AMH = 1,42
TSH = 2,82
Prolaktin = 20,70
Mayıs sonucum
TSH = 2,16
Prolaktin = 11,40
LH = 2,82
FSH= 4,61
E2 = 56,80
Mayis testimi reglken yaptırdım , adetim duzenlidir yumurtlama donemlerimi bilirim bos gecirmedim hic. Esimdr ürolojiye gözükecek
Merhaba ben Bilkent şehir hastanesin de 3 aşılama yaptırdım yaşayan çocuk olmadığı için ücretsiz oluyor. Tüp bebek için görüştüm ücretli 35 bin dediler rapor çıkarılırsa bi kısmını devlet karşılıyor onun da bana doktorumun söylediği en az 5 senelik evli olmak 6 kez aşılama şanşın var ücretsiz onu denemiş olmak ve en az 2 kez iğneli aşılama yaptırmak yaşayan çocukta olmayacak. Ama şunu söyleyebilirim 3 aşılamada bile psikolojik olarak çok fazla yıprandım kesin aşılama vs tüp bebek gibi desteğe ihtiyacınız olursa eğer maddi durumunuzda el veriyorsa özel iyi bi hoca bulun ve ona gidin. Ben 2 senelik evliyim şu anda tüm tedavileri bıraktım kendime zaman verdim dilerim tüm evlat hasreti çekenlerin emekleri taçlansın kalbinizi ferah tutun bu süreçte en önemlisi sizin motivasyonunuz.
Ankara 'da yaşıyorum bi sorup soruşturayım. Ama canını sıkma, tüp bebek süreci yorucu olsa da kendini ağlatacak üzecek bi şey değil. Yolda gördüğün 10 bebekten 2'si tüp bebek bu devirde. Üzülerek modunu düşürme lütfen.
Ya gerçekten çok teşekkür ederim evlenmeden once hep düşünürdüm icime dogardi herhalde cocugum olmazsa diye, tedavi degilde ya olmazsa kısmındayım ben 😭
Özel sigortan var mı ona göre araştırayım.
Olmazsa da evlat edinirsiniz :) Kendi çocuğum kadar sevemem diye düşünme kendi çocuğundan farkı olmuyor inan bi gidip görünce.
Esim sigortali çalışıyor, ben her duyguyu yasamak istemiştim bekarken hamilelik ve dogumda dahil ama nasip
Evet testi adetin 2 veya 3. günü yaptırdıysan sonuçlar referans aralığının altında. Yalnız görüştüğün doktorlar neden hemen tüp bebek demiş anlamadım
Önce ovülasyon günlerinde ilişki tavsiye edilir, sonra folik asit takviyesiyle beraber Pregnyl ya da Ovitrelle ( halk arasında yumurta çatlatma iğnesi ) olarak bilinir
Yine sonuç alınamazsa aşılama yöntemi uygulanır, tüp tedavisi son çaredir
Yumurtlama gunlerimi es gecmem hic bilir ve iliskiye girerim bana yumurta rezervin az dedi gittiğim doktor asilama oda olmaz tup bebek dedi ilac filan istedim en azindan olani kalitei hala getirsin diye guldu oyle bisy yok dedi
Tüp bebek deneyip parasını alma peşinde
Şöyle söyleyin çocuğu kadın ve erkek birlikte yaparlar, yukarda sizin test sonuçlarınız var, eşinin spermiyogram sonuçlarını göreyim
Bir de eşinin yaşı yazılmamış, ikinizde de alkol sigara tüketimi var mı?
Hiçbir şekilde ilaçla iğneyle korunmadı olmadı değil mi? Kısa süreliğine de dahil
Hic korunmadik oda 30 32 yasinda bayramdan sonra gidip test vericek oda. Zaten tup bebek yaptirsam bile bu doktora gitmem , instagram da 3 5 taninmis övülmüş doktorq attim sonuclarimi ikisi gayet normal dedi digerleri daha cevaplamadi alkol sigara kullanmiyoruz
Tüp bebek son çare demiştim
Öncelikle eşin de spermiyogram vermeli ( ölü canlı hareketli hareketsiz sperm sayısı ölçülür )
Ovülasyon günlerini biliyorum demiştin, adetin düzenli o zaman
İlişki anında veya regl döneminde NORMALİN HARİCİNDE ağrı sızı kramp şeklinde rahatsızlık verecek durumlar var mı? Adet dönemi dışında akıntı durumu var mı?
Normalin dışında agrim sizim olmaz, bi bu ayki reglimden 10 gün önce afedersiniz goguslerim agridi büyüdü kasıklarıma sanki birileri igne batiriyordu cekiliyordu adeta, bayagi akıntın oldu regl oldum saniyodum her defasinda ve daha baska seyler adetim de 1 2 gun geçince hamile oldugumu sandim belirtiler o yöndeydi kime anlatsam oyle dediler erken gebelik yaptim 2 . Cizgi silik cikmisti kan verdim gebe degilmisim zaten sonra regl oldum bu mayis testine reglken verdim 18 inde olmustum 6 7 gunluk süreçte dvam ediyor sonrasinda 14-16 gun sonra yumurtlama dönemim
Anlattıkların stresten kaynaklı olabilir
Çiftlere ovülasyon günlerinde birlikte olmaları tavsiye edilir, mümkünse sabah saatlerinde ( bedenin ve zihnin daha dinç olduğu zamanda ) şart değil ama
Ovülasyon günlerinde ve gün aşırı ilişki gebelik şansını artıracaktır ( pazartesi ilişki, salı yok/çarşamba ilişki, perşembe yok/cuma ilişki, cumartesi yok gibi )
Erkeğin sperm kalitesi açısından 1 gün ara vermek daha sağlıklı olur
Ayni böyle yapıyoruz zaten 1er bazen 2 ser gun arayla yatiyorum sonrasinda kalkmiyorum dusumu bile sabah aiyorum bazi kurler denedi yumurtaliklarim icin esimede keciboynuzu suyu pekmezi icirdim iyi besslenmeye çalıştık hep
İlişkide basitçe birkaç şeye dikkat ederek gebelik şansını arttırabilirsiniz...
Zevk alalım, keyfimize bakalım şeklinde değil de ( tabi ki birleşme öncesinde birbirinizi sevin mutlu edin )
Erkeğin spermini akıtacağı anda kadının altta olduğu pozisyonları tercih edin ( misyoner tavsiye edilir )
Eşiniz spermini tamamen akıttıktan sonra ilişkiye devam etmesin ( tamamen akıtıp çıksın, git gele devam etmesi spermlerin vajina dışına çıkmasına sebep olur )
Siz de eşiniz spermleri akıtıp içinizden çıktığında hemen kalkmayın, sırtüstü uzanmaya devam edin, belinizin altına küçük bi yastık gibi bişey koyabilirsiniz, hemen kalkıp yıkanıp temizlenmek yerine 20 dk uzanıp dinlenin
İnanir misiniz bire bir aynisini yapiyoruz
İlk başta bu şekilde eşlerin uygulayabileceği yöntemler tavsiye edilir, sonrasında iğne ilaç tedavisine gidip tekrar tahliller istenir.
Ki büyük oranda aşılama ya da tüp tedavisine geçilmeden sonuç alınır
Tabi ki başka bir rahatsızlık yoksa ya da doktorun size söylediği teşhis doğruysa
Birleşmede veya sonrasında ağrı sızı var mıydı? İlişkide ıslanma orgazm olma gibi sorunlar ?
Artik basima agrilar giriyor, esim sakin sen dusunme olacağı varsa olur rabbim hayırlısını versin diyor sen iyi olki iyi düşün ki bende iyi düşünebileyim strese girmeyelim herseyi hallederiz diyor bayram sonra gidicem demisti ben ağlayınca bi sekilde izin alir hallederim oncede giderim sen sikma canini dedi , cok korkuyorum hic yakinimda böyle bisy yasayan olmadi , bi kuzenim vardi o da cok asilama denedi etti eşi kilo vermek istemiyordu askere gitmemek icin meger cocukta istemiyomus kuzenimi oyalamis hep
Hic bi sorunumuz yok , ama eşim erken boşalır ilkinde ikinisince biraz daha gec 3. De daha da gec
Tamam da henüz ortada kötü bişey yok
Üzülecek sinir stres yapacak bi durum yok
Zaten sinir stres hem bedene hem zihnine zarar
Nasıl yani ilki ikincisi derken?
Ve erken boşalmadan kastın nedir?
Mesela kaç dk?
İlki ikincisi üçüncüsü kaç dk?
Haklisiniz ama cok korkuyorum kime nereye gideyim nasil nerden baslayim bilmiyorum
Misal iliskiye giriyoruz 5 dk da bosaliyor aradan zaman geciyor 2 . Yi istiyor yapiyoruz bi tık uzuyor
Korkacak hiç bişey yok
simdi en onemli nokta doktor secmek, ozele mi gitsem devlete mi yoksa üniversite hastanesine mi bilmiyorum, eltimde özel de tup bebek yapmis biz tanismadan once 3 yumurta konmus 2 si tutmus cift yumurta ikizlerini dogurdu Şu an
Onu anladım
Demek istediğim şu
Yukarda sormuştum sizin ilişkide ıslanma ve orgazm sorununuz var mı demiştim
Yani erken boşalma dediğiniz kaç dk
Burada tedavi ve çözüm yolları arıyoruz, açıkca sorayım bunda utanma çekinme yok
Birleşme süresi mi 5 dk
Benim bi sorunum yokta esim birlesmeden 5 dk sonra bosaliyor
Tıbben birleşme olduktan sonra 1-2 dakikanın altında olan boşalmalara erken boşalma denir
Birleşmenin ardından 5 dakilakık boşalmalara erken boşalma denmez
Sizin geç orgazm olma durumunuzu öğrenmek için sormuştum
Ve yukarda size gün aşırı birleşme sperm kalitesi için önemli demiştim, siz ikinci üçüncü birleşmeden bahsedince sperm kalitesinden söz edemeyiz
Yine yukarıda yazmıştım, tabi ki birbirinizi sevin zevk almaya bakın ama sadece birleşme ve eşinin boşalma anına dikkat ederek gebelik şansını artırın
Anladim teşekkür ederim
Rica ederim
İlişkiden, birleşmeden, kadının altta olduğu misyoner pozisyonundan bahsettik
Eşinin ikinci üçüncü seferi istemesini falan konuştuk, o anları düşünüp hayal edince
Islandın mı ?
Devlet hastanelerinde bi kaç kez aşılama yapılmadı gerekiyor daha sonra evlılığın üstünden belli yıl gecmesi gerekıyor odan sonra tüp bebeği karşılıyor dıye bılıyorum. eğer stres yapıyorsan ondanda olmuykr olabilir rahat ol gençsin eşinde bi kontrol olsun ordan sonra aşılama fılan dene süreci doktoruna sor ve devam et
3 yil gecmesi lazimmis ama benim yumurta rezervim az oldugu için beklemeye gerek yokmus sanirim
Onu doktorunla konuşmalısın bence sen doktorun ile devam etmelisin ve ilişki sonrası hemen duş alma ve duştada cok durma
Iliskiden sonra kalkmiyorum bile instagramda esra cabuk comert diye taninmis bi doktor vardi ona attim sonucumu normal bence yazmis
Kalkmakla filan alakası yok kafaya takma sadece o an yaşayacağın zevke odaklan tadını çıkarmaya bak co uk olsun dıye kafana takarsan zevk almazsın ve olmaz
Cevap
8Cevap
Guzel arkadasim sende problem yoksa esinde vardır ayrica eşinden birlikte termal sulara gidin kaplıcalara sifa bulursunuz emin ol birde bunu deneyin cok dua edersiniz bana oda olmazsa tüp bebek daha sağlıklı diğerlerine göre zeki olur ve Konya da prof doktor Mehmet colakoglu diye bir hoca var cok tecrübeli ve dünyada seminer egitim veriyor tavsiyemdir araştırın bulursunuz
Kadın doğumnan konuşman lazim
Ama ben de pratisian hekimim
Belki biraz yardımcı oldum
Eşiniz de spermogram yapsın , sorun olmazsa eşinizde ve eşiniz 30 yaş altı olsa
Bir daha bir yıl zamanız var
Hiç setress falan yapmayın
Sadece kadın ve erkek ler için multi vitamin ler kunlanın
Bu konu da eczane ler yardımcınız olabiler
Ama tam tam lab sonuç larınız normal dır, regleriniz normal dır , sorun yok , biraz sabrınız olsun , bir kaç ay çalışın olur inşallah
Yumurtlama gününü iyi biliyor musun? Belki ona denk gelmiyor. Bir de stres yapıp kafaya takmamak en önemlisi
Yumurtlama günlerimde iliskiye giriyoruz hep
Bence Ankara'da çok iyi bir doktor bulursan sorun çözülebilir
Bende doktor ariyorum maalesef
Sana bi doktor bulalım o zaman ben bu konularda kendime güvenirim
Lutfen bana yardimci olun cok deneyimsizim 😭
Hulusi bülent zeyneloğlu bi araştır bakalım
Bir de sen perinatoloji uzmanı bulmaya calıs
Yorumlamasi cok az doktorun baska doktorlara baktimda bwn utangac biriyim mumkunse bayan olsa
O zaman kadın doktor bak perinatoloji elbet vardır internette cıkar
once asılamayı deneyın bı en son tup bebek olsun spermıypgram testıne gonder eşinide
Esimi de yollayacam hastaneye asilama devlette yapiliyor mu
Bunlari yapıyorum tabiki, devlette de asilama oluyormuş
Zor süreç işk olarak moraliniz olsun bu çok önemli ağlama zamanı değil inanın
Benimle bir evlenenler hamile kaldi benden kucukler bile psikolojim bozuldu iyice
Insalah onkadar beklemem
2 asilamadan sonra devlet karsiliyormus tup bwbegi bi bilgini var mi acaba
Haklısınız
Birazda doktorun moral vermesi lazım kestirdi atti gittiğim doktor, İnstagram da esra cabuk cömert doye bi doktor vardi tanınmış ona yazdım sonuclarimi degerlerin normal dedi asilama önerdi, bi kac kisiyle konuştum asilama yapana kadar direkt tup bebege git dedi hem zaman kaybi hem ayni paraya denk geliyo dedi
Kimi devlete gitmis care bulamamis ozelde care bulmus kimi ise tam tersi Ankara'da yasiyorum ben google dan doktor arastirmasi yaptim genelde bayan cunku utangac biriyim. İnstagram da da isinin ehli doktorlar vardi bilmiyorum bakalm
Nasil yani anlayamadim özür dilerim
Aklim cok karisti allak bullak oldu Artik basima agrilar giriyor, esim sakin sen dusunme olacağı varsa olur rabbim hayırlısını versin diyor sen iyi olki iyi düşün ki bende iyi düşünebileyim strese girmeyelim herseyi hallederiz diyor bayram sonra gidicem demisti ben ağlayınca bi sekilde izin alir hallederim oncede giderim sen sikma canini dedi , cok korkuyorum kime nereye gideyim nasil nerden baslayim bilmiyorum
Gerçekten teşekkür ederim simdi n onemli nokta doktor secmek, ozele mi gitsem devlete mi yoksa üniversite hastanesine mi bilmiyorum, eltimdw tup bebek yapmis biz tanismadan once 3 yumurta konmus 2 si tutmus cift yumurta ikizlerini dogurdu Şu an
Bir çok etken var tutması için. Özel son tercihiniz olsun derim. Ha illa gideceksenizde elbette iyi seçim olmalı ücreti de ona göre tabi ki.
Rica ederim ayrıca kafanıza takılan ve elimden gelen fikir vereceğim şeyler olursa yine sorun çekinmeden lütfen. Bu konu önemli o yüzden rahatsız hissetmeyin kendinizi.
Ya gercekten cok teşekkür ederim
Ay insallah Allah razi olsun 🥲
İnşallah bende öyle umuyorum
Şi mi 🤔😌
Surekli takib gerektiren bise o yuzden doktoru iyi arastir
Doktorunuzu dinleyin biraz daha bekleyin hemen paniğe kapılmayın. Zaten başka tavsiyelerde vermiştir size
tüp bebek tedavisi oldunuz mu olduysanız ne gibi gelişmeler oldu
Yengem 8 kere denedi en sonunda oldu 12 yılnsonra
Sagol ya
Tüp bebekte ikiz olma şansı yüksek
Kocan bu siteyi biliyor mu
Erken yani olabilir bu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?