+1 yılSana mesaj olarak atıyorsa bir süre atmasan olur mu diyebilirsin. İnstagram hikayelerine atıyorsa bir süre hikayelerine bakmayabilirsin ya da onu takipten çıkabilirsin.
Yakın bir arkadaşınsa çok heyecanlı olduğu için bunu sürekli sağda solda paylaşıyordur. Yine de ne kadar yakın, uzak arkadaşın olursa olsun bunu sana çok göstermemesini iste. 'Ya yanlış anlarsa?' gibi düşüncelerden de uzak dur. Çünkü yapması gereken şey bu.
'Bana bir süreliğine bebek fotoğrafları atmasan olur mu? Biliyorsun yeni düşük yaptım..' diyebilirsin. Böylece yaptığının bir hata olduğunu anlayıp bun tekrarlamayacak. Hem sadece sana değil, bunu yaşamış kişilere de daha hassas davranacak. Böylece hem sen, hem de diğer anne adayları kendini kötü hissetmeyecek ๑03 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkür ederim, bana atıyor ama kötü niyetle yaptığını düşünmüyorum zaten sadece ben bi şey desem o yanlış anlar mı onu düşünüyordum, dediklerini uygulayacağım :)
- +1 yıl
Hayır yanlış anlamaz hatta belki de o da sen söyleyene kadar bunu unutmuştur. Ona tatlı bir dille hatırlatsan anlar ve özür diler senden
- +1 yıl
Teşekkür ederim Bi'bot §
En İyi Cevaplar
+1 yılDüşüncesiz bir insan düşünüyorum insanlar nasıl bu kadar düşüncesiz olabilir yani bilerek kastı hareketler bunlar bence bir insan bu kadar canım olamaz. Kalbini kimsenin kurmasına izin verme de yani sence bu yaptığın hoşmu ben yeni bebeğimi kaybetmiş bir insanım uzulucegim hiç mi aklına gelmiyor? Sokarım öyle arkadaşa sessiz kalma kardesim kimsenin seni bilerek veya bilmeyerek üzmeye hakkı var mı asla yokk. Allah sana en yakın zamanda hayırlı sağlıklı bir evlat versin üzülme sıkma canını her şer de bir hayır vardır güçlü kal
00 Yorumla
+1 yılHayat böyledir, birisi acısını yaşarken saygı bekler birisi mutluluğunu.. İşin özünde kırılmanı gerektirecek bir durum yok. Arkadaşın bu şekilde mutlu oluyorsa bırak devam etsin. Grup değil tek olmayı, hayata öyle bakmayı öğrendiğinde her şey senin için kolaylaşacak.
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız
Şey yaz ilk baş "yaa çok şeker, keşke ben de senin gibi bebeğimin bu zamanlarını görebilsem. Her fotoğrafını attığında aklıma geliyor" belki artniyetli olmayarak arıyordur. Yani seni kırdığının farkında değildir belki de. Bunu yaz buna rağmen atmaya devam ederse kesinlikle artniyetlidir onla konuşmayı kes. Ne düşünürse düşünsün.
01 Yorumla
Soran+1 yılKırıldığımı bilse yapmaz diye düşünüyorum açıkçası. Deneyeceğim bunu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
u +1 yılÖncelikle geçmiş olsun.
Yaşamış olduğunuz durum üzücü.
Ama bir sağlık probleminiz yoksa eğer yine hamile kalırsınız inşallah üzülmeyin.
Arkadaşınızın yaptığı evet düşüncesizce.
Fakat belki de sizin psikolojik olarak iyileştiğinizi düşünüyordur.
Ya da kendi mutluluğu sizin hassasiyetinizi düşünmesinin önüne geçiyordur.
İsterseniz onunla konuşup dikkatli olması gerektiğini söyleyebilirsiniz.
Ama bunun önüne geçseniz başka bir yerde başka biri tarafından bu davranışa yine maruz kalabilirsiniz.
Demem o ki herkesi ince düşünmesi için uyaramayız.
Sizin bu duruma kendi içinizde çözüm bulmanız gerekiyor.
Fakat içinize atarak değil.
Kalıcı ve iyileştirici çözümler olmalı.
Eğer tek başınıza atlatamayacak durumdaysanız yardım almanızı tavsiye ederim mutlaka.
Umarım tez zamanda rabbim sizi tekrar evlat ile müjdeler ve sağlıklı şekilde kucağınıza almanızı nasip eder 🌸22 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim, ilk gebelikte normal dediler herhangi bir problemim yok görünüyor şükür. Çok sağ olun 🙏
- +1 yıl
Rica ederim 🌸
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılUzulmemek lazim hayirlisi böyleymiş...
Bizim de basimiza geldi
Allahtan hayirlisini isteyen insan bunda bir hayir vardir der00 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılBazen susmak en iyisidir yapacak bir şey yok
00 Yorumla Arkadaşınız nazire yaparcasına paylaşım yaptığını düşünmüyorum
Senin kırılgan hassas bir dönemde olduğunu düşünüyorum. Bakis acını değiştirmeye çalışmalısın. Bazı şeylerde kıskanma. imrenme gibi duygular yaşanabilir. fakat bazı şeylerde öyle düşünmemek gerek. bakis acını degsitirip arkadaşınin bebeği için kendini teyze gibi abla gibi düşünürsen senin için iyi olur012 Yorumla
Soran+1 yılbakış açısı değil ki bu, acı. ben kıskanma, imrenme duyguları yaşamıyorum, acımı yaşamaya çalışıyorum
Soran+1 yılyok hayır soruda da dediğim gibi öyle biri değil zaten, hevesi var onun da ilk çocuğu. düşünemiyor sanırım
Soran+1 yıldüşünmesi gerekmiyor mu :)) annesi ölen birinin yanında annesini ballandıra ballandıra anlatabilir yani biri, daha yeni eşini kaybetmiş birinin yanında ay ne güzel bi kocaya sahip olmak denebilir? bu toplum yapısının duygusallığı değil bence ama büyüğümsünüz, ne olduğunu söylemeyeyim ben yine saygım var. olmak zorunda değildir belki size göre ama var :) teşekkürler cevaplarınız için. iyi akşamlar
- +1 yıl
Anlayamadım bisey mi var?
Sosyal medya paylaşımlarında sadece tek hedef siz misiniz.
Öyle değilse sosyal medyada kimse anne baba çocuk paylaşımı yapmamalı. Çünkü milyonlarca insan anne baba çocugunu yitirmiştir.
Şimdi sen desen hergun sadece sana gelip ultrason kıyafet vs konusunu konuşsa sen o zaman haklı olurdun.
Soran+1 yılsosyal medya? bakın bakalım paylaşımımda sosyal medya diye bi şey yazmış mıyım :))
Soran+1 yılyanlış anlaşılma yok, ön yargı var. sorumda herhangi bi sosyal medya yazmamama rağmen kimileri sana mı atıyor, sosyal medyada mı paylaşıyor diye sorarken siz direkt beni (ve türk milletini :) ) duygusal diye yaftaladınız. sıkıntı yok. dediğim gibi, iyi akşamlar size
Düşüncesiz bir arkadaşın varmış. Acılı bir kadına sevincini paylaşmak için de olsa o fotoğraflar atılmaz. Bu durum seni üzüyorsa içine atma. Uygun bir dille bu yaptığı şeyin sana iyi gelmediğini söyle. Ne düşünürse düşünsün. Önemli olan senin ne hissettiğin...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılIyi de bunu kendisinin dikkat etmesi gerek. Kiz arkadasimin annesi vefat etti. Kendi annemle ilgili dahi bir sey anlatmiyorum ona annesi aklina gelirde üzülür diye ki baya da gecti üstünden bu durumun. Baska bir arkadasima anlatıyorum ama mesela. Nerdeydin mesajima gec döndün falan deyince annemle çarşıdaydık diyorum. Ama annesi vefat eden arkadaşım ayni soruyu sordugunda disardaydim ondan dönemedim diyorum. Annemi falan söylemiyorum. Yani insan bunu kendi düşünmeli bence.
21 Yorumla
Soran+1 yılyani haklısın evet ama onun da ilk çocuğu belki çok heyecan yapmıştır diye düşünüyorum, ben olsam ben de düşünürdüm sanırım
+1 yılYaptığı şeyin adı öküzlük... Arkadaşım sandığın insan acınla alay ediyordur belki ya da umursamıyordur bilemessin. Açık açık söyle, "ben bebeğimi düşürdüm ama sen sürekli bunları paylaşıyorsun benimle ne hissetmemi istiyorsun?" de. Bakalım ne yapacak.
00 Yorumla
+1 yılMerhaba, eğer samimi bir dostunsa bahsettiğin kişi, senin çocuğunu kaybetmenden dolayı kendi çocuğunun her anını seninle paylaşarak, onun çocuğunu kendi evladın gibi görüp, onunla birlikte mutlu olmanı bekliyordur. Ama söylediğim gibi samimi bir dostluğunuz yoksa, onun bu davranışlarının seni incittigini soylemelisin ona.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılArkadaşımın çocuğu olmuyordu. Tedavi sürecindeydi. Tedavisi olumlu sonuç verdiğinde ben 5 aylık hamileydim. Ve o zamana kadar ona söylememiştim üzüleceğini bildiğim için. Testi pozitif çıktığında, ben de 5 aylık hamileyim kızım olacak hem de dediğimde çok şaşırmıştı.
Şahsına attığı için düşüncesizlik ediyor bana göre. Tatlı bir dille, inceden uyarmayı dene. İnşallah bana da nasip olur :( yaz belki anlar. Belki...12 Yorumla
Soran+1 yılÇok sevindim senin de arkadaşın adına da 🙏 teşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılBu günler geliirrr geçer. Ben de 3 defa düşük yaptım. Hamile birini görünce moralim bozuluyordu. Ama şimdi cahilce davranmışım diyorum.
Ama imtihan süreçinde olduğun için şu anda sana zor geliyor seni o kadar iyi anlıyorum ki. Dert yanacak hiç kimsem de yoktu. Sabret. Allah en hayırlısından evlatlar versin sana. Amin
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞu an hassas bir dönemdesin ben 9 aylık bebeğimi kaybettigimde herkesin bebeği ölse diyordum keşke içimdeki acıyla herseyi gozume sokuyorlar zannediyordum bebek sevmeye korkuyordum cunku sen nazar edersin gözüylr bakıyorsn diye hissediyordum. Cevrendekilerin hassasiyeti cok önemli benim hem öyle hemde ben hamile kalana kadar bebeginin fotografin paylasmayan arkadasım dostum oldu. Unutma gececek ❤️❤️❤️❤️
16 Yorumla
Soran+1 yılbaşınız sağ olsun sizin de 🙏
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim en kısa zamanda güzel haberler alırsın. Neden düşük yaptın?
Soran+1 yılilk gebeliğimdi, kromozom anomalisi dendi ilk gebeliklerde sık olabiliyormuş sanırım
Cevap sahibi+1 yılNormalde 3 dusukten sonra arastirma yapıliyor ama ihmal etme testlerini yaptır.
Soran+1 yılevet çok anormal bi durum gibi davranmadılar zaten ama gelin bi de bana sorun tabii :) çok teşekkürederim
Cevap sahibi+1 yılMüsait olursan bunlara baktır.
1:) trombofili paneli (12gen incelenmeli)
2:) protein c ve s
3:) lupus
4:) antikardiyopilin igg ve igm
5:) rahim filmi
6:) sprem testi
7:) sprem dna
8:) sprem fish
9:) kromozom
10:) amh
11:) bütün vitamin degerlerinin (eksik olanlarin) tamamlanmasi
12:) anti trombin 3
13:) IFA testleri
14:) tsh
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok geçmiş olsun. Ve Allah sabır versin. Söyleyeceksin açıkca. Ben zor bir durumdayım atlatamadım. Bir süre beni kendi halıme bırakırsan sevinirim de senin düşünmen gerekır ama bak ben uyarıyorum de hatta bir dahada yazmazdm heralde. Düşüncesiz bencil cünkü. Mutlulugunu gitsin baskalarıyla paylassın. Sevineblr ama insan az dusunur.
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkürler 🙏
Atmaması lazımdı haberi varsa eğer. Anlayışlı biriyse, açıklaman yeterli anlayış göstermesi gerekir. Heyecanlı olsa bile senin için üzücü olduğunu bildiği için konuyu açmamaya çalışır. Geçmiş olsun ayrıca 🥺
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkürler
+1 yılUmursamamalısın. Herkes senin gibi ince düşünceli olmayabilir olmak zorunda da değil. Sonuçta onunda bu heyecanı yaşamak hakkı. Şöyle düşün birdaha yasamayacak bunu belki. Seni düşünerek o içine mi atsın?
02 Yorumla- +1 yıl
Direk sana atıyormuş güncellemeyi ueni gördüm. Mesafe koymalısın
Soran+1 yılYok yok sosyal medyaya vs atsa banane zaten herkes atıyor
+1 yılSizler nasıl bir çevrede yetiştiniz bilmiyorum ama empati yoksunu insanlar çevrenizde anladığım kadarıyla acilen bu empati yoksun toksik insanları hayatınızdan çıkarın yoksa sizi geri dönüşü olmayan bir buhrana sokacak
00 Yorumla
+1 yılbebeğini yeni düşürdüğünü söylemedin mi ona, sanırım bilmiyor bunu ve bir anneye göre fazlaca duygusuzca düşüncesizce bir davranış ona bunu yakıştıramadım canım kusura bakma da
02 Yorumla
Soran+1 yılBilmez mi, sık konuştuğum arkadaşım
- +1 yıl
umursamamaya çalış bazı insanlar fitneliğine yapar sırf fesatlık olsun kıskancından çatla diye belki çok melektir bilemem ama bu kadarı fazla. derdinden daha iyi anlayan birileri yokmu senin illaki vardır onlarla konuş daha çok. bir de şunu hiçbir zaman unutma : daima sana iyi gelenlerle muhatap ol gerisi vız gelir tırıs gider canım kendine iyi bak :) her şey güzel gönlünce olsun :) iyi akşamlar :)
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 358 cevap paylaştı.
+1 yılBende bebeğimi yeni kaybettiğimde aynı şeyi hissettim o da anne olacak ve en yakın arkadaşı olduğun için heyecanını seninle paylaşmak istiyor ama haklısın insanın içi acıyor daha hassas olunmalı
02 Yorumla
Soran+1 yılBen de onun için mutluyum ben kaybettim diye başkaları hayatını bitiremez neticede ama bilmiyorum üzülüyorum neticede. Başın sağ olsun
- +1 yıl
Amin kardeşim seninde usulünce ikaz et istersen ya da böyle incitmeden ima et
+1 yılKendi bebeğini hatırlattığını ve üzüldüğünü söyleyebilirsin insani bi durum akıl edemiyor olabilir. ya da numarasını sil sona ekle durumlarına bakma bul bi yolunu bi süre uzak durman daha iyi olur.
02 Yorumla
Soran+1 yılBana şahsi atıyor
- +1 yıl
Ver ağzının payını ne duruyorsun canım
Öncelikle çok geçmiş olsun şu an sen herşeyi çok yalniş anlayacak bir piskolojidesin o yüzden arkadaşının anlayışlı olması lazım ama oda belki kötülüğünü istemiyordur iyi düşünmek lazım
00 Yorumla
+1 yılYani dediğin gibi onun da içine atmasına gerek yok senin de içine atmana gerek yok. Ama sadece Bu süreçte biraz mesafe koysan araya kendin için iyi olur.
00 Yorumla
+1 yılYani bilerek yapıyormuş gibime geldi gerçek bir arkadaş boyle bir sey yapmaz asla. Nispet olsun gibi. Ben uzun bi süre hamile olduğumu bile söyleyemezdim çünkü insan bi garip olur yani
00 YorumlaŞahsına atıyorsa bence çok bencil birisi yani sen yeni bebeğini kaybetmişken bunu yapması hiç doğru değil güzel bir dille bunu açıkla hatta arkadaşını bir kere daha gözden geçir derim
00 Yorumla
+1 yılHayır bence öyle düşünme sonuçta o mutlu ve etrafındakiler de mutlu olsun istiyor. Bence sen de onun adına mutlu ol ve unutma ki yeniden anne olabilirsin bu yüzden dert etme hayırlısı buymuş
00 YorumlaArkadaşın seni biraz anlasa bunu sana gizleyip paylaşırdi
12 Yorumla
Soran+1 yılDirekt bana atıyor
başın sağolsun
söyle direkt. neden onun kabalığına kibarlık yapacaksın?11 Yorumla
Soran+1 yılSağ olun.
Kibarlık değil derdim aslında, çok özel bi duygu anlayabiliyorum ama düşünemiyor sanırım o yüzden kafam karışık
+1 yılNe kötü kalpli bir arkadaşın varmış. Hala nasıl arkadaşım diyebiliyorsun.
02 Yorumla
Soran+1 yılKötü niyetiyle yaptığını düşünmüyorum çünkü
- +1 yıl
Ama kötülük yapıyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence bişi deme bu sefer kıskanıyo de bende işsizim mesela işe giren arkadaşım gözüme sokar gibi ikide bi işe girdim vs diyodu sinir oluyodum o insanla da arkadasligini azalt derim görmemiş birisi olduğu belli
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYani empati yapmak her insanın harcı değil işte eğer dostunsa aklı basmadığı için yapıyordur düşünemiyordur senin durumun hassas kıskançlıkla alakası yok sana acını hatırlatıyor uygun bir dille uyarırsan seni anlayacaktır
00 YorumlaSen haklısın çok çok düşüncesizlik ediyor
Arkadaş iyi gündede kötü gündede yoldaş olandır
Acını paylaş arkadaş değilse çıkar ortaya00 YorumlaBence dürüstçe bu konuyu hâlâ aşamadığını ve kötü hissettiğini belirt
Dürüst olmak en doğrusu 🙄02 Yorumla
Soran+1 yılYanlış anlarsa üzülürüm cidden hevesini bozmak istemiyorum hiç :(
+1 yılGeçmiş olsun. Bunlar evlilikte olan şeyler. İnşallah bir dahaki sefere. Biz de 3. de çocuk sahibi olduk. Arkadaşına da aldırma. Ayıp ediyor. Mutlu olmanızı dilerim.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet normal dediler ilk gebeliğimdi. Çok teşekkürler
Direk şöyle bnce. Bn bebeğimi yeni kaybettm atma bana binaları de acım taze de güzelce
10 Yorumla
+1 yılNispet yapar gibi çok saygısızca.. Rahatsz olduğundan bahset bence..
10 Yorumla
+1 yılŞahsına atıyorsa büyük dengesizmiş derim. Tabi ki söyle ya ne münasebet. Hadsiz.
10 Yorumla
+1 yılÇok düşüncesiz bir arkadaşın varmış. Sen haklısın sürekli atması yanlış.
10 YorumlaSenin acına saygısı olmayan insanla arkadaş kalman saçma
10 Yorumla
+1 yılBen olsam söylerdim ne hissettiğimi. Belli ki akıl edemeyen biri bu tür ince detayları
00 YorumlaBelkide senin mutlu olacağını düşünüyor teselli gibi
00 Yorumla
+1 yılHayır söyleme o da senin bu durumunun üstüne böyle sık sık atıyorsa yuh yani
00 Yorumla
+1 yılSenin bunda kabahatin yok.
Kültürsüz bilinçsiz insanla arkadaşlık yapma empati kurması lazım arkadaşının00 Yorumla
+1 yılAtsın bırak heves ediyor bir sey deme sen Allahdan iste Allah’a bol bol dua et
00 Yorumlaİçine atma sakın. Uygun bir dille izah et arkadaşına. Anlar seni..
00 Yorumlabence onun yanında olmaktan mutlu olduğunu ama şu sıralar bu konuda hassas olduğunu söyle
00 YorumlaDirekt araya mesafe koy böyle birine 1 kelime bile etmeye değmez.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok itici bir davranış Arkadaşının yaptığı, fakirin yanında malından, hastanın yanında sağlığından bahsetme demişler, bazıları göze sokarak ego tatmin ediyor anca.
00 Yorumla
+1 yılYakın zaman da kaybettiysen ve burnuna burnuna sokup duruyorsa zaten onun suçu.
00 Yorumla
+1 yılDüşürdüğünü biliyorsa yaptığı terbiyesizlik engelle gitsin.
00 Yorumlainsanlar ne kadar da görgüsüz olmuş bide arkadaşın yani insan düşünür yazık o kafaya
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar ne kadar düşüncesiz gerçekten onun düşünüp atmaması sana hatırlatmaması lazım
00 Yorumlabiz cok attık ıcımıze sızde atın yapacak en guzel şey
00 Yorumla
+1 yılBazi insanlar yeterince ince düşünceye sahip degil. Artniyetli olarak sana atmiyordur diye düşünüyorum seni yakin bulduğundan seninle sevincini paylaşıyor demek ki. Sen bence belli etmelisin duygusal anlamda etkilendiğini farkında olmayabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSana yeteri kadar destek olduysa hevesini kırma, sen nasıl bunu çok derin yaşıyorsan o da onu yaşıyor olabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAman hepsi uçmuş bunların sil gitsin takip bile etme
03 Yorumla
Soran+1 yılşahsi atıyor sosyal medya kullanmıyorum
Cevap sahibi+1 yılTamam direkt sil engelle milletin moralini bozar böylesi gözümüze soka soka bi hal oldular
Cevap sahibi+1 yılSanarsın yer yüzünde bir tek onlar anne oluyor
+1 yılne desek üzüleceksin ondan dolayı ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN sn arkadaşım unutma vardır hayır ve inş Allah sana öyle güzel seni seven layık evlatLAR verir inş
03 Yorumla
Soran+1 yılAmin inşallah çok sağ olun
- +1 yıl
amin ne demek. iznin olursa bir kaç soru sorabilir miyim lütfen?
- +1 yıl
?
Gizli Üye(25-29)+1 yılArkadaşının saygısızlığı seni düşünmeli ve bu tarz davranışlarda bullunmamali.
00 Yorumla
+1 yılHayır söylemelisin o senin arkadaşın ve böyle bi durum yaşadığını biliyor onun bu durumuna çok sevindiğini fakat üzüldüğünü belirtmelisin nisbet yapar gibi o ne
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEğer gerceten iyi bir arkdaşınsa sen onu durumu anlatıgında anlayacaktır bence
00 YorumlaHayırlısı demek lazım insalla yakın zanda bebeğin olir
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah teşekkür ederim
+1 yılSaçmalama ama... Saçmalama. Herkes hayatını sans göre yaşayamaz. Güçlü ol...
02 Yorumla
Soran+1 yıl:))
- +1 yıl
Sana güveniyorum. Eğer çok rahatsız olduysan onu sona al ya da sil güzelim sonra eklersin
+1 yılBence ona uygun bir dille söylemelisin. Umarım anlayışla karşılar. Çok geçmiş olsun bu arada. :(
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim 🙏
- +1 yıl
Rica ederim🙂
+1 yılçok üzüldüm, arkadaşın olduğuna emin miyiz? biraz daha düşünceli olması gerekirdi... bence uygun bir dille söyleyebilirsin. :)
00 Yorumla- Devamını Gör (37)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat