Eşim 3 doğumumda da doğuma girmedi çünkü benim böyle bir talebim olmadı açıkcası. Eşini yanında isteyen anneleri çok iyi anlıyorum. Yalnız kalmak istemiyorlar, destek bekliyorlar. Ama her erkek çok dayanıklı değil, bazıları doğum anında gerçekten zor anlar yaşabiliyorlar. Doğuma girmek istemeyen bir erkeği buna zorlamak sizce ne kadar mantılı?
Doğuma girmek istemeyen kocayı buna zorlamak saçma mı?
Ben eşimin yanında olmak isteyenlerdenim. Eşim o benim, çocuğumuzun dünyada ki en güzel annesi. Her anı için kaygılanırken onu asla yalnız bırakamam. Ve hiç bir an olsun yalnız bırakmayı da istemem. Kendi başıma yaparım gelme diye düşünen, dışlayan, öteleyen biriyle de zaten asla evlenmem. Ne olursa olsun eşimin yanında olmaya mecburum. Onu öylece bırakamam. Hayatta ki her zorlukta ve durumda ben de, o da birbirimizin hep en yakınındayız. Diğer türlüsünü zaten içim kaldırmaz. Onu asla bırakamam. Her anı ve yaşadığı her şey benim içinde çok özel. O nedenle yanında orada olmak zorundayım. Ondan degerli ve özel başka kimsem yok benim.
Eğer çok özel bir durumu veya sorunu yok ise, eşinin yanında olmayanları anladığımı söyleyemem. İnsanın bir tane eşi var. Seviyorsun evleniyorsun. Her şeyiniz ortak ve beraber. Birlikte isteyerek çocuk dünyaya getireceksiniz. Ama taraflardan biri dışarıda bekleyecek. Yahu bu senin çocuğun. Böylesi bir anda nasıl onu yalnız bırakılabilir ki insan. Her seyi kadın üstleniyor zaten. Onca sıkıntıyı çekiyor, onca zorlukla mücadele ediyor. Böyle bir anda nasıl onu yalnız bırakmak isterim..
Hastane koridorun da, kaygı ve korkuyla bir oraya bir buraya gidip gidip gelmek istemiyorum. Eşimin yanın da olmak istiyorum. Elini tutmak istiyorum. Onu sevmek, başarması için ona destek olmak istiyorum. Onu dünyalar kadar sevdiğimi, çocuğumuzla beraber kutlamak, birlikte sevinmek istiyorum. Çünkü O benim dünyada ki en güzel, en güçlü tek kahramanım. ❤
Buna sadece ben karar veremem. O an verilebilecek, anlık bir karar bu. Yönetim buna müsaade ediyorsa ben eşimin yanına severek girerim. Bulunduğunuz hastane ortamı doğumu yapacak kişilere göre değişiklik gösterebiliyor benim bildiğim. Bu yoksa ben mi yanlış biliyorum doğum yapmış hanımlar daha iyi bilir bu konuları birde eşimin düşünceleri de benim için önemli girmemi isterse seve seve yok istemem derse problem olmaz derim geçerim
bu son zamanda moda olmuş bir şey.. yabancı filmlerde görülmeye başlandı.. işte kameraya alsın.. elimi tutsun vs diye.. şimdi de zorlanır hale gelmiş sanırım.. yok böyle bir şey.. adam zaten keyfi bir sebeple kaçınmaz bundan.. ya eşinin acı çekmesine dayanamayacağından korkar.. ya ayılır bayılır doğumu görünce.. ya midesi kaldırmaz falan.. zorlamanın alemi yok bence..
Bence mantıklı değil, evet yanınızda olmasını istemeniz normal bir durum. Fakat o anada size asıl müdahale edecek asıl işin başında olan doktor ve sağlık görevlileri dir. Eş den destek sonraki süreçlerde olmalı. Zaten uzun uzun zamanlarda desteğe ihtiyaç var.
Ben boyle seylerden zaten korkan biriyim. Kan verince bile bayilan biriyim. Igneden falan korkuyorum. Bir doktor hanim sen boyleysen nasil cocuk doguracaksin falan demişti orası artik Allah'a emanet😊anksiyetemde var. boyle biri oldugum icin eşimin yanimda olmasi beni biraz rahat hissettirir, guvende hissederim. Gelip başımda durması, elimi tutması iyi hissettirir diye düşünüyorum. Erkek icin belki cok basit bir sey elini tutsam ne tutmasam ne, tutmasam doğurmayacak mi sanki diye dusunebilir ama ordaki destek kadin icin cok önemli.
Doğumda ozellikle normal dogumda gerçekten Allah ile başbaşasın. Bunu doguranlar boyle anlatıyor. Ama bu başbaşa durumunda cevre ne kadar kalabaliksa eş, hemşireler, ebeler, doktor vs insan kendini biraz daha güvende hisseder. Bir canli getirmek kolay degil. Nasil ki ebeveyn olmak fedakarlik istiyorsa eş olmakta öyle. Ki hastalikta, saglikta, her zorlukta diyerek imza atıyoruz. Bu gibi durumlar ise en zoru.
Düşünüyorum da esim boyle dogum gibi zor durumlarda yanimda olmayacaksa nerde yanimda olacak baska? Dedigim gibi panik biriyim o yuzden yanimda olmasi daha iyi olur. Ama esimde benim gibi panik biri olursa onu o zaman düşünürüz. Ama zorlayacagimi sanmiyorum zaten bazı saglik kurumlari da izin vermiyor sanırım. Duruma bagli. Esimin durumuna bagli, hastanenin yonetimine bagli. Ama yanimda olmasini hem bana destek olmasini hemde evladını görmesini cok isterim.
Hic düsünmedim, iki dogum yaptim esim ikisindede yanimdaydi, aramizda soguma falan olmadi tam tersine eskisinden daha yakiniz birbirimize. anneme sordum babam da hepimizin dogumunda annemin yanindaymis, kaynanamda dedi kayinbabam her doguma girmis. Bence bu soru olmamali baba olarak cocugunun dünyaya geldigi ani görmeli, kalkip cocuk nasil cikiyo diye bakmasina gerek yok, sevdigi kadinin yaninda otursun elini tutsun yeter alt tarafa bakmasada olur, ama herkesin kendi bilecegi bisey, sonucta bazen erkekler doguma girmek istiyor ama kadinlar istemiyor
@mehmet2938 knk hiç bir insan birinden yüce değil yücelik sadece Allah'a mahsustur doğumda yanında olmaya bilirsin de ancak çocuğunu doğuran kadının yanında olmayacaksan başka ne zaman yanında olucan ila eğilip çocuğum nasıl çıkıyor diye bakmanada gerek yok o an elini tutsan yüzüne baksan bille yeter karının
Herkesin bir uzmanlık alanı var. Kadın doğum bir uzmanlık alanıdır ve ortamda sadece işin uzmanı insanlar bulunmalıdır.
Mesela beyin ameliyatı olduğu zaman eşinizin girmesi gerekir mi? :))))
Doğum anında acil bir durum olabilir, işin uzmanları panik yapmadan durumu kurtarırlar ama kadının eşi içeride olursa panik yapıp kötü sonuçlara sebep olabilir.
Yine de adam çok istiyorsa, adamın olması kadını rahatlacaksa ve adam yeterince kontorollüyse doğuma girmesinde sakınca olmayabilir.
Doğuma girmek istemeyen eşinizi zorlamayın gerçekten hem sevdiği kadını acılar içinde kıvranırken görmek ağır gelecektir, hem o anı her psikoloji kaldıramıyor. Girmek istiyorsa başka tabii ama kendiliğinden istemeli. Mesela hiç doğum yapmamış kadınları da doğumhaneye almıyorlar burada. Görüp etkilenmesinler diye. Zar zor yeğenimin doğumuna girmiştim. Ama acı çektiğini gördükçe elinden bir şey de gelmiyor, zor bi durum bence
Bence mantıklı değil sorundada aciklamissin bazı erkekler dayanikli olmuyorlar bazilarinin eşinden bile sogudugunu duymuştum sosyal medyadan yani istemiyosa girmesin bazen banada saçma geliyo kameraya falan cekiyo ne gerek var he bazisida girmek istiyo eşinin elini tutuyo tabiki her kadın ister sonuçta birlikte yapiyosun ama zorlamamak gerek kendi tercihi
Girsin isterim. 25-30 tane normal doğum izlemiş biri olarak erkeklerin bunu görmesini ve empati yapmasını, eşinin yanında olup destek olmasını isterim. Çünkü doğum çok mucizevi bir olay, ben ilk izlediğimde öyle bir psikolojiye girmiştim ki ebe hamileye ıkın ve derin nefes al dedikçe bir baktım ben de kendimi sıkıyorum. Çok değişik bir olay. Her erkek bunu gözlemlemeli ki sonrasında da öncesinde de empati yapabilsin.
Bana doğumda eşim illa yanimda olcak diye inatlaşan kadinlar bir ayri değisik geliyor. Ben istemezdim. Vallah o insana bakinca hep o anlar aklima gelcek. O doğum anı ne kadar da micizevi bisey de olsa, ortak çocuğumuz da doğsa yani iğrenç ve ağir şeyler oluyor. Çoğu kadin doğum sonrasi o travmayi atlatamazken bunu birde hiç o bilinçle yasamamis, alistirilmamis biri yasasa ya da görse vallah baya kötü olur. Piskolojisinin kaldirabilcegini düsünmüyorum, öyle olsaydi erkek de doğruabilir bir yaratik olurdu... Birinden duymuştum, karisini o halde gördükten sonra, karisindan iğrenmiş falan, ne gerek var böyle şeylere, adam çocoğu kendisinin yaptiğinin farkinda, doğumu da kadin yapsin yani😅😅😅 9 ay aslanlar gibi yanliz taşimiş, doğururken mi yardim istiyo. Elini tutsa ne olcak ne değişecek🤣🤣🤣
Bu konuya temkinli yaklaşanlardanım. Bir sıkıntı, risk vs. varsa eşin manevi desteği moral verici olabilir ama anormal bir durum yok ise gereksiz bence. Hatta bazı çiftler olayı abartıp fotoğraf çekip, videoya alıp, yakınlarına izletip vs. magazinel hâle getiriyorlar ki bu tamamen şımarıklık.. Tabi ki bunlar şahsi görüşlerim ve her kesin görüşüne saygı duyuyorum.
Kadın doğurmanın kaderi olduğu kabul edip saatlerce o sancıyı çekiyor ya. Kıyas yaptığımda erkeklere karşı empati duyamayacağım. Çocuk yapıldıysa ve kadının talebi, kocasının doğumda yanında olması ise, olacak.
iyi ki girmemiş o halde seni görünce cinsel hayatı biterdi sana karşı onun gözünde sade Anne olurdun Sevdiği kadın olmakta çıkardın Hata elinde geldiği kadar yanında emzirme bile Kadın kocasının cilveli dişisi olmasa aşık istek kalmaz
Bence mantıklı değil. Bunun popüler kültürün bir dayatması olduğunu düşünüyorum. Ben normalde romantik birisiyim ama bana bile saçma geliyor doğuma girmek.
Bir de doğum anını gören erkeğin cinsellikten soğuduğuna yönelik bir şeyler okumuştum. Bana göre hoş değil doğuma girmek.
Ben istese de girmesinden yana olmam, psikolojik olarak uzaklaşıp soğuyabilir, ki bu bazı erkeklerde olan bir durum. Elbette destek vermek isteyebilir fakat hamilelik döneminde ve doğum sonrası yardım etmesi gayet kafi, fazlasına gerek yok bence...
Ben iki dogum yaptim ikincisini uc ay once dogurdum esim hamile kaldigim andan belli herseyle yardimci olur doguma da girdi hatta ebe bile olurmus benim kocamdan bazen sukr ediyorumki ne iyi birisi diye ben kendim dedim sen girme doguma korkarsn ve ya tiksinirsn dedm yok dedi ben yanjnda olcam dayanirim dedi hem Agladik hem gulduk beraber birbirimize destek olduk ve cok ayri degisik bir duygu birbirimize daha cok baglandik sanki ama elbette zorlamak olmaz boyle durumda icinden gelmesi lazim
3 ay önce doğum yaptım eşim doğuma girdi. Doğum öncesi videoları izlerken bile tüğleri Ürperir lütfen sesini kapat dayanamıyorum derdi. Kendisi girmek istedi Allah razı olsun gerçekten hem psikolojik hem duygusal her anlamda çok destek oldu. İyiki yanımdaydı sarıldık kuzu gibi ağladık doğumdan sonra 😂😂
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Tabiki zorlanmamalı eşimin arkadaşı da doğuma girdi karısıyla adam o kadar kendini sıkmış ki ön dişi kırılmıştı 😂😂
Bu gibi durumlarda erkeğin elinden bir şey gelmeyince kendini o kadar aciz o kadar kötü hissediyorki siz dursun yanımda bana manevi destek versin diyorsunuz belki ama adam kendine elinden birsey gelmediği için lanet okuyor. Bu durumda da tabii ki ilgilenebildigi kadar sizinle ilgileniyor. Hele böyle durumlarda erkeğe trip atiyorsaniz birde harika. Adami sokulabilecek en dip neresiyse yerde oraya sokuyorsunuz. Finalde yine eşim ilgisiz diye memnuniyetsizlik gosteriyorsaniz vay erkeğin haline...
Hiç mantıklı değil. Doğumda sezaryanda hasta yakınının olması kadar saçma bir durum yok. İşler her zaman yolunda gitmeyebilir o durumda babayı kim kontrol edecek. Ayrıca adam görüp eşinden bile soguyabilir.
Her insanın bünyesi bir değil ki, şahsen ben merak edip girmek isterdim, ama kimi insan da bembeyaz olup küüt diye düşüp bayılabilir, seni bırakıp onunla uğraşırlar. Bir de psikolojik boyutu var, soğuyabilir senden
Doğum sırasında eşinin onu o şekilde görmesini istemesi garip geliyor bana. Evet yalnız kalmak istememeleri, destek beklemelerini de anlıyorum, ama doğum çok farklı bir durum. Eşi girmek istemiyorsa kesinlikle zorlamamak gerekir
dayanamıyorsa çocuğu yapmasaydı nerde zor an yaşıcak ya asıl zor anı kadın yaşıyor bu konuda kesinlikle empati yapmam erkek onu yapmasın bunu yapmasın e ne işe yarıyor o zaman bunlar
Yahu acıyı ben çekiyorum, doğuran benim. Ona ne oluyor da zor anlar yaşıyor? Nasıl bir zor an yaşayabilir benim çektiğimin yanında? Yaparken tek yapmadıysam gelsin bir zahmet.
Hic bir şekilde zorlamak dogru degil dediginiz gibi insanların aciya dayanma siniri oldugu gibi çekilen aciyada tahammul gucu sinirlidir yani demem o ki dayanamayabilir ya da o tanik olmak istemiyordur ya da aklinda farkli bi göruntu izlenim olsun istemiyordur bence erkek mecbur kalmadikca girmemeli
Eşine destek olması gerekir. Erkekler her şeyden kaçıyor. Kadının canından can gidiyor onlar ben dayanamam yok olmaz bla bla. Kadınlar nasıl dayanıyor? Bak gene sinirlendim iyimi
Fikir düşünce saygısızlığına gerek yok adama istemiyorsa niye zorluyorsunuz adam pat 💥 diye düşüp bayılacak belki kafadını bir yere vurup nal 🧲 ları dikecek
Yooo hicte sacma degil. Cocugu yapmayi biliyorsa bir zahmet o duygusal ve zor aninda yanindada olsun. Ben sahsen kabul edemezdim hic bir bahaneyi. Kusura bakmasinda tek yapmadin cocugu.
Öncelikle.. normal doğumda yanında olurum.. onu en acı çektiği anında yalnız bırakırsam nasıl bir eş olurum ben
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence zorlanmaz, cunku oyle biri seni dahada zorlastirir. Kendini uzersin ne gerek var. Dusunsenize zorluyorsunuz esinizi. Ve iceriye geliyor o, bide bir bakmissin bayilmis. Nekadar kotu olur sizin icin biliyormusunuz
Ebe bi arkadaşım vardı. Demişti ki erkekler doğuma girdikten sonra eşlerinden soğuyor. Gereksiz bi hareket bence de. Her pohumuza şahit olmak zorunda değiller. Kaldırmalarını beklemek de anlamsız.
Erkek hayvanı na hersey suç girse suç girmese suç. Yüzde 90 kocadan çıkmaz çocuk lar zaten birde ona bakar koca hayvanı 😀
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bayılmayacaksa girmesinden yanayım. Hatta bilmiyorum Türkiye'de uygulanıyor mu? Ama yurtdışında birçok ülkede doğumdan sonra anne ile temas ettiği gibi baba ile de temas etmesi için babanın üstünü çıkartması isteniyor hastanede ve bebek baba ile temas ediyor. Doğuma girmese bile kesinlikle bu temas olayını isterim. Sonuçta ben anaysam o da baba. Çocuğu babamızın evinden getirmiyoruz sonuçta. (Bak gece gece durup dururken sinirlenip yükseldim yine nedense 🙄😒)