Bu aile biraz enteresan. Kız çocukları olan ailenin 2014'te bir de erkek çocukları dünyaya geliyor. çocuk dışarıda erkek gibi davransa da evde kız kardeşlerinin kıyafetlerini giyiyormuş ve birgün babasına ''Kız olmak nasıl bir şey?'' diye sormuş. Şimdi çocuğun kız olmak istediğine karar veren aile onu kız gibi giydiriyor hatta yeni bir cinsiyet partisi bile yapmışlar.Jonathan Joly - KizlarSoruyorYani 8 yaşındaki oğullarını transseksüel yapmışlar denebilir. Bu bir çocuk istismarı mı yoksa çocuğunun tercihine saygı mı sizce?
8 yaşındaki oğlu ''kız olmak nasıl bir şey baba?'' dedi diye, kız gibi giydirmek doğru mu?
Çocuk istismarı tabi ki de! Çocuğun sorduğu sadece bir sorudan ibaretken onu -normalde bile bu kadar ciddiye almayan aile- tek bir sorusuyla cinsiyet değiştirmek istediğine kanaat getirmişler.
Yahu bu çocuklar soru da mı soramayacak? Belki sadece ablası nasıl hissediyor, neler yaşıyor bir günde onu merak etti. Belki erkek olarak hayatına devam etmek istiyordu? Sadece eleştirmekle kalmayıp ne yapılması gerektiğini de ekleyeyim.
Böyle bir soruyla karşılaştığında ebeveynlerin yapması gereken şey, ona açıklayıcı bir cevap vermek olur. Kızların gün içinde yaptıkları, yaşadıkları şeylerden bahsedebilirsiniz. Hatta araya gerçekten yaşayıp kendilerini kötü hissettikleri anları da sıkıştırırsanız zaten 'o zaman ben iyi ki erkek doğmuşum' gibi bir tepki verecektir size.
Kaldı ki o yaşlarda çocuklar bir kimlik arayışına giriyor. Kim olduğunu, ne yaptığını ya da nasıl davranması gerektiğini bilmediği içinde bu tarz sorular yöneltiyor ebeveynlerine. İnşAllah her ebeveyn -en azından bu konuda- daha bilinçli olur ๑
ben de küçükken merak etmiştim, aklı olan her çocuk bu tür meraklarda ve çok daha fazla konuda merakta bulunur. Çocukları özel yapan bir şeyde budur, çevrelerine hep kafa yorarlar ama büyüyünce bu yetimizi ve yaratıcılığımızı ne yazık ki kaybediyoruz. Belki de okulda kaybediyoruz. Konuya dönersek ailenin yaptığı bence doğru değil çocuklarının direk kız olmak istemesi anlamına gelmez bu ve böyle bir karar verilecekse ergenliğin sonlarına doğru verilmeli. transseksüeller, çoğalsa bile insan üremesine zarar verebilecek bir yoğunluğa asla ulaşabileceklerini zannetmiyorum bu yüzden beni bağlamıyorlar ne halleri varsa görsünler zaten hep varlardı hep de olacaklar. Bu arada eklemek istiyorum karakter yapmalı oyunların cinsiyet algısını yıkmada büyük etkilerinin olduğunu düşünüyorum. Zaten tüm dünyada aslında cinsiyet algısı ırktan ülkeye değişiyor. herkesin doğrusu başka, inancı başka. burada kınanacak hor görülecek bir grup varsa kendinden olmayanı, kendi inandığına inanmayanı hor gören, dışlayan gruptur. Kendi doğrusunu din ve kendine benzerliğiyle oluşturan, mantıki yorumu ve sunacak sebepleri olmayan insanlar nedense hep b. ku çok biliyormuş gibi herkese ağzını açıyor.
Sırf öyle bir soru sordu diye bunu cidden yaptıysa o baba ağır hastasından başka bir şey değil, mini minnacık çocuk, daha kendini keşfetme aşamasında, neyin ne olduğunu. Eğer o tarz bir yönelimi farsa belli bir yaştan sonra kendi fark eder zaten. Yaptığı şey çocukta kimlik bunlamına yol açablir, ve suçlusu tamamen kendisi olur. Hem hangimiz kız olmak nasıl bir şey veya erkek olmak nasıl bir şey acaba diye düşünmedik ki kendi kendimize? Sırf anlık olarak söylediği bir şey yüzünden bunu yapması hiç hiç ama hiç doğru değil ve de tahlikeli...
8 yaşındaki bir çocuğun tercihine göre hayatını değiştirecek kararlar almak ancak ve ancak ahmaklıktır. Ben 17 yaşımdaki tercihlerimden bile bugün pişmansam, kimse bana 8 yaşındaki çocuğunu yetişkin saydığı ve hayatını ona göre yönlendirdiği için duyar kasmasın.
Cinsiyet kavramının farkına 3-6 yaş arası fallik dönem ile varıyoruz. Sanıldığı gibi bunun cinsel uyarılma ile alakası yok. Bu yüzden bir çocuk bu yaşlarda da cinsel kimliğini reddedebilir aslında.
Ama aynı zamanda bu, sadece basit bir merak da olabilir. Ve çocuk bundan yetişkinlik döneminde rahatsız olabilir. Böyle büyük büyük şovlar yerine tecrübeli bir psikiyatristten yardım alınması gerektiğini düşünüyorum açıkçası.
@ashleyww Ben mi demişim kajJJJJJJajsjjaja Abla ben Doktorum. Cinsiyet uyum ameliyatları 1 yıllık psikiyatrist kontrolünde yapılır. Bu bir hastalık olduğu için değil, geçişin psikoloji üzerindeki etkileri yüzünden. Kişinin bununla daha kolay baş etmesi için.
Sıfır bilgi bilip bir de insanları cahil diye etiketleyebilmek çok özel gerçekten, tebrikler
Çocuğun içinde bir merak var ve bunu gidermek bence doğru bir şey çünkü mesela diyelim ki babası çocuğa deseki işte sen erkeksin senin böyle şeylerle işin olmaz filan dese bu çocukta hem bir travma bırakacak hep sonra çocuk bu kızlık odayla daha çok heves edecek o yüzden böyle yapıp hevesini atması bence oldukça iyi bir seçenek
Çocuğun sorusu çok normal, kendini ve çevresini tanıyor. En yakın çevresi de ailesi ve kız kardeşleri var. Dolayısıyla onlar gibi olmak istemiş, onlarla arasındaki farkları algılamak istemiş. Muhtemelen geçici bir durumdur. Bundan sonra çocuk büyüyecek ve zaten kız gibi olmak istiyorsa olacak, erkek olarak kalmak istiyorsa da böyle kalacak. Çocuğun büyüdüğü zaman vermesi gereken bir kararı sadece kendisi verecektir. Zaten gerçekten kadın olmak isterse bu sadece onun kararı da değil ve çok zorlu bir süreç, çünkü cinsiyet organının değiştirilmesi, hormonların değiştirilmesi geri alınabilecek operasyonlar değildir.
Bunu kafana göre yaparsan çocuğu istemsiz şekillendirmiş olabilirsin, o yüzden bir istismar. Kız gibi hisseden erkek zaten kız olmak nasıl bir duygu diye sormaz, kız gibi davranır. Bu çocuk muhtemelen kendisinden önce doğan kız kardeşlerini gördü, annesi de kız, bir tek babası erkek, dışarıda da muhtemelen arkadaşları yok henüz, ve alt tarafı bir soru sormuş. Bence yanlış yapıldı. Geçip gösterirsin belki, deneme yaparak, eğlendirebilirsin ancak cinsiyet partisi düzenlemek, çocuğu kız olmaya alıştırmak falan, normal değil.
Doğru değil, çocuk şu an bunu bir oyun gibi görüyor olabilir. Henüz kimliğinin farkında olacağı bir yaşta değil. Ergin olup kendi seçimini yapabilecek yaşa geldiğinde normal karşılanabilir ama şu an değil. Bu ilerde çok daha kötü sonuçlara yol açabilecek bir travmaya da sebep olabilir. Ya çocuk homoseksüel değil de sadece meraktan kız gibi giyinmek istiyorsa ne olacak, gerçek yöneliminin biyolojik yönelimiyle aynı olduğunu anladığı zaman hayatı mahvolur çocuğun. Ben şahsi olarak doğru bulmuyorum. Trans çocuklar vardır diye Twitter'da gündem oluşturanlar zeka yoksunları da, kişiliklerini hangi yaşlarda keşfettiklerini unutanlardır.
8 yaşındaki çocuğun cinsel tercihi mi olur ya millet delirmiş ben örümcek adamın diye 3. kattan aşağı atladı geçen yıllarda 8 yaşındaki çocuk 😀 Bebeği kimlik bunalıma sokacaklar sonra 40 yaşına kadar erkek gibi mi hissediyorum kadın gibi mi hissediyorum diye düşünecek sonra gelsin cinsel aşırılıklar sapkınlıklar
İstismar mı? Kafayı mı yediniz siz? Kadınlar öldürülüyor istismar ediliyor bir kelime söylemiyorsunuz. Bir baba oğlunu bu şekilde giydirmesine istismar diyorsunuz öyle mi? Bunu diyenin beyninden şüphe ederim kusura bakmasın kimse. Belki çocuk ileride trans olur ne bileyim gay olur. Sizi alakadar eden ne burada?
Biraz baktım internette, ruj sürdüğü perukla pozlar verdirdiği aşamalar da var. Bu kadarının çocuk istismarı olduğunu düşünüyorum. Çocuk ileride travesti ya da trans bir birey olmak isteyebilir ama buna bir zahmet kendi karar versin. Medeni olacağız diye atlayıp çocuğu yönlendirmenin anlamı yok. Zaten çok zor bir hayat yaşıyor trans bireyler, aile olarak bağırlarına basacaklarını tüm dünyaya anlatmak isterken çocuğu yönlendiriyorlar.
Aslında çok saçma çünkü daha cinsellik kavramı yok çocukta ancak ergenlik çağında anlaşılır yönelim vs. Ama escinsellikte işin seytanligi mi gerçek mi hala emin değilim ben. Kafam karışık bu konuda. Destek olamıyorum. Köstek olmaya da Allahtan korkuyorum. Onun planı olabilir.
Ayrıca çocukken cinsiyetleri merak ederiz. Ben çocukken maskülen giyinmeyi severdim. Ama şu an cinsel yonelimim hetereseksuel. Yani babamlar o zaman bana böyle cinsiyet partisi filan yapsa büyüyünce üzülürdüm buna. Yok yere okulda bullylenirdim. Ne gerek var. Show yapıp çocuk üzerinden para kırmak amaçları. Rezillik
bence kanımca 8 yaşında bir çocuğun tercihi olamaz. ablalarından etkilenmiştir? sorgulamıştır ama bu bende böyle olacam manasına gelmez. tabi şöyle bir durumda var belki ebeveynleri doktorlara götürmüşlerdir. hormonları olarak ya da ruh eğilimi olarak kız olabilir böyle sağlık problemine sözüm olmaz ama 1 soru ile böyle olacak diye bir şey yok bence
Çocugun kararına saygı bence. Eğer aile desteklemeseydi zaten büyüyünce kendisi giymek isteyecek. Belki ailesinden saklayıp saçma sapan arkadaslar edinecek. Ailesinin tercihini doğru buluyorum. Bir insanı başkası transeksüel yapmaz. Bir insan daha doğdugu anda transeksüeldir. Kendi kararıyla bunu saklar veya açığa vurur.
Ama şöyle bir şey var bu çocuk bunu merak ettiği için de sormuş olabilir. Ama zaten bunu anlarlardı diye düşünüyorum. Hal ve hareketleri de bunu gösterir bence.
Çok zor bi soru ya, istismar mı yoksa destek mi... yani böyle dedi diye dövseydi istismar etmiyor mu olurdu? Ama yine de direkt bunu yapması cinsel kimlik açısından doğru mu? En iyisisini psikologlar bilir ancak eşcinsellerin çoğu anasınıfına giderken öğreniyor cinsel kimliğini mesela, o yaşlarda belli oluyor cinsel kimlik. Oyh bilemedim
bence abartılacak bir durum değil çocuk doğası gereği sorguluyor merak ediyor bu o çocuğun cinsel kimlik konusunda eğiliminin kıza doğru olduğu anlamına gelmez bugün çocuk merak etmiş oda merakını gidermiş benim oğlum da ileride böyle bir şey istese durumu gösteririm eğer cinsel kimliğinde bir sapma varsa elbet belli edecektir ilk önce tedavisine bakar baktım ki olmuyor olacağına bırakırım ne yapayım oturtup başını mı keseyim sonuçta evladım
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bence bu durumda çocuklara herhangi bir kimlik dayatmak yanlış. Yani benim çocukluğum hep bir "kız" olarak geçti çünkü zaten başka bir merakım veya yönelimim yoktu. Ama bu durumda çocuk eğer kız olmayı merak ediyorsa, kız kıyafetlerine ilgisi varsa "hayır sen erkeksin yapamazsın" demek de yanlış "tamam artık kızsın böyle davran" demek de yanlış. Kendi yolunu doğal yoldan bulması gerekir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Evet, böylesi bir Türk ailede ben tanıyorum.
Çocuk 18 yaşında annesine açıkladı kadın olmak istediğini, annesi şu an öyle kötü halde ki yıkılmış durumda.
Bu durum bedenen doğuştan bozukluk halinde olsa anlarım ama ruhsal kişisel tercih olunca bilinki bu bir RUHSAL PSİKOLOJİK KİSİLİK BOZUKLUGU VE TEDAVİ EDİLMELİ.
BU konuda çok ünlü bir profesör var , aynı sorunu yaşayan kişi ve aileler ulaşabilir.
Aslında bu doğuştan oluyor. Muhtemelen o çocuk da bunu kendini tanıdığı andan beri biliyor. Sonradan saklamak yerine açıklayıp mutlu olmayı seçmiş. Ruhsal ya da psikolojik bir bozukluk oldugunu sanmıyorum
@Sedakaram bahsettiğim profesör İsviçre'de ve Türkiye'de bunun eğitimini yıllarca vermiş birisi. Ondna daha iyi bilecegimizi sanmıyorum ve onun tespiti direk yukarıda anlattığım gibi
ben her zaman doğruyum ve senden daha fazla bilgiye sahibim tek bir kişiye inanmaktansa herşeyi en ince ayrıntısına kadar araştıran biriyim sense tek bir şeye körü körüne bağlanan birisin
bu çocuk istismarına girer bence. aslında aile doğru bir şey yapmaya çalışmış ama çocuğun daha "çocuk" olduğunu unutmuşlar. 18 yaşına gelinceye kadar bu olaya nötr kalıp ardından çocuklarının benim yönelimim bu şekilde demesi gerekirdi
Kesinlikle istismar aksi iddia dahi edilemez 8 yaşında bir çocuk cinsel bir yönelim hissedemeyeceğinden kendi düşğncesiyle böyle bir istekte bulunamaz manipüle sonucu olduğunu düşünüyorum
Çocuklar merak eder. merak etmelerinin sınırı yok. Merakını gidermek doğru fakat bunların davranışları yanlış kız çocuğu kıyafeti giydirmek tekrar cinsiyet partisi yapmak
Doğru değil. Çocuk yaştaki birinin aklı daha kolay karışır. Kimsenin anneliğini, babalığını sorgulamak haddime değil ama ben çocuğuma böyle bir şeyi yaptırmazdım.
3- ve 5 yaşlarında çocuklar farklı cinsiyetmiş gibi davranabilir erkekler oje sürmek ruj sürmek kızlar ayakta işemek bıyık çizmek vs yapabilirler mühim olan sürdürüyor mu gözlemlemek. Psikoterapiye gidilmeli bence tabi
Bende küçükken öyleydim keşke bu kadar bilinçli bir ailem olsaydı 8 yaşında ne hissediyorsa 70 yaşında da öyle hisseder merak falan olsa 1 2 defa dener bırakırdı.
arkadaşlar öyle hemen amelyat olunmuyor doktor kontrolüde var bunun elbette psikologla konuşulmuş ve kesin bir durum olduğuna karar verilmiştir ben aileyi haksız bulmuyorum yani
kiz kiyafetleri giyine trans olmuyor. kizlarda erkek giysisi giyebiliyor ona bakarsak. kiz yapmaya calistiklarini sanmiyorum. nasil bisey al gor demislerdir en fazla.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Cocugun tercihi mi olur 8 yasinda. Ozgurlukler adi altinda, babanin escinsellik durtusunu tatmin etmeye cabaladigi sarlatanlik gosterisi..