Seni neler çocukluğuna götürür? Küçük bir şeker mi, büyük bir oyuncak mağazası mı?Kardan mutluluk...
Beni çocukluğuma götüren şeylerin başında kardan adam geliyor sanırım. Yaşım ilerledikçe adam değil, kafa yapmaya başladım o ayrı mesele. Bir de nerede bir park, çimen görsem aklıma zamanla yarıştığım çocukluğum gelir ☾
Eskiki çocukluğumun geçtiği mahalle, ev veya aklımda çok yer edinmiş bir hatıra ile ilgili olay aklıma geldiğinde küçüklüğümü hatırlarım ya da bazen küçük çocukları görünce de aklıma geliyor, mesela oynadıkları bir oyunu görünce eskiden ben de oynadıysam o zamanlar aklıma gelir 😅. Keşke o günlere geri dönebilsek...
Keşke demeyelim de inşAllah o zamanki ortam yeniden oluşur diyelim. Sonuçta tamamen samimiyeti, mahalle kavramını yitirmedik. Bedenimiz büyüse de ruhumuz hala çocuk ✨
Ama büyüklüğün getirdiği sorumluluklar olmasından dolayı pek zaman kalmıyor, bir de büyüdüğümüz için beynimiz de gelişiyor. Çocukken derdim pek yoktu o yüzden. Ondan keşke diye söyledim😅
annemin babannesi vardı hep evinde kalırdım o evi ne zaman görsem çocukluğuma giderim.. bir de bizim eski balkonumuz vardı başkaları var orada şimdi oraya bazen gözüm takılır o balkonda çocukluğuma götürür
Eski sokağım ve şu an orada olmayan ağaçlar Toprak kokusu ve yağmur Top oynadığımız kumsaha Saatlerce taso oynadığımız o kaldırımlar Ve şimdi olmayan bahçesinde oynadığımız bina.
Frozen filmi, mağazalardaki çocuk reyonları, yere süs diye konulmuş sular ( annem diyo ki küçükken onlarla oynamayı severmişim) ve oyun oynayan çocuklar..
Küçüklüğümden kalma eşyalarım var ve fotoğraflarım çok nadirde olsa sokakta oynayayn çocukları gördüğümde çocukluğuma giderim ve özlem gideririm konuşurum çocukluğumla 💖
Bilmem adlandıramıyorum. Küçük bi bakkalda aldığım tatlı bir koku da oluyor, birinin yeni yıkadığı çamaşırın kokusu da yani durduk yere sokakta aldığım bi koku da. Benim için isimsiz kokular açıkçası