pcos ile hamile kalan var mı aranızda birde bunun tedavisi var mı
Polikistik over ile hamile kalanlar?

Polikistik over sendromu yumurtlamayı engellediği ya da düzensiz hale getirdiği için hamile kalma olasılığını düşürmektedir. Polikistik over sendromlu kadınların hamile kalma ihtimali bu sendromun olmadığı kadınlardan daha düşüktür. Bu hastalar çoğunlukla yardımcı üreme teknikleriyle (tüp bebek) hamile kalabilmektedir.
Teşekkürler galiba bizde öyle yapicaz
Merhaba, pcos 3 evreden oluşur, eğer 1. Ve 2. Evrede farkedilirse tedavi ihtiyacı olmadan gebelik oluşabilir,3. Evre biraz daha zorlaştırır işi, önemli olan kistlerin büyüklüğü ve her iki tarafta olup olmaması
Hiç belirtisi yok ama bildiğim kadarıyla iki tarafta var
İki taraflı olduğunda Ovulasyon problemleri olabiliyor, doktorun açıklama yaptı mı
Görüş
2Görüş
Tedavisi var olsada tamamen senin elinde olan ve sag mi solda oldugunu bilmen gerekli adet döngünün ve yumurtalama zamanini bilmen gerekli cokmkisi evet hamile kaliyor lakin insülin direncine baktirmalisin ve kilo problemin olmamalı tatlidan sekerden uzak durmalisin
Doktor tedavisi yok dedi anadan dogma böylesin dedi bende hiç bir belirtisi yok ama adetim düzenli kilom problemim yok doktor denk getirmeniz lazım ne zaman yumurtlayacaginiz bilinmiyor dedi bu arada iki tarafta da var
Anladım ovulasyon alabilirsin eczaneden yumurtlama donemini gosteriyor tedavisi ilac olarka falan degil ki hamilede kalabilirsin hicbir belirtisi yok ise baska doktora gozukebilirsin dogum kontrol hapi veriyorlar hunun icin lakin en iyisi soğan kürü ve sogan kürübden sonra incir kürü olur sizin icin arastirabilirisn bayada faydasini görürsün bitiriyor çünkü
Soğan kürü yaparak yumurtalari catlatabilirsin ve bu durumunu yani cocuk olma olasılığını fazlasinla yukseltirsinde
Ovulasyon testi doğru sonuç vermiyormuş bu arada çok doktora muayene oldum 1.5 senelik evliyim diğer gittiğim bütün doktorlar sorun olmadığını söyledi ama en son gittiğim doktor böyle teşhis koydu bende şaşırdım ne zaman olmuş olabilir bu durum diye sorduğum da anadan doğma böylesin senin yapın bu hastalık değil bu dedi
Yalan söylüyor cunku adet döngün olmaz senin o zaman belirtileri vardir tamam ama sogan suyu kürü nü denemelisin takip edersen de olur anlatirim etmesende sorun yok baya bir faydasini gireceksin dir egerki polikistik var ise bir kan ver en basiti hormonlarina bakarlar zaten gene cikar doktor anlamamis ta olabilir
Hormon testlerini de çok yaptırdım hiç bişey çıkmıyor
adet düzensizliği değil mi bu?
Adet düzensizliği de yapıyor evet ama bende yok hemde hiç bir belirtisi yok
başka doktora görünmeyi denesen? belki yanlıştır
Daha önce çok doktora göründüm hiç kimse böyle bişeyden bahsetmedi en son gittiğim doktor bu teşhisi koydu
O ney
Yumurta bin büyüyüp çatlamamasi ve rahim de bir sürü küçük yumurta var ama büyümüyorlar
En İyi Görüş