Annem başka şehirde gelmiyor bakıcıya para veremem, zaten üç kuruş maaş alıyoruz, bakıcıya güvenemem bir de eşimin annesi de vefat etti…
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılAçıklama kısmında bahsetmediğin detaylar var. Mesela eşin ne yapıyor? Ayrı mısınız, beraberseniz hala o neden bakmıyor ya da onun fikri ne bu konuda? Mesleğin ne ve çocuğun olduğunda onu işe götürme imkanın var mı? Ya da 'yeni bebeğim oldu bir süre izne çıkabilir miyim?' diyip izin alabilir misin?
Her şeyden önce bir çocuğun olsun istiyorsan onu bakıcıya, annene ya da bir akrabana emanet edemezsin. Eğer böyle yaparsan o çocukla hiç bağ kuramazsın ve büyüdüğü zamanda seni annesi olarak görmez.
'Yanımda oldun mu sanki hiç, sen benim annem değilsin' sözlerini duymak istemiyorsan işin ya da kazancın ne olursa olsun bırakıp çocuğuna yönelmelisin. Çünkü hem işe giderim hem de çocuğuma bakarım olmuyor. Bir çocuğun annesine en çok ihtiyacı olduğu zamandır, bebekliği. Onu bu zamanda yalnız bırakmamalısın, bebeğin olursa eğer ๑01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim Bi'bot §
En İyi Cevaplar
+1 yılSoyle diyeyim birincisi cocuguna kimsenin bakma zorunlulugu yok. İkincisi ise para sıkıntı ise is yerinden izin alabiliyosan evde calış. Ücuncusu çocuk dogurmak ve buyutmek özen, ilgi ve zaman ister , bunları vermek istedigini pek sanmiyorum , hemen dogurayimda annem ya da bakici baksin gibisinden bir düsuncen var.. Böyle bir annelik mi olur allah askina! Yasindan basindan utan. Hadi diyelim ki cocugu yaptin yardim istedin anlarim ama hemen annene ya da bakiciya topu atmak olmuyor. Bu oyuncak değil sonucta insan. Ona bu iskenceyi gormek hakkin degil. Bence en dogrusu cocuk isinden vazgec ve calistigin isine devam et.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBir süre birikim yapmaya çalışıp işten çıkabilirsin. Ya da o birikimle minik bir dükkan kiralayıp iş yapabilirsin. Bir yerden gelir gelmesi lazım çocuk için sonuçta. Ya da eşinizle iş saatlerini ayarlarsınız. Sabah siz akşam o. Part time de çalışılabilir. Ya da eve iş. Bilmiyorum.
00 Yorumla
+1 yılMerhaba, anneniz çocuk bakmak istese kendisi yapardı ya da en kötü ihtimal evlat edinirdi. Sizin ona güvenip çocuk yapmanız zaten yanlış. Anneniz bakmak zorunda değil ha siz ona para veriyorum, bakıyorum gibi bir cümle sarf ederseniz şayet şu an bana vicdanınız karşısında hayrete düşerim karşılık beklediğiniz fikrini edinirim. Sizin için zaten yeterince uğraşmıştır. İhtimalleri değerlendiriyorum.
90 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
95
Cevap
75Cevap
Ne olacak ben sana söylim. Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil. Madem durumun yok maaşın yetmiyor bakıcıya doğurma. Sonrada ağlamayın doğurdum da kimse bakmadı diye, sırf senin canın çocuk doğurmak istiyor diye bakamayacağın çocuğu dünyaya getirme. şu an gebeysende bunu başta düşünmen gerekirdi. Minareyi çalan kılıfını hazırlar. Otur evden iş yap bir yandan da çalış o zaman kimseye muhtaç olmazsın. Kadın sizi büyütürken kim bilir ne zorluk çekti birde şimdi senin çocuğuna mi bakacak? Ona buna baktırmak için doğruyorsan doğurma arkadaş.
40 Yorumla
+1 yılŞimdi siz çocuk yapacaksınız anneniz bakacak diye bir şey mi var? siz çocuğu annenizemi yapıyorsunuz da anneniz bakmıyor? madem çocuk yapıpta bakamıyacaksanız yapmayın o zaman çocuk sizin neyinize, bunları baştan düşünmeniz lazımdı öyle değilmi, akılıma geldi yazmadan edemeyeceğim delinin zoruna bak neymiş efendim, annem çocuğa bakmıyor kaynanamda vefat etti bizim bakıcıya verecek paramız yok zaten üç kurul maaş alıyoruz, ya gözünü seveyim başkasının yanında da söyleme millet sana ağzıyla gülmez g…. nden güler şimdi ben bunları yazdım diye şimşeklerle üzerime gelmeyin gerçekler bu.
14 Yorumla
Soran+1 yılHolding sahibi olanlar üresin değil mi eve 15 bin giriyor ama yetmiyor arabasıydı eviydi çünkü aile bir şey bırakmamış hepsini biz yapıyoruz utanmaz fakir çocuk yapmasın yaşamasın hiç değil mi
- +1 yıl
Şimdi çocuk yapanların aileleri birşeyler bırakmış diyemi çocuk yapıyor? ben fakir çocuk yapmasın diye bir şey yazmadım, sizin akılınızda zorunuz var sanıyorum? neden derseniz yazdıklarınız derim, ben holdingi olanlar çocuk yapsınlar yazmadım ben sanki anneniz çocuğa bakmak zorundaymış gibi yazmışsınız bende madem çocuğa bakamıyacaksanız çocuk dizin neyinize yazdım, ama ben yazdıklarınıza bakacaktan sizin kara cahil bir insan olduğunuzu sanıyordum ama bu sonradan yazdıklarınıza bakacaktan tam bir kara cahil olduğunuzu teyit ettiniz size ne yazsam ne söylesem boş, sizde düşünce ve zeka olsa zaten anneniz bakmıyor diye kızmazdınız, ben nice çalışan bayanlar tanıyorum hem çocuk yapıyor hem çalışıyor hem evinin işini yapıyor annesinden yardımda istemiyor üstelikte annesine yardıma gidiyor bunun yanında nice fakir insanlar tanıyorum hem çocuk yapıyor hem ailesine yardıma gidiyor, ama yazdım ya ne desem boş
Soran+1 yıl2 yaşında bebek evde nasıl yalnız duracak
Soran+1 yılO canım köle gibiyse ben ne yapayım
yorumlar çok saçma ALLAH AŞKINA SİZ HANGİ DÜNYA DASINIZ ANNE BABA ÖMÜR BOYU ÇOCUĞUNA YARDIMCI OLMAK ZORUNDA. BİZİM AİLEDE ÇEVREM DE ARKADAŞLARIMDA DA DURUM BÖYLE. ANNEN TORUNUNA BAKMAK ZORUNDA. SEN BAKICI BULAMIYORSAN O ÇOCUK 6 YAŞINA KADAR BAKMAK ZORUNDA. SEN EVLENDİN DİYE GİT ÇOCUĞUNA BAK BÜYÜDÜN DİYEMEZ. ELDEN AYAKTAN DÜŞÜNCE SENDE ONA SEN BENİM ZOR DURUMUNDA YANIMDA OLMADIN. ÖMÜR BOYU KAHRINI ÇEKMİCM HUZUR EVİNDE RAHAT YAŞA BİRDAHA BAYRAMDAN BAYRAMA GİT DA NE HALİ VARSA GÖRSÜN. 6 YIL İŞE GİTMEYİP 400 BİN TL PARA KAZANAMICAKSN YUH YANİ. BU DEVİRDE BAKICIYI AJANSTAN BULMAN LAZIM ONLARDA ASGARİ ÜCRET İSTER BOŞ YANİ. bazı yuvalar bebek te ALIYOR saatlik bakıcı ücreti verirsin sorup öğren bunlara bakma sen. öyle annenin de yüzüne tükürüm
022 Yorumla- +1 yıl
@kuğuum ahlak kurallarında yazıyo belirtmiş çalışmak zorundayz diye memursa işten çıkması kolay mı birdaha memur olamaz asgari ücret bile 6 yıl da 400 bin TL ediyo
6 yıl çocuk okula başlayana kadar baksa incileri eksilmez
eğer annesi birden elden ayaktan düşerse bu kızda sen benim zor durumumda yanında olmadın diyip ona bakma yükümlülüğü kalkar. sonuçta çocuklarda bir ömür anne ye bakmak zorunda değil. huzur evine atar olur biter. işten çık bak yoksa doğurma demişler. belki düğün ev borcu var. borçlar bitene kadar ömür geçer. benim ablam gilde ev kredi si ödüyorlar ablam çalışmasa 30 YILDA biter ablam çalışıyor 15 yılda bitecek. ve 2 çocugunada annem bakıyor. çevrem dede böyle neneler bakar. - +1 yıl
@kuğuum şunu da söylüm Türkiye de 85 milyon nüfus var 20 milyonu mülteci Afgan Suriyeli kalan 65 MİLYON kişinin 15 milyon asgari ücret ve altı çalışan ve 3 milyon kişide memur bu 18 milyon kişi çocuk yapmak için zengin olmayı mı beklicek evlilik YAŞI 30a çıkmış ve evlenenler azalıyor ekonomi yüzünden bu gercek BİRŞEY araştırma var erdoğan bile bekar insan lardan vergi alınsın diye bir yasa kanun çıkarttırız bekarlık vergisi dedi, 30 yaşında evlenen kişi 20 yılda birikim için uğraşsın 50 yaşında mı çocuk olacak.
- +1 yıl
Anneler babalar ömürleri boyunca çocukları için çalışıp didiniyorda ne oluyor sanki. Elden ayaktan düştüklerinde o çocuklar yüzüne bile bakmıyorlar anne babalarının.
Bir Anne dokuz evladını bir odaya sığdırır da dokuz evlat bir anneyi saraya sığdıramaz.
- +1 yıl
@Bitkinbirgirl @Bitkinbirgirl nerden biliyorsunuz. bu kişinin merhametsiz olduğunu. evet ben sizin dediğinizi yaşadım. annemin teyzesinin 5 çocuğu vardı 4 erkek 1 kız 4 erkeği el bebek gül bebek torunlarına kadar büyüttü baktı kız çocuguns okadar değer vermediler karı koca elden ayaktan düşünce 4 erkek çocuğu bakmadı yine kız çocuğuı evine aldı. komşular arada bir yemek veriyormuş kadın yatalak kocası baston la yürüyor. o kız çocugu nda merhamet olmasaydı bakmazdı. ama bu anne 6 yıl fedakarlık yapıp torununa bakmıck ben yerinde olsam bayramdan bayrama giderim artık
- +1 yıl
Herhangi bir kişi hakkında söylemedim. Genellemek doğru olmaz. İnsandan insana değişir. Ama çevremde şahit oldum böyle şeylere. Daha bugün bir komşumuzla yolda karşılaştık. Yaşlı bir kadın ameliyat olmuş, hastanede kalmış bir hafta boyunca, oğlu aynı şehirde olmasına rağmen bir kere bile gitmemiş annesinin yanına. Kadının gözleri doldu anlatırken. Bahsettiğim kadın otuz iki yaşında dul kalmış kendi çalışıp kazanıp bakmış çocuklarına.
- +1 yıl
Bakmak zorunda değil. O kadında ömrünü çocuk bakmaya mı adasın? Zaten max. 25 yılını adıyor. Evlenip gittiğinde de kendi sorumluluğunu alabilecek yaşa geliyor. Evlenmeyi, çocuk yapmayı biliyorsa kendi bakmayı da bilecek. Kadın gezip tozacak. Mezarda mı gezecek bu kadın? Anne diye, anneanne diye bir hayatı da olmasın oldu.
- +1 yıl
@kuğuum 6 yılda 400 bin tl ediyormuş. 400 bin tl de çocuğundan kıymetliymiş. Çocuğu kaybetsin ama 400 bini kaybetmesin aman aman. Hangi ahlak kuralında ninesi çocuğa bakmak zorunda yazıyorsa ve sana da annen baktıysa o zaman annen ahlaksız mı oluyor. Bu ne sığ bir düşünce. Hiç kimse çocuğa kendi çocuğuna baktığı gibi bakmaz bakamaz da. Yine söylüyorum bakmayacaksanız doğurmayın.
- +1 yıl
İnsanlar yaşlanınca emekliye niye ayrılıyorlar? artık çalışacak halleri kalmadığı için. Hiçbir anne baba son yıllarını evladının hiperaktif bebelerine harcamak zorunda değil.
Gizli Üye(30-35)+1 yılburada ki herkes işsiz ev hanımıymış anlaşılan. Eleştirmek kolay. Çocuk annesi ile yetişmeliymiş 🙄 sanıyo ki bunlar 7/24 sözde fiziki olarak çocuk yanında durup çocuğun önüne tableti dayayarak annelik yapmış olmunıyor. Annemde çalışırdı günde 4-5 saat görüşürük sadece ama o 4-5 saati zenginleştirir, tüm ilgisini verilirdi. Çocuklar ne kadar kakiteli zaman geçirdiğiniz önemli.
Bir birikim yapıp o birikime bakıcı tutacaksınız mecbur.65 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Lilith112 anne başında iken sanki kaza olmuyor. Orta okuldayken okulunuza bakan 5. Kat pencereden 3 yaşında bir çocuk düştü ve öldü. Sözde çocuğa bakan annesiydi.
Cevap sahibi+1 yılhttps://youtu.be/EUDLJM7kNQY
https://youtu.be/Jgy5K4KlhgA
Bunlar hep analar sözde çocuğun yanında iken olan olaylar.
Cevap sahibi+1 yıl@Lilith112 sende insansın seninde dalgın olduğun bir an olma ihtimali ve o an çocuğa bir şey olma ihtimali her zaman olcak. İstediğin kadar çok iyi korurum de. Makine değilsin sen. Hiç anne olmada. Yaşamadığın bir duruma çok üsten bakıyorusun. 🤷♀️
İşini bırakıp çocuğuna bakacaksın paşa paşa. Nedir bu ya sürekli doğurup doğurup başkalarının kucağına atıyorsunuz çocuğunuzu, başkasının sırtından büyütüyorsunuz. Kocan çalışıyor mu senin , tek maaşla geçinen binlerce insan var. Hem çocuk istiyorsunuz, hem işe gitmekten vazgeçmiyorsunuz. Bu bariz doyumsuzluk yani. Çocuk büyüyene kadar anneye ihtiyaç duyar. Net!
51 Yorumla- +1 yıl
Helal
+1 yılİnsanlar anne babaya güvenipte çocuk yapmamalı zaten. Gerçekten anne baba olmak istiyorsanız masrafları kısıp işi 3 yıl kadar bırakıp çocuğunuzu büyütmek okul öncesine kadar en mantıklı olan. Bir çocuk annesi ile büyümeli zaten doğru tektir. Bu fedakarlığı yapamayacaksanız kimseye güvenerek çocuk yapmayın.
33 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun be ne güzel bir cevap bu tebrik ediyorum sizi
- +1 yıl
Teşekkürler
- +1 yıl
Böyle kişilerin niyeti anne olmak değil bana göre çocuğun var mı var işte annelik bu değil asla hemde üç kuruş alıyoruz zaten derler ama gidip iPhone en yüksek modelini almaya çalışırlar her yaş tatile nereye gitsem diye düşünürler gerçekden gıcık oluyorum ve hayattan soğuyorum
+1 yılGünaydın.
Böyle durumlarda genellikle anne faktörü önemlidir.
Veya olay tamamen ekonomik güç ile ilgili. Ancak her şey bu da değil. Evlat teslim ediyorsunuz netice olarak.
Veya kendi aile ekonominiz uygun ise, veya uygun olana kadar sabretmeniz tavsiye olunur.
Bana kalırsa, rızkı veren mevladır.
Bu kadar çok istiyorsanız, eşiniz de öyle ise, dünyanın en büyük mutluluğudur.
Gününüz güzel geçsin.
.
.
#Neşeliadam10 YorumlaAnnen kendi çocuklarını doğurdu ve büyüttü. Kaldı ki kendi evi işi gücü var. Onları bırakıp neden senin yanına gelsin? Diyelim geldi, ne bekliyorsun bir ömür senin çocuklarına bakmasını mı? Max seni idare edeceği 5 6 ay olur. Çocuk istiyorsan ya bakıcı tutacaksın ya işini bırakacaksın ya da yapmayacaksın.
20 Yorumla
+1 yılNe güzel hayat sen çocuğu yap ver anaya babaya dedeye annaneye babanmeye sonrada ben şöyle çocuk büyüttüm ay ne kadar zor falan filan eğer kalbinle gercekden istiyorsan ona hakkı ile anne olacaksın yok annem bakmıyor falan filan bakmak zorunda da değil zaten maaşa gelincede o zaman yorganına göre ayağını uzatacaksin
22 Yorumla- +1 yıl
Üç kuruş olarak tabir ettigin maasda en kotu 5500 TL dir
Yorumları okudum çok sert olanlar var. Eğer daha çocuğun temelini atmadiysaniz ince birikim yapın derim. Daha sonra sen bir müddet isi bırak çocuk ele avuca gelene kadar yani. O sırada birikiminizle hem çocuğun ihtiyaçlarını karsilarsiniz hem de senin calisamayacagin süre zarfında evi gecindirirsiniz. Tabi her hesap evdekine tutmuyor. Eğer doğacak çocuğunu kimseye bırakmak istemiyorsan kalıcı olarak işi bırakman daha uygun olabilir.
10 Yorumla
+1 yılSen cocu yapip annene vercen sonra o cocuk sana anne dicek cocu yapiyosan kendin bakacaksin kusura bakma paran yoksada yapmicaksin ya da hem calisip hem bakicaksin kac yasinda kadin cocuk istese kendi dorurdu sorumluluk alamicaksan anne olma cocuga yazik
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYorumlara baktım da ne kadar acımasız görüş paylaşanlar olmuş. Kadın anne olmak istiyor bu çok normal. Ekonomik şartlardan dolayıda işi bırakamam ne yapabilirim diyor.. Nasıl bu kadar acımasız olabiliyorsunuz ya annelik çocuğun her şeyini düşünmektir. Çalışan bir kadın olunca daha mı az anne olunuyor. şu an ki şartlarda geçinmek zaten zor kadının çalışmak istemesi gayet normal. Ayrıca anneannesi yabancı mı sanki tabikide bakabilir.
529 Yorumla- +1 yıl
Annesine guvenip cocuk dourcak birinden anne olmaz. O yasli kadin ona bakmak zorunda dil maddi durumu yoksa yapmicak cocu.
- +1 yıl
@Doludoluhayat33 kanka benim de abim askerde yengemin 1 bebeği var ve ikincisine hamile ama annem yanında duruyor o yardım ediyor hala bence o anneannemin düşündüğü yanlış asıl bu gariban kızın annesi anneliğini yerine getirmiyor kızı kocaya verirken iyiydi neden şimdi arka çıkmıyorsun eğer insan çocuk yapamayacaksa niye evleniyor ki o zaman gitsin sevgili yapsın istediği kadar yatsın kalksın yalan mı
- +1 yıl
@Memati_ Suriyeli kadınlar bunlardan bin katlı iyi. Hiç değilse, kendi çocuğuna kendisi bakıyor ve büyütüyor. Şunlardaki zihniyete baksana, yazdığı başlığı okuman yeter sadece, ' Çocuk yapmak istiyorum ama annem bakmıyor, bakıcıya da para veremem. Ne olacak?' sanki bu hayatı yalnızca kendisi yaşıyor, sorumsuz VELET.
Cevap sahibi+1 yılArkadaşlar sakin olun. Saygı sınırını aşmanıza gerek yok. Karakterinizi bu şekilde mi gösteriyorsunuz ya hakaretlere bak pes. Tabikide anneanne babaanne bile olsa hiç kimse bakmak zorunda değil. Zaten zorla kimseye çocuk baktırılmaz. Ben bundan bahsetmiyorum. İsterse gelir bakar bunda bir sıkıntı var mı? Yok. Bir kadın bebek sahibi olmak isteyebilir bunun normal olduğundan bahsediyorum. Ekonomik durumuda yeterli olmayabilir çalışmak isteyebilir çocugu için ona daha iyi şartlar sunmak için. Sonuç olarak tüm ihtimalleri değerlendirir, baktı olmuyor bebek sahibi olmayı erteler. Daha uygun şartlar oluştuğunda düşünür. Neden bu kadar abarttınız yok Suriyeliymiş yok şuymuş yok buymuş. Bu sitede eleştiri yapmaya bayılan her şeye düz açıdan bakan insanlar lütfen hayatta amacınız sadece eleştirmek olmasın.
Cevap sahibi+1 yıl@Uy4NıK ne saçmalıyorsun ya sanki sizi tanıyorumda kıvırma gereği duycam..
- +1 yıl
Ne alakası var bu söylediklerin ile şimdi. Soruyu soran kişinin neyi ima ettiği, yazdıklarından çok net belli oluyor. Olayın senin bu söylediklerin ile alakalı bir tarafı yok yani. Gelmişsin boş yapıyorsun burada. Sen anlamak istediğin gibi anlamışsın, ama kızın sorduğu sorudan bu şekilde anlaşılmıyor işte. görüş belirten 50 kişi hatalı, terbiyesiz, ahlaksız Ama bir siz haklısınız ve ahlaklısınız öyle mi? Bu anlattıklarına benim de karşı geldiğim yok zaten, ama o kör gözlüğünü çıkartıp sorulan soruyu bir kez daha oku. En mal insan bile bu kızın asıl amacının anne olmak olmadığını anlar. Ama sen de o kız gibisin yüksek bir ihtimalle ve onun için savunulacak bir tarafı olmayan bir şeyi bile savunmaya geçiyorsun. Bu kadar insanın söylediği söz zorunuza gidiyor, ama annenizi böyle basit bir site için küçük düşürmek ve düşüncelerini önemsememek zorunuza gitmiyor. Çocuk yapmak istemişte yapmış. Yaptıysa her şeyi hesaba katıp yapacak.
Cevap sahibi+1 yıl@Uy4NıK bence sen önce karşında ki insan ile nasıl konuşulur bir öğren. İçin o kadar pis ki benim yazdığım görüşten kötülük artniyet çıkarmışsın. Ben soran kişinin anne olma isteğinin normal olduğundan bahsettim ve babaanne ya da anneanne isterse torununa bakar bunda ne var. Bence siz o parlak ve zeka dolu beyninizle benim görüşümü tekrar okuyun belki bu defa anlarsınız da boşa yükseldiğinizin farkına varırsınız. Daha fazla muhattap olmak istemiyorum sizinle. İyi akşamlar.
- +1 yıl
Sen gerçek bir canımsın. Ben senin yazdığından bahsetmiyorum zaten. Sorunun sahibinden bahsediyorum, o kadar beyinsizsin ki, daha neyi savunduğunu bilmiyorsun. Ben senin yazdıklarını okudum zaten, benim yazdıklarımda da çok açık bir şekilde ifade etmeme rağmen anlayamamışsın. Kendine beyin nakli yaptır, sonra bu konuyu bir daha tartışırız. Senin kendine güvenin olsa, mahrem olmayan soruda bile gizli kullanıcı olarak görüş bildirmezsin. Terbiyeli, hanım hanımcık kız ayaklarını bırakın. Soruyu soran kişiyi savunuyorsun, sonra gelip soruyu sorandan çok farklı bir argüman koyuyorsun ortaya sonra da saygı bekliyorsun. canımsın, bu soruyu soran kişinin senin anlattıkların ile en ufak bir alakası yok diyorum sana, hala gelmişsin ne anlatıyorsun bana. MAL.
Cevap sahibi+1 yıl@Uy4NıK sen şimdi bunları yazınca yükseldin dimi? Çok zekisin tebrik ediyorum seni. Ama aşşalığın tekisin. Ben insan gibi konuşurken sen gelmiş hakaret ediyorsun karakterini gösteriyorsun. Senin gibi kaba pis erkeklerle konuşmak bile gereksizmiş bende insansın diye muhatap oluyorum. Yürü git görüşüme yorum yapma. Terbiyesizz seni. Seni ilgilendirmez benim görüşüm sana ne sana ne oluyorrr. Neden kendini yıpratıyorsun bu kadar. Görüşümden uzak dur yürü..
- +1 yıl
Cevap verecek bir şeyin olmayınca böyle konuyu değiştirirsin, kendin hakaret edince çok normal ama değil mi? pislik derken, düz kafalı derken, hayatta bir amacınız olsun derken, hiç bir şey yok. İlk hakareti sen bana ettin, zoruna gidiyorsa önüne gelene hakaret etmeyeceksin o zaman.
Cevap sahibi+1 yıl@Uy4NıK ben direk kimseye bir şey demedim. Soruyu soran kişiye bazıları çok ağır şeyler demiş onlara yazdım. bir anda bana saldırdın hakaretler yağdırdın. Farkettiysen ben insan gibi konuşmaya çalıştım.
Gizli Üye(25-29)+1 yılKusura bakmayın ama şu duruma harbi sinirleniyorum. Daha çocuğunu doğurmadan baktıracak birini hesaplıyorsun. Ne var çocuk büyüyene kadar çalışma yani. Zaten doğru olan da bu. Hoş eşin çalişiyor. O çocuğa daha bebekliğinde bakiciya vermeye raziysan ne zaman seninle sizinle buyuyecek?
34 Yorumla- +1 yıl
Ya haklisin eyvallah da bu şartlar altinda da tek kisinin aldigi maas hiçbirseye yetmiyor yani goruyosun durumu bebek bezi mamasi fiyatlari almış başını gitmiş bide işin o tarafini dusunmek lazim eskiden olsa evet tek kişinin maaşı yetiyordu ama artık gunumuzde oyle değil . maalesef ekonomi çok kötü herkes ayni dertten. muzdarip
- +1 yıl
@supangles o zaman çocuk yapmayacaksın çocuğun ne günahı var Di mi ama
Cevap sahibi+1 yıl@supangles evet ben de farkındayım ama zaten durumu çok kötü olanların çocuk yapacağını Düşünmüyorum yani Mesela kirada Ayrıca bir de 2 kişi çalışıyorsa bu durumda zor olur tabii ki ama bir tık daha rahatsa İnsanlar bir kişinin çalışmasıyla iki kişilik ailede bir de bebekle yine de diş sıkılarak geçirilebilir bence o çocuk büyüyene kadar. daha çocuğu Bebekken vermenin hiçbir bahanesi olamaz fikrimce
- +1 yıl
Bakın ekonomiyi savunmuyorum ama şartları değiştiremiyoruz ama her ne olursa olsun zaten maddi sıkıntıda huzursuzluk ortamı oluşur bireyler oturup bunun kendi içinde mukayesesini yapmaları lazım yoksa bende farkdayım ülke bitti
+1 yılParan yoksa neden cocuk yapiyorsun? NEden cocuklarin hayatlarini mahfediyorsunuz LUTFEN eger imkaniniz yok cocuk yapmayin!
70 Yorumla
+1 yılBurada seni eleştirenlerin hepsi çocuk sahibi olunca sen gibi düşüneceklerine eminim. dd babanı ikna et anneni zorla yollasın. Bakıcıya çocuk emanet edilmez hepsi dayakçı. Annen gelmiyorsa yapmayın madem
11 Yorumlaçocuğunu annen baksın diye yapacaksan yapma zaten. çocuğun sorumluluğu ana babasına aittir dedeye nineye falan değil. kendin bakamayacaksan yapma bu kadar basit. sonra sorunlu çocuklar yetişip piyasaya salınıyo
40 Yorumla
+1 yılÇocuğu bir bakıcı veya annen baksın diyemi yapıyorsun?
Bu nasıl bir mantık. Madem doğuyorsun bakmak zorundasın. Yardım istemek ayrı bişey. Sen diyosunki çocuk yapıcam ama bakacak biri yok. Yapma o zaman, senin doğuracağın çocuğa yazık olur..30 Yorumla
+1 yılŞimdi o cocuk senin çocuğun olacak annen baksın diye yapacak isen hiç yapma kadın bu yaştan sonra çocuk bakıcılığı yapacağına hayatını yaşasın. Kendi cocuguma diyorum ileride anana bana güvenip çocuk yaoma ben o yaşta çocuk bakamam
11 Yorumla
Soran+1 yılTorun istemiyorsun yani
Çocuğu yapın yapın annelerinize verin baksın kadın bakmak zorunda değil hem başka sehirdeymis kusura bakma kimse evini bırakıp gelmez evlat ta olsan
Sizi büyütmüş bide daha yaşlı insanlara torun baktiriyorsunuz12 Yorumla
Soran+1 yılEee ne yapalım yani tanımadığımız insana para bayılalım baksın mı
- +1 yıl
O zaman yapmayın yanı ya kariyer ya çocuk kariyer yapmak için de herkes bakıcı tutuyor anneniz mecbur değil sizi büyütmüş bide toruna mi bakicak ben karşıyım kusura bakmayın aynı şehirde olsanız neyse ama kadın evini bırakıp nasıl gelicek biraz düşünceli olun sizin işiniz yürüsün diye annenizi istediğiniz yere çekemezsiniz
+1 yılBakamayacaksınız çocuk yapmak çok saçma olur. Doğacak çocuk sizin (eşinizle) sorumluluğunuz. Ebeveyn olamayacaksanız sağlıklı bir çocuk yetişmesi çok güç.
30 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 676 cevap paylaştı.
s +1 yılMaddi koşulların iyileşmeden çocuk düşünme öyleyse, çocuğa da yazık. Ayrıca otur kendin bak diye bir şey yok kadının kendi ayakları üstünde durması kadar güzel bir şey var mı ya?
32 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılKnk paraniz yoksa cocuk yapmiycaksiniz bu kadar basit ya birikim yapicaksiniz 30 yaşina kadar o zaman yapin yani bakamiycağin cocuğu doğurup ona da kendine de hayati zindan edemezsin
11 Yorumla
Soran+1 yılSize göre holding sahibi çocuk yapsın sadece değil mi eve 15 bin lira giriyor diye biz insan değil miyiz
+1 yılŞu kafayı da anlamıyorum!! Çocuğu başkası büyütecek, başkası bakacaksa, terbiyesini başkası verecekse, niye doğuruyorsunuz ya.. Hayvanlar bile yavrusu kendini kurtaracak olana kadar, gözünün önünden asla ayırmıyor kimseye vermiyor...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜç kuruş kazanıyorsun bak dediğin gibi. İlk birikimini yap ondan sonra çocuğun olsun. Kimse senin çocuğuna bakmak zorunda değil. Annen bile olsa. Geçinemiyorsan o çocuğun hayatını da mahvetmeyeceksin kardeşim.
21 Yorumla
Soran+1 yılOoo oldu o zaman kimse üremesin eve 15 bin lira para giriyor ben niye asgari ücret vereyim bakıcıya
E tabi sana baktığı büyüttüğü yetmiyor de birde seninkine bakacak?
Sen ne işe yarıyorsun madem bakmayacaksın neden yapıyorsun?30 YorumlaEşinle birlikte bakabilirsen yani evliysen tabi birlikte bakın yardımlasin olmasi gereken de bu ha diyorsun ki yok ben bakamam eşim de bakamaz o zaman bir kedi al ve çocuğu ertele bakamayacagimiz guzel bir hayat yasatamayacagimiz çocukları dünyaya getirip surundurmeyelim
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 639 cevap paylaştı. annen bakıcı değil kurulu düzenini bırakıp başka şehre gelip çocuğuna bakmak zorunda da değil
ya işi bırakacaksın ya da parayı bayılacaksın12 Yorumla
Soran+1 yılTanımadığım birine de güvenmiyorum sadece para meselesi değil
Gizli Üye(30-35)+1 yılYapmıyıcaksın zaten annen baksın diye de çocuk doğruma çocuğunun büyümesine şahit olacakan ona gelecek sağlayabileceksen doğur
Doğurmak için doğruma41 Yorumla
+1 yılG. tüne güvenmiyorsan Çocuk yapmayacaksın, kimse senin çocuğuna bakmak zorunda değil.
422 Yorumla- +1 yıl
@refleks22 bence ağır değil doğru bir cevap oldu, Çocuklar söz konusu olunca gıcık kapıyorum böyle insanlardan. O çocuk oyuncak bebek değil sağa sola atılsın. Eşek bile doğurunca sipasını yanından ayırmıyor. Ayrıca Annelerde bakıcılık yapmak zorunda değil, onlarında hayatı var kendince.
- +1 yıl
@refleks22 3-4 yıl sonra iş hayatlarına dönebilirler.. çok istiyorlarsa..
- +1 yıl
Hiç dönmesin o halde onca yıldan sonra @7_Kocali_Hürmüz 😀
- +1 yıl
@refleks22 Neden Almanyada bu böyle 3 yıl Annelik izni sonra geri dönüyorlar iş hayatlarına.. Neyse sende haklısın orası Türkiye.
- +1 yıl
@refleks22 sen neden üzerine alındın böyle? fark ettimde..
- +1 yıl
@refleks22 2 sinde 🥴
- +1 yıl
@refleks22 Burasıda farklı değil.. sırf oranın ekonomisine göre buranın birimi yüksek hepsi bu.. Ama burada yaşayanlarda ordakiler gibi..
- +1 yıl
@refleks22 Orası hep öyleydi..
- +1 yıl
@refleks22 iş iş iş iş iş 😏😏
- +1 yıl
@refleks22 napim zamanım yok detaylı yazmaya.. benim hayatım 6 gün iş 1 gün yatmakla geçiyor..
- +1 yıl
@refleks22 hiçbişey olmayacak, kapitalizm düzenini devam ettireceğiz.. Mezarda biter belki.
Annen bksın dıyemi cocuk yapıyosun... kadın son yıllarını cocuk mu bakarak gecırecek... ne kadar bencilce
20 Yorumlahanımefendi yaşınız daha çok genç ve çok sağlıklı bir bayansınız biraz erteleyin ve bu süreç zarfında tekrar annenizle konuşun ve iyilikle annenizi ikna edin
02 Yorumla
+1 yılYetinmeyi bilmelisin. İnsanoğlu hep fazlasını istemiştir fazlasını isteyen gelecek olan sorunlarada katlanmalı bunu göze alıyorsan doğur. Ha bide şunu eklemeliyim annelik sadece doğurmaklada olmuyor.
00 Yorumla
+1 yılyapma o zaman kimse senin cocuguna bakmak zorunda degil. ya da annene biraz para teklif et
30 YorumlaRabbim , kurani kerimde
"biz rızka kefiliz " buyuruyor...10 YorumlaHayatımız boyunca ebeveynler bize yardımcı olacak diye bir şey yok. Planlamaları ona göre yapmalısın. Eğer illa çalışman lazım ise zor bir durum olacak. Umarm uygun fiyat isteyen bir bakıcı bulursunuz
30 Yorumla
+1 yılÇocuk için henüz acele etmemelisiniz, bence maddi imkanlarınızın biraz daha iyi olmasını bekleyin birikim yapın
10 YorumlaSMPM'NE katıl hayatın değişsin.
1 sene uzun blr süre yeterli nakit akışı sağlamak için güzel bir fırsat
işi garantiye almak için ilk 5-6 ay hamile kalmamayı da tercih edebilirsin
işler iyi o zaman planladığın hayata adım atarsın10 Yorumla
+1 yılYa oturup kendin bakacan ya da doğurmuycan öyle ona buna güvenerek çocuk yapılmaz annen bakmak zorunda değil yakın olsa bile
10 YorumlaÇocuğa birisi bakacak düşüncesiyle hareket etmeniz çok yanlış, çiçekçiden saksı çiçeği almıyorsunuz. Çocuk sizin çocuğunuz, bakma şansınız yoksa yapmayın da.
10 YorumlaSen anne olmak istiyorum diyorsun ya o zaman sen bakacaksın çocuğuna hee çalışan kadınsan da tercihin ya çocuk olmalı ya da kariyer.
10 YorumlaYaa şu çocuklara sevgi veremeyecekseniz doğurmayın?
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl2 cocugu olan bir arkadasim var. Kız kaynanasini evden atti. Cocuklara bakivermiyor diye. Eger kendiniz bakmayacaksaniz yapmayin mk. Ona buna baktirdiktan sonra ne anlami var?
20 Yorumla
+1 yılAnnenin bulunduğu şehre taşınmalısın. Annen o zaman yardım edebilir sana.
20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 422 cevap paylaştı.
+1 yıl1 yıl kadar dişini sık birikim yapin az cok sonra ara verirsin işe birikim olmadan çocuk dogurulmaz bu zamanda eviniz kira ise.
00 Yorumla Eşinin aldığı maaş yetecekse işi bırak devletten de destek iste annen de dışarıda kaldığı zaman sende onu eve alma hak ediyor pislik
00 Yorumla
+1 yılÇocuk yapmak istiyosun ama annen niye bakmaz bakıcıya güvenilmez tabide eşinin annesi öldümü başınız saolsun
00 Yorumla
+1 yılevli değil misin arkadaşım?
eşinin ailesi yok mu annesi vs? illa sadece senin annen mi?01 Yorumla
Soran+1 yılYok
Evden destek ol eşine
Şimdilerde pazarlardan ihraç fazlası ve temiz 2. El elbise alım internet üzerinden satıyorlar00 Yorumlaİşi bırakacaksın o zaman mecburen. Ama maaş yönünden mecbursan çocuğu ertele bir süre daha.
02 Yorumla
Soran+1 yılYaşım geçer o zaman da
+1 yılÇocuk senin ya hani senin bakman ilgilenmen gerekiyor... Annenin değil.
Çalışıyor olabilirsin ama çocuğun olduktan sonra bir süre çalışmamak en doğrusu. Çalışmazsa masraflara yetişemeyecekseniz de yapmamanız en doğrusu30 YorumlaValla iş başa düşmüş durumda çocuk doğduktan sonra annenin fikri değişebilir :)
00 Yorumla
+1 yılDevlet yardım yapıyor diye biliyorum annene para veriyor.
03 Yorumla- +1 yıl
Torununa baktıgı icin mi
- +1 yıl
Evet dadı maaşı veriyor. Diye biliyorum
- +1 yıl
Güzelmis
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılbunlar bahane olmamalı hani sonuçta kendin bakacaksın ücretsiz izin alabilirsin
00 Yorumla Yapma o zaman ya kendin bakacaksın ya da başka türlü günümüzde kimse evlenmiyor artık çocukta lükse girdi
10 YorumlaBence yapmayın hem size hem çocuk için zor yaşam olur
00 Yorumlaİşte bu yüzden çu koşullarda evlenmek istemiyorum çünkü mutsuz bi aile olur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin doğuracağın çocuğa neden annen baksın ya başkası baksın diye çocuk yapılmaz
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe iş yapıyorsun bilmiyorum ama ataması varsa önce atanmaya bak ondan sonra çocuk yap. 2 sene kendin bakarsın sonra da kreşe verirsin.
11 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏
İyi dedin
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılŞu anneleri bir rahat bırakın artık ya! Kadın seni büyütmüş kurtulmuş bir de senin birey mi büyütsün. Gezecek tozacak hayatını yaşayacak tabiki.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO zaman oncr durumunu toparla öyle yap o cocugun sana ihtiyacı var bakıcı ya da annene değil. En azından biraz buyuyene kdr çalşmaz yanında kalırsn
10 Yorumla- Devamını Gör (110)
Devamını Gör(155)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Çocuk yapmak istiyorum ama annem bakmıyor, bakıcıya da para veremem. Ne olacak?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler