Oğlumu çok zor uyutuyorum. Sallıyorum ama onda bile öncesinde baya ağlıyor. Bebekler neden uykuyu sevmez ki 🥲 Bebekler gibi uyuyor tabiri yerine babalar gibi uyuyor denmeli :) onlar geceleri bebeklerden daha çok uyuyorlar. Ama anneler öyle mi 🥹🥲
Bu durum anneleri en çok yoran durumdur. Özellikle bebekler ilk aylarında uyku konusunda annelerine çok çektiriyor. Bebeği uyutmak adına masaj yapmak onu rahatlatıcı etki yapar. Karnının doyması gazının olmaması uyuması için iyi olur.
Şu internette videoları var anne karnındaki duruma gelince hem sakinleaiyorlar hemde uykuya dalmalari daha çabuk oluyormuş kaç aylık bebeğini bilmiyorum da sende denemelisin sanırım birde kendini güvende hissedince uykuya dalıyor katmış yanında yat ve temas et bebeğinle Allah bağışlasın bu arada uzun bir ömrü olsun 🥰
Bebekler gibi uyuyor tabiri yerine babalar gibi uyuyor denmeli😄😄😄 Babalara iyi laf gömmüşsün 😄 Bebek bu fazla uyumaz, ağlıyorsa da mutlaka bir derdi vardır, malum onlar dertlerini ağlayarak anlatıyorlar
İlginc yesin sicsin yatsin derdim ben onlara uyumayan bebekmi olur :) masallah ne guzel oyunlar oynardik dis cikariyor mu hemen bir uzmana gotur uyumayan bebekmi olurmus
Havalar ısındı bence artık uyku rutini oluşturmanın tam vakti. Özellikle gece uykusu öncesi minik bir duş aldırıp yağlarla biraz masaj yapıp sakinleşmesini sağlarsanız uykuya daha rahat geçecektir
Uyutmak için çocuğun elleri kolları ayakları çok fazla serbest kalmamalı, anne karnını taklit etmelisin. Çocuk bilmediği ortamda rahat edemez. Kundan değil ama ona yakın biraz ayakları kolları hareket kabiliyetini kısıtla anne karnını taklit edecek ortam oluştur anunda uyur