Ben buna katılmıyorum kendine bakan, dinçliğini koruyan bir kadın için yaşın önemi yok sadece şuna dikkat etmeleri gerek bu çocuk ergenliğe girene kadar onun temposuna, enerjisine yetişebilecek miyim? Yanıt evetse doğum yapabilir. Bu arada yumurta kalitesi falan düşüyor deniyor, eğer uzun yıllar sağlıklı beslenilmezse, uyku ihmal edilirse, spor yapılmazda bir zahmet hamilelik riskli olsun, kalite düşsün.
Hem anne için hem çocuk için riskli. Her yaş artışında da riski daha fazla artıyor. Benim tanıdığım var şu şu yaşlarda doğum yaptı diyenler, sizin tanıdıklarınıza göre istatistik yapılmıyor. HBYS'ye göre bulunabilir. Çünkü bizzat defalarca doktorlardan duydum ben bunu. Üniversitede de Halk Sağlığı kitabında normal doğum yaşı üst sınırı 35 olarak geçiyordu. Yani 35 üstü anormal ve riskli gebeliklerdir. O riski almamak en mantıklısı.
40 yaşından sonra riskli olabiliyormuş gebelik öyle diyorlar. Tabii kişiden kişiye göre de değişir bence. Sağlık durumu, bakımı vs. gibi birçok etken var.
Değişir annem 40 yaşında doğum yaptı şekeri vardı down sendromlu bebek falan dediler annem herşeye rağmen aldırmadı gulngibi bebiş oldu xjsjs şimdi beni yirtiyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Riskli, 30'dan önce anne oldun oldun, olmadı en iyisi git evlatlık al daha iyi... maalesef evlatlığa kaldım ben 😞
35 yaşından sonraki gebelikler ileri anne yaşı olarak tanımlanmıştır bu yaştan ve özellikle 40 yaştan sonraki gebelikler riskli gebelik olarak ele alınır ve daha özel ve yakın takip gerektirir