Nişanlıyız 3 aylık hamileyim 1 ay sonra düğünümüz var ortaya çıkınca toplum baskısı yaşarmıyız?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile yapına bağlı ama açıkça bu toplum da böyle bir konuyu bu kadar riske etmem senin açından daha zor durumlara düşmene sebep olabilir. nikah riske girse düşünebiliyormusun olabilecekleri, evlendikten sonra bile nikahsız ilişkiye girmiş birde hamile kalmış dedikoduları kulağıma gelmeye başladı bile...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Hem aileleriniz hem de yakın çevreniz umarım gereken tepkiyi verirler. Zinayı alkışlayacak değiliz. Tek kelimeyle Çok kötüsün ikiniz de. Sizin gibi ahlaksızların anne baba olmasını desteklemiyorum. Evlenmeden bu haltları yiyen insanlar çocuğuna ne yüzle terbiye verebilir ki? Şimdi anlamıyorsun belki ama yarın öbür gün kızın da evlenmeden hamile kalırsa birinden o zaman için sızlar, hatırlarsın bu yazdıklarımı.
022 Yorumla- +1 yıl
Senin o dini temellere dayanarak yaptığın bu yorumu s... Amip seni. Beynin yok fikrin var. Zikerim seni de ahlakınıda din kardeşlerin küçük kız çocuklarının videosunu çeker taciz eder ses etmezsin. Cemaat yurtlarında küçük çocuklara tecavüz edilir o çok sevdiğin dininin Türkiye savunucları tek kelime etmezler. Küçük erkek çocuklarına tecavüz edilir diyanet başkanın çıkıp der ki bir kereden bişey olmaz. Senin dinin çok eşliliği ister, şeriatı ister. Senin dinin şu an senin telefonu eline alıp böyle sosyal medya bırak kullanmayı kocandan başka bir erkekle diyaloğa dahi gitmemeni ister. Şimdi sğ a haber izlemeye devam et beyin ambarını s... Yobaz cahil seni
- +1 yıl
@Cramm Bir şey bildiğin yok, kendi dininden bihabersin. İleri geri konuşan, küfürbaz ve ağzı bozuk bir terbiyesizin önde gidenisin. Ne biliyorsun öylelerine ses çıkarmadığımı? Gerekene gereken tepkiyi her zaman verdim ve vermeye de devam ediyorum. Git, eline doğru bir kaynak al. İslam'da çok eşliliğin şartlarını araştır. Fazla cahil kalmışsın sen. O boş kafanı küfürle dolduracağına, ilimle doldur.
- +1 yıl
Senin gibi kara cahillere karşı çok sinirleniyorum. Beyni olmayıp fikri olan insanlara da küfürle karşılık veriyorum evet. Dini araştırmadığımı söylüyorsun ben 4 ay full 5 vakit namaz kıldım her gün saatlerce araştırdım öğrendim o sevdiğinin dinini. Büyük ihtimalle muhafazakar bir ailenin çocuğu olduğun için hiç araştırma gereği duymadın. Bende muhafazakar bir ailenin çocuğuyum dedem cami hocası ailemde ki herkes çok dindar full 5 vakit namaz kılar ama cahiller çünkü neye inandıklarını bilmiyorlar araştırmadan tapıyorlar. Sana 2 sorum var sadece beyin yoksunu
- +1 yıl
1. Madem bütün dini kitapları Allah gönderdi Tevratıda, zeburuda, incili de, kuranı da. Neden her kavme farklı kitaplar göndereceğine tek bir kitap göndermedi ki bu 4 kitap arasında ki çoğu bilgi de çelişir incilde ki doğruysa kuran da ki yanlış olur. Allah neden bir kitaba doğru yu gönderip diğerine yanlışı gönder Di. İslam alimleri kuran dışında ki diğer kitapların değiştiğini söylerler neye dayanarak söylüyorlar bunu, belkide kuran değişmiştir
Soran+1 yılİğrenç olan senin gibilerin lanet kafa yapısı. Terbiye diye dayattığınız pis düşüncelerinizi insanların üstünden çekerseniz iyi olur umarım aynısı başına gelir veya çoluğuna çocuğuna olurda anlarsın ne olduğunu
Soran+1 yılBeynim yok fikrin var yol al yaratık
Soran+1 yıl@Cramm yobaz cahil yorumunu alkışllıyorum
- +1 yıl
Ne kadar güzel yorumlar olmuş burada digjxke herkesi tebrik ediyorum
+1 yılKime ne toplum ne der toplum ne düşünür topluma göre hayatı sekillendirmek kabak tadı veriyor sana bise diyimi toplumun ne düşündüğü zerre önemli değil hepsi hicbirinin kendi düşünceleri değil çünkü anne babasından ogrendikleri kodlamaları kendi düşünceleri değer yargılarıymıs gibi sunuyolar takılma eskidi bu köhne düşünceler
02 Yorumla
Soran+1 yılOkadar haklısın ki takmamaya başladım ve yorumun beni mantıklı insanlar olduğuna inandırdı gerçekten sağol
- +1 yıl
Rica ederim dost
+1 yılPrezervatif ve ertesi gün hapları bundan var. Büyük bir ihtimalle tepki göreceksiniz ve bir çok kişi bunu dedikodu konusu yapacak. Siz erken doğum deseniz bile çocuğun kilosundan gelişiminden belli olur.
01 Yorumla
Soran+1 yılCart diye çocuk olucağını hiç tahmin etmezdim millet uğraşıyo yapamıyo üreme yeteneğime sağlık 😄
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
51
Cevap
34Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılyani zaten ailenle aran çok yok ki bunu saklamışsın. şimdi de evlenin çok takarlarsa olay patlarsa da beyaz yalan söylersiniz dini nikahımız vardı diye. zaten siz bir günah işlemişsiniz üstüne ailene söylesen anca seni aşağılayıp azap çektireceklerse hiç gerek yok öteki tarafta çekersin zaten değil mi insanların yargılamasıyla da uğraşmayın. Eşinin de aklı varsa uyar sana.
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılya da boş ver dediklerimi aile meselesine ne karışıyorum senin ailen tahmin ettiğim gibi de çıkmayabilir sen düşüncen saçma bir soru senin yerine de ben düşünemem ya
Soran+1 yılDüşünebilecek sağlıklı bi beynim var ama fikirlerle yorumlarla az çok tepki değerlendirmesi yapıyorum
Cevap sahibi+1 yılhaklısın iyi öyleyse yani yanlış bir şey demek istemesem de ne desem yanlış olacak olayın içinde değilim ya ondan ama dediğin değerlendirme kısmında sonuna kadar haklısın
Yaşarsın dikkat etsen iyi olur saklayabildgn yere kadar sakla yani.
Evlendikten sonra bir muddet ortada görünme
Takmam ben diyorsan ki bu soruyu sormazdn
Temkinli olmakta fayda var
İnsanlar herseye konuşur bunu bil.20 Yorumla
+1 yılboş ver hayatına bak umuruna bile getirme. Zaten evleniyorsunuz 1 aya kafaya takma sorarlarsada açık açık söyle bu normal bir şey. Allah analı babalı sağlıklı büyütsün.
12 Yorumla- +1 yıl
Haklısınız valla kum nedıcek evlendikten sonra
Soran+1 yılTrşekkürler bebiş 😁😁😁😁
Kinamiyorum bu durumu Allah kimseye yaşatmasın ailenden ziyade eşinin tarafınin sana olan tutumu çok farklı olur. Sana yansıtmayabilirler ama düşünceleri farklı olur. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
00 Yorumla
+1 yılKorkuya bak ya. Biz evliyiz hesap mı vereceğim de çık Alla Allah
10 Yorumla
+1 yılYanlış anlama ailenin başını yere eğmene ne gerek vardı. Herkesin kendine ait bir kültürü var. Ne diye böyle olaylara girişirsiniz anlamıyorum ki.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmeden ilişkiye giren birçok insan var benim ilişkiye girdiğim kişi evleneceğim kişi 10 kişinin altına yatmadıkya ne eğiliyo başları
Evlendikten sonra hiçbir şey yapamazlar hem ailene ne bebek sana ait
10 Yorumla
+1 yılYapacak bir şey yok olan olmuş bu saatten sonra laf etseler kızsalar ne değişecek
20 Yorumla
+1 yılNikahınız önden kıyıldıysa sorun olmaz bence ayrıca bu devirde hala konuşulan konulara bak, yaşlı teyzeler arkanızdan dedikodu yapar en fazla onları da kim takar. Boşverin düğüne odaklanın. 🌸
00 YorumlaBurada ıyy Çok kötüsün tarzı cümleler kurup dini alet edenlere sesleniyorum. Allah sizin ömrünüzden alsın sokak hayvanlarına versin
01 Yorumla
Soran+1 yılAminnn
Merakımdan soruyorum hamile kalınca mecburi bir nişanlanma mı oldu yoksa nişanlandıktan sonra mı hamile kaldın?
01 Yorumla
Soran+1 yılYokya nişan bebekten 6 ay önce oldu
+1 yıl3 mü ay neyyyyyyy :) Öğrenirlerse bence ağzına tükürürler. Babişkonun yerinde olsam damadı çaktırmadan döverim :) seninle de uzun süre konuşmam :)
00 Yorumla
+1 yılEvlendikten sonra abartılacak bir tepki ortaya koyacaklarını sanmıyorum. Çok çok yorumlarda da dendiği gibi çevreye de erken doğum dersiniz, eşinle durumu önceden konuşman iyi olucaktır.
00 Yorumla
+1 yılversinler sonucta evli olcaksiniz napabilirlrr
11 Yorumla
Soran+1 yılDoğruuu 😇
Gizli Üye(25-29)+1 yılmadem böyle bir durum var düğünü erkene almalıydınız erken doğum deyip çıkardınız işin içinden ama bu şekilde illa ki anlaşılacak. ve evet toplum baskısı yaşayacaksın herkes ayıplanacak falan burası Türkiye 🙂
10 Yorumla
+1 yılDüğüne bir şey kalmamış söyleme ne olacak doğunca da erken doğdu dersiniz.
03 Yorumla- +1 yıl
Herşeye muhalefet bir kesim var. Yorumda yapılmıyor
Soran+1 yılCidden erken doğarsa tavşanmsın derler işin içinden çıkamıyorum
+1 yılSöyleme erken doğum felan dersiniz bir süre uzak yasayın... Eşinin ailesi tarafından sorun yaşayabilirsin
00 YorumlaBiz senin ailenin nasıl bir tepki vereceğini nerden bilelim alla alla çok saçma bir soru.
01 Yorumla
Soran+1 yılVallamı hiç düşünemedim
olmasaydı iyiymiş ama ailen nereden bilecek evlenir evlenmez hamile kaldım dersin sonra doğumdada erken doğum der geçersin
010 Yorumla- +1 yıl
, siz kadinlar varya🧠🤏
- +1 yıl
@Akbulutmersin olmasa iyiymiş Allah ım kimseleri öyle bir duruma düşürmesin ama olmuş bir kere ne yapsın
- +1 yıl
Muhtemelen troll bir paylaşım sizlerde güzel fikirler veriyorsunuz 👏
- +1 yıl
@Akbulutmersin sen trol olmayanı bul ozaman
- +1 yıl
Yok sizin fikirleri okumak daha güzel geliyor bana. Adamı yer çorabıyla ağzını siler fikirleriniz var
- +1 yıl
@Akbulutmersin o nedemek miş
- +1 yıl
Yazdığını okuyunca ne demek miş demene gerek kalmıyor
- +1 yıl
@Akbulutmersin beğenmiyorsan okuma engelle geç yorum yapma sanane
- +1 yıl
Hı hı sanane kolay savunma kelimesi
- +1 yıl
@Akbulutmersin sen bulaşmaya yer arıyorsun hadi başka kapıya
Gizli Üye(18-24)+1 yılNişanlıymışsınız zaten bence çok da bir tepki almazsınız
10 Yorumla
+1 yılZtn evleniyorsunuz takma. Söylemene falan da gerek yok bence erken doğum falan dersiniz
00 Yorumla
+1 yılHayır öyle bir şey düşünme. Kime ne siz artık evlisiniz. Çocuğunda babası belli.
00 Yorumla
+1 yılBelirginleşecek döneme kadar saklayabilirsiniz aslında.
00 Yorumla
+1 yılVerir tabi karnın felan belli olmaya başlamıştır nasıl çaktırmadan idare ediyorsun
00 YorumlaYani çevrenize bağlı, ama üç ay daha sabretseydiniz iyiydi 😅
00 YorumlaBir kaç arkadaşım bu tür şeyi yaşadılar, dini nikah kıymışlardı ama. Sorun olacağını sanmam.
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı. Düğününü öğrendikleri zaman mı tepki verecekler.
00 Yorumla
+1 yılWaaaahhhh o ne öyle! kafayı mi yedin 3 ay dediğin pazartesi çarşamba cuma gibi gelir geçer derdine noldu adam ölse ne b... k yiycen acaba
22 Yorumla- +1 yıl
1 ay pardon
Soran+1 yılAnksiyetimi kızıştırdın eyvallah
+1 yılTabi ki yaşarsınız burası Türkiye çoğu insan islamiyete göre düşünüyor bu yüzden tepki alırsınız ama olan olmuş çözüm odaklı yaklaşmaya çalış önce ailenden yakın bulduğun kişilere söyle fikir al belki söylemek daha kolay olur ✨
00 Yorumla
+1 yılkesin yaşarsınız..
söylemeyin en azından bir süre daha..00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 650 cevap paylaştı. yaaa kime ne? erken doğdu dersiniz ne bilcekler 😂😂
00 Yorumla
+1 yılErken dogum oldu dersınız evlenınve ıkımhafta sonra gecıkmem var de ailene sonrada hop hamıleymısım dersın
01 Yorumla
Soran+1 yılYerlermi hiç emin değilim
Gizli Üye(30-35)+1 yılVallaha millet artık öyle yapıp erken doğdu diyor
00 Yorumla
+1 yılNiye kızsınlar canım olan olmuş artık hiç olur mu öyle şey (!) 😅
11 Yorumla
Soran+1 yılİronine şeyedim
+1 yılOlan olmuş artık, artık çoğu evlilik böyle oluyor ne yazık ki.
Milleti bırak, çocuğunu düşün sadece, sağlığına da dikkat et.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAmaan milleti boş ver ailene de ne zaman hazırsan o zaman söyle hatta düğününü hamileyken yap karnı burnunda halde gelinlik çok tatlı olur. Hem ileride çocuğun fotoğraflara bakarken anne burada ben niye yokum diye ağlamaz.
02 Yorumla- +1 yıl
Aradığım yorum 😂😂
Zaten 1 ay sonra düğünün varmış. Sıkıntı olmaz ama düğüne kadar erkekten ayrılmaya bak yoksa sonrası felaket
00 YorumlaEğer aileniz çok baskıcıysa söylemeyin bir önemi yok nasıl olsa 5 ay daha doğum olmaz evlendikten sonra yaptık dersiniz hatta sorgulamazlar bile
00 Yorumla
+1 yılEvet yaşarsiniz yani korunmayi oğrenseniz mi artik
21 Yorumla
Soran+1 yılVelet hızlı çıktı
Iyde bacım erken al tarihi 3 ay dion cinsiyeti bile beli olur dayanamamsinjz beli 😂😂
00 Yorumla
+1 yılÖğrenecek nasıl olsa ailen. Düğün ve doğum tarihi aradındaki farkı hesaplayabilirler
00 Yorumla
+1 yıliyi ki yapmışsınız keşke daha erken yapsaydınız derler
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiraz daha bekleseydiniz keşke zaten evlenecektiniz yazık olmuş ama olan olmuş artık Allah yardım etsin
00 Yorumla
+1 yılAl işte bir bacım daha
07 Yorumla- +1 yıl
@whereismymindamk xjsjdjc
- +1 yıl
bacım olacakti
- +1 yıl
O. r. usbu
- +1 yıl
Olacaktı
Soran+1 yılO senin dediğin her gördüğünün altına yatan ananın kızlık adı
- +1 yıl
Düğünden önce verene namuslu mu diyoruz
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEvlendikten sonra söyleyin
10 Yorumla
+1 yılYemene dikkat et o zaman ortaya çıkmaz
10 YorumlaErken doğdu bebiş dersinz nolck
10 Yorumla
+1 yılEvlendikten sonra sorun olmaz
00 Yorumla
+1 yılBen böyle rahat yerde 5 ayda bir dogururum de
00 Yorumlaailene bağlı bir durum sen bilebilirsin bunu
00 Yorumla
+1 yılbişi olmaz yalan söylersin
00 Yorumla
+1 yılHamilemisin nisanlılıkta ne bok yaptınız hee
00 Yorumla
+1 yılErken dogum oldu deyin dicem ama baya erken olacak
00 Yorumla
+1 yılYok doğurunca sorana erken doğum dersin
00 Yorumla
+1 yılkorunma yöntemlerini duymamak bu çağda?
00 Yorumla
+1 yılGaliba yasarsin
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 749 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmeden niye yaptınız
02 Yorumla- +1 yıl
Yok evlendikten sonra yapcak ama 4 ay erken dogurcak figjz
Soran+1 yıl@Grgrurfhfbrgrrjj dhshxhdhxkkx
Gizli Üye(18-24)+1 yılDüğünden 1 ay sonra söyle
00 YorumlaAzıcık daha duramadin mı?
00 YorumlaKarnın büyümedi mi zatenn
11 Yorumla
Soran+1 yılYooo
- Devamını Gör (25)
Devamını Gör(70)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > 3 aylık hamileyim, 1 ay sonra düğünüm var. Ailem öğrenirse çok tepki verir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler