Boşanma kararı aldık ama eşim hamile kazara hamile kaldı çocuk olmadan boşanmak daha doğru değil mi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 348 cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi hormonların da etkisiyle doğurmak istiyor ileride pişman olabilir. Neyse bakacak gücü varsa baksın madem kendi bilir ama senin şu aşamada nafaka mesulliyetin olmaması gerek avukatlara bir sor derim. Kendi başına baksın sma bu seferde ileri de sen merak edersin benim evlat ne oldu falan diye. Tuhaf işler. Bu arada 3'lü tarama yaptırın bir anomali varsa oradan ikna edebilirsin aldırmaya. Mesela down sendromlu falan olursa yanında rektal kapanıklık, kalpde sıkıntı vs doğursuğuna pişmanlığın yanında dünyaya geldiğine pişman olur.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Merhabalar iyi günler
O canı yüce Allah verdi alacak olanda odur.
Ona bu yaşama şansını sen istemeyerek tanımasan da annesi diliyor ve istiyor.
Gerçekten büyük günah yapmayın vebal almayın çok pişman olursunuz.
Belki şu pislik menfaatperest dünyada size ait en masum şey odur.. iyice düşünün bosanabilirsiniz fakat o cana kıyarak daha büyük bir merhametsizlik yapmış olursunuz.
Boşuna gelmedi dünyaya Allah'ın bir bildigi vardır. Siz bu vebali ne tasiyabilirsiniz ne de ödeyebilirsiniz. Evlat için nice yanıp tutusanlar var o tanrının sana bir hediyesi, armağanı.
Böylelikle ahiretini de yakma. Sadece kendinizi dusunemezsiniz.00 Yorumla
O yavru düşmüş bir kere anne karnına. Her şeyden önce o çocuğun hakkı dünyaya gelmek. Gerisini en uygun şekilde nasıl halledersiniz ona bakacaksınız. Belki boşanma kararını gözden geçirmeniz için bir vesile olur bu.
01 Yorumla
Soran+1 yılYok yok biz boşanalım hatta çocuksuz boşansak süper olur
+1 yılGüzel soru. Zor bir karar. Muhafazakar yanım aldırmayın. Allah dediği boğazı aç koymaz diyorum. Bi yanım ayrı anne baba ve tam olarak ikisininde sevgisini alamayacak bi çocuk ne derece sağlıklı yetişir bu ülkede bilmiyorum. Zor karar. Ama Aldırmak daha makul sanki.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
41
Cevap
20Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılKim bosanmak istiyor burada o önemli. Sen bosanmak istiyorsan destek amacıyla, eşine laf gelmesin diye bosanmayi bebek dogana kadar erteleyebilirsin. esin bosanmak istiyorsa burada esinin durumu onemli. Seni gormeye hic mi tahammulu yok, senden rahatsiz mi oluyor fazlasiyla? Eger sana karsi nefreti, üzüntüsü varsa bu bebeğe de illaki yansir. Eger bosandiginizda yuregi soguyacak, ici rahatlayacak daha mutlu olacaksa boşanın. Her kadin anne olmak isteyebilir. Boyle bir firsati varken degerlendirmek istiyor olabilir. Sen dul bir erkek olarak bir kadinla evlenmen zor degil ama bu ulkede kadinlarin dul olarak tekrar evlenmesi zor. Erkekler oyle hemen kabul etmiyor evlenmis bosanmis kadini. Kadinin tekrar evlenmesi, aile kurmasi, ondan cocuk yapmasi daha fazla zaman alir. En kotu ihtimal kendisi gibi dul ya da cocuklu bir erkekle evlenmek zorunda kalma ihtimali daha fazla. Bekar erkekler evlenmis kadinla kolay kolay evlenmiyor ama erkekler de bu durum yok. Kadinlar erkegin evlenmis bosanmis olmasini erkekler kadar sorun etmiyor. Yani toplum yapisina baktigimda eşin anne olmak istiyorsa dogru bir karar veriyor. Belki senden sonra tekrar evlenmeyi dusunmeyedebilir. Anne olmak icin tek şansım bu diye düşünüyor olabilir eşin.
10 Yorumla
+1 yılEğer gerçekten devam ettiremiyecekseniz boşandın ama çocuğu istiyor ise bırakta çocuk olsun ama babalık görevini yap mutsuz olacağını bile bile devam ettiriyor isen çocuk için devam ettirme derim ilişkini çocuğu daha çok etkiler evet bazıları dicek ki anne baba ayrımı olsun der eğer o evin içinde anne baba mutlu değil ise çocukta mutlu değildir hiç bir insan çocuk için Bir araya gelmemeli mutsuz olacağını bildiği halde beni anlayan anlar anlamayanda konuşsun diyeceğim o ki eğer gerçekten eşinle mutluysan boşanma derim o çocuğuda aldırmayın babalık annelik görevini evlenmeden de yapabilirsiniz ileride çocuğunu a güzel bir şekilde de anlatabilirsiniz
22 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk olmadan boşanmak daha iyi
- +1 yıl
Bi cana kıyıcak isen sen bilirsin
+1 yılmerhaba yanlış düşünüyorsun çocuğun ne suçu var evlilik kurtarıla bilirse kurtarmaya bakın aksi durumda anne bebeği doğursun sen babalık ya o annelik çok çocuk var annesiz babasız büyüyen maalesef kötü bir durum ama onunda dünyaya gelmeye hakkı var cana kıymayın..
11 Yorumla
Soran+1 yılAma ben onu istemiyorum
Kimi dini yönünü söylemiş
Kimi ayrılmamak için çocuğu bahane etmiş ve maalesef görüyorum ki çoğu para nafaka diye tutturmuş
Bir çocuk, bir canlı ne evliliği kurtarmak için dünyaya getirilir ne de bir başka sebeb için
İlk olarak ortak karar verilmeli
Karınız neden aldırmak istemiyor? Siz neden aldirmak istiyorsunuz? Evliliğiniz neden bu noktaya geldi? Ayrıldığınızda nasıl bir iletişim veya ilişki halinde olacaksınız? Sizce bir çocuğu yetişkin iki birey olarak yetiştirebilecek misiniz? Anne olmaya veya baba olmaya hazır mısınız? Bunların hepsi ve daha bir çoğu cevaplamaniz gereken sorular
Ayrıldığınızda aynı şehirde veya farklı şehirlerde olmanız çocuğu etkileyecektir
Tekrar bir evlilik meydana gelmesi etkileyecektir
Bunları karşılıkli olarak oturup konuşmalısınız
21 Yorumla
+1 yılSen istemiyor muusn? Ya kusura bakmada boşanacağını bildiğin karınla korunmasız yapmasını biliyorsun hamile kalınca aldır mı diyorsun? Madem karını sevmiyorsun madem ayrılmak istiyorsun o işi yapmayacaksın! Hamile kalır tabi kalınca da böyle problemler olur
21 Yorumla- +1 yıl
Tabiri caiz ise tam odunsunuz hanımefendi. Olmuş bir hata. Böyle mi yazılır? Kim boşanacağını bile bile evlenir? İmza atar? Çocuk yapar? Çocuk filan olmasa, nasıl boşanacağım karım istemiyor diye başlık açsa niye evlendin yazacaksınız heralde. Sizin her yaptığınız doğru galiba (!)
Abi neyin kazası kadın doğum hapı alsa bile o kadar korumaz sen kondom kullansan %99 korur herneyse boşanma durumunda çocuğu istemeyebilirsin ama illa dogurucam diyorsa ona bakma yükümlülüğü kadına düşer o doğsun istiyor ahlâkı yönden bence çocuğa maddi manevi yardım etmelisin
10 Yorumla
+1 yılEvet, haklı: Her eylemin bir sonucu/karşılığı/bedeli var. Kazara olup olmaması önemli değil.
O eylemde bulunurken böyle bir sonucun az ya da çok olasılıkla gerçekleşebileceğini biliyordun.
Durumun değişebileceği de açık bir gerçekti. Yine de o eylemde bulunmaktan kendini alıkoymadın.
Şimdi böyle sonuçlandı ve eşin kendi adına sorumluluğu üstleniyor, sana bir şey demek düşmez.
Babalık yapıp yapmamak - Kendi sorumluluğunu da o kadına yükleyip yüklememek vicdanına kalmış.00 Yorumla
+1 yılYa yazan andavalları takma seninde hakkın var o aldırmayacağız dedi diye tamam demek zorunda değilsin sonuçta seninde çocuğun kimliklte senin ismin yazacak falan yani sen biriniz bile istemiyorsa aldırabilir insanları dinleme bunlara kalsa nefes alıp vermene bile kadın karışır derler o derece orpcocuklarılar
00 Yorumla
+1 yılBir cana kıymaya hakkınız yok. Eşin doğru olanı yapıyor. Senin keyfin istemiyor diye anne karnindaki bir canlıya kiyamazsin. Evlilik tüm bu sorumluluklari kabul etmektir. Aksi halde evlenme. Çocuk yapmayı biliyonuz ama.
10 Yorumla
+1 yılO işlerin kazası olmaz hacı. Yolda arabayla kaza yaptınız çocuk mu oldu yani? Bayağı seks yapmışsınız işte. Çocuğu aldırmak istemeyebilir. İyi de yapıyor bence.
04 Yorumla
Soran+1 yılNe demek iyi yapıyor beni zorla mi baba yapacak
- +1 yıl
Evet zorla baba yapacak. Babalik yapmayı beceremem diyorsan merak etme başka bir baba bulur karın ona.
Soran+1 yılKimlikte baba kim olacak acaba
- +1 yıl
Valla sen mi yazdirirsin adını yoksa eşinin ikinci kocası nüfusuna mi alır bilemem artik
+1 yılEvet hakli eşin çocuğu aldırmakta çok saçma ya nasıl bı cana kıymasına izin verebiliyosunuz aklım almıyor onunda canı var yazik günah
01 Yorumla
Soran+1 yılÇocuksuz boşanmak daha mantıklı
Çok zor bir karar ama anne bu durumda bile aldırmak istemiyorsa bakabilecegine dair kendine güveni vardır
10 Yorumla
+1 yılDemek kazayla oldu. Tüh ya bak sen şu işe vah vah
02 Yorumla
Soran+1 yılYaaa
Soran+1 yılKazayla oldu
u +1 yılAferin, helal olsundu. Canı Allah verir, Allah alır. Sen karışma ya def git.
06 Yorumla
Soran+1 yılYarın nafaka diye kapımı çalar
- +1 yıl
Hakkı.
Soran+1 yılKorunuyorum diye beni kandırdı ama
- +1 yıl
İlginç
Soran+1 yılNafakada hiçbir şey de hakkı değil
Kazara die bir şey yok öncelikle
İstiyorsa aldırmasi doğru değil
Konuşup ne yapılması gerekiyorsa çözebilirsiniz
Ayri olsanzda00 Yorumla
+1 yılDaha doğru ama aldırmak istemıuorsa yapacak bişey yok
01 Yorumla
Soran+1 yılÇocuğun babasıyım ben ama
Çocuğu aldırmazsa boşanma yurt dışına git maddi ve manevi destek göremeyeceğini anlarsa aldırır belkide tek derdi nafaka almak
00 Yorumla
+1 yılSeni artık istemiyor olması bebeğini de istemeyecek anlamına gelmiyor
14 Yorumla- +1 yıl
çok güzelsin
- +1 yıl
takippppppppppppp ettttttt
- +1 yıl
@gizligizli7 yanlış sularda yüzüyorsun dayuuu
- +1 yıl
çok tatlısın napim suç benimi oldu gene
Ben olsam senin gibi bir adamdan hamile kalmadan önce, senin kalbini aldırırdım.
10 Yorumla
+1 yılNe heveslisiniz çocuk öldürmeye. Kadın delikanlı çıkmış.
10 Yorumla
+1 yılÖyle bir durumda olsam karım hamile kalacak ayaklarına kapanırım ayrılmam barışırım
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılboşanma kararı almışlar ama kazara hamile kalıyo 😂 ilişkiye girecek kadar yakınsanız niye boşanıyorsunuz ne ilginç insanlarsınız ya
33 Yorumla- +1 yıl
Boş boş duracağımıza sevişelim, zevklenelim, relaks olalım dediler herhalde, o da ihtiyaç. Korunsalarmış iyiymiş.
Cevap sahibi+1 yıltrol
- +1 yıl
Evet trol ihtimali yüksek
Bir bebeğin sorumluluğunu alamayacaksan neden evlendin?
00 Yorumla
+1 yılÇok kötü bir durum. Çok üzüldüm her şeyin hayırlısı olsun.
00 YorumlaBir can veremiyorken Allah'ın verdiği canı almak dinimizce günah
00 Yorumla
+1 yılBelki de sizin barismaniz için bi sebep çocuk oluyo😊
00 YorumlaAldıran kişilerin çoğu psikolojik olarak çöküyor onun için haklı
00 Yorumla
+1 yılBoşanma o zaman , ne güzel çocukta olmuş bağlanmanıza vesile olur
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYanlışlıkla olduğuna inanırım sen de bilinçli yapabilecek bir kafa yok
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence haklı tamam boşanıyor olabilirsiniz ama bebegin bir suçu yok ki aldırmamakta haklı bence
08 Yorumla
Soran+1 yılAma ben istemiyorum
Cevap sahibi+1 yılSen istemediğini eşine söyledin değil mi eğer senin istememene rağmen doğurmak istiyorsa bakabilecegine inanmış demek ki ki doğrusuda bu bence Allah'ın verdiği cana kıymak doğru olmaz zaten bence
Soran+1 yılYa boş ver günah kısmını
Cevap sahibi+1 yılBosveremem ama eşine helal olsun doğru olani yapıyor Rabbim yardımcısı olsun inşallah
Soran+1 yılBeni zorla ki mı baba yapacak
Cevap sahibi+1 yılKusura bakma ama bunu başta düşünecektin ona göre tedbirini alacaktin çocuk olmaması icin
Soran+1 yılO korunuyorum diye kandırdı beni
Cevap sahibi+1 yılPeki sence neden yaptı bunu
+1 yılKazara hamile kaldı ne ak, ayrıca hayırdır bebeğin canını sen mi verdin de sen karar veriyon d*l yrk
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenle sırf çocuk için mi evlenmiş bu kadın hamile kalır kalmaz boşanıyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKötüymüş... olan bebeğe olacak :/ ya ölecek ya da ailesiz kalacak.. hakikaten uzuldum
00 Yorumla
+1 yılTabiki haklı aldırmak istemez bir cana koymak istemez bunu kimsenin zorlamaya hakkı yok siz ayrılabilirsiniz ama çocuğu taşıyan ve bakacak olan annedir saygı duymaktan başka bir şey yapamazsınız.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAldırmak zorunda, istemiyorsan zorla baba olamazsın. Ben senin yerinde olsam çocuğa soyadımı vermeyeceğimi ve destek olmayacağımı söylerim kendi baksın bebeğe meraklıysa
21 Yorumla- +1 yıl
Eig.
+1 yılO onun vereceği karar. Bu kadar insafsız olmayın ya.
02 Yorumla
Soran+1 yılÇocuğun kimliğinde benim aşık yazacak
Soran+1 yıl*adım yazacak
Haklı yani aldirmamali boşanıyorsunuz diye çocuğu öldürmek bu yapmadan önce düşüncektin onu
00 Yorumla
+1 yılAnne olmak istiyordur
11 Yorumla
Soran+1 yılE ne yapalım başka adamın çocuğunu doğursun
+1 yılDoğurup doğurmama hakkı annenindir.
03 Yorumla
Soran+1 yılE kimliğinde benim adım yazacak
Soran+1 yılHak babada da olmalı
- +1 yıl
Ortaktır, bununla beraber kürtaj cinayettir
Seni ilgilendirmez artık boşanacaksanız
010 Yorumla
Soran+1 yılBabasıyım çocuğun
Soran+1 yılİstememeye hakkım var
Soran+1 yılAma ben istemeden oldu
Soran+1 yılO korunuyorum diye beni kandırdı
Soran+1 yıl?
- +1 yıl
Şu durumda nafakadan yırtman lazım aslında avukatlara bir sor bakalım.
+1 yılNafaka almasın o zaman
10 Yorumla
+1 yılBence de aldırarak boşanmanız daha doğru
10 Yorumlahaklı tabiki ne olursa olsun
00 YorumlaHaklı tabi! Çocuk aldırmak günah!
00 Yorumla
+1 yılYasal olarak değil. İstemediğin halde doğuramaz
02 Yorumla- +1 yıl
Kanun maddelerini inceleyin birde emsal Yargıtay kararları var
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇocuğu aldirmadigina pişman olacak
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçocuk olursa belanı sever!
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 361 cevap paylaştı.
+1 yılAldırsın
16 Yorumla
Soran+1 yılAynen de anlamıyor
- +1 yıl
O boşanmak istemiyor bence sana bağlı kalmak istiyor boşansa bie
Soran+1 yılBoşuna uğraşmasın boşanıcam o kadar
- +1 yıl
Çocuk başına kalırsa zor
Soran+1 yılTamam aldırsın biter
- +1 yıl
Artık aranızda halledin aşko
+1 yılBence eşin haklı
07 Yorumla
Soran+1 yılNiyeymiş o
- +1 yıl
Anne olmak istiyorsa çocuğu niye aldırsın? Şòyle düşün: Senin 3 yaşında bir çocuğun olsaydı onu öldürür nüydün?
Soran+1 yılHayır
- +1 yıl
Ee buda bir çocugin oyle dusun
Soran+1 yılAma bu daha doğmamış
- +1 yıl
Ee aynı sey
- +1 yıl
O da çocuğun bu da çocuğun
+1 yılHaklı
01 Yorumla
Soran+1 yılDeğil
ne alaka kendi cocugu aldirir aldirmaz
04 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk benimde
Soran+1 yılO canın olmasına ben vesile oldum
+1 yılHaklı tabi
01 Yorumla
Soran+1 yılDeğil zorla beni baba yapacak
+1 yılO çocuğun günahı yok
05 Yorumla
Soran+1 yılYapacak bir şey yok
- +1 yıl
O daha bı çocuk değil.. çok duygusalsiniz
- +1 yıl
@Umutsuzvaka0307 canımı çok şıktı bu durum kaç saattır bunu düşünüyorum
- +1 yıl
Bu durumlarda çocuk doğarsa daha yazık olur. cunku baba istemiyo. anne baya bı zaman çocuğu kullanacak adama karşı.. kadında çocuk istediğinden değil adamı tutmaya calisiyo.. çocuk arada oyuncak olacak.. çocuk babasız büyüyecek ee cocuk nolcak o zaman.. bence hiç dogmamali
- +1 yıl
Haklısın hemde çok haklısın
Ne kadar olgun düşünceye sahipsin
Onun kararı
10 YorumlaAldırmasin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEşin bilir
01 Yorumla
Soran+1 yılBen bilmem mi?
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaklı
00 Yorumlaaldırmak haklı karar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDemek istiyor
01 Yorumla
Soran+1 yılAma ben istemiyorum
Korunsaydin.
00 Yorumla- Devamını Gör (1)
Devamını Gör(46)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Eşim hamile ama boşanıyoruz, çocuğu aldırmak istemiyor. Haklı mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler