Tiktok çeken ya da takipçim -beğenilerim az diye ağlayan çocukları görünce sormak istedim. Ne yapmalıyız? Babam bana lise 2 de almıştı cep telefonunu aklıma o geliyor ama bu çağda imkansız öyle bir durum da :) Var mı düşünceniz?
Çocukları sosyal medyanın kötülüklerinden koruyabilir miyiz?
bu devirde çok zor, başında olman ve sürekli kontrol etmen lazım, gerçekten sosyal medya içerikleri çocukların zihniyetlerine ve hatta benliklerine zarar verecek düzeylere geldi, aslında bu paylaşımlara yaş kısıtlaması gelse güzel olur. örneğin paylaşımı yapan kullanıcılar +18 olarak belirtip çocukların bunlardan bir nebze dahi olsa uzak kalmasını sağlayabilir.
Koruyabiliriz onlara belli yaşta teknolojiyi tanıtarak, doğru anlatarak ilgilenerek. Simdi bakıyorum herkes çocuk yapıyor bakmasını bilmiyor veriyor eline telefonu sussun yok öyle şey
Hayır koruma şansımız pek yoktur. Her ne kadar evde onları kontrol altında tutmayı başarsak bile, dışarı çıktığı zaman bizim kontrol alanımızda çıkıyor. Çocuklar neyin doğru neyin yanlış olduğunu öğretmek daha iyi olur.
Cocuklarim kesinlikle bu tur bir bag'i yoktur... onlar'a kendi cocuklugumdan kalan oyunlari ogretirim.. mesela Bilyamiz vardir oynarlar yabanci arkadaslari ile. Kucuk oglum'a gecenlerde kendime ait topaclari verdim. :)
Ders donemi bilgisayarlarini acarim.. ipad'da sadece aksam 18 ile 19 arasi acik olur diger saatler kendi kapanir.