• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Çocuk & Ebeveyn

Oğluma pembe mont aldım herkes kız sanıyor, renklerin cinsiyeti var mıdır?

pinkmom
pinkmom Takip Et
FenomenBilge Yaş: 37
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
75
Yapay Zekaya Sor
Nasıl bir dayatmadır bu ''sen ne güzel bir kızsın'' deyip sevmeye kalkan biri bile oldu. Renklerin cinsiyeti var mıdır?
Sevgi Soruları Mont Soruları Güzellik Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
12 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • endmuhh
    endmuhh Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 31%
    +1 yıl

evet wardır. bir insanın kız ya da erkek olması hayatına dair hemen herseyi etkiler. kız saati erkek saati bile var. aslına bakacak olursanız saatin cinsiyetinin olması bence cok garip hep bana ilginç gelmiştir. neticede bilektir yani olay. kız bileği biraz daha ince olur. sizde ayar kademe ile o işi çözersiniz ki öyle zaten. ama altta yatan sebep ne. merakımın bu yönde kullandım. ve benim düşüncem şu şekilde gelişti. genelde cinsiyetler kendi dünyalarını kurmayı seviyorlar. özellikle kızlar. misal kız erkek tuvaletini birleştirsen kızlar kızca bir alan lazım derler istemezler. kadın doğası mı diyim. hani büyük tuvalet yapsak insanlar kimseye elleşmese gelen erkekler top olsa dahi kızlar karsı cıkar. ozellikle kızlar farklılasmayı istiyorlar. özel olmayı. öyle bir psikoloji var altta. erkek düz siyah beyaz televizyon. biz renkli gibi. o yüzden kız erkek saati var gözlükler keza. bence ana sebep bu. misal tüm erkekler pembe giyinse kızlar pembeyi direk silerler hayatından. çaya meraklı pek kız bulamazsınız oyle bile olsa saklar kız. kızlar kahvecidir. ekreklerde pek sevmez. vs vs

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• MRisTT
    MRisTT Takip Et
    Guru Yaş: 46 , eic 92%
    +1 yıl

Renklerin cinsiyeti yoktur. Ama bebeklerin renkleri bellidir.
    Kız, erkek Bebek ayrımı renkler ile yapılır. Fiziki olarak çok farklı değillerdir çünkü.

Düne kadar ve hala da var olduğu şekli ile nüfus kağıtları erkeklerde mavi, kadınlarda pembedir.

Dünyaya bakarsanız kız çocukları Pembe gibi uçuk renkler ve erkek çocuklarida yine mavi vb giyer.

Sen giydirmisdin sorun yok. Ben kimliklerini kendileri öğretmene kadar giydirmedim. Giydirmem. Seçim senin.

Okul çağında değil oğlun anlaşılan. İki gün sonra dalga geçtiler diye bir daha gitmezdi. Çocuklar bu konuda gaddar ve dalga geçilir. Ama yine de ebeveyn sensin. Seçim senin.

0
    0 Yorumla
  • VoyagerA
    VoyagerA Takip Et
    Xper 5 Yaş: 43 , eic 100%
    +1 yıl

Ben Moda Tasarımı okudum.
    Evet insanlar renkleri kodlarlar ve bu kodlama insanların yaşamını kolaylaştırmak içindir. Mesela bir cenaze törenine gittiğinizde Siyah giyersiniz. Bu sizin de yas tuttuğunuzu gösterir. İnsanlar renklerle mesajlar verirler.
    Kadınlar dişiliklerini Pembe renkle öne çıkarırlar. Pembe renk mucizevi bir renktir. Dikkat çeken bir renktir hem de dalga boyları Kırmızı kadar kısa olmadığı için için
    gözü yormaz.
    Erkekler için belli bir renk yoktur ama çoğu insan maviyle ilişkilendirir. Normalde erkekler daha koyu renkleri seçerler.

0
    0 Yorumla
  • avicenna90
    avicenna90 Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 98%
    +1 yıl

Bunu yapan moda trendlerini oluşturanlar algı bu şekilde yapılmış pembeler morlar kız maviler erkekler sadece kıyafet de değil kadını erkeği temsil eden ikonlarda bile kadın pembe erkek mavi yoksa ben oğluma pembe polo tshirt laci şort ve şapka şeklinde giydiriyorum ayrıca Oğlum tam bir turuncu delisi kırmızı da seviyor onlarda kadınların çok kullandığı renkler onu da erkekler kullanıyor ne alaka saçmalık..

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

78

Cevap

70

Cevap

• Redamancy-4
    Redamancy-4 Takip Et
    FenomenMentor Yaş: 22
    +1 yıl
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.

Hayır aslında olmaması gerek ama Türkiye çok geri bir toplum olduğu için oldukça normal böyle demeleri

16
    0 Yorumla
  • saçmabirkişilik
    saçmabirkişilik Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 81%
    +1 yıl
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 455 cevap paylaştı.

Renklerin cinsiyeti yoktur belki ama çağrışımları vardır. Pembe ise aralarında en problematik renk bana sorarsanız. Renklerin cinsiyetsiz olduğunu tonunu bilmesem de, pembe üzerinden kanıtlamaya çalışmakla risk almışsınız. Tek tek herkese bunu anlatacak enerjiniz var mı gerçekten?
    Kıza siyah, mavi veya yeşil kıyafetler giydirildiğinde bir erkek çocuğuna pembe mont giydirmekle aynı duruma gelmeyecektir. Bana sorarsanız ben de oğluma pembe mont giydirmezdim. Genel olarak dişiliği sembolize eder çünkü. Ben pembe gömlek giyen erkekleri de garipserim örneğin. Velhasıl, renklerin cinsiyetini
    yoktur ama günümüzdeki pozisyonunda biz pembeyi hep kadına/ kıza yakıştırırız. Sevgiler.

2
    0 Yorumla
  • Ragnarøkkr
    Ragnarøkkr Takip Et
    Xper 6 Yaş: 42 , eic 91%
    +1 yıl

Bu cinsiyetsizlik, eşitlik konularının aşırı şekilde abartıldığını düşünüyorum. İnsan doğasına aykırı bir noktaya doğru gidiyor bu. Etrafa bakıyorum, feminen erkekler ve erkeksi kadınlar (cinsel eğilimleri kastetmiyorum) artıyor. Arabayla ters yönden gelen bir kadına geri gitmeyi bile beceremediği için yol veriyorum, camı açıp veryansın ediyor. Toplu taşımalarda, yollarda üstüme çıkan erkek neredeyse yok, kadınlar ise yer üstümden geçiyorlar, üstelik bir "pardon" bile demiyorlar. Kadının zarif, erkeğin düşünceli olması gerektiğini düşünüyorum.

Bir konuda hemen toplumumuzun kötülenmesini de yanlış buluyorum. Geri kafalı olduğumuz için gibi sözler hoş gelmiyor. Renklerin cinsiyeti yoktur fakat bazı şeyler dünyanın her yerinde simgeleşmiştir. Victoria's Secret'ın logosu neden mavi değilse James Bond aynı nedenle hiçbir sahnesinde pembe giymez.

1
    0 Yorumla
  • firebreather95
    firebreather95 Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 91%
    +1 yıl

Renklerin cinsiyeti yoktur fakat çocukların renkleri vardır. Açıkçası bence bebeklikte ve erken çocuklukta her çocuğun cinsiyeti bakıldığı gibi anlaşılmıyor. Ben ne zaman bir bebek sevecek olsam önce kıyafetlerine bakarak kız mı erkek mi olduğunu çözmeye çalışır, ona göre de severim. Zaten kendi tercihine bıraktığın zamanda erkekler mavi kızlar pembe isteyecektir. Herkesin kız sanması gerçekten simadan anlaşılmadığı için pembe giydi diye olsa da yok erkek dediğinizde bir şey diyeceklerini sanmıyorum. Şahsen bana olunca aaa kusura bakmayın ben öyle sandım deyip mahcup hissediyorum.

1
    0 Yorumla
  • mavimiilena_1
    mavimiilena_1 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 84%
    +1 yıl

Merhaba yaşadığınız duruma üzüldüm fakat doğru olanı yapmışsınız. Renklerin cinsiyeti tabii ki yoktur. Çünkü özgür bir ülkede yaşıyoruz. Herkes istediğini giyebilir ve istediği renkte.. Fakat toplumun bize dayattığı, kural gibi gösterdiği, özellikle kız çocukların “prenses” adıyla anıldığı ülkede pembe renk, erkek çocukların ise “süper kahraman” adıyla anıldığı mavi renk tercihleri oluyor. Bu da alışılagelmiş bir durum olduğu için insanlar renkleri cinsiyete göre sınıflandırıyor.
    Oğlunuz eminim çok tatlıdır ve siz pembe renk giydirmeye, toplumun kalıplaşmış düşüncelerinden arınmasına yardımcı olun. :)

0
    0 Yorumla
  • Melike0ist
    Melike0ist Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 97%
    +1 yıl

Renklerin cinsiyeti olur. Sıcak renk soğuk renk vs anlatmıyım şimdi gidin biraz renk bilgisi öğrenin.
    Oğluna verilen tepki de farklı olucam diye bu kadar kasmandan daha cringe değil.
    Ben de şeyi merak ediyorum mesela napıyorsunuz oturup akşama kadar "Bugün ayarsız ve aykırı ne yumurtlayabilirim hmm🤔" "hofff çok farklı olmam gerek kahretsin" "şu tabularınızı bi yıkın artık" ne bu gerçekten anlamıyorum. Sürekli ayarsız hareketler aykırı/farklı değil komik oluyorsunuz bilin yani 😂

0
    1 Yorumla
    • PınarSerah6
      PınarSerah6
      +1 yıl

😂 😂

Yorumla
  • uğurböceği0000
    uğurböceği0000 Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 99%
    +1 yıl

Evet vardır. Pembe kız sembolü Mavi Erkek sembolüdür türkiyede tabi japonya gibi ülkelerde tam tersi olanlarda var ama günümüz türkiyesinde pembe kız sembolü. O yüzden oğlunu kız sanmaları gayet normal. Bunu değiştirmek için oğluna mavi renk mont alabilirsin ya da siyah o zaman sanmazlar herhalde

2
    0 Yorumla
  • barraquda
    barraquda Takip Et
    Master Yaş: 44 , eic 58%
    +1 yıl

çocuk ve bebeklerde erkeklere mavi kızlara pembe giydirirler genellikle.. cinsiyeti belli olsun diye.. sizin de erkek çocuğa özellikle pembe renk seçmenizi tuhaf buldum açıkçası.. o kadar renk dururken, özellikle neden pembe? kızlarla en çok bağdaştırılan... veya tamam pembe gömlek tişört falan olabilir ama , pembe mont giyen bir erkek gördünüz mü Allahaşkına? demek ki bazı şeylerde ayrım var toplumda.. ben de pembe göreyim bebekte, kız diye severdim.

1
    0 Yorumla
  • KahveSacliHeRif
    KahveSacliHeRif Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 46%
    +1 yıl

İki sevgilinin cafede elele tutusup sandalyelerı yakınlastırmasını tuhaf ve ayıp bulan bir toplumdan bahsediyoruz. çokda ütopik hayallere girmemek lazım. Annelerin babaların cogu kız odasını yenı dogacak cocukların zıbınlarının renklerını kızsa pembe erkekse mavı yapıyor.

Biz nedersek dıyelım renklerın cınsıyetı toplumda var.

0
    0 Yorumla
  • HuseyinEdaSimsek_
    HuseyinEdaSimsek_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 93%
    +1 yıl

Tabikide yoktur fakat biraz buyuyene kadar yuzu oturana kadar renk tercihind dikkat edelim insanimiz cahillikte bulunup birden karistirabiliyor. Cocugun psikolojisi etkilenmemesi icin yuzu oturana kadar dikkat edilmesi gerek diye dusunuyorum. Ben tonuna dikkat edildigi surece esmer olarak pembe gomlek giyerim oglumda buyudukten sonra neden olmasin

0
    0 Yorumla
  • SicillianNajdorf
    SicillianNajdorf Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 94%
    +1 yıl

Renklerin cinsiyeti yoktur fakat anlamları vardır. Çocuğunuz erkek çocuğu feminen bir estetik onun maskülen kimliğine zarar verebilir. Bu da gençlik zamanında karşı cinsleri tarafından sevilmemesine neden olur. Bu da öz güvenini kısıtlar. Pasif agresif olur. Başarısını etkiler. Mutsuz olur.

0
    0 Yorumla
  • KomandoYüzbaşı
    KomandoYüzbaşı Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Bunu tartıştığımız sitede erkek hesapların mavi, kız hesapların pembe olması sorunu :D
    Bence renklerin cinsiyeti olmamalı açıkcası ben pembe rengi maviden çok seviyorum ve otomobillerimden birisi pembe. Trafikte içini görmeden kadın sanıp sıkıştıran taciz eden insanlarla kavga etmekten bıktım, bir de utanmadan pardon abi erkek olduğunu anlamadık diyen var.

0
    0 Yorumla
  • Sjwjdnjejdndnd
    Sjwjdnjejdndnd Takip Et
    Xper 6 Yaş: 22 , eic 78%
    +1 yıl

Tabiki hayır. Pembe kadınları, mavi erkekleri temsil ediyorsa eğer, peki neden o zaman kadınlar mavi bir şey giydiklerinde buna bir şey söyleyen olmuyor, hatta güzel gözüktüğünu bile söylüyorlar, Ama erkekler pembe giyince kadın oluyorlar. Yani bu ne şimdi? Mesela bu gün ben arkadaşımın doğum gününe girdim. Kıyafetim kot elbiseydi. Yani mavi. Ojelerim de maviydi. Mavi yüzük takmıştım. Ne yani ben erkek mıyım şimdi?

0
    0 Yorumla
  • Jidotojimoshi
    Jidotojimoshi Takip Et
    Guru Yaş: 44 , eic 96%
    +1 yıl

Kızlar İçin Pembe Erkekler için Mavi! Ne kadar da cinsiyetçi anlamlar yüklenmek istenmese de Üniversal bir şeydir bu, kalıp, tabu, jargon vs vs budur ve böyle devam edecektir.
    Ben pembe tişört ve gömlek giyerim, kim ne düşünürse düşünsün takmam rengini…

0
    0 Yorumla
  • ba_tu_han
    ba_tu_han Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 99%
    +1 yıl

Şu yorumlara bakar mısınız ülkemi üklemin insanlarını kültürü yaşam tarzını irdeleyen yargılayan hakir basitleştirip küçük görenler nasıl bi toplum olduk nerde hangi kültürle yaşıyoruz medenilik yaşam tarzımız bumudur.
    Penbe bi giysi ya da renk için ülkeni ya da insanlarını basitleştirmek basit görmekmi

0
    0 Yorumla
  • geistim
    geistim Takip Et
    Yoda Yaş: 110 , eic 100%
    +1 yıl

Hayır, yoktur. Bende bu yüzden sürekli yeşil ve moru kullanmayı düşünüyorum çocuğumun kıyafetlerinde. Sonuçta onlara göre pembe kız, mavi erkek rengi. Mor renk değil mi bu durumda?

İkisinin karışımından oluşuyor sonuçta. Bence bu algıyı kırmalıyız. Ama sitede bile kızlar pembe, erkekler mavi olarak ayrılırken bu algıyı yıkmak pek kolay gibi görünmüyor ☾

0
    0 Yorumla
  • Çaykovskiii
    Çaykovskiii Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 36%
    +1 yıl

Evet vardır. Cinsiyetci kalıplara kafa tutacam diye oğluşun psikolojisiyle oynayamam isteyen oğluna etek elbise de giydirsin pembe de ama yanlış ben yapmam

3
    0 Yorumla
  • vkthy
    vkthy Takip Et
    Xper 1 Yaş: 25
    +1 yıl

Renklerin kesinlikle cinsiyeti yoktur, olamaz. Bu yalnızca insanların kalıplaştırdığı bir yargıdan ibaret. Öyle öğrenilmiş öyle gidiyor.

Gökyüzü, denizler, okyanuslar mavi mesela, yapraklar yeşil. O halde gökyüzü erkektir diyebilir miyiz?

Doğaya aykırı kalıplar uydurup bir de bunlara inanıyoruz ya, umarım kendimize geliriz.

2
    0 Yorumla
  • DreamGhosters
    DreamGhosters Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 98%
    +1 yıl

Evet vardır, popülizmi bir yana bırakın insanda psikolojik etkileri vardır çocuğu bozarsınız, birde resimler çeker kötü hatıralar bırakırsınız, popülistliğin anlamı yok değiştirin montunu

2
    0 Yorumla
  • OguzhanAlex
    OguzhanAlex Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Rengin cinsiyeti ypktur benim bir montumda pembe sürekli kullandığım kulaklığımda pembe insanların ne dediği önemli değil oğlun pembe bir şey kullanınca kız olmayacak onların kız demesiyle de kız olmayacak

0
    0 Yorumla
  • semxsem
    semxsem Takip Et
    Master Yaş: 45 , eic 97%
    +1 yıl

Beni kız doğacağım diye elbiseler kırmızı beşik pembe saçlar omuzda tepede kırmızı kurdale büyümüşüm
    İnanmayacaksın yeminne hatırlıyorum bu kızmı erkekmi diye soruyorlardı
    İyi kurtulmuşum bu durum çocuk psikolojisi için çok sağlıklı değil😬

0
    0 Yorumla
  • dnapink
    dnapink Takip Et
    Xper 7 Yaş: 25 , eic 95%
    +1 yıl

Ben bebe çocuk giyim tasarımcısıyim renklerin cinsiyeti olamaz olmamalı bunları lütfen cocuklariniza enpoze etmeyin aaa pmbe kız gibi ya da aaa mavi erkek farma bu tarz konuşulması ozguvenlerini etkiler bırakın istediği rengi giysinler

0
    0 Yorumla
  • FunnySunny
    FunnySunny Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 95%
    +1 yıl

Kızların mavi giymesi tuhaf olmuyorken erkeklerin pembe giymesi bir değişik oluyor hakikaten. Aslında olmaması lazım ama ben bile garipsiyorum görünce. Kadınlar için yaratılan bir renk pembe sanki.
    😃

0
    0 Yorumla
  • Thsmyy
    Thsmyy Takip Et
    Xper 3 Yaş: 23
    +1 yıl

Tabiki yoktur ama insanlar üzerinde özellikle bizim toplumuzda pembe renk kızları mavi ise erkekleri sembol ediyor gibi bir şey insanların psikolojik olarak verdikleri tepki normal bence kız zanneden şahısın yerinde sizde olsanız bende olsam kız çocuğu gözüyle bakarız

1
    0 Yorumla
  • tarihlordu
    tarihlordu Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 85%
    +1 yıl

Renklere bakış açısını bildiğiniz halde oğlunuza pembe giydirip bunun ayıplanmasına tepki vermek. 😅 Maalesef burası Türkiye. Ben kırmızıyı seviyorum diye ayıplanmıştım.

1
    0 Yorumla
  • Spawellness
    Spawellness Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34 , eic 77%
    +1 yıl

Renklerin cinsiyeti elbette yoktur. Fakat dünya üzerinde sadece bizim ülke değil , heryerde pempe rengi kız çoçuklarına alınıp daha çok yakıştırldığı için. İnsanların algıları bu yönle oluşmuştur.

0
    0 Yorumla
  • Jfudkskndnfehsh789
    Jfudkskndnfehsh789 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 72%
    +1 yıl

Bu soruda kızların görüşlerine aldiris etmeyin bence çünkü renk cinsiyeti belirtmese bile çocuğun arkadaslik ilişkilerine zarar verir ama bir kızın mavi giymesi sorun olmaz garip bi toplumuz...

0
    0 Yorumla
  • eceee119
    eceee119 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23 , eic 98%
    +1 yıl

renklerin cinsiyeti yoktur fakat toplumumuzun büyük çoğunlu kızları pembe, erkekleri maviyle özleşleştirdiği için yanlış alaşılmalar olabiliyor ne yazık ki.

0
    0 Yorumla
  • PınarSerah6
    PınarSerah6 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 23
    +1 yıl

Biz kıza pembe, erkeğe mavi, erkek nüfus cüzdanı mavi, kız nüfus cüzdanı pembe, diye ayrım yapmış bir toplum ya da dünya oldugumuz için herkese garip gele bilir ama rengin cinsiyeti olmaz ablam yeni dogum yaptıgın da kız çocuguna mavi renk kıyafet giydirdi bu onun erkek oldugunu göstermez bir çok erkek pembe rengini severek giyiyor bence sizde kulak asmayın rengin cinsiyeti olmaz ayrım yapmaya gerek yok bence

0
    0 Yorumla
  • VesVeseTR
    VesVeseTR Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 98%
    +1 yıl

Yani pembenin de olsun artık bi zahmet şimdi saat olsa pembe ya da bi takı aksesuar olsa bende kullanıyorum pembe çoraplarım var mesela ama mont pembe olunca farklı oluyor

0
    0 Yorumla
  • ezgi_oneli
    ezgi_oneli Takip Et
    Xper 1 Yaş: 27
    +1 yıl

Renklerin tercih edilme durumu cinsiyete göre değil, kişinin zevkine göre olmalıdır. Ciddi, sert ve dominant olmak, bu ataerkil düzendeki ilkel bir dağılımla hep erkeklere verildiği için sanki koyu renkler giymeleri gerekiyormus gibi lanse ediliyor ama bu tamamen saçmalık. Ben bir kız olarak nasıl mavi, kahverengi ve diğer koyu tonları kendime yakistirabiliyorsam bu erkekler ve diğer her insan için de geçerli olmalı.

0
    0 Yorumla
  • BuzlarTrileçesi
    BuzlarTrileçesi Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 50%
    +1 yıl

Pembeyi erkeklere yakıştırıyorum ben. Ama pembe var pembe var. Tonu iyi ayarlamak gerek

3
    0 Yorumla
  • GizemliStalker
    GizemliStalker Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 98%
    +1 yıl

Onlarca renk varken neden pembe? Pembe renk kız çocukları ve kadınlarla kutuplaşmış bir renk. Bende kız sanırım görsem.

1
    0 Yorumla
  • ŞekerKral
    ŞekerKral Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 98%
    +1 yıl

Renklerin cinsiyeti yoktur fakat renklerin cinsiyet kavramı yeni oluşan çocuklarda etkisi büyüktür. Bununla ilgili bir araştırma vardı sanırım.

1
    0 Yorumla
  • dynamiteee
    dynamiteee Takip Et
    Guru Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

Aslında renklerin cinsiyeti olmaz fakat biz çok iyi yargılayıcı ve katı zihniyetli bir toplumda yaşıyoruz

1
    2 Yorumla
    • Lucifer_0
      Lucifer_0
      +1 yıl

Çok haklısın

Yorumla
    • dynamiteee
      dynamiteee
      +1 yıl

🙂🙂

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Yani şimdi insanlar bu şekilde alışmış kendi çevrendeki on insana sorsan dokuzu pembemutlu kızlar tüm Türkiye değiştiremeyeceğimize göre bunu giydiriyorsak da eleştirilere açık olmak lazım diye düşünüyorum

1
    0 Yorumla
  • ProfDiceksiniz
    ProfDiceksiniz Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

Öhm herkes yok diyecek de bende diyorum bir yerde toplum varsa algısı da vardır ve algı her zaman öndedir, o yüzünden vardır. d

1
    0 Yorumla
  • ZeyneOpe
    ZeyneOpe Takip Et
    Xper 6 Yaş: 24 , eic 99%
    +1 yıl

Bence vardır toplumda kabul görmüş bir olgu bu maalesef.

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Ee Yani Haketmişsin Sende Erkeğe Pempe Renk Kıyafet Olur mu Ters İş Gay Toplar bu renk giyiyor genelde Yanlış anlama çocuğa Gay demedim gaylar genelde Pempe Tercih ediyor Diyorum Mor Olabilir Belki ama Pempe olmaz

0
    2 Yorumla
    • ghhbbbbbbbbbbb
      ghhbbbbbbbbbbb
      +1 yıl

Gayler kötü insanlarmış gibi onların giydiği rengi giydirme demen enteresan gerçekten pembeyle morun ne farkı var

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Gay olmak tabiki çok kötü Bi erkeğin top olması neresi normal olabilir gaylar rezil iğrençler kızlar karşı varken erkek erkeğe nedir tövbe renklere gelecek olursam mor giyen erkekler var ama pempe erkek giymiyor giyse bile toplar giyiyor

Yorumla
  • UfkunÖtesi
    UfkunÖtesi Takip Et
    Yoda Yaş: 37 , eic 95%
    +1 yıl

Pembe renk bayanlara simgeliyor. En basitinden bu siteye bak! Kız üyeler pembeli, erkekler mavili görünüyor

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Yoktur tabikide. Herkes her istediğini giyinebilir. Giyim kuşam konusundan cinsiyetçilik , iğrenç yorumlar yapanlardan, insanları giyim tarzlarına göre yargılayanlardan nefret ediyorum. O yüzden kafanıza takmayın. 😊

0
    0 Yorumla
  • smhgsj
    smhgsj Takip Et
    Xper 5 Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

tabiki de yoktur her şeyi cinsiyetle ayırmaları bana çok saçma geliyor türk halkı da maalesef bu konularda çok cahil

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Kesinlikle rengin cinsiyeti yok. mesela benim kesim erkek ama ona pembe kırmızı renk kıyafetler alıyorum evet millet pembe görünce hemen koz zannediyor çünkü bu senelerden beri olan bir algı ne derse desinler boş ver

0
    0 Yorumla
  • Estacaca
    Estacaca Takip Et
    Yoda Yaş: 106 , eic 86%
    +1 yıl

Renklerin cinsiyete etkisi olmaz, beyni pembe olmasın insanın, adamlık renklerle deyil karakterle olur

0
    0 Yorumla
  • BiBusesin
    BiBusesin Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl

Bence yok ama bebeklere giydirilen renkler belli hepsinini yüzü minnoş ve cinsiyetsiz duruyorlar. Bu sebeple kız sanmaları normal.

0
    0 Yorumla
  • LEYYA_GS
    LEYYA_GS Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 63%
    +1 yıl

Renkleri bile cinsiyetçi zihnimize göre kategorize ediyoruz. Benim için rengin cinsiyeti olmaz. Çocukluğumdan beri en sevdiğim renk mavidir.

0
    0 Yorumla
  • Bay_Nutella
    Bay_Nutella Takip Et
    Master Yaş: 50 , eic 94%
    +1 yıl
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,5b cevap paylaştı.

Fotodaki çocuğa çok yakışmış yanlız🙏Ben oğluma tamamen olmasada pembe giydiriyorum

1
    0 Yorumla
  • osmancorapcı
    osmancorapcı Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 90%
    +1 yıl

Hayır benimde pembe kazağım var gayet severek giyiyorum kimin ne dediğide hiç umrumda olmuyor 🤗

1
    0 Yorumla
  • NinarLui
    NinarLui Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35 , eic 90%
    +1 yıl

Türkiye gibi düşük ıq lu toplumlarda normaldir kız sanmaları

1
    7 Yorumla
    • ba_tu_han
      ba_tu_han
      +1 yıl

Senin toplumunu merak ettim hangi yüksem ıq lu bi toplumdansın Türkiyemin toplumunu ıq sunu bu şekilde yargılama ne haddine

Yorumla
    • NinarLui
      NinarLui
      +1 yıl

@ba_tu_han Japonum
      düşük ıq lu olmadıgınızın aksini kanıtla bana ozaman

Yorumla
    • ba_tu_han
      ba_tu_han
      +1 yıl

Sen kimsinki sana bişey kanıtlayayım ülkemle topluluma hakaret etme cüretini kim verdi sana

Yorumla
    • turlar
      turlar
      +1 yıl

Ninar abla yakuzaya mı çalışıyorsun? Ciddi soruyorum. 🤔😀

Yorumla
    • NinarLui
      NinarLui
      +1 yıl

@ba_tu_han akaryakıt istasyonunda aldığın benzini getiren yani ithal eden kişilerden birisiyim. verdiğim vergi ile bu ülkedeki çarkların dönmesini sağlayan kişilerden birisiyim. senin ilerde çocugunun çocugunun çocugunun borcu oldugu kişiyim. anladın mı kimim sunta beyinli?
      sülalen bir araya gelse ömrü boyunca çalışsa bir arada göremeyeceği parayı ben her yıl bu ülkeye vergi olarak veriyorum. nohut kadar beyninle sen kimsin diye konusma şu hayatta benden çekersin. ikile şimdi

Yorumla
    • NinarLui
      NinarLui
      +1 yıl

@turlar ufak tefek kişilerle işim olmaz yeğenim.

Yorumla
    • turlar
      turlar
      +1 yıl

Ahahahaa

Yorumla
  • Ysf40819
    Ysf40819 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 37 , eic 95%
    +1 yıl

Renklerin cinsiyeti vardır bence. Özellikle küçük yaşlarda

1
    0 Yorumla
  • kendineEsir
    kendineEsir Takip Et
    Xper 4 Yaş: 43
    +1 yıl

Renklerin cinsiyeti olmaz ama Bizim Milletin aklına yerleştirilmiş kadın erkek elbisesi diye bu yüzden normal görülmüyor maalesef pembe vs bazi renklerin erkeklerin giymesi abes görünüyor Bazılarına

0
    0 Yorumla
  • thecutewitch
    thecutewitch Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl

o kadar saçma bir toplum algısı ki bu hayır yani neden varlar hiçbir fikrim yok

0
    0 Yorumla
  • Donfalcone
    Donfalcone Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Rengin cinsiyeti bence de yok ama KS bile kızlara pembe erkeklere mavi vermiş 😂

0
    0 Yorumla
  • benmırıldananadammm
    benmırıldananadammm Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30 , eic 94%
    +1 yıl

Ablacım senin ki şeye benzemiş ruj aldım herkes sürcem zannetmiş gibi bi şry olmuş bu

0
    0 Yorumla
  • everkeğii
    everkeğii Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 36%
    +1 yıl

Yoktur aslında ama işte ülkemizde var maalesef 🤷🏼‍♂️

0
    0 Yorumla
  • TheBatuş
    TheBatuş Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 80%
    +1 yıl

Çocuk olduğu için anlaşılamıyor olabilir belki 😊 ama yoktur bence. En azından switshirt olarak

0
    0 Yorumla
  • enthusiasticpq
    enthusiasticpq Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 66%
    +1 yıl

Kedime pembe ürünler alıyorum dıye bile yadırganıyorum siz düşünün

0
    0 Yorumla
  • pammy7888
    pammy7888 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 28 , eic 98%
    +1 yıl

Erkeklerde pembe giyer yani rengin cinsiyeti yok sonuçta

0
    0 Yorumla
  • freeman0734
    freeman0734 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 48 , eic 89%
    +1 yıl

Yani.. mavi olsa daha iyiydi.. ananevik bi durum... kızlar pembe , erkekler mavi

0
    0 Yorumla
  • zeynebpbuyukinan
    zeynebpbuyukinan Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 99%
    +1 yıl

Ya yoktur tabiki ama pembe denince de akla kız gelir yani bu değişmez.

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (88)
Devamını Gör(133)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Oğluma pembe mont aldım herkes kız sanıyor, renklerin cinsiyeti var mıdır?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Pembe çocuk rengi mi? 32 cevap verildi
Pembe giyinmek çocuksu mu gösteriyor? 33 cevap verildi
Pembe giymenin cinsiyeti var mıdır? 10 cevap verildi
Pembe giymek çocuksu mu? 33 cevap verildi
Pembe giymek çocuksu mu? 30 cevap verildi
Pembe renk ic camasirı kadinı cocuksu gösterir mi? 24 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Neden hep haksızlık edenler ya da haksızlığa uğrayanlar söz konusu oluyor düşündünüz mü, normal insanlar görünmez mi?
  • Senin öfken ne kadar sürer?
  • Şansa inanır mısın?
  • Cahil biriyle sevgili olunur mu?
  • Sen ilişkide eğlenceli biri misin?
  • Bir insanın karakterini ip uçlarını ele verir mi?
  • Amazondan saç bakım ürünleri alır mısınız?
  • Böyle bir odanız olsun ister miydiniz?
  • Sarışın erkekleri yakışıklı buluyor musunuz?
  • Evinizde kaç tane fincan takımı var?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨