şeyma subaşının hayatına özenen evladı olacağına olmasın daha iyi
evet yapmasın özenir zengine
hayır yapıcaz tabi durmayız
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
neden zenginler çocuk yapacakta fakirler neden yapmayacak bu düşüncen çok yanlış Allah bile zengin ve fakir demiyor herkese çocuk evlat sahibi olmasını sağlıyor belki geleceğin bilim insanı siyaset adamı alim biri o fakir aileden çıkacak korona virüs için aşıyı bulan bilim insanı Uğur Şahin Hatay da doğdu babasının işçi olması nedeniyle Almanya ya göç etti bak işçi diyorum
Ne münasebet? Fakir insanların çocuğunun Şeyma'ya özeneceğini nereden biliyorsun? Maddi durumumuz çocukluğumdan bu yana hep kötüydü ama asla öyle birine özenmedim. Çünkü kendini mükemmel bir şekilde yetiştiren, geliştiren ebeveynlerim vardı. Asla parayla mutluluğun olmayacağını, her insanın bana bir şeyler katabileceğini öğrettiler.
Fiziksel, ruhsal, maddi ya da manevi olarak durumum her ne olursa olsun haksızlık ve iftira karşısında asla susmamam gerektiğini öğrettiler. Belki maddi açıdan zengin değildik ama manevi olarak o kadar zengindi ki gönülleri, herkese yardım eli uzatırdık. Çünkü birine edebileceğin en güzel yardım kalbine merhem sürmektir. Eline altın tutuşturmak değil!
Bu yüzden asla 'zenginler ebeveyn olsun sadece' gibi bir söze ya da 'fakirler insan gibi yaşayamaz' sözlerine sessiz kalmam, kalamam. Evet, herkes ebeveyn olmamalı. Ama asıl kriter, maddiyat değil karakter olmalı. Daha kendini yetiştirememiş insanlara hamilelik kadar güzel bir müjde verilmemeli. Daha bir hayvanı sevmekten aciz insansılar, bebeklere el sürememeli. Şeyma'nın kızı olmamalıydı mesela, evlat hasreti çeken onlarca insan varken. Her hafta farklı bir adamla annesini gören bir çocuğun gelecekte topluma yararı değil, zararı olur çünkü ☾
zengin olmayan insanlar paraya pula önem vermeyen paylaşmayı bilen insanlar ve dünyada zenginler azınlıktadır. eğer sadece zenginler cocuk yapıcak olursa herşeyde olduğu gibi onda da cimrilik yapıp insan neslinin yok olmasına sebep olurlar. ayrıca bu durum hakkaniyete aykırıdır zengin ve zengin olmayanları karşı karşıya getirip dünyayı kaosa sürükleyecektir sonuc her açıdan insan neslinin ya savaştan ya da yetersiz üremeden yok olmayla yüz yüze kalmasına sebep olacaktır. iyisi mi şu mübarek Ramazan ayında zenginlerin daha çok paylaşmayı öğrenmesi, zengin ve zengin olmayan insanların birbiriyle sevgi saygı hakkaniyet çerçevesinde geçinmesi ve dünya barışının bozulmaması huzurun kaçmaması
Bu konuda herkes beni gömecek bunu biliyorum fakat gerçekten fakir bir insanın çoçuk yapması bana çok saçma geliyor adam gibi eğitim veremessin düzgün bir hayatı olmaz sürekli mücadele etmek zorun da kalacak ben de fakir bir ailenin evladıyım hergun küfür ediyorum paraniz yok madem sizin neyinize çocuk yapmak dışarı boşalsaydin diyorum
Cevap
53Cevap
Hayır yapmasın diyemem ama ekonomik durumu gerçekten kaldıracak durumda olmayanlar yapmasın çünkü bebek büyütmek gerçekten kolay değil ve hiçbir bebek annesinin ya da babasının ekonomik olarak düşüklüğünün bedelini çekmek zorunda değil
bir konu hakkında fikir almam lazım
neden merak ettin
Zengin olmayanlar maksimum bir çocuk dogursunlar çok istiyorlarsa. Genelde fakir olup 5 10 çocuk yapan oluyor çok sinir bozucu ya sen daha kendine bakamıyorsun habire ne diye yumurtlayip duruyorsun. Allah rızkını veriri cart curt bu zirvaliklari bı kenara bırakalım paran yoksa pek bı önemin olmuyor bu hayatta. Hiç aç kalmamış yoksulluk çekmemiş insanlar da önemli olan güzel sevgi vermek diye yazmış para önemli değilmişmiş. Paran yoksa sevgiyi de rahatça veremezsin hep yarını düşünürsün kaygıyla huzur falan filan hepsi yalan olur.
Fakirseniz ve çok cahilseniz çocuk yapmayın!!!
Teşekkür ederim
Zenginlik sadece maddesel bir kavram. Zengin olup da çocuğunu doğru düzgün yetiştiremeyen veya çocuğa kötü bir hayat sunan, sevgisiz büyüten vs binlerce insan var. Zengin olmayan değil de çocuğunu belli bir yaşa kadar kendisinden önce düşünecek gerçek merhamet, fedakarlık ve bilinç sahibi olamayan insanlar çocuk yapmasın. Herkes çocuk yapar, doğurabilir ama herkes gerçek bir anne-baba olamaz. Bu yüzden somut ve maddesel değerlere değil, soyut ve manevi değerlere, duygusal zekanın gelişimine göre çocuk sahibi olmak daha doğru. Sonuçta çocuk büyüyünce bir şekilde hayatını sürdürebilir ama manevi değerler aşılanmadan o çocuk ilerde gerçek bir birey bile olamaz.
Ayn
Ben burada bile doğurulmasına karşıyım. Eğitim berbat, sınavlar ömür törpüsü, iş bulma zaten apayrı bir konu üzerine makale yazılır, ekonomi de gördüğünüz gibi, bi de bütün bunlar yetmiyormuş gibi etraf "Bana niye öyle baktın, neden yanımdan farklı geçtin?" tarzı nedenlerden ötürü karşısındaki insana saldırıp taciz edebilecek insanlarla dolu... Zaten bu ordan burdan hamilelik fotoğraflarını paylaşanlara özenip anneliğin tek bir harfini bile içinde bulundurmayanlar çocuk yapıyor onlara zaten artık diyecek bişeyim yok çocuklara üzülüyorum.
Tabi yine de herkesin kendi kararı sonuçta ben bunu yazdım diye kimse çocuk yapmayı bırakacak değil ancak dikkatli düşünün abi. Oyuncak değil o, bir insan.
Zengin olmayanlar değil, çocuk yetiştirecek kapasitede olmayanlar çocuk yapmasın. Zengin olsam bile çocuğumu şımarık değil, mütevazi yetiştirmeye özen gösteririm. Çocuk yapmak anne baba olmak değildir. Topluma yararlı birey yetiştirmek anne baba olmak demektir.
Beyin denilen organını kullanamayan kimse çocuk yapmasın. Zenginlik veya fakirlikle alakası yok, bi çocuğun paraya değil güzel bir eğitime ihtiyacı var. Hayata onu güzel hazırlayabilecek ebeveynlere. Çocuğu parayla değil, bilgi ve ahlakla beslemeli, iyi bir birey olmasını sağlamalı. Şeyma Subaşı gibi insanların hayatına özenen bir çocuk yetiştiren anne/babanın suçu ve beyinsizliği, manevi yönden çocuğu aç bıraktıkları için.
İyi bir eğitim için dw para gerekiyor.
Cut.
@Freddy1616 hayır kendini yetiştirmiş, okumuş, öğrenmiş ebeveynler gerekli. İlk eğitimi sonuçta onlar veriyor hatta en önemli eğitimi.
O zaman da aşırı Kalifiye oluyor. Tecrübe ile sabit...
Ok
Bence sadece maddi açıdan da bakmamak lazım olaylara.. illaki karşılaşmışsınızdır zengin durumu çok iyi çocuklarının üstüne titriyolar ama aile kavramı yok hatta belki de ayrılar hiç bir çocuk anne ve babasıyla ayrı ayrı görüşmek, ayrı evlerde oturmak istemez ikisinden biri için hep bi boşluk hisseder,
Bazıları var çok zenginler ama çocuklarını çok sıkıyolar hayatını yaşayamıyo çok basit bir örnek vereyim dışarıya çıkamıyolar.
Bence çocuk sahibi olmak isteyen ailelerde aranacak kriterlerden birisi çocuğunu maddi açıdan rahat ettirmek olabilir ama demek istediğim sadece maddi değil manevi açıdan da ebeveyn olduklarının farkında olmalarıdır. Yani bu sorumluluğu kaldırabilecek kişiler anne ve baba olmalıdır..
çocuğa düzgün bakabilecek herzaman hiç bir ihtiyacından kısmicaksa neden yapamasınlar zaten diğer türlüsü de kendine bile yetemeyen insanların yapmasını bende doğru bulmuyorum ve ayrıca insanların kendi bencil istekleri üzerine çocuk yapmalarına da karşıyım
Kimse boyle birseyi talep etme hakkina sahip degil. Eger toplum egitimli bireylerden olusursa hicbir ebeveyn sorumlulugunu alamayacagi cocugu dunyaya getirmeyecektir. Bu mantiga gore cocugu dunyaya getirdiginde maddi durumu iyi olan bir bireyin ileride maddi durumu kotuye giderse ne yapmaliyiz?
Hiç yapmasın değil de maddi durumuna göre yapsın diyelim. Ne fakir insanlar var durumuna bakmayıp sürekli doğuranlar tabi buna bilinçsizliğin de payı var korunmuyorlar. Sağlık ocaklarında bile artık doğum kontrol , aile planlama odaları mevcut ayrıca şeyma subaşına özenen evlat da ne bileyim 😑
ya bunları düşünen insan çocuk yapmaz zaten onlar çocuk yapmak için yapıyor
allah verir rızkımı diyor boş beleş işler yani kendi cahillikleri yüzünden olan çocuklara oluyor
sen çalışma etme allah verir
sen de bir anadan doğdun neden böyle büyüdün vermedi mi allah?
yok basmıyor ki kafaları yerde kuru ekmek bulsalar bugünde karnımız doydu deyip şükür ediyorlar
onlara acımıyorum ben çocuklara acıyorum gerçekten
Aynen vallah ben de aciyorum
Zengin olmak değil de çocuğun temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak kadar maddi durumu olmayanlar çocuk yapmasın bence çünkü o çocuk o şartlar altında fakirlikle büyümek zorunda değil çok fakir olup 5-10 çocuk yapanları anlamıyorum bari 1 tane yap niye 5-10 tane doğurup çocuklarını daha da kötü şartlara sokuyorsun yazık değil mi
bence insanlar kısırlaştırılmalı ya tamamen ya sınırlı yani 1 2 çocuktan sonra çocuk yapamayacak tüm dünyada yapılmalı bazıları bir sürü çocuk yapıp sokağa bırakıyorlar ilgilenmiyor onlarda hırsız gaspçı torbacı oluyor.
inşallah bu covid aşısı öyle yapıyordur.
İyi bir ebeveyn olmanın yolu zenginlikten geçmiyor bence..
Sırf zengin değil diye çocuk isteyemezler mi veya bir çocuğun sorumluluğunu alamazlar mı? Ne kadar saçma bir zihniyetiniz var, her insan çocuk sahibi olabilir.
Hayır, o durumdan çıkana kdr yapmasınlar bir zahmet, çünkü o çocuğa onu yaşatmaya hakları yok, ama işin kötü tarafı o tarz insanlar çocukları kendileri için kurtuluş yolu olarak da görebiliyor, fazla çocuk yapmaları bu minvalde açıklanabilir
birde üstelik Türkiyede zaten insanlar arası gelir dağılımı eşitsizliği farkı yeterince var, birçok batı ülkesinde insanlar arası gelir farkı (gini katsayısı denen bir kavram var hatta bununla ilgili) daha az, bizde orta direk denilen kısım ne yazık ki gittikçe kayboluyor gibi
Zengin olmasına gerek yok ama çok fakirlerse de ellerinden geldikçe hamile kalmamaya ve hamile bırakmamaya dikkat etmeliler. Kirayı zor ödeyen ve heryere borcu olan birinin 4. Kez çocuk hayali kurması bana çok garip geliyor.
Canım ben de sana ne katılıyorum ne katılmıyorum yani ben mesela bundan sonra özellikle kısa sürede hiç çocuk yapmayı düşünmüyorum ama sürekli seks 😊 yok eğer yapmaya karar verirsem de beni kimse durduramaz 15-20 çocuğum olabilir 🤣🤣
Maddiyat sikinti degil zar zorda olsa bakilir çocuk yetiştirilir fakat ben iyi bir gelecek sağlayamıyacağım çocuğu yapmak istemem. İyi bir egitim , sosyal hayat , beslenme ve giyinme v. b ihtiyaclarinin tamamini iyi bir sekilde yerine getiremiceksem cocugumun eziyet cekmesine gerek yok 🤷🏾♂️
Yaşadığımız ülkenin tamamı Zengin tabi haklısın.
ama sen bu zekayla çoçuk yapma
Yazıktır günahtır ülkenin geleceğine bir katkısı olmaz evladının.
Herkes bakabilecegi kadar değilde ilgilenebilecegi kadar yapsa yani beş tane yapıp saldım çayıra mevlam Kayıra gibi olmasa her şey sadece karnını doyurmak la olmuyor
Ekonomik durumu iyi olmayan yapmasin bi zahmet sonra olan cocuklara oluyor kotu bir hayat yasiyorlar bence cocuklarin egitimi sosyal aktiviteleri vs icin para ayirmadiklari surece kimse yapmamalı
Herkes durumuna göre çocuk yapmalı bu devirde 2den fazla çocuk sacmalık ay birde Suriyeliler 10 tane yapıyor ya sinirim bozuluyor
Zengin olmayan çocuk yapmasın deyip Şeyma Subaşını örnek vermek yanlış ama ben de çocuğumun mutluluğu için zengin olmadan asla çocuk yapmam
Çocuk yapmak için zengin olmak gerekmiyor ama çocuğunun tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir maddi gelire sahip olmak lazım
"Zengin bir ailen olmaya bilir ama zengin bir aile senden gelebilir" katıldığım bir seminerde öğrenmiştim çok hoşuma gitmişti
Şeyma Subaşı halt etmiş.❌❌❌
Hiç bir insan, iyi yetiştirilmiş bir aile kadar,
önemli bir miras bırakamaz topluma.❗❗❗
Yani Zenginliğin Çocuğa Artısı Genç Yaşta Zengin Olur Ama Fakir Bir İnsan Geleceğini Yakıp Zengin Olabilir Oda Kafasını Kullanırsa
Zengin olunca mutlu olunmuyor her fakirde zengini onemsemiyor.
Unutma bugun savas cikarsa zdngin pi"çler degil cesur fakirler savasacak
Karı sıyırmış.. bakamıyo demekki bakıcıları var. Sadece hayatımı garantiye alıyor Zengin işadamlarından çocuk yaparak
Fakirler niye daha cok? Cunku fakir 4 5 tane cocuk yapiyor ve onlarda fakir oluyorlar oysa zengin 1 2 tane yapiyor
Bu ülkede en çok çocuk kimler yapıyor malum kesim. Zaten azıcık düşünceli insanlar az çocuk yapıyor.
Bu tez çok saçma olmuş.. kişi evladını kendi yetiştirir
Ne demişler zengin parasıyla fakir karısıyla oynarmış 🤣 Anlıyana
Bu arada tamda istesikleri gibi bir düşünce, bilinçli ya da bilinçsiz hizmet ediyorsun. Nüfus azaltımı Dünyanın kaynaklarının zengin azınlığa kalması vs
Ben fakiri istiyorum 😂😅Parayla oynayan işime yaramaz
🤣👍🏻
Bence beyni olmayan yapmasın yeteri kadar canımsın mevcut zaten
Lol geri z*ekalı yazdım canımsın diye çevirmiş
Yapmasin evet. kisitlanmali. Belli bir maddi gucun uzerinde degilse yapilmamali
cocuk için evet belli bir miktar para lazim ama zengin olmak gerekmiyor
Rizki veren Allah tir ama bi yandanda cocugun ailesi zengin degilse trde ozellikle cok saglam bir psikolojiye sahip olmasi gerek yoksa cok mutsuz olur
Hem ekmeğin yok hem şeftali yicen anca salatalık yiyin 🤣
O soru oyle degıl. Benım gıbı düşünen cahiller cocuk yapmasın bence olacak o.
Şeyma subaşının çocuk istemeyen fakir bir anne ve babası varmış, biliyormuydunuz🤗
İçerik ile başlık farklı anlamlar taşıyor. Bu da bir yana, fikrine katılmıyorum.
Bir kişi nin yaptığı hata herkese veya genelleme yapilamaz
Sana mı soracaklar? Asıl zenginler çocuk yapmasın, malları bir işe yarar
Fakir aileden geldim. Ne evlenebiliyorum ne bir ev alabiliyorum. Hep sıkıntı stres. Saçlarım beyazlıyor ve dökülmeye başladı. Bu hayatı ben seçmedim. Allaha sığınıp yaşamaya devam ediyorum.
Şeyma Subaşı'nın hayatını özenen bir evladım zaten hiç olmasın daha iyi
Aslında doğru söylüyorsun belli geliri olan yapmamalı veya 1 çocuk ile kısıtlanmalı
Yapmasin !!! çok istiyorsa 1 tane yapsın ama ona maddi manevi yetebilecekse
Yani bu kadınım hayatına özenip çocuk yapanlara şaşıyorum var mı öyle insanlar
Şeyma'ya özenen bir evladım olursa evatlıktan reddederim mk
Bundan snra herkes senden onay alsın çocuk yapmak için.
Zengine özenmek değil ama yapacağınız çocuğa vereceğiniz imkanlar önemli.
Şu sartlardş bakımınıda düşünmek lazım. Yapmakla olmuyor sadece , öyle olsa jsjsnsb
Çok uç bi örnek ya, abartı soru, çocuk sahibi olmak zengin de olsan fakir de olsan büyük sorumluluk, çocuklara bayılıyorum ama çok zor bir karar, aynı evlenmek kadar zor bir karar bana göre...
Cahil yobaz kadın erkek ayrımı yapanlar çoçuk yapmasa dünya daha güzel olurdu
Hayır yapmasın diyemeyiz, ama maddi durumu el vermeyenler de pırtlak gibi doğurmasınlar olan çocuklara oluyor. Onlarda bir insan birer birey o yüzden kimse kimsenin hayatını zehir etmemeli
Zengin olmayanlar değil genetiği çöp çirkin olanlar yapmasın.
Zennginlikten kastin ne erkeklere mi laf sokuyon zengine satarsın kendini koyarlar cocugu icine
Yani annem bütün zengin erkeklerle yatiyor onun parasını yiyor diye özenmem çocuğum da buna özlemiyorsa kendime bakarım bi bu çocuk olmuş mu diye
Çocuk sahibi olmak için zengin olmak gerekmiyor ancak çocuğa iyi bir hayat verebilmek için düzenli geliriniz olması şart
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?