar karar verir.
Terk edilmiş çocukların isimleri ne peki habil kabil mi
Düşününce yutkunamadım bir an 🥺 cevapta verilemez ki böyle bir soruya 😔
neye göre kime göre ben de anne adıma pandora mı yazayım? dini inanca göre değişir kaldı ki semitik dinlerin tüm kaynaklarında adem geçse de başka birinin adı daha geçiyor
@aktrisjsjsn dinsiz değilim müslüman değilim. ben kimseyi ''dinsiz'' diye cağırmam. Bilinçli ve eğitimli bir vatandaş olarak herkese saygı gösteririm.
@aktrisjsjsn Öncelikle beni tanımıyorsun, kimlere faydamın dokunduğunu bilseydin böyle konuşmazdın. Tanımadığın insanlara hakaret edip onlara yargılayacağına sen de tanrın için bir şeyler yap bu platformu kapat işe yarar bir şeyler yap
Evet seni tanımıyorum ama tanimamda gerek yok daha rabinin kim olduğunu bile bilmiyorsun insanlara faydan olsa ne yazar
@aktrisjsjsn ben çok tanrılı bir dine mensubum saygı göstermelisin neyse konuşmaya devam etmeye lüzum yok iyi günler
Senin o çok tanrılı dinini seni kurtarmayacak, senin gibiler cehenneme gitmeye mecburdurlar
Ben senin dine saygı gostermem
Cok tanrılımi dedi bu :)) ateistler bir Allahi kabul etmezken bu kizimiz coşmuş :) hanim ablam bir ayette soyle buyurur
kulumuza indirdigimiz kurandan şüpheniz varsa Allahtan baska butun yardimcilarinizi cagirin onun gibi bir sure getirin
Allah islah etsin akil fikir versin Amin
Beyler kusura bakmayın ama çok basit düşünüyorsunuz. Sizden saygı istemek bile bir lüks olmuş artık. Yurtdışında böyle bir durum yok. Siz insanları zorluyorsunuz kendi kalıplarınıza sokmaya yapmayın. Benim bilgi düzeyimi zekamı dahi bilmiyorsunuz. İnancımı sorgulayabilecek bir bilgi düzeyine sahip olduğunuzu sanmamaktayım
Gerçek şu ki, Allah katında, yerde debelenenlerin en kötüsü, (bir türlü) akıl erdirmez olan sağırlar ve dilsizlerdir.
(ENFAL SURESİ / 22
sana hiç bir şey demeyeceğim artık ağzımı boşuna yoruyorum
@Excalibur7007 herkesin kendisine göre bir yolu vardır. ben size islam yanlıştır demedim. merak etme sizin inancınızı da tanımaktayım. ben farklı bir yolu benimsemiş insanım sadece bu kadar.
Sana Allah akıl fikir versin
Abla tamam yazma ya uff git kendi dini yasa öldükten sonrada seni cehennemde iyi yaksinlar
Sen benim inancimi tanidini saniyorsun halbuki tanisan biricik Rabbimden dönecek kadar akilsiz oldgunu dusunumuyorum senin yolun senin her seyini curuturum Allahin izni ile
Eğer yerde ve gökte Allahtan başka ilahlar olsaydı kesinlikle ikisinin de düzeni bozulurd
@Excalibur7007 Ecletic Gnosticism der ve susarım iyi günler
O ne
Su gunumuzde sadece muslumanim diyerek ismi disinda islamla bagi olmayanlari islamdan sayman doktor elbisesini giyeni doktor sanmanla es degerdir
Bende sana kemal sunal der gulerim :))
Adam iyi laf sokuyor helal olsun sana
:) valla hanim ablam Allah soyle buyurdu “Hiç şüphesiz cehennemi seninle ve sana uyanların tamamıyla dolduracağım!
Ya ben üzülüyorum kardesim cidden niye bunlar bizim kardeşlerimiz canlarımız
Abi hanım ablanın verecek cevabı kalmadı
@Excalibur7007 Benim için üzülmene gerek yok ben her şeyi göze alarak bu dini seçtim
Biz yanacaksın diye bu konuşmaları yapıyoruz abla
@aktrisjsjsn burada cok derin konulara dalmak istemiyorum kendinizce haklısınız niyetiniz kötü değil zaten
Bir kac din tuccarinin getirmis oldugu kotu seyler yurutulen politikanin dini kullanarak insanlari yozlastirmasidir halbuki islam dini okadar güzeldir ilim bilim fen cagdaslik islam iledir ilk inen ayet okudur ve Rabbım hep ilme tesvik etmistir ama su an günümuzde islami cagin gerisinde gibi gösterenler yine sozde islami kesimlerdir maalesef
Evet niyetimiz kötü değil sadece gerçek dini görmeni istiyoruz
Bak hanim ablam ben de islami sonradan sectim oyle anne babadan degil
Hanim ablam bana dm den atarsan konuşabiliriz arzu edersen
Nitekim ayet soyle buyurur asra yemin ederimki insanlar husrandadir yalnizca iman edenler salih amel isleyenler birbirlerine hakki ve sabri tavsiye edenler mustesnadir
Senin Allaha inanman ondan ne eksiltir ne fazlalastirir kazanan ve kaybeden olursun sadece
Hanım ablam cidden yardm etmek isterim elimden geldiğince dilimin döndüğünce sen dedin ya avrupada böyle birsey yok Ben avrupada yasıyorum
Arkadaşlar sakin ALLAH YOK DİN YALAN tüm gerçek bu kafayı fazla yormayın
Cennet kuşu bence bi doktora git
@aktrisjsjsn bence boş yapma kafanı s! kmiyim senin
Tamam sus ağzımı seninle yormak istemiyorum ve beynimi
Fake foto bide koymuşsun dur tipsiz
Aynen fotom fake allahsın ya biliyosun çünkü y^rrakk kafası
Bu eskiden beri böyle zaten şimdi yeni bir olay değil ki hep öyle yaziyorlardi
İyiymiş mantıklı Adem ve Havva olması
Bu bilgiyi gtme sokarım o zaman
😂😂😂
Aile
Görsel mantıklı