Hangisi isim daha iyi sizce?
Helen
Peri
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
yunan mitolojisinden gelen bir kökene sahip Helen ismi.. bu açıdan pek uygun bulmuyorum.. Peri dediğimiz şey de aslında var olmayan bir varlık için kullanılan bir kelime.. Cinler için de peri kelimesi kullanılıyor bu arada.. perili ev.. gibi.. çocuğumuza vereceğimiz isim , tüm hayatı boyunca onunla birlikte olacaktır.. anlamı önemlidir.. hayali bir canlının veya mitilojik bir ismin , bizim kültürümüz ve inancımıza uygun olmadığını düşünüyorum.. çocuk sıkıntı da yaşayabilir bu bağlamda.. ben başka bir isim seçmeni öneriyorum...
Kâfir ismi koymaktan da kaçınmalıdır! İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
Bir müslümanın, bir kâfir ismini almaktan, korkunç aslanlardan kaçmaktan daha çok kaçması gerekir. Bu isimler ve onların sahipleri, Allahü teâlânın düşmanlarıdır. Hadis-i şerifte, (Kötü zan altında kalınacak yerlerden kaçınız) buyuruldu. Dinsizlik alameti olan ve bu zannı uyandıran isimleri koymaktan kaçınmak gerekir...
Cevap
66Cevap
Aman müslüman adi koyma
Aman...
Yunan gavurundan isim koy
Helen gibi
Zeus gibi
Afrodit gibi
Aman...
İçimden bir adını seslendim.
Helen iyi.
Peri olmaz. İsmi uzatılamaz ve r harfini söyleyemeyen erkek utanıp seslenemez.😎
Bunlar İnsan ismi mi şimdi tövbe tövbe kızına mübarek isimler koysan daha hayırlı olur Rabia Olur Meryem hatice olur
Bence bir süre daha düşünmelisin, İnşallah doğuma az kalmamıştır
Helen in anlamı nedir? Ve siz hangisini daha sıcak buldunuz kendinize yakın buldunuz?
Peri bir tuhaf geldi bana..Ürkütücü bir yanı da var gibi sanki
peri çok sempatik geliyo söyleniş olsun duyum olsun
Kur'an'dan isim koymak daha hayırlı olur diye düşünüyorum ben.
Büdü?
İyyakenaBÜDÜ
töbest... insanı günaha sokuyorsunuz
@cilekli-seker günaha girme o zaman, herkes görüşünü söylemekte özgür. İster koyar ister koymaz arkadaş. Yorumlarda bu iki isim için b*k gibi diyerek isimlere hakaret eden bile olmuş, neden o yorumlara değil de Kur'an ismini duyduğunuz yorumlara sataşma gereği duyuyorsunuz?
Onlara yorum yapmaya bile tenezzül etmemişim demek ki
@cilekli-seker Kur'an ayeti ile dalga geçiyorsun fakat Kur'an da çok güzel isimler var. Meryem, Nisa, Nur, Esra, Eda, Elif, Berra, Asiye vb Bunlar Kur'an da geçen isimler hep.
Ben Kuran ayeti ile değil Kuran'da geçen duydukları her şeyi anlamını araştırmadan çocuğuna isim koyanlarla dalga geçtim, dediklerimi çarpıtma
@cilekli-seker çarpıtma ya gerek yok. Büdü yazanın kim olduğu ortada bu 1, ikincisi ben müneccim değilim senin yazdıklarından hiç bir Allah'ın kulu anlamını araştırmadan isim koyanlarla dalga geçtiğini düşünmez burada kıvıran sensin, üçüncüsü de benle mi yaşıyorsun da benim araştırmadığımı bilmeden isim önerdiğimi düşünerek dalga amaçlı sataştın? burada nerden bakarsan bak haksız olan sensin. En azından ayet yazarak sonradan pişman olman tek sevindirici taraf. Allah affeder umarım. Hayırlı sabahlar, hayırlı günler ✋
Yaw he he
Bana ikisi de sıcak gelmedi
Helen çok soğuk
Peri de çok çocuksu
Ya ilerde bu anne BABAANNE olacak peri diye babaanne mi adi olur
En güzel isimler Hatice, Ayşe, Fatma, Merve dir seç birini
Peri olsun. Hatta Perihan olsun. Adında “Han” kelimesi geçenler şanslı olurlarmış.
Peri güzel ya ilerde olursa bakarım bende peri olsun
Helen farklı bi isim dikkat çekici periden iyi diiyebilirim
Öncelikle Allah analı, babalı büyütmek nasip etsin.
Peri daha güzel gibi
Helen de güzel Peri de fakat peri daha kulağıma hoş gelgi. Nurperi ya da .
Şimdi düşündüm de ya adımı ruh ya da cin koysaydılar toplum içinde biri bana selendiğinde ne hissederdim?
Helen bir uygarlık adı, Helin kız ismidir. Bence iyi araştırın. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah. İsim önemli ve her ismin ve harflerin etkisi var biliyorsunız.
ben peri gibi isimleri sevmiyorum biraz daha oturaklı olması her zaman daha iyidir ve ismini her yerde daha rahat kullanır bana göre helen çok daha iyi
helen bi kız çocuğu için bence çok karizma bi isim. ben çok beğendim helen ismini gerçekten.
bence peri ismi çok güzel peri isminden hiç şaşma derim sana. helen biraz sosyete ismi gibi. ama peri çok etkileyici.
Bence daha güzel isimler bula bilirsin İpek gibi veya Lina
Bende Sade o kadar güzel bir isimki bence şu gösterişli hayatın içinde
Çok mu aradin bu isimleri. Git daha düzgün bişey bul
İsimsiz kalsa daha iyi😃
İkisi de çirkin. Üzgünüm
Şimdiden Allah bağışlasın
Helen daha hoş duruyor
Maalesef iki ismi de beğenemedim…
Yunan mitolojisinden Tartoros kat bence.
İkisini de sevemedim.
Ben ikisini de koymazdım. Helen daha iyi
dişi cinlere peri deniyor bilmem biliyormuydun
Helen çok güzel bi isim
Ikisi de sacma canım isim
Farkı seçenekler de düşünebilirsin bence
Ütopyada yaşıyormuşçasına isimler.
Ikisini de begenemedim
Asya’yı düşündünüz mü?
Ben ikisinide begenmedim
Helen peri olsun 2 isimli. Ayşe Nur gibi.
Peri daha iyi ya da elif koy, Zeynep koy
Peri çok tatlı bir isim 🌺
İsmimi koy adaş oluruz 😂
Sevemedim 2. si de berbat
İkisini koymam beğenmedim
Valla ikisinide begenmedim
Sadece peri değil de gülperi olabilir bence
Helen peyniri diye bir şey vardı demi
Peri ne abi babanne ismi helen tabikide
ikisini de koyma bence helen ne ya "karışım" demek
Seçmek zorundaysam Helen şıkkı
Ben ikisini de koymazdım