Çocuk olunca her şey ona göre planlanır
Özel diye bi şey kalmaz
Masraflar artar

Doğru kişiyi bulunca çocuk iyi olur ama yanlış kişiyle gerçekten çok zorlu bir süreç ayrıca ayrılan bir çok arkadaşım maddi manevi çocuğuna kendisi bakıyor tek basına gerçekten çok yorucu haklısın belkide en doğrusu çocuk yapmamaktır
Evlilikte yapma bence. Onda da koca bebek olan eslerinize bakmak zorunda kaliyorsunuz. Bazilari gercekten cocuktan farksiz oluyor. Giydigini kirli sepetine atmiyor, yerlerde peceteler, çoraplar. Kiyafetlerini yika, ütüle, yemegini hazirla. Bazilari klozet kullanmayi bile bilmiyorlar gercekten.
Kadinin düzgünce yikayip kurutup dolaba astigi kiyafetleri deneyip, begenmeyip rahat etmeyip oylece kenara atıyorlar, yatagin üstüne falan. Bunlar da cocuklarin yaptıklari seyler degil mi?
Evlenince cocuk yapmasan bile koca bebekle ugrasmak zorunda kalıyorsunuz. Kendi isini kendi yapabilen, sorumluluk alabilen, o kıyafeti esim bunu yikamis boyle ortaliga atmayayim yerine asayım diyen erkek nadir bulursunuz. Ya da bu corabi gideyimde makineye ya da sepete atayim diyeni de nadir.
Sonra bazilari yemekte seciyor. babam oyleydi cocuk gibi yemek secerdi. Annem hep babama gore yemek hazirlardi. anneler cocuklari kilo alsin, ac kalmasin diye cocugun sevdigi yemegi yaparlar ya. Evli oldugunuz erkekler icinde oyle. Evde babamin sevdigi ve yiyecegi yemekler olurdu genelde. Anneme anne bugun fasulye yapta afiyetle yiyelim cok seviyorum biliyorsun. Kızım baban sevmiyor onu, simdi ac kalır, ben sana babanın iste oldugu vakit yaparim beraber yeriz. Cogunlukla annemle aramdaki diyalog buydu.
Yani evlenmek yetismemis koca bebeklerle olmak, kendi cocugunu eğitip buyutmekten bile daha zor bence. Biri oylece kalas kalmis, degistiremezsin onun modeli o. Ama yaptigin cocugu en azindan duzgun yetiştirebilir, sorumluluk bilinciyle donatabilirsin. Belli yastaki kisilerle bunlar hic olmuyor.
Sonra huzursuzluk çıkıyor evliliklerde. Benim her davranisima karışıyor, duzeltmeye çalışıyor diye. Iyi de sen olmamissin ki duzgun, yetismemissin. Boyle yorum yapinca evlenmeseydin o zaman bacim diye yorumlar geliyor cevreden (evli degilim ama boyle yorum yapanlara gelen cevap bu oluyor genelde) Ulkede sorumluluk alan erkek mi var? Var olsa bile nadirler. Biraz yeni nesil anneler sorumluluk bilinciyle yetistiriyorlar. benim yasitim olan erkekler el bebek gul, bebek, arkasi toplanmis, her sey ayagina hazir gelmis. Bunlarla yuva kurmak istiyorsan bebek gibi davranacaksin, annelerinin ettigi gibi. Biraz da analarinin ogretemediklerini ogretmeye kalkimca su çorabını sepete at, klozetin kaoagini kaoat, utuledigim kiyafetleri tekrar dolabina as ortaliga atma deyince de beyefendilere sorun oluyor.
Yok bacım evlenilmez bunlarla. Cok bencil yetistiriliyor bizim erkekler. Kanadali ve hollandali damatlar var. Aradaki yetiştirilis, sorumluluk bilincinin asilanmasi falan gercekten cok farkli. Bu ulkede kadinlar sadece bize dusman degil. Ellerinde dusman olacak erkek evlatlar da yetistiriyorlar. Bu illa siddet yanlisi olmak zorunda degil. Sorumluluk vermeyerek erkegin tum hizmet yükünü, bebek gibi bakılması durumunu baska bir kadinin ustune yikiyorlar. Kendileri erkek anneleri olarakta 30 yasina kadar bakıp sonra bir kadinla evlendirip bildigin emeklilige ayriliyorlar.
Daha doğru bir yazı görmedim 😂
Eig icin teşekkürler
Bir erkek olarak altına imzamı atarım. Ben annesiz büyüdüğüm için yazının bir kelimesi bile bana uymuyor, ama benzerlerini çevremde çok gördüm. Kendini idare edemeyen erkeklerle evlenen kadınlar, eşlerini çocuk gibi idare etmeye çalışırken erkek evlatlarını da farkında olmadan aynı şekilde, paşa çocuğu gibi yetiştiriyorlar. O da evlenince eşinden aynı muameleyi bekliyor, kısır döngü devam ediyor.. Hep söylüyorum, erkekleri değiştirecek olanlar, erkek evlat yetiştiren annelerdir.
Normal şartlarda hiçbir şekilde problem yaratmaz. Sadece birkaç kendini bilmez seni anne olmadığın için kadınlığınla yargılar. Onlara da gereken cevabı verebileceğine inanıyorum:)
Mantıken böyle bir dünyaya çocuk getirmek fikri bile beni üzüyor. Yeterince dünya rezil bir hal aldı. İnsanların açgözlülüğü ve sömürgesi dünya bitirdi. Şimdi çocuklara nasıl bir gelecek verebiliriz? Zaten şu an bizim geleceğimiz bitmiş, onları nasıl düşünelim?
Cevap
28Cevap
Bence değil herkesin kendi seçimi bende sadece aşkı yaşamak istiyorum
Aynı yaşlardayız ve ben de aynı düşünmeye başladım açıkçası. Çocukları çok sevmeme rağmen ciddiyetin farkındayım. Büyük sorumluluk. Ama çocuksuz olmak psikolojik olarak iyi midir bilemem. Belki de bunu da deneyimlemek gerekiyordur. Tıpkı evlilik gibi. Zaten çocuğun dünyaya geleceği kaderde varsa bir şekilde geliyor da engelleme imkânın varsa da yine o da bi yol diyelim. Ama çocukları hiç sevmiyorsan ve çocuğun olunca fikrin değişmeyecekse çocuk sahibi olmasan daha iyi. Ben sitem ediyorum yapmiyim diyorum özgür olayım diyorum ama bi yandan sevgi topu yönüm olduğu için içten içe bağrıma basıyorum olmayan çocuğumu skdksndjf
Bence de böyle pislik bir dünyada bir ruhun daha bedende can çekişmesini bende istemem
O da mantıklı evet.
Niye sorun olsun. Hayat senin hayatın. Sadece eş adayına, hattâ sevgiline söylersin ben kesinlikle çocuk düşünmüyorum diye. Adam da ona göre yoluna baksın.
Çocuk kadar güzel bi şey yok bu dünyada yanlış düşünüyorsun hele anne olmak dünyadaki bütün güzellikleri unut seni daha iyi biri yapiyor
Anne olmak güzeldir belki ama daha iyi insan olmak için anne olmaya gerek olduğunu zannetmiyorum
Çocuk istemeyen biriyle evlenirseniz neden sorun olsun ki. Bu düşünceye sahipken çocuk sahibi olmak sizin için risktir çocuk için de.😊
Sen istemiyorsan, başkaları için problem olmasını umursamamalısın. Yaşlanınca bana bakar düşüncesiyle çocuk yapılmaz, ayrıca her insan anne-baba olmayı istemek zorunda değil. Bırakmak lazım şu "her kadın anne olmalı" klişesini.
Yapsan iyi olur ama yapmak istemiyorsan yapmak zorunda degilsin. Sonra içinden o çocuğa bakmak da gelmez yapsan bile
O düşünce de bir enişte bul ve bize getir, bi ölçüp tartarız KS ailesi olarak.
(Abazanlar hariç)
şu an ki eş sorunsalından dolayı böyle düşünüyor olabilirsin.
İnsanın fikirleri zamana göre degişiklik gösterebilir diye düşünüyorum.
Bence kaliteli bir yaşam için uygun bende aynı düşüncedeyim daha avantajlı ve daha iyi zaten çocuk gereksiz bişey
Kocayı bulunca düşünürsun :) uzaktan davulun sesi misali
Neslinin devamı için çocuğunun olması gerekli en önemlisi çocuk evin neşesidir derler
Diil, asıl üreme dürtüsü çok problem...
Herkes anne/baba olamaz.
Senin yaşadıklarının benzerini yaşıyacak. Hayat çok zor. Buna rağmen dünyaya hatta Türkiye'de çocuk yapmak katıksız mallıktır
Çocuk isyemeyen erkek ve ailesi bulmak zordur cocuksuz aılenın huzur bulanı hıc görmedim yaşmak calışmak icin hıc bır amac olmuyormuş cocuk yapmayan bir kac nadir insanla sohbet ettim
Evlilik gibi çocuk sahibi olmakta bir seçenek, zaten her evlilik yapan çocuk sahibi olamıyor. Belli bir olgunluk seviyesine ulaşan kişiler çocuk sahibi olmalı.
Çok doğru bir karar bu, çocuk büyük bir sorumluluk istiyor gelecek istiyor maddi manevi önemli detayları var.
Sen kedileri tercih etmeye et rahatlığın için olur mu
Kedileri sevmem
ben de yapmicam tam tersi çocuk külfettir problemlerin sebebidir
Külfet biraz ağir oldu ama haklisiniz
Bende çocuk düşünmüyorum, bu ülkede çocuk yapılmaz, dil eğitimi yok, berbat ülke, dediklerinde haklısın.
yalnış düşünce çocuk evin çiceği geleceğin mimarlarından onlar olmazsa gelecek de olmaz
İstemiyorsan yapma
Başka da bişey söylemeye gerek yok bu konuda
böylesine leş bir dünyaya çocuk getirmek bencede mantıksız
Çocuğu geç ben evlenmek istemiyorum
Onu ben de düşünüyorum fakat onda büyük konuşmak istemiyorum 😂 çocuk konusunda hep nettim
Seviyorsan kedi falan alırsınız o da çocuk gibi
neden ya evlilik guzl ama mesela ben
@keremcan2021 knk bence değil ya sarmıyo beni böyle şeyler
neden kanka ya tamam biraz kistlaniyoraun ama sevdiginle evlenmek ayninyatakda olmak guzl sey
Kısıtlandıktan sonra deliler gibi aşık olduğum birisi de olması önemli değil.
@Keremcan2021 kız "istemiyorum" diyor ulen😂
olmaz olamz evlenmesi lazim ben yandim hepiniz yanin ülen 😜😜🤣
bence ask köse basindadir nezman karsina cikca belli olmaz neden olmasin
Keşke annende öyle düşünseymiş seni yapmadan evvel
Aynen ben de öyle düşünüyorum ama olmuşum ve değiştiremem :D ölünmüyor
Yurtdışına hiç çıkmadın değil mi
Çıkmadım evet
Ben de... Bazen çıksam fikrim değişirmiş gibi geliyor.
Yapmaz ama gene eşine göre evlenirsen değişir
Yoo niye olsun, tercihtir
Yapma sende kocanda eğer istemiyorsa
Sağlık sorunun olmazsa elbet bir zaman yaparsın
Şimdi her ne kadar istemesen de ilerleyen zamanlarda yaparsınız
En mantıklı düşüncedir. Destekliyorum seni
evlendiğin kişiye göre değişir.
Evlenmeyi zorlaştırıcı etkisi olacaktır
senın gıbı dusunen erkeklerde var
çocuk istemeyen kadın da ne bilim yani
İllaki
Doğru karar...
Evet büyük bir sorun
Senin kendi tercihin
Kısmen haklısın
hayır
Tam küfredilmesi gereken kadın tipisin.
bacım musun ki çocuk istemiyorsun?
Sevmiyorum arkadaş. Çok istiyorsan sen doğur allahalla. Küfür ne alaka? İnsan gibi soru sorduk.
O zaman tek başına yaşa. Erkeklere ilişme.
He sen dedin öyle yapıcam. Herkes sen mi
Sen Allah'ın yarattığı vücut özelliğine karşı geliyorsun ve bu yüzden küfrefilmesi gereken kadınsın.
Yoksa onunla bununla yatıp kalkan bir insan mısın sen? Çocuk doğunca kimden olacağı belli olmaz, değil mi? Büyük sorun açar başına.
Çok Çok kötüsün. Cevap vermem bile hata. Bakış açısına bak. Mk yobazları ile uğraşıtığım için kendimin mk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?