Her dediğinize karşı bir cevap veren, dediğinizi asla yapmayan, sizin konuşmalarınızı aynısını söyleyip sinir eden, dil çıkaran, kötü kelimeler (bok-salak) gibi şeyler diyen, seni sevmiyorum kötüsün diyen, yapma deyince inadına yapan bir çocuğunuz olduğunu düşünün. Nasıl davranırdınız?
öncelikle ebeveynler çocuklarıyla inatlaşmamalıdır. güzelce anlatır detaylıca m*la anlatır gibi ve sonra çocuğunun fikirlerini düşüncelerini dinler ortak paydada buluşurlar. emir-kul ilişkisi değil birey ilişkisini kurmak önemli. sözünü kesip beni dinle diye cırlarsan tabi dinlemez. en doğrusunu bildiğini sansan bile hata yapmalarına fırsat vermeliyiz.
çocuklar bu süreçte kendilerine bir birey olarak görür yani bu normal bir aşama ve sağlıklı bir çocukluk geçirdikleri anlamına gelir, onlara bağırmamız lazım yoksa daha ileri gidebilirler hatta size vurabilirler. Onlarla sakıince konuşmalıyız, ve onların yanındayken bizde kötü kelimeler söylersek sinirlendiklerinde o kelimeleri tekrar ederler. Çocuk olduklarını unutmamız gerek bazen görmezden gelmemiz lazım çocuk sakinleşene kadar, bazende sirinlenmeden onlarla konuşmaya denememiz lazım.
Bence öncelikle bir uzmandan yardım alınmalı daha hırçınlaştırmadan çözüm bulmak için. Çocuk belliki belli nedenlerden dolayı dikkat çekmek istiyor. O yüzden biraz ılıman olup kısıtlayıcı cümleler kurmak yerine onun gözünden bakarak hareket etmeyi deneyebilirsiniz
Maksat anneyi ve babayı manipüle etmek, kendi egosuna köle etmek. Ben pek çocuk düşkünü biri değilim, kendi çocuklarım bile olsa boyun eğmeye niyetim yok. Burada şu çok önemli, ilk taviz veren kaybeder onun illaki gerisi gelir. Anne ve baba birbirinden habersiz olarak çocuğa boyun eğmemeli bu çok önemli! Birlikte ortak karar alarak hareket etmeliler. Ebeveyn ilk dakikadan son dakikaya kadar tavizsiz olursa o minik canavar haddini bilecektir..🍀🍀
ne geldiyse zaten ebeveyn lerin aman kimse kkzmaasın Ne. istrese yapsın rahat büyüsün tarzındaki düşünce ler yüzünden geldi başımıza bu durumlar. şimdiki çocuköarın düşünme anlama kavrama olayları zaman aldığı için onları kendileri yolunu bulsun gibi tavırlar la baş başa bırakıyoruz.. zaten yeni çağın çocukları duyarlı olöa empati yapma yetkisinde mahrum büyüyorlar gen değişti artık. bununla beraber disiplini elden bırakıyoruz. bu saatte yapılması gereken onunla oyunlar oynamak empati kjrma yeteneğini aşılamak olur yd düşünüyorum. Allah yardım etsin
İnatlaşmamak gerekir çocuklarla çünkü iş daha ileri seviyeye ulaşıyor o an söz geçirmeye çalıştıkça. Bir süre sonra çocuk kendine gelince konuşmak en doğrusu. Basit geliyor kulağa ama çok sabırlı olmak lazım.